Σελίδες

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

CLASSIC DUELS 186



 THE WATCHER IN THE WOODS(1980):70%      THE DOCTOR AND THE DEVILS(1985):30%


THE WATCHER IN THE WOODS
STORY: Όταν μία τυπική αμερικανική οικογένεια μετακομίζει σε ένα όμορφο παλιό σπίτι σε δασική περιοχή της Αγγλίας, περίεργα και αφύσικα γεγονότα συμβαίνουν. Η μία κόρη της οικογένειας, η Ζαν, βλέπει, ενώ η άλλη κόρη, η Έλι, ακούει, μια έφηβη κοπέλα που μυστηριωδώς εξαφανίστηκε στη διάρκεια μιας ολικής έκλειψης ηλίου μερικές δεκαετίες πριν.

THE DOCTOR AND THE DEVILS
STORY: Στην Βικτωριανή Αγγλία, δυο τυμβωρύχοι εφοδιάζουν έναν πλούσιο γιατρό με πτώματα για την έρευνα ανατομίας την οποία πραγματοποιεί αλλά η απληστία θα τους κάνει να βρουν πιο εύκολους τρόπους για να βγει η δουλειά!


Σχόλιο: Το the watcher in the woods είναι μια ταινία τρόμου που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και έχει να κάνει με ένα στοιχειωμένο δάσος! Αν και στο μεγαλύτερο μέρος θυμίζει συνηθισμένο και προβλέψιμο ghost story, τελικά στο τελευταίο μέρος καταφέρνει να διαφοροποιηθεί και να κάνει την ιστορία του να ξεχωρίσει! Μπορεί να υστερεί σε τρόμο, όμως διαθέτει σασπένς, καλές ερμηνείες και μια πολύ καλή ατμόσφαιρα που του δίνει την αίγλη της καλής κλασικής ταινίας!

To the doctor and the devils βασίζεται σε αληθινή ιστορία και είναι ένα θρίλερ σχετικά με μια συνεργασία που κάνουν δύο τυμβωρύχοι με έναν γιατρό ώστε εκείνος να αποκτάει φρέσκα πτώματα! Χρονικά μας μεταφέρει στην βικτωριανή εποχή και πετυχαίνει την απόδοση της εποχής, η πλοκή κυλάει αρκετά ρεαλιστικά, υπάρχει ένα πολύ καλό cast και όλη η παραγωγή δείχνει πολύ προσεγμένη ωστόσο υστερεί σημαντικά σε τρόμο και δεν περιέχει σημαντικές εξελίξεις ή εκπλήξεις ώστε η ιστορία να μας τραβήξει ποτέ πραγματικά το ενδιαφέρον!

Το μεν the watcher in the woods είναι μια μεταφυσική ταινία τρόμου για όλη την οικογένεια ενώ το the doctor and the devils είναι ένα ρεαλιστικό serial killer θρίλερ εποχής! Προσωπικά πιο διασκεδαστικό και ενδιαφέρον σαν σενάριο βρήκα το the watcher in the woods!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου