Σελίδες

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

CLASSIC DUELS 19





















FRANKENHOOKER(1990):45%                                                  AMERICAN GOTHIC(1987):55%

FRANKENHOOKER
STORY:Ένας φοιτητής ιατρικής που εγκατέλειψε τις σπουδές του χάνει την αρραβωνιαστικιά του μετά από ένα τραγικό συμβάν και αποφασίζει να την φέρει πίσω στην ζωή! Δυστυχώς το μόνο που έχει καταφέρει να σώσει είναι το κεφάλι της οπότε παρασύρει πόρνες σε δωμάτια ξενοδοχείου ώστε να πάρει από αυτές τα κομμάτια που του χρειάζονται για να συναρμολογήσει την γυναίκα της ζωής του! (CINE.GR)

AMERICAN GOTHIC
STORY:Μια παρέα νέων παγιδεύεται σε ένα απομακρυσμένο νησί στο οποίο κατοικεί μια προσηλωμένη στη θρησκεία οικογένεια, που όμως κρύβει ένα θανάσιμο μυστικό.(B-MOVIES.GR)



Σχόλιο:Το frankenhooker είναι μια χαβαλεδιάρικη κωμωδία τρόμου ενώ το american gothic είναι ένα σοβαρό κι αγωνιώδες slasher!Και οι δυο ταινίες είναι εξίσου διασκεδαστικές στο είδος τους παρότι καμία απ΄τις δυο δεν σκίζει από πρωτοτυπία!Το frankenhooker θυμίζει ξεκάθαρα το re-animator ενώ το american gothic τα τυπικά slasher με δυσλειτουργικές οικογένειες που κατά κύριο λόγο ζουν στην επαρχία και τα βάζουν με τους πρωτευουσιάνους!Το γεγονός όμως ότι δεν είναι πρωτότυπες δεν σημαίνει πως δεν έχουν και οι δυο κάποια φρέσκα στοιχεία να δώσουν και σαφώς έχουν λόγο ύπαρξης και οι δυο ταινίες!
Το frankenhooker έχει μπόλικο πετυχημένο χιούμορ,εξαιρετικό ρυθμό και άφθονες gore σκηνές που μένουν στην μνήμη!Στα αρνητικά βάζω την έλλειψη ρεαλισμού και λογικής του σεναρίου και κάποια φθηνά εφέ που υπάρχουν!
Το american gothic έχει μπόλικο σασπένς,κάποιους ενδιαφέροντες φόνους και το κυριότερο πολύ χαρακτηριστικούς 'κακούς' οι οποίοι ερμηνεύονται άψογα!Ποιος μπορεί να ξεχάσει την 50αρα Fanny που νομίζει ότι είναι 12χρονο κορίτσι!Στα αρνητικά βάζω την σχετική προβλεψιμότητα του σεναρίου και επίσης θα ήθελα περισσότερη βία!
Και οι δυο είναι εξίσου διασκεδαστικές ταινίες ωστόσο προτιμώ το american gothic λόγω των χαρακτηριστικών 'κακών' του και κάποιων ανατριχιαστικών στιγμών που προσφέρει!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου