Σελίδες

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

CLASSIC DUELS 159



 FOUR FLIES ON GREY VELVET(1971):75%             J.D.'S REVENGE(1976):25%


FOUR FLIES ON GREY VELVET
STORY:Το «Four Flies on Grey Velvet» παρακολουθεί την δραματική περιπέτεια ενός μουσικού ο οποίος σε μια συμπλοκή σκότωσε κατά λάθος έναν αλλόκοτο άνδρα που τον παρακολουθούσε στενά. Στη συνέχεια ένας άλλος μυστηριώδης τύπος σκοτώνει άτομα του στενού περιβάλλοντος του μουσικού προσπαθώντας να μετακυλήσει την ευθύνη στον μουσικό τον οποίο κιόλας απειλεί με ποικίλους τρόπους.(horrormovies.gr)

J.D.'S REVENGE
STORY:Ο κύριος χαρακτήρας γίνεται ένας απρόθυμος οικοδεσπότης για το ανήσυχο πνεύμα του J.D. Walker, ενός κακοποιού που σκοτώθηκε 30 χρόνια νωρίτερα όταν κατηγορήθηκε άδικα ότι σκότωσε την αδερφή του.(wikipedia.org)

Σχόλιο: Το four flies on grey velvet είναι ένα τυπικό giallo που σου κρατάει το ενδιαφέρον με το μυστήριο σχετικά με την ταυτότητα του δολοφόνου και προσφέρει κάποιες πολύ καλές σκηνές αγωνίας! Παρότι έχει κάποιες ‘γελοίες’ στιγμές, το βρήκα αρκετά προσεγμένο και μου άρεσαν κάποιες πολύ καλογυρισμένες σκηνές όπως ας πούμε η σκηνή slow motion του φινάλε!

Το J.D.’s Revenge είναι ένα μεταφυσικό θρίλερ που βλέπεται ευχάριστα και δεν κάνει εμφανές πως έχουν περάσει τόσα χρόνια από πάνω του ωστόσο έχει μια προβλέψιμη πλοκή και υστερεί αρκετά όσον αφορά τον τρόμο!

Και οι δυο είναι προσεγμένες ταινίες αλλά πιο ενδιαφέρον και πλούσιο σεναριακά βρήκα το four flies on grey velvet!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου