Σελίδες

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

CLASSIC DUELS 35





















WHAT HAVE YOU DONE TO SOLANGE?(1972):30%                       SISTERS(1972):70%


WHAT HAVE YOU DONE TO SOLANGE
STORY:Ένας καθηγητής σε καθολικό σχολείο θηλέων βρίσκεται αδίκως ύποπτος για τους φόνους νεαρών μαθητριών της σχολής.(b-movies.gr)

SISTERS
STORY:Μια δημοσιογράφος παρακολουθεί άθελά της από το παράθυρο του διαμερίσματός της ένα φόνο και με τη βοήθεια ενός ιδιωτικού ντετέκτιβ, αναλαμβάνει να εξιχνιάσει το μυστήριο, μπλέκοντας σε μια εφιαλτική περιπέτεια.(athinorama.gr)


Σχόλιο:Το what have you done to solange είναι ένα ενδιαφέρον giallo που βασίζεται κατά κύριο λόγω στην πλοκή και το μυστήριο παρά στη δράση και τους φόνους! Η υπόθεση κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι τέλους παρά τον αργό ρυθμό με τον οποίο ξετυλίγεται και μου άρεσε που αλλάζει τα δεδομένα αρκετές φορές! Προσωπικά θα ήθελα να έχει πιο έντονο σασπένς, on camera φόνους και λιγότερες φλυαρίες ωστόσο κι έτσι αποτελεί μια αξιόλογη ταινία χάρη στον τρόπο που ξεδιπλώνεται το μυστήριο!
Το sisters είναι ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο θρίλερ μυστηρίου που ξεχωρίζει χάρη στην πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή του και την εφευρετική για εκείνη την εποχή σκηνοθεσία του!Το σενάριο σε κρατάει καθηλωμένο απ'την αρχή μέχρι το τέλος και σε κάνει να μην ξέρεις που το πάει ενώ δεν λείπουν και κάποιες απρόβλεπτες ανατροπές!Βέβαια υπάρχουν κάποιες σεναριακές τρύπες και αναπάντητα ερωτήματα αλλά σε καμία περίπτωση δεν καταστρέφουν το σύνολο!Σκηνοθετικά το εύρημα της χωρισμένης στα δυο οθόνης λειτουργεί άψογα και βοηθάει στο σασπένς!
Και οι δυο είναι πολύ καλές ταινίες ωστόσο προτίμησα το sisters λόγω της πρωτοτυπίας του αλλά και λόγω του ότι ακόμα και σήμερα δείχνει ξεχωριστό!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου