Σελίδες

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

CLASSIC DUELS 165



 SATAN'S TRIANGLE(1975):55%                         DAUGHTERS OF DARKNESS(1971):45%


SATAN'S TRIANGLE
STORY: Δύο πιλότοι ελικοπτέρων διάσωσης, στέλλονται από την ακτοφυλακή προς ανεύρεση ενός γιοτ, που αγνοείται στην περιοχή του «τριγώνου των Βερμούδων». Η θέα της ανακάλυψης τους γεννάει πολλά ερωτήματα, όταν σε διάφορα σημεία του σκάφος βρίσκονται νεκροί επιβάτες. Ο ένας εκ των δύο πιλότων, θα εγκλωβιστεί στο ιστιοπλοϊκό έπειτα από μια ξαφνική και ανεξήγητη κακοκαιρία, κι εκεί θα ανακαλύψει κρυμμένη την μοναδική επιζώντα, η οποία θα του αφηγθεί την τρομακτική της ιστορία, που τείνει να δικαιολογήσει τον χαρακτηρισμό της θαλάσσιας αυτής περιοχής έξω από το Μαϊάμι, ως «διαβόλου τόπος»…

DAUGHTERS OF DARKNESS
STORY: Ένα νιόπαντρο ζευγάρι, ο Στέφαν και η Βάλερι, σταματούν σε ένα ξενοδοχείο στο Οστάν εξαιτίας της καθυστέρησης του τρένου τους που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν το πλοίο για την Αγγλία. Εκεί γνωρίζουν την μυστηριώδη, γοητευτική και εκκεντρική Κόμισσα Μπατόρι με την συνοδό της Ιλόνα. Ταυτόχρονα συμβαίνουν κάποιοι μυστηριώδεις φόνοι νεαρών και όμορφων κοριτσιών που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του Στεφάν.(horrormovies.gr)


Σχόλιο: Το satans triangle είναι ένα ενδιαφέρον θρίλερ μυστηρίου που έχει ένα αργόσυρτο και χωρίς ιδιαίτερη δράση πρώτο μέρος αλλά σε ανταμείβει με τις αποκαλύψεις, τις εκλογικεύσεις των μυστηριωδών θανάτων και τα ανατριχιαστικά τελευταία λεπτά!

Το daughters of darkness είναι ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ με art-house στοιχεία! Είναι μια πολύ άρτια καλλιτεχνικά ταινία που διαθέτει εξάρσεις βίας και βρήκα εξαιρετική στο ρόλο της μυστηριώδους γυναίκας την Seyrig ωστόσο ο πολύ αργός ρυθμός, οι περίεργες συμπεριφορές και η σουρεαλιστική πλοκή που δεν βγάζει πάντα νόημα  ίσως χαλάσουν κάποιους!

Και οι δυο ταινίες έχουν αργό ρυθμό ωστόσο θεωρώ πως η πλοκή του satans triangle ανταμείβει περισσότερο στο τέλος την υπομονή του θεατή!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου