Σελίδες

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

THE WELL 2023


 Βαθμολογία: 6/10

Είδος: Τρόμου

Story: Μια εκκολαπτόμενη αναστηλώτρια τέχνης ταξιδεύει σε ένα μικρό ιταλικό χωριό για να επαναφέρει έναν μεσαιωνικό πίνακα στην παλιά του αίγλη. Δεν ξέρει ότι θέτει τη ζωή της σε κίνδυνο από μια κακιά κατάρα και ένα τέρας που γεννήθηκε από μύθο και βάναυσο πόνο.

Σχόλιο: Ταινία τρόμου από την Ιταλία που διαθέτει ατμόσφαιρα και gore αλλά πάσχει από ελλιπές σενάριο! Σεναριακά λοιπόν ξεκινάει δείχνοντας μας απ'την μια την πρωταγωνίστρια που καλείται σε μια μυστηριώδη έπαυλη για να αναστηλώσει έναν πίνακα και παράλληλα βλέπουμε τρεις χαρακτήρες να αιχμαλωτίζονται από έναν ψυχοπαθή! Το πρώτο μέρος είναι αρκετά διασκεδαστικό και θέτει προσδοκίες για την συνέχεια ωστόσο στην πορεία η ιστορία παίρνει έναν κλισέ δρόμο και μας αφήνει με πολλά αναπάντητα ερωτήματα με αποτέλεσμα να δείχνει επιπόλαια γραμμένη! Σκηνοθετικά χτίζει την κατάλληλη ανατριχιαστική ατμόσφαιρα, χρησιμοποιεί ταιριαστή μουσική υπόκρουση και προσφέρει πολύ βίαιες δολοφονίες και άφθονο gore! Ικανοποιητικές είναι και οι ερμηνείες! Είναι μια διασκεδαστική αιματηρή ταινία τρόμου λοιπόν που όμως αν κάτσεις να αναλύσεις την πλοκή θα βρεις αμέτρητα κενά!

αγωνία:3/5
splatter:5/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:2/5



BULA 2022


 Βαθμολογία: 3/10

Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story: Μια γυναίκα, που έχει ένα πλυντήριο, χρησιμοποιεί τα ρούχα των πελατών της για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές της φαντασιώσεις. Όταν συναντά έναν καυτό αστυνομικό, θέλει να τον έχει ό,τι κι αν χρειαστεί.

Σχόλιο: Η αλήθεια είναι πως βλέποντας το poster μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος περί τίνος πρόκειται ωστόσο η (λανθασμένη) κατηγοριοποίηση ως τρόμου με έκανε να της δώσω μια ευκαιρία! Πρόκειται κατά κύριο λόγο για μια αισθησιακή ταινία με κωμικά στοιχεία και με ελάχιστα στοιχεία θρίλερ που είναι πολύ χαμηλής ποιότητας! Σεναριακά κινείται με υπερβολικά αργό ρυθμό και ελάχιστα ενδιαφέροντα συμβαίνουν, με την πλοκή να δείχνει περισσότερο σαν μικρό διάλειμμα από τις πολύ soft αισθησιακές σκηνές! Την ιστορία την βρήκα πολύ βαρετή και χωρίς ίχνος λογικής και ρεαλισμού! Σκηνοθετικά ούτε σοκαριστική είναι στις αισθησιακές της σκηνές και σίγουρα αποτυγχάνει πλήρως στο κομμάτι του θρίλερ μιας και δεν δημιουργεί ούτε ατμόσφαιρα ούτε σασπένς και δεν προσφέρει ούτε gore! Κακές είναι και οι ερμηνείες! Ταινία για πέταμα λοιπόν!

αγωνία:2/5
splatter:1/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5



NEW NORMAL 2022


 Βαθμολογία:6/10

Είδος: Ανθολογία τρόμου

Story: Το New Normal είναι ένα καταγεγραμμένο ρεκόρ 4 ημερών στη Σεούλ, το 2022, που είναι μια εποχή χάους που δεν έχει ξαναζήσει όλη η ανθρωπότητα σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία. Απεικονίζει τους απροσδόκητους κινδύνους και την ταυτότητα των φόβων που κρύβονται στην καθημερινότητα και στον κοινό χώρο.

Σχόλιο: Νοτιοκορεάτικη ανθολογία τρόμου που περιλαμβάνει μπόλικες μικρού μήκους ιστορίες σχετικά με δολοφόνους που είναι υπεράνω πάσης υποψίας, οι περισσότερες εκ των οποίων συνδέονται ως ένα βαθμό! Το συνολικό αποτέλεσμα το βρήκα κάπως άνισο μιας και δεν είναι όλες οι ιστορίες το ίδιο επιτυχημένες! Προσωπικά μου άρεσε αρκετά το πρώτο μέρος, ενώ το δεύτερο μέρος δείχνει κάπως να επαναλαμβάνεται και κάνουν και την εμφάνιση τους και κάνα δυο κακές ιστορίες! Ωστόσο οι περισσότερες ιστορίες είναι διασκεδαστικές είτε ως κωμικές είτε ως ανατριχιαστικές κάνοντας έτσι την ταινία να βλέπεται πολύ ευχάριστα! Σκηνοθετικά τα πάει καλά αν και θα ήθελα να έχει περισσότερο gore και καλές βρήκα και τις ερμηνείες! Γενικά λοιπόν είναι μια ενδιαφέρουσα ανθολογία με μεικτά αποτελέσματα!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:4/5
τρόμος:1/5



Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

DEEP FEAR 2023


 Βαθμολογία:4/10

Είδος: Περιπέτεια τρόμου

Story: Έμποροι ναρκωτικών που επλήγησαν από τη θύελλα αναγκάζουν μια οδηγό ιστιοπλοϊκού να ανακτήσει το βυθισμένο απόθεμα κοκαΐνης από τα μολυσμένα από καρχαρίες νερά.

Σχόλιο: Περιπετειώδες θρίλερ που δεν μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να πάρει τον εαυτό του στα σοβαρά ή όχι, ή μάλλον πιστεύω πως ήθελε να γίνει ένα σοβαρό θρίλερ αλλά η έλλειψη ταλέντου δεν το άφησε! Καταρχήν να πω πως οι καρχαρίες είναι περισσότερο κομπάρσοι και δεν είναι το κύριο θέμα της ταινίας μιας και η βασική απειλή είναι οι έμποροι ναρκωτικών! Σεναριακά έχει μια απλή και προβλέψιμη ιστορία που βλέπεται ευχάριστα μεν αλλά οι πολύ χαζές συμπεριφορές των ηρώων, κάποια τραβηγμένα σκηνικά και οι πολύ κακογραμμένοι διάλογοι την κάνουν να φαίνεται γελοία! Σκηνοθετικά διαθέτει κάποιες καλές υποβρύχιες σκηνές  ωστόσο τα εφέ κάποιες φορές είναι καλά και κάποιες άλλες φρικτά! Όσον αφορά τις ερμηνείες, η ύπαρξη ενός αναγνωρίσιμου cast όπως του Ed Westwick και της Macarena Gomez παραπλανεί και σε κάνει να πιστεύεις πως θα δεις ένα a-class θρίλερ και οι συγκεκριμένοι η αλήθεια είναι πως παίζουν αξιοπρεπώς ωστόσο έρχεται η ξύλινη ερμηνεία της πρωταγωνίστριας και κατεβάζει τον πήχη εκεί που ανήκει και η υπόλοιπη ταινία! Γενικά λοιπόν είναι ένα θρίλερ του σωρού με προβληματικό σενάριο!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

THE ONE HUNDRED 2022


 Βαθμολογία: 5/10

Είδος: Θρίλερ φαντασίας, περιπέτεια

Story: Μια νεαρή γυναίκα μπαίνει σε καραντίνα σε ξενοδοχείο μετά την επιστροφή της από το εξωτερικό. Εκεί συναντά ένα τέρας που αλλάζει μορφές και κυριεύει ανθρώπους. Η ιδέα εμπνεύστηκε από έναν θρύλο του Battambang από τη βασιλεία του βασιλιά Rama V.

Σχόλιο: Ταινία τρόμου από την Ταιλάνδη που αναμειγνύει διάφορα υποείδη δίνοντας ένα διασκεδαστικό αλλά σεναριακά ανόητο αποτέλεσμα! Το σενάριο λοιπόν έχει να κάνει με δολοφονικά έντομα, με ένα εξωγήινο πλάσμα που κυριεύει τους ανθρώπους και χρησιμοποιεί και κάποια post-apocalyptic στοιχεία και το ερώτημα είναι βγάζουν όλα αυτά νόημα? Ποτέ δεν μας δίνονται απαντήσεις για το από που προέκυψαν τα έντομα και το πλάσμα και για ποιο ακριβώς λόγο το αίμα της πρωταγωνίστριας τους είναι τόσο πολύτιμο, οι χαρακτήρες δρουν πολλές φορές χωρίς λογική και πολλές καταστάσεις δείχνουν τελείως μη αληθοφανείς (όπως ας πούμε κάποιοι χαρακτήρες που επιζούν χωρίς εξηγήσεις) με αποτέλεσμα να μην μπορείς να πάρεις την ιστορία στα σοβαρά! Ωστόσο παρότι το σενάριο είναι αφελές και χωρίς συνοχή, η αλήθεια είναι πως έχει συνεχή δράση και βλέπεται πολύ ευχάριστα ενώ θυμίζει και Ιαπωνικές ταινίες εμπνευσμένες από manga! Σκηνοθετικά τα πάει ικανοποιητικά μιας και δίνει αξιοπρεπή εφέ και προσφέρει και κάποιες δόσεις gore! Ικανοποιητικές είναι και οι ερμηνείες! Αν λοιπόν παραβλέψεις τα σημαντικά σεναριακά προβλήματα, είναι μια ταινία με την οποία περνάς ευχάριστα την ώρα σου!

αγωνία:4/5
splatter:3/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5



CLASSIC DUELS 204



 ALLIGATOR(1980):47%                                              MEDIUM(1985):53%


ALLIGATOR
STORY: Το «Alligator» περιστρέφεται γύρω από έναν τεράστιο φονικό αλιγάτορα που σκορπίζει τον πανικό και τον θάνατο στους υπονόμους και στους δρόμους του Σικάγο.(horrormovies.gr)

MEDIUM
STORY: Η ιστορία τεσσάρων ανθρώπων στο Σόποτ το 1933, που συγκεντρώθηκαν μυστηριωδώς σε μια παλιά βίλα για να αναπαραστήσουν ένα τελετουργικό φόνου που έλαβε χώρα 36 χρόνια νωρίτερα.

THE APOLOGY 2022


 Βαθμολογία: 8/10

Είδος: Δραματικό θρίλερ

Story: Όπως κάθε λάτρης του είδους των αληθινών εγκλημάτων, το "να μην ξέρεις" είναι αυτό που συνθλίβει τις ψυχές των οικογενειών των θυμάτων. Η αδυναμία να επεξεργαστούν τι συνέβη στα αγαπημένα τους πρόσωπα, πού βρίσκονται σήμερα τα απομεινάρια των κάποτε γήινων σωμάτων τους και -το σημαντικότερο- ποιος το έκανε αυτό; Συχνά, οι απαντήσεις δεν έρχονται ποτέ. Οι οικογένειες αποδεκατίζονται και οι ζωές αλλάζουν για πάντα. Αυτή η ψυχική οδύνη αποτελεί το κατάλληλο σκηνικό για την Νταρλίν Χάγκεν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα στην ταινία The Apology.

Σχόλιο: Ψυχολογικό δραματικό θρίλερ που θα μπορούσε κάλλιστα να σταθεί ως θεατρικό έργο μιας και διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου σε ένα σπίτι και αποτελείται από τρεις μόνο χαρακτήρες! Πρόκειται για μια απλή αλλά πολύ σκοτεινή Χριστουγεννιάτικη ιστορία εγκλήματος που αν και μπορείς να μαντέψεις το που οδηγείται καταφέρνει να σε κρατάει καθηλωμένο με το βαρύ θέμα της και με τον συναισθηματικό αντίκτυπο που προκαλεί! Στηρίζεται περισσότερο στους διαλόγους παρά στη δράση ωστόσο διαθέτει σασπένς σε όλη τη διάρκεια και επίσης μου άρεσαν το πόσο ρεαλιστικοί δείχνουν οι χαρακτήρες αλλά και κάποιες έξυπνες αντιδράσεις! Στα αρνητικά θα έβαζα τα ασαφή κίνητρα του πρωταγωνιστή που μπερδεύουν κάπως την κατάσταση! Σκηνοθετικά τα πάει αρκετά καλά και καταφέρνει να σου δημιουργεί ένταση παρά το μονότονο σκηνικό! Τις ερμηνείες τις βρήκα εξαιρετικές! Γενικά λοιπόν είναι μια απλή ταινία θεατρικών προδιαγραφών που καταφέρνει να σε συνεπάρει και να σου δημιουργήσει συναισθήματα!

αγωνία:4/5
splatter:1/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5



Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

SKINCARE 2024


 Βαθμολογία:7/10

Είδος: Θρίλερ

Story: Η επιχείρηση περιποίησης δέρματος της διάσημης αισθητικού Hope Goldman αντιμετωπίζει δολιοφθορά όταν ο αντίπαλος Angel Vergara ανοίγει μια μπουτίκ απέναντι. Με τη βοήθεια του φίλου Τζόρνταν, η Χόουπ προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος προσπαθεί να καταστρέψει τη φήμη της.

Σχόλιο: Μαύρη κωμωδία βασισμένη ως ένα βαθμό σε αληθινή ιστορία που παρωδεί την δίψα για επιτυχία και προβολή! Σεναριακά την βρήκα αρκετά πετυχημένη στις χιουμοριστικές της στιγμές και διαθέτει χαρακτήρες που σου μένουν ωστόσο στο κομμάτι του θρίλερ είναι αρκετά αδύναμη και η μεγάλη ανατροπή είναι εύκολο να προβλεφθεί από νωρίς, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως και αυτή η ανατροπή αλλά και οι υπόλοιπες μικροανατροπούλες που υπάρχουν δεν βοηθάνε στο να κάνουν την ταινία ακόμα πιο διασκεδαστική, με την βοήθεια βέβαια και του καλού ρυθμού που διαθέτει! Σκηνοθετικά τα πάει καλά αν και πάλι δεν πρέπει να περιμένει κανείς σκοτεινή διάθεση αλλά μια πιο pop προσέγγιση! Τις ερμηνείες τις βρήκα εξαιρετικές! Γενικά λοιπόν είναι μια καλοφτιαγμένη ταινία που βλέπεται ευχάριστα χάρη στο κέφι και το χιούμορ της και θεωρώ παραπλανητική την κατηγοριοποίηση ως σκέτο θρίλερ!

αγωνία:3/5
splatter:0/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:0/5



TAROT 2024


 Βαθμολογία: 6/10

Είδος: Τρόμου

Story: Στο «Tarot» μια παρέα νέων ανακαλύπτει μια τράπουλα ταρώ που τους επιφυλάσσει θανατηφόρο μέλλον…(horrormovies.gr)

Σχόλιο: Εφηβικό μεταφυσικό slasher που διαθέτει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα που το κάνει εύκολα να γίνεται διασκεδαστικό ωστόσο η εκτέλεση είναι πολύ κλισεδιάρικη και ανάλαφρη με αποτέλεσμα να αποτελεί μια χαμένη ευκαιρία! Σεναριακά λοιπόν μου άρεσε πολύ η όλη ιδέα που θυμίζει λίγο από final destination όπως επίσης μου άρεσε και η πληθώρα από creepy δαίμονες που διαθέτει ωστόσο τα αμέτρητα κλισέ και η by the numbers πλοκή δεν την αφήνουν να ξεχωρίσει και να εντυπωσιάσει! Επίσης η ιστορία μου φάνηκε πολύ straight-forward με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανάπτυξη χαρακτήρων ωστόσο αυτός ο πολύ γρήγορος ρυθμός την κάνει πολύ εύπεπτη και διασκεδαστική! Σκηνοθετικά προσφέρει αρκετά jumbscares τα οποία είναι κλισεδιάρικα μεν αλλά πετυχαίνουν να σε έχουν σε εγρήγορση, όμως τους φόνους που θα μπορούσε να είναι και το ατού της ταινίας τους βρήκα κάπως αδιάφορους και αρκετά αναίμακτους! Τις ερμηνείες τις βρήκα σχετικά ικανοποιητικές! Γενικά λοιπόν σίγουρα δεν θα πεις wow τι είδα αλλά βλέπεται πολύ ευχάριστα και θα ήθελα ομολογώ να δω ένα sequel!

αγωνία:5/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:2/5



Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

BLOODTHIRSTY 2020


 Βαθμολογία: 4/10

Είδος: Δράμα τρόμου, μουσικό θρίλερ, μυστηρίου

Story: Η Γκρέι είναι μια indie τραγουδίστρια που έχει οράματα ότι είναι λύκος. Όταν λαμβάνει μια πρόσκληση να συνεργαστεί με τον διαβόητο μουσικό παραγωγό Vaughn Daniels στο απομακρυσμένο στούντιο του στο δάσος, αρχίζει να ανακαλύπτει ποια είναι πραγματικά.

Σχόλιο: Ιδιαιτέρως ήσυχη ταινία με λυκάνθρωπο που ξεφεύγει κάπως από τα συνηθισμένα αλλά χωρίς να έχει δώσει κάτι το αρκετά ενδιαφέρον! Σεναριακά λοιπόν η ιστορία είναι απλή και προβλέψιμη, κινείται σε ιδιαιτέρως slow-burn μονοπάτια και δεν υπάρχει κάποια συνταρακτική εξέλιξη καθ'όλη τη διάρκεια που να σου τραβήξει το ενδιαφέρον και να σε βγάλει από τη βαρεμάρα ωστόσο εκτιμώ ως ένα βαθμό την διαφορετική προσέγγιση στο συγκεκριμένο θέμα! Σκηνοθετικά έχει μια ταιριαστή υπνωτιστική ατμόσφαιρα και μου άρεσαν και οι επιλογές των τραγουδιών, όμως στο κομμάτι του τρόμου δεν έχει να δώσει κάτι το αξιόλογο! Τις ερμηνείες τις βρήκα ικανοποιητικές! Μπορεί λοιπόν να μην είναι μια απ'τα ίδια αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι βαρετή και κουραστική ειδικά για κάποιον που περιμένει να δει ταινία τρόμου!

αγωνία:2/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



BORREGO 2022


 Βαθμολογία: 4/10

Είδος: Θρίλερ

Story: Η ταινία ακολουθεί μια νεαρή βοτανολόγο που μετακομίζει σε μια μικρή πόλη της ερήμου για να μελετήσει ένα χωροκατακτητικό είδος φυτού. Πρέπει να παλέψει για την επιβίωσή της όταν την απαγάγει ένα άπειρο βαποράκι μετά τη συντριβή του αεροπλάνου του στην έρημο.

Σχόλιο: Αδιάφορο θριλεράκι που μπορεί τεχνικά να μην τα πάει άσχημα αλλά αποτυγχάνει στο να γίνει πραγματικά αγωνιώδες και να ξεχωρίσει! Σεναριακά λοιπόν είναι υπερβολικά κλισεδιάρικο και συνηθισμένο, η πλοκή ξετυλίγεται με προβλέψιμο και βαρετό τρόπο και οι στιγμές αγωνίας είναι ελάχιστες! Σκηνοθετικά την βρήκα επίσης αδιάφορη, μπορεί να μην είναι κακή αλλά δεν ανεβάζει την ταινία είτε ως προς την ατμόσφαιρα είτε ως προς το σασπένς! Τις ερμηνείες τις βρήκα καλές! Γενικά λοιπόν βλέπεται μεν αλλά θυμίζει αμέτρητες άλλες και ξεχνιέται αμέσως!

αγωνία:2/5
splatter:1/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5



Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

TWISTERS 2024


 Βαθμολογία: 8/10

Είδος: Περιπέτεια, θρίλερ

Story: Kαθώς η περίοδος των καταιγίδων εντείνεται και πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα κάνουν την εμφάνισή τους, οι δρόμοι μιας μετεωρολόγου με τραυματική εμπειρία και μιας περσόνας των social media διασταυρώνονται.(lifo.gr)

Σχόλιο: Διασκεδαστική περιπέτεια καταστροφής που αποτελεί sequel του twister του 1996 και η οποία προσφέρει απλόχερα αυτά που υπόσχεται! Σεναριακά μπορεί να μην αποφεύγει κάποια κλισέ και να είναι κάπως προβλέψιμη ωστόσο έχει καλό ρυθμό, μπόλικη δράση και ανθρώπινους χαρακτήρες για τους οποίους νοιάζεσαι με αποτέλεσμα οι δυο ώρες διάρκεια να περνάνε άκρως ευχάριστα! Σκηνοθετικά τα πάει πολύ καλά, έχει εξαιρετικές σκηνές δράσης και πολύ καλά εφέ! Καλές είναι και οι ερμηνείες! Γενικά λοιπόν αξίζει σίγουρα μια ματιά μιας και καταφέρνει να σε διασκεδάσει!

αγωνία:5/5
splatter:1/5
ανατροπές:1/5



Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

ODDITY 2024


 Βαθμολογία:8/10

Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story: Ένα μέντιουμ προσπαθεί να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από τη δολοφονία της αδερφής της στον τόπο του εγκλήματος.

Σχόλιο: Μεταφυσική ταινία τρόμου που σε κερδίζει χάρη στην σκοτεινή και δυσοίωνη ατμόσφαιρα της! Σεναριακά είναι αργόσυρτη και οι διάλογοι δείχνουν κάπως επιτηδευμένοι όπως και κάποιες συμπεριφορές ωστόσο ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και διατηρεί το ενδιαφέρον με τον τρόπο που ξετυλίγει την πλοκή και κάνει τις αποκαλύψεις! Σκηνοθετικά τα πάει εξαιρετικά στο χτίσιμο της ατμόσφαιρας που είναι και το μεγάλο ατού της ταινίας ενώ προσφέρει και κάποια τρομάγματα, θα ήθελα όμως να υπήρχαν περισσότερα για να μπορέσει να απογειωθεί και να γίνει περισσότερο τρόμου παρά μυστηρίου! Πολύ καλές είναι και οι ερμηνείες! Γενικά λοιπόν αποτελεί μια αργή αλλά πολύ ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα μινιμαλιστική ταινία τρόμου!
 
αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:2/5



SHATTERED 2022


 Βαθμολογία:4/10

Είδος: Θρίλερ μυστηρίου, τρόμου

Story: Η τυχαία συνάντηση με μια μυστηριώδη γυναίκα οδηγεί έναν διαζευγμένο εκατομμυριούχο σε ένα παθιασμένο ειδύλλιο. Σύντομα, όμως, θα διαπιστώσει ότι η σαγηνευτική αγαπημένη του κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό. Κι ο εφιάλτης ξεκινά…(filmy.gr)

Σχόλιο: Πρόκειται κυρίως για θρίλερ μυστηρίου και όχι για ταινία τρόμου μιας και δεν κάνει καθόλου προσπάθειες για να τρομάξει και είναι μια ταινία που το cast της θα τραβήξει κόσμο να την δει αλλά οι γελοιότητες του σεναρίου θα τον απωθήσουν! Σεναριακά λοιπόν έχει μια προβλέψιμη αλλά διασκεδαστική ιστοριούλα που κρατάει το ενδιαφέρον και βλέπεται ευχάριστα μεν αλλά οι πολύ χαζές συμπεριφορές των χαρακτήρων δεν σε αφήνουν καθόλου να την πάρεις στα σοβαρά και δείχνει σαν να μην ξέρει αν θέλει να γίνει ένα σοβαρό θρίλερ αγωνίας ή μια παρωδία! Σκηνοθετικά την βρήκα μέτρια και σίγουρα δεν έχει να δώσει κάτι στο είδος του τρόμου! Τις ερμηνείες τις βρήκα ικανοποιητικές! Γενικά λοιπόν έχει τον χαβαλέ της μεν αλλά μοιάζει περισσότερο κωμωδία απ'όσο θα έπρεπε!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5



Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

FAIR PLAY 2023


 Βαθμολογία: 7/10

Είδος: Δράμα μυστηρίου,θρίλερ

Story: Μετά από μια αναπάντεχη προαγωγή σε μια άκρως ανταγωνιστική χρηματιστηριακή, η άλλοτε υποστηρικτική σχέση μεταξύ των ερωτευμένων Έμιλι και Λουλ αρχίζει να εξελίσσεται σε κάτι πιο σκοτεινό. Καθώς η δυναμική της εξουσίας αλλάζει αμετάκλητα στη σχέση τους, το ζευγάρι πρέπει να αντιμετωπίσει το πραγματικό τίμημα της επιτυχίας και τα στενάχωρα όρια της φιλοδοξίας.(filmy.gr)

Σχόλιο: Επί της ουσίας πρόκειται για ψυχολογικό δράμα σχετικά με το πως η έλλειψη αυτοπεποίθησης και η φιλοδοξία οδηγούν στη φθορά μια ερωτική σχέση σε έναν άκρως ανταγωνιστικό χώρο εργασίας! Τα στοιχεία θρίλερ είναι μηδαμινά έως και ανύπαρκτα ωστόσο η ταινία καταφέρνει να δημιουργεί μια συναισθηματική ένταση σε όλη τη διάρκεια που σε κρατάει καθηλωμένο χωρίς να βαρεθείς στιγμή! Σεναριακά δεν είναι ότι έχει να δώσει κάτι το καινούριο και είναι εύκολο να προβλέψεις το που οδηγείται, ωστόσο η εξαιρετικά ανάπτυξη των χαρακτήρων βοηθάει στο να τους κατανοήσουμε απόλυτα και να δείχνουν όλα απόλυτα πιστευτά ενώ διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον για να δούμε το πως θα καταλήξουν οι ήρωες! Σκηνοθετικά τα πάει πολύ καλά και δημιουργεί όπως προείπα συναισθηματική ένταση ενώ εξαιρετικές είναι και οι ερμηνείες! Αν την δεις σαν θρίλερ θα απογοητευτείς, όμως ως δράμα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και καλοφτιαγμένη!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5