Σελίδες

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

TV SHOWS 8

1.TEEN WOLF

Βαθμολογία:8/10

Story:H σειρά έχει να κάνει με έναν κοινωνικά απομονωμένο νεαρό,τον Scott McCall, έναν έφηβο-μαθητή που παίζει λακρός στο λύκειο Beacon Hills. H ζωή του αλλάζει δραματικά όταν τον δαγκώνει ένας λυκάνθρωπος μια νύχτα. Μετά όταν ανακαλύπτει ότι είναι λυκάνθρωπος, με τη βοήθεια του καλύτερου του φίλου,του Stiles, και του μυστηριώδη λυκανθρώπου, Ντέρεκ, αναγκάζεται να μάθει την ισορροπία ανάμεσα στην πρωτόγνωρη αλλαγή που θα του προφυλάσσει πολλούς κινδύνους στην εφηβική ζωή του. 

Σχόλιο:Μια διασκεδαστική σειρά φαντασίας που κατά βάση αφορά τους λυκάνθρωπους αλλά καταφέρνει να χωρέσει και πολλά ακόμα πλάσματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και να κάνει παιχνίδι με το τι πλάσμα μπορεί να είναι ο εκάστοτε χαρακτήρας! Σε αυτό το κομμάτι μου θύμισε το true blood,σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι τόσο βίαιη και προκλητική! Εκτός από δράση περιέχει και πολύ χιούμορ το οποίο δένει πετυχημένα! Μου άρεσαν πολύ τα αντίπαλα πλάσματα της 2ης και 3ης σεζόν και αγαπημένοι μου χαρακτήρες είναι ο Stiles και η Lydia! Αυτό που με ξένισε κάπως είναι το γεγονός ότι σαν σειρά έχει μια δυσκολία στο να αφήσει να παραμείνουν κάποιοι χαρακτήρες νεκροί!Βέβαια υπάρχουν και σημαντικές απώλειες όπως αυτή στην 3η σεζόν, κι ελπίζω να μην την ανατρέψουν κι αυτήν! Γενικά πάντως οι 4 πρώτες σεζόν μου άρεσαν πολύ και κάθε επεισόδιο βλέπεται πολύ ευχάριστα!
Season 5:Η 5η σεζόν μου φάνηκε διαφορετική απ'τις προηγούμενες και θεωρώ ότι σκηνοθετικά έχει απίστευτη βελτίωση!Η σεζόν αυτή έχει πάρα πολύ γρήγορο ρυθμό,ίσως και υπερβολικά γρήγορο με αποτέλεσμα η ανάπτυξη των χαρακτήρων να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα,όμως αυτό την κάνει πολύ διασκεδαστική και κάθε επεισόδιο είναι πολύ γρήγορο!!Επίσης για άλλη μια φορά προσφέρει villains που σου μένουν και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι γιατροί του τρόμου!(8)
Season 6:Η 6η και τελευταία σεζόν είναι πολύ διασκεδαστική και γεμάτη δράση!Το πρώτο μισό έχει ως villains τους ghost riders που όποιον απαγάγουν διαγράφουν την ύπαρξη του!Βρήκα τα επεισόδια αρκετά συναρπαστικά και οι κακοί είχαν αρκετό ενδιαφέρον!Το δεύτερο μισό βρίσκει τους ήρωες αντιμέτωπους με ένα πλάσμα που προκαλεί φόβο αλλά και με τους περισσότερους ανθρώπους που όταν μαθαίνουν ότι είναι μεταφυσικά πλάσματα βάζουν σκοπό να τους εξαφανίσουν!Τα επεισόδια είχαν πολύ ενδιαφέρον και επίσης μου άρεσε που κάνουν την εμφάνιση τους πολλοί απ'τους ήρωες των προηγούμενων σεζόν!Μπορεί σαν final season να μην είχε κάποια τρομερή εξέλιξη ως προς τους ήρωες και επίσης το νέο love story του Scott μου φάνηκε κάπως βεβιασμένο,αλλά ήταν μια πολύ δυνατή και απολαυστική σεζόν!(8)


2.PERSON OF INTEREST

Βαθμολογία:8/10

Story:Ένας δισεκατομμυριούχος-ιδιοφυία, ο Harold Finch (Michael Emerson), έχει εφεύρει ένα φοβερό λογισμικό,που εντοπίζει έγκαιρα ποιοι πρόκειται να εμπλακούν σε τρομοκρατικές επιθέσεις και σε άλλα εγκλήματα.Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για ό,τι αφορά την εθνική ασφάλεια αλλά δεν δείχνει το απαιτούμενο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά την πρόληψη των εγκλημάτων.Έτσι ο Finch προσεγγίζει τον John Reese, έναν πρώην πράκτορα της CIA,που θεωρείται νεκρός και ζει περιπλανώμενος στη Νέα Υόρκη, μετά το θάνατο της αγαπημένης του,και μαζί παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, για να παρεμποδίσουν εκείνους που πρόκειται να εμπλακούν σε εγκλήματα.Το πρόβλημα είναι ότι το πρόγραμμα τούς δίνει τα στοιχεία εκείνων που θα εμπλακούν,χωρίς να διευκρινίζει ποιος θα είναι το θύμα και ποιος ο θύτης...Αυτό θα πρέπει να το ανακαλύψουν οι ίδιοι...

Σχόλιο:Μια πολύ καλή κατασκοπευτική σειρά που ασχολείται μεν με πολιτικές σκευωρίες και συνωμοσίες (κάτι που δεν ανήκει στα γούστα μου) αλλά θυμίζει παράλληλα και superhero σειρά με τον man in the suit και την υπόλοιπη ομάδα να σώζουν οποιονδήποτε άνθρωπο χρειαστεί την βοήθεια τους! Βέβαια το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη σειρά έχει η περίφημη ‘the machine’,μια  τεχνητή νοημοσύνη που αν και δεν την βλέπουμε είναι κι η βασική πρωταγωνίστρια της σειράς! Δεν μπορώ να πω πως σαν σειρά με κέρδισε απόλυτα μιας και στο μεγαλύτερο μέρος της είναι αυτοτελής και προσωπικά τέτοιου είδους σειρές τις βαριέμαι (πολλά επεισόδια τα προσπέρασα)! Όμως το θετικό είναι ότι όλοι οι κεντρικοί χαρακτήρες έχουν πολύ καλή χημεία μεταξύ τους και σεναριακά επιτυγχάνεται η σχέση του κάθε χαρακτήρα με τον άλλο και η αλληλεπίδραση τους να είναι μοναδική και πολύ ενδιαφέρουσα! Τα επεισόδια που πρώτο ρόλο έχει η βασική ιστορία εννοείται είναι κι αυτά που με κέρδισαν και κυρίως αυτά της τρίτης σεζόν που έχει και τις πιο συνταρακτικές εξελίξεις!
Season 1 & 2:7, Season 3:8
Η τέταρτη σεζόν ήταν πολύ καλή,προσφέρει σημαντικές εξελίξεις στην βασική ιστορία και επίσης είναι η μόνη που με άφησε σε αγωνία για την επόμενη σεζόν!Μου άρεσε το γεγονός ότι πολλοί απ'τους χαρακτήρες που εμφανίστηκαν σε αυτοτελείς υποθέσεις συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους και σε άλλα επεισόδια και γενικά όλη η αλληλεπίδραση των χαρακτήρων με άφησε ευχαριστημένο!Απ'τους χαρακτήρες ξεχωρίζω την Root η οποία σε κάθε σκηνή είναι απολαυστική!Όσον αφορά τα επεισόδια,εκτός απ'τα δυο τελευταία της σεζόν,ξεχώρισα το επεισόδιο 11 το οποίο είναι απόλυτα διασκεδαστικό και θεωρώ το καλύτερο της σειράς!(8)
Season 5:Η πέμπτη και τελευταία σεζόν αποδείχτηκε η καλύτερη της σειράς μιας και όλα τα επεισόδια έδιναν άφθονες εξελίξεις και η αγωνία δεν σταμάταγε ποτέ!Η σεζόν αυτή εκτός από άφθονη δράση είχε και αρκετό συναίσθημα και ασχολείται με τον καλύτερο τρόπο με ηθικά και φιλοσοφικά ζητήματα!Θεωρώ πως η σειρά έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο και παρότι οι πρώτες σεζόν που ασχολούνταν με αυτοτελείς υποθέσεις με άφησαν κάπως αδιάφορο,τελικά αποδείχτηκε μια εξαιρετική σειρά και έμεινα πολύ ευχαριστημένος με όλη την ιστορία που παρουσίασε!(9)




 3.THE LEFTOVERS

Βαθμολογία:8/10

Story:Όταν το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού εξαφανίζεται απότομα χωρίς εξήγηση, ο κόσμος αγωνίζεται να κατανοήσει ακριβώς αυτό που υποτίθεται ότι έπρεπε να κάνουν. Πού πήγαν; Και γιατί έμειναν πίσω οι υπόλοιποι; Η σειρά αφορά την ιστορία των ανθρώπων που έμειναν στη Γη, μετά την 'Αρπαγή', η οποία μπορεί να είναι η Δευτέρα Παρουσία. 

Σχόλιο:Season 1:Μια δραματική σειρά μυστηρίου και φαντασίας που έχει ένα πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπο σενάριο, το οποίο δημιουργεί πολλά ερωτήματα χωρίς ωστόσο να απαντά κάποιο από αυτά στην πρώτη σεζόν! Αυτό είναι λογικό μιας και η σειρά βασίζεται σε αυτό το μυστήριο, αλλά είναι λογικός κ ο φόβος του κάθε θεατή για το αν τελικά θα αξίζει τον κόπο η σειρά και αν οι απαντήσεις που θα δοθούν θα είναι ικανοποιητικές! Αυτό που έχω να πω πάντως από αυτά που μέχρι τώρα είδα είναι πως η σειρά θέτει πολύ γερές βάσεις και ελπίζω η ποιότητα της να μείνει στο ίδιο επίπεδο σε όλους τους τομείς! Μου άρεσαν οι εξαιρετικές ερμηνείες, το υπέροχο soundtrack και γενικότερα το αίσθημα συγκρατημένης θλίψης και απόγνωσης που εκφράζει που ταιριάζει με το συναισθηματικό μούδιασμα των ηρώων σχετικά με αυτήν την ξαφνική και αναιτιολόγητη εξαφάνιση! Είναι μια καταθλιπτική σειρά, ακριβώς όπως πρέπει να είναι και ελπίζω το σενάριο να μην απογοητεύσει στην συνέχεια! Επίσης ελπίζω πως ο ρόλος της Liv Tyler θα μεγαλώσει στην επόμενη σεζόν και θα αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον!Μέχρι στιγμής απ’τους χαρακτήρες την προσοχή μου έχουν κερδίσει εννοείται οι guilty remnants αλλά και η Nora Durst (Carrie Coon) που είναι κι αυτή που έχει τις μεγαλύτερες απώλειες από την εξαφάνιση!(8)
Season 2:Ο δεύτερος κύκλος κρατιέται σε πολύ υψηλό επίπεδο και χαρίζει εξαιρετικές ερμηνείες από όλο το cast! Το μυστήριο συνεχίζει να υπάρχει και δεν απαντώνται πολλά αλλά σε αυτή τη σεζόν μας γίνονται πιο ξεκάθαρα τα υπερφυσικά στοιχεία!Ο ρυθμός είναι πολύ καλός,κανένα επεισόδιο δεν με έκανε να βαρεθώ, υπάρχει άπλετο μυστήριο που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον, οι ήρωες είναι όλοι συμπαθείς και όλοι έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης και υπάρχουν και κάποιες εκπλήξεις!Ελπίζω η τρίτη και τελευταία σεζόν να σταθεί στο ίδιο επίπεδο και να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις!(9)
Season 3: Η τρίτη και τελευταία σεζόν αυξάνει καθ'όλη τη διάρκεια τα ήδη αμέτρητα ερωτήματα που είχαν προκληθεί απ'τις προηγούμενες σεζόν και σε κάνει να περιμένεις με τεράστιο ενδιαφέρον να δεις πως θα δώσει τις τελικές απαντήσεις!Απαντήσεις δίνονται,ωστόσο αρκετά ζητήματα μένουν ανοιχτά!Η απάντηση στο βασικό ερώτημα της σειράς με άφησε πολύ ικανοποιημένο ωστόσο θα ήθελα να απαντηθούν και τα υπόλοιπα ζητήματα (πχ η αθανασία του πρωταγωνιστή) για να είμαι πλήρης!Σκηνοθετικά και ερμηνευτικά η σειρά για ακόμη μια φορά έσκισε και όλα τα επεισόδια είναι καθηλωτικά!Η μουσική που χρησιμοποιείται είναι απ΄τις καλύτερες που έχω ακούσει σε σειρές και γενικά είναι μια σειρά που αξίζει πολύ και θα ήθελα να συνεχιστεί κι άλλο!Κάτι που δεν μου άρεσε μόνο απ'την σεζόν είναι η πολύ 'εύκολη' αποβολή των guilty remnants!(8)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου