Σελίδες

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

CLASSIC DUELS 204



 ALLIGATOR(1980):47%                                              MEDIUM(1985):53%


ALLIGATOR
STORY: Το «Alligator» περιστρέφεται γύρω από έναν τεράστιο φονικό αλιγάτορα που σκορπίζει τον πανικό και τον θάνατο στους υπονόμους και στους δρόμους του Σικάγο.(horrormovies.gr)

MEDIUM
STORY: Η ιστορία τεσσάρων ανθρώπων στο Σόποτ το 1933, που συγκεντρώθηκαν μυστηριωδώς σε μια παλιά βίλα για να αναπαραστήσουν ένα τελετουργικό φόνου που έλαβε χώρα 36 χρόνια νωρίτερα.


Σχόλιο: Το alligator είναι μια ταινία τρόμου με έναν γιγάντιο κροκόδειλο που βγαίνει από τους υπονόμους και επιτίθεται σε ανθρώπους της πόλης! Υπάρχουν κάποιοι cheesy διάλογοι και σίγουρα τα εφέ στη σημερινή εποχή δείχνουν κάπως ξεπερασμένα, αλλά για την εποχή που κυκλοφόρησε τα βρήκα αρκετά καλά, ο κροκόδειλος δείχνει τρομακτικός και γενικότερα η ταινία καταφέρνει να γίνει πολύ διασκεδαστική και να βλέπεται άνετα μέχρι και σήμερα!

Το medium είναι μια Πολωνική μεταφυσική ταινία τρόμου που δείχνει πρωτότυπη μέχρι και σήμερα και σε κερδίζει με το μυστήριο και την ατμόσφαιρα της! Μου άρεσε ο τρόπος που συνδυάζει τα μεταφυσικά στοιχεία σχετικά με το μέντιουμ μαζί με ιστορικές στιγμές όπως την άνοδο του Ναζισμού και βρήκα πετυχημένη την ιδέα του να μην μας δείχνει τον κακό μιας και έτσι τον κάνει να φαντάζει πιο τρομακτικός και απόκοσμος! Στα αρνητικά θα έβαζα τον αργό ρυθμό και θα την ήθελα ίσως πιο συγκροτημένη ως πλοκή και να είχε περισσότερα τρομάγματα!

Αν και το alligator είναι πιο διασκεδαστικό και εύκολο στη θέαση, το medium με κέρδισε λίγο περισσότερο λόγω του ότι έχει την δική του ταυτότητα και δεν θυμίζει άλλες ταινίες!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου