Σελίδες

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

CLASSIC DUELS 144



 FADE TO BLACK(1980):70%                                DEATH VALLEY(1982):30%


FADE TO BLACK
STORY:Ένας καταπιεσμένος και μοναχικός σινεφίλ αποφασίζει να εκδικηθεί όσους τον αδίκησαν αντιγράφοντας σκηνές φόνων από κλασικές ταινίες για να το πετύχει.(b-movies.gr)

DEATH VALLEY
STORY:Μια χωρισμένη μητέρα, ο μικρός γιος της και ο νέος της σύντροφος κάνουν ένα road trip μέσα απ'την Death Valley και μπαίνουν στο στόχαστρο ενός serial killer!

Σχόλιο: Το fade to black έχει μια φοβερή ιδέα κατά την οποία αποδίδει φόρο τιμής σε κλασικές ταινίες με το να μεταμορφώνεται ο πρωταγωνιστής κάθε φορά σε διαφορετικό χαρακτήρα ταινίας ώστε να εκτελέσει κάποια δολοφονία! Βρήκα απολαυστική την κάθε μεταμόρφωση και μου άρεσε η ισορροπία σε χιούμορ και τρόμο ωστόσο με χάλασε που δεν υπάρχουν συμπαθείς χαρακτήρες με τους οποίους να μπορείς να συνδεθείς και επίσης οι περισσότεροι φόνοι γίνονται δυστυχώς off camera!

Το death valley είναι ένα slasher που δείχνει να μην μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να αποτελέσει ένα κλασικό δείγμα του είδους ή μια ανάλαφρη εκδοχή! Έχουμε κάποιους σχετικά αιματηρούς φόνους αλλά κατά τ’άλλα το κυνηγητό του δολοφόνου με το μικρό παιδί δίνει μια πιο ανάλαφρη διάθεση στη ταινία! Βέβαια ακριβώς αυτή η αλληλεπίδραση με τον μικρό πρωταγωνιστή κάνει κάπως την ταινία να ξεχωρίζει απ’τον σωρό και δίνει κάποιες καλές στιγμές μιας και σαν καθαρόαιμο slasher είναι αρκετά κλισεδιάρικο! Μου άρεσαν κάποιες καλές σκηνές αγωνίας και μου άρεσε πολύ η ερμηνεία του μικρού παιδιού ωστόσο θα ήθελα την πλοκή πιο τολμηρή και το φινάλε λιγότερο προβλέψιμο!

Και οι δυο ταινίες λοιπόν ανήκουν στο είδος του slasher, προτιμότερη για μένα είναι το fade to black μιας και έχει μια πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική ιδέα σχετικά με τις μεταμορφώσεις του πρωταγωνιστή!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου