Σελίδες

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

TV SHOWS 24

1.THE HAUNTING OF HILL HOUSE

Βαθμολογία:9/10

Story:Είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλιο της Shirley Jackson και την τηλεοπτική μεταφορά επιμελείται ο Mike Flanagan. Ασχολείται με την ιστορία 4 ατόμων οι οποίοι παραθερίζουν ένα καλοκαίρι σε μια νοικιασμένη βίλα και αρχίζουν και παρατηρούν υπερφυσικά φαινόμενα.

Σχόλιο:Season 1:Μια πολύ καλή σειρά τρόμου που ασχολείται με ένα στοιχειωμένο σπίτι λειτουργώντας όμως σε δύο χρόνους, δείχνοντας μας απ’την μια αυτά που συνέβησαν σε μια οικογένεια που έζησε ένα διάστημα εκεί και παράλληλα δείχνοντας μας τις επιπτώσεις που είχαν αυτά τα γεγονότα πάνω τους μετά από χρόνια! Η πλοκή ξεδιπλώνεται αργά χωρίς όμως ποτέ να κουράζει χάρη στο μυστήριο της υπόθεσης και τους ενδιαφέροντες χαρακτήρες! Το σενάριο λειτουργεί ως αλληγορία για τον θάνατο και το πένθος, όμως παράλληλα προσφέρει και όλα τα απαραίτητα για να γίνει ταυτόχρονα συμβολική αλλά και αποτελεσματική σαν ταινία τρόμου! Επίσης παρότι σε κάποιες στιγμές το σενάριο μου φάνηκε μπερδεμένο, εν τέλει κλείνει με πολύ όμορφο τρόπο και ολοκληρώνει αποτελεσματικά την ιστορία σε ένα αρκετά συγκινητικό τελευταίο επεισόδιο, αφήνοντας όμως και λίγα ερωτήματα αναπάντητα! Σκηνοθετικά η σειρά τα πάει εξαιρετικά, έχει μια στοιχειωτική ατμόσφαιρα και προσφέρει κάποια πολύ καλά jumbscares! Σε εξαιρετικό επίπεδο είναι και οι ερμηνείες του cast!Γενικά λοιπόν είναι μια σειρά που συνδυάζει μυστήριο, τρόμο και συγκίνηση με ιδανικό τρόπο!(9)



2.THE TERROR

Βαθμολογία:7/10

Story:Εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία, το «The Terror» περιστρέφεται γύρω από το ριψοκίνδυνο ταξίδι μιας εξερευνητικής αποστολής του Βασιλικού Ναυτικού σε αχαρτογράφητες περιοχές, καθώς προσπαθεί να ανακαλύψει το Βορειοδυτικό Πέρασμα. Αντιμέτωπο με απάνθρωπες συνθήκες, περιορισμένους πόρους, καταρρακωμένο ηθικό και τον φόβο για το άγνωστο, το πλήρωμα βρίσκεται στο χείλος του αφανισμού. Καθώς παραμένουν παγωμένοι, απομονωμένοι και παγιδευμένοι στην άκρη του κόσμου, η σειρά αναδεικνύει όλα όσα θα μπορούσαν να πάνε λάθος όταν μια ομάδα ανδρών, απεγνωσμένων να επιβιώσουν, παλεύουν όχι μόνο με τα στοιχεία της φύσης αλλά και ο ένας με τον άλλον. 

Σχόλιο:Season 1:Από άποψη παραγωγής είναι μια πολύ υψηλού επιπέδου σειρά με καταπληκτικές ερμηνείες, καλογραμμένους διαλόγους και μια εξαιρετική σκηνοθεσία που αποδίδει τέλεια το ψυχρό κλίμα του περιβάλλοντος που διαδραματίζονται τα γεγονότα αλλά και την ατμόσφαιρα τρόμου και απειλής! Το σενάριο ασχολείται με ένα μυθολογικό πλάσμα των Inuit,κάτι που είναι πολύ ενδιαφέρον, ωστόσο κινείται με πολύ αργό ρυθμό και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι περισσότεροι χαρακτήρες είναι αδιάφοροι οδηγεί κάποια επεισόδια να γίνουν ως ένα βαθμό βαρετά! Είναι μια καλή σειρά τρόμου λοιπόν που όμως θα μπορούσε να γίνει πιο διασκεδαστική αν είχε καλύτερο ρυθμό και ελπίζω να δώσει κάτι πιο δυνατό στην δεύτερη σεζόν!(7)
Season 2:Η δεύτερη σεζόν ασχολείται με μια διαφορετική υπόθεση και τοποθετείται κατά τη διάρκεια του Β'Παγκοσμίου Πολέμου όπου βλέπουμε τους Γιαπωνέζους που ζούσαν στην Αμερική να χάνουν τις περιουσίες τους και να τοποθετούνται σε στρατιωτικά καταλύματα!Μέσα απ'την αφήγηση των πραγματικών ιστορικών γεγονότων,που δείχνουν να είναι και η ουσία της σεζόν,μας εξιστορεί και ένα ghost story που βασίζεται σε μύθους της Ιαπωνίας!Ενώ το ghost story δείχνει να ξεφεύγει απ'τα συνηθισμένα,του δίνεται πολύ λίγος χρόνος κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και η ιστορία προχωράει με υπερβολικά αργό ρυθμό με αποτέλεσμα να μην δημιουργεί την ένταση που θα ήλπιζε κανείς!Στο σύνολο λοιπόν είναι ακόμα μια υψηλού επιπέδου παραγωγή που επικεντρώνεται όμως περισσότερο στο δράμα παρά στον τρόμο με αποτέλεσμα να γίνεται βαρετή σε κάποιες στιγμές!Και πάλι όμως αξίζει σίγουρα να την δει κάποιος μιας και είναι πολύ καλοφτιαγμένη και πρωτότυπη!(7) 


3.THE PURGE

Βαθμολογία:8/10

Story:Το Purge είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά τρόμου.Περιστρέφοντας σε μια περίοδο 12 ωρών, όταν όλα τα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένου του βανδαλισμού, της δολοφονίας, της εμπρησμού και της κλοπής, είναι νόμιμα, τοποθετημένα σε μια αλλαγμένη Ηνωμένες Πολιτείες που κυβερνάται από ένα ολοκληρωτικό πολιτικό κόμμα, η σειρά ακολουθεί αρκετούς φαινομενικά άσχετους χαρακτήρες που ζουν σε μια μικρή πόλη. Καθώς το ρολόι σβήνει, κάθε χαρακτήρας αναγκάζεται να υπολογίζει με το παρελθόν του καθώς ανακαλύπτουν πόσο μακριά θα πάνε για να επιβιώσουν τη νύχτα. 

Σχόλιο:Season 1:Πολλοί δυσαρεστήθηκαν για το ότι η σειρά δεν έχει κάποιον αέρα ανανέωσης σε σχέση με τις ταινίες του franchise και έχουν δίκιο μιας και η σειρά ανακυκλώνει πράγματα που μας έχουν απασχολήσει και στις ταινίες αλλά προσωπικά αυτό δεν με δυσαρέστησε μιας και είμαι φαν των ταινιών οπότε πέρασα πολύ καλά και με την σειρά! Η σειρά μας παρουσιάζει τρεις διαφορετικές ιστορίες, βλέπουμε λοιπόν μια υπάλληλο εταιρίας που καλείται να εργαστεί την μέρα της Κάθαρσης, ένα ζευγάρι που προσκαλείται σε μια χλιδάτη δεξίωση και έναν άντρα που ψάχνει να σώσει την αδερφή του από μια αίρεση αυτοκτονίας! Αυτές οι ιστορίες ξεδιπλώνονται καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν προσφέροντας και κάποιες μικρές εκπληξούλες και σαφώς ο στόχος είναι να ενδιαφερθούμε για το ποιοι θα επιζήσουν! Γενικά βρήκα την σειρά να γίνεται όλο και καλύτερη σε κάθε επεισόδιο μιας και αυξάνεται και ο βαθμός γνωριμίας μας με τους ήρωες και τα κίνητρα τους και μπορώ να πω ότι όλα τα επεισόδια ήταν πολύ διασκεδαστικά και γεμάτα δράση και μπορούν άνετα να παρακολουθηθούν όλα αμέσως! Βέβαια δεν λείπουν και τα αρνητικά! Όπως προείπα η σειρά δεν προσφέρει κάτι που να μην το έχουμε ξαναδεί στις ταινίες και επίσης δεν μπορεί να πάρει όσκαρ σεναρίου ούτε από άποψη διαλόγων ούτε από άποψη λογικών συμπεριφορών! Ας πούμε κάποιες συμπεριφορές φαίνονται μη ρεαλιστικές όπως η κοπέλα που μπήκε στην αίρεση και δείχνει σε όλη τη σειρά να μην έχει σταθερό χαρακτήρα ή η υπάλληλος της εταιρίας που βγαίνει από μόνη της στους δρόμους! Αυτά όμως είναι ελαττώματα που τα έχει συνηθίσει ένας horror fan και δεν μπορώ να πω ότι με απέτρεψαν να απολαύσω την σειρά! Γενικά λοιπόν δεν πρόκειται για μια ποιοτική σειρά αλλά για μια πολύ διασκεδαστική και γεμάτη δράση που δεν βρίσκω τον λόγο να μην την απολαύσουν και οι φαν των ταινιών!(8)
Season 2:Η δεύτερη σεζόν μου φάνηκε καλύτερη από την πρώτη μιας και προσπαθεί να πάει την ιστορία ένα βήμα παραπέρα και να δημιουργήσει την αρχή μιας επανάστασης ενάντια στην Κάθαρση!Σίγουρα και πάλι δεν μπορεί να θεωρηθεί μια υψηλής καλλιτεχνικής αξίας σειρά λόγω των σεναριακών προβλημάτων όπως οι σεναριακές τρύπες,υπερβολές και ευκολίες καθώς και κάποιες μη λογικές συμπεριφορές ωστόσο αποτελεί μια άκρως διασκεδαστική επιλογή για τους φαν του franchise!Σε αυτή τη σεζόν παρακολουθούμε τέσσερις παράλληλες ιστορίες που διασταυρώνονται με απροσδόκητους τρόπους,έχουμε ένα φιλήσυχο ζευγάρι όπου ανακαλύπτουν ότι κάποιος έχει επικηρύξει τον σύζυγο για να δολοφονηθεί σε νύχτα Κάθαρσης,μια ομάδα φιλόδοξων και καλόψυχων ληστών,έναν φοιτητή που λόγω ενός απροόπτου σε νύχτα Κάθαρσης βλέπει τον εαυτό του να αλλάζει ραγδαία και τέλος,μια κυβερνητική υπάλληλο που στρέφεται ενάντια στην κυβέρνηση!Έχουμε λοιπόν κάποιους πολύ συμπαθείς χαρακτήρες για τους οποίους νοιαζόμαστε και κάποιους πολύ αντιπαθητικούς που ελπίζουμε να δολοφονηθούν σύντομα,κάτι που οδηγεί στο να μένουμε καθηλωμένοι σε κάθε επεισόδιο!Η σεζόν έχει άφθονη δράση,εκπλήξεις και δεν κυλάει αρκετά προβλέψιμα και σίγουρα με έκανε να θέλω να δω την συνέχεια της σειράς!Τέλος,στο φινάλε της σεζόν υπάρχει ένα cameo που θα χαροποιήσει πολύ τους φαν του franchise!(8)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου