Σελίδες

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

TV SHOWS 23

1.THE PUNISHER

Βαθμολογία:8/10

Story:Μετά τη δολοφονία της οικογένειάς του, ο βετεράνος Marine Frank Κάστρο γίνεται ένας επιτηρητής γνωστός ως "ο τιμωρός", ο οποίος στοχεύει στην καταπολέμηση του εγκλήματος με κάθε απαραίτητο μέσο. Αποκαλύπτει μια μεγαλύτερη συνωμοσία πέρα από αυτό που έγινε σε αυτόν και την οικογένειά του.

Σχόλιο:Season 1:Ο χαρακτήρας του Frank Castle έκανε αίσθηση ήδη απ’την εμφάνιση του στη σειρά daredevil,κι έτσι ήταν θέμα χρόνου να αποκτήσει την δική του σειρά! Όπως όλες οι σειρές του Netflix ξεκινάει αργά, όμως όσο περνάνε τα επεισόδια η δράση γίνεται όλο και πιο έντονη, με τα δυο τελευταία επεισόδια να έχουν εξαιρετικές σκηνές αγωνίας, δράσης και βίας! Η πλοκή είναι κάπως προβλέψιμη, όμως ποτέ δεν χάνει το ενδιαφέρον της και σε αυτό βοηθούν οι πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες!Τόσο οι χαρακτήρες που εμπλέκονται στη δράση όπως η αφοσιωμένη αστυνομικός Madani και ιδιαίτερα ο πολύ ενδιαφέρον Billy Russo όσο και οι χαρακτήρες που έχουν να κάνουν με τις πιο ήρεμες υποπλοκές όπως ο Micro και η Sarah,έχουν κάτι να δώσουν στη σειρά! Γενικά λοιπόν έμεινα πολύ ευχαριστημένος απ’την πρώτη αυτή σεζόν και ελπίζω σε ακόμα πιο δυνατές συνέχειες!(8)


Season 2:Την δεύτερη σεζόν την βρήκα περισσότερο αργή απ'όσο έπρεπε και δεν κατάφερε να μου τραβήξει το ενδιαφέρον όσο η πρώτη!Καταρχήν περίμενα πως και πως να δω την εμφάνιση του Russo ως Jigsaw και δυστυχώς αυτό που είδα ήταν απλά ο Russo με λίγες γρατζουνιές στο πρόσωπο!Επίσης ο χαρακτήρας του εκτός απ'την μικρή περιέργεια σχετικά με το αν έχει πάθει όντως αμνησία ή αν προσποιείται δεν καταφέρνει να φτάσει τα επίπεδα ενδιαφέροντος που είχε στην πρώτη σεζόν!Στα ίδια επίπεδα κινείται και ο χαρακτήρας της Madani που μόνο στα τελευταία επεισόδια αποκτάει ξανά την παλιά της αξία!Στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν ασχολούμαστε με δυο νέους χαρακτήρες,την νεαρή Amy και τον κακό Pilgrim!Ενώ ο Pilgrim έχει ενδιαφέρον σχετικά με τα κίνητρα του και το πόσο επικίνδυνος είναι,η καλή της υπόθεσης δεν μπορώ να πω ότι μας κάνει να τρελαινόμαστε από αγωνία για την τύχη της!Επίσης έχουμε έναν ακόμα νέο χαρακτήρα,αυτόν της ψυχολόγου Krista,όπου δημιουργεί μυστήριο και μας κάνει να θέλουμε να δούμε που το πάει ωστόσο δεν μπορώ να πω πως οι αποκαλύψεις για το παρελθόν της και τα κίνητρα της στο φινάλε με εντυπωσίασαν!Γενικά λοιπόν σαν σεζόν δεν με ενθουσίασε ωστόσο έσωσε την κατάσταση στα τελευταία επεισόδια,μου άρεσε που τολμάει να δείξει αρκετό gore και σίγουρα θα ήθελα να δω την συνέχεια!(7)


2.RIVERDALE

Βαθμολογία:6/10

Story:Το επερχόμενο τηλεοπτικό δράμα ακολουθεί τον Άρτσι (Κέι Τζέι Άπα), την Μπέτι, τη Βερόνικα, τον Ρέτζι και όλους τους αγαπημένους χαρακτήρες του εμβληματικού κόμικ Archie Comics 1940, οι οποίοι όταν επιστρέψουν στο λύκειο, θα αντιμετωπίσουν μια μυστηριώδη δολοφονία.

Σχόλιο:Season 1:Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιδέα της σειράς να χρησιμοποιήσει τους ήρωες της σειράς κόμικ ‘Archie’ συνδυάζοντας το ρομάντζο της πρωτότυπης ιστορίας με μια ιστορία μυστηρίου! Η σειρά προσεγγίζει πολύ σε ύφος το ‘pretty little liars’ με ό,τι καλό ή κακό αυτό συνεπάγεται! Απ΄την μια είναι μια εφηβική σαπουνόπερα γεμάτη υπερβολές αλλά απ’την άλλη είναι μια διασκεδαστική σειρά μυστηρίου που καταφέρνει να γίνεται εθιστική και σε κάνει να ανυπομονείς για το επόμενο επεισόδιο! Βρήκα αρκετά ενδιαφέροντες τους χαρακτήρες αν και κάποιες στιγμές οι μεταξύ τους σχέσεις δείχνουν κενές! Επίσης θα ήθελα κάτι πιο δυνατό όσον αφορά την λύση της αστυνομικής υπόθεσης! Γενικά πάντως αποτελεί μια αρκετά καλή αρχή και χτίζει τα θεμέλια για να γίνει ακόμα πιο εθιστική σειρά στη συνέχεια!(7)
Season 2:Την δεύτερη σεζόν την βρήκα ακόμα πιο διασκεδαστική απ’την πρώτη, ωστόσο κάποια σεναριακά προβλήματα παραμένουν! Το κύριο θέμα αυτής της σεζόν είναι ο serial killer με την μαύρη κουκούλα που προσφέρει σκοτεινές στιγμές στη σειρά καθώς επίσης και κάποιες ενδιαφέρουσες ανατροπές! Από κει κι έπειτα υπάρχουν αρκετές ακόμα υποιστορίες,άλλες ενδιαφέρουσες και άλλες όχι τόσο! Ας πούμε η ιστορία του Jughead με τα ερπετά είναι αρκετά αδιάφορη και ενώ στο τελευταίο επεισόδιο θα μπορούσε να δώσει δυνατές στιγμές με έναν πόλεμο συμμοριών, τελικά επιλέγεται να ξεπεταχτεί με συνοπτικές διαδικασίες! Γενικά πάντως η σειρά δεν κουράζει και σε κάνει να θες να δεις σύντομα το επόμενο επεισόδιο!Τα αρνητικά που παραμένουν αν και αποτελούν κομμάτι της ταυτότητας της σειράς (μιας και επί της ουσίας πρόκειται για μια εφηβική σαπουνόπερα) είναι κάποιες σεναριακές στιγμές τραβηγμένες απ’τα μαλλιά! Π.χ. βλέπουμε μια έφηβη να ανακρίνει τον επικεφαλή της αστυνομίας, σχεδόν όλοι οι γονείς μοιάζουν να είναι εχθροί των παιδιών τους και επίσης οι νόμοι είναι όπως να ναι στη πόλη Riverdale!Παρά τα σεναριακά προβλήματα όμως, η σειρά παραμένει εθιστική χάρη στα μυστήρια της και είναι ό,τι πρέπει για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου!(7)

Season 3:Η σειρά ομολογώ άρχισε να με κουράζει με την τρίτη σεζόν της καθώς μου δίνει την εντύπωση ότι είναι γραμμένη από έφηβο ερασιτέχνη!Σίγουρα βλέπεται ευχάριστα και προσφέρει αρκετές εκπληξούλες ενώ παράλληλα προσφέρει αρκετές στιγμές γέλιου (άλλες φορές ηθελημένα άλλες όχι) ωστόσο η λογική και ο ρεαλισμός απουσιάζουν εντελώς!Οι ενήλικες της σειράς φέρονται σαν παιδιά και οι έφηβοι σαν ενήλικες και παρακολουθούμε κάποιες τελείως τραβηγμένες καταστάσεις!Επίσης η ανάπτυξη των χαρακτήρων και οι συμπεριφορές τους δείχνουν πολύ πρόχειρες,ας πούμε σε ένα επεισόδιο βλέπουμε την Βερόνικα να θέλει να βάλει στη φυλακή τον πατέρα της και σε άλλο να φοβάται μην πάθει κακό και να στεναχωριέται που θα χωρίσει την μητέρα της!Αυτή η σεναριακή αφέλεια λοιπόν έχει αρχίσει να με κουράζει παρόλο που αυτό είναι χαρακτηριστικό της σειράς απ'την πρώτη κιόλας σεζόν!Κατά τ'άλλα η σεζόν αυτή ασχολείται με δυο μυστήρια,το ένα αφορά ένα παιχνίδι ρόλων που προκαλεί εθισμό και δολοφονικά αποτελέσματα και το οποίο το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον και προσφέρει κάποιες εμπνευσμένες στιγμές και στο δεύτερο μισό ασχολείται με την αίρεση της φάρμας και τις μυστηριώδεις προθέσεις της,το οποίο δεν το βρήκα τρομερά ενδιαφέρον όμως προσφέρει κι αυτό κάποιες εκπλήξεις!Η τρίτη σεζόν λοιπόν βλέπεται ευχάριστα καθώς προσφέρει γέλιο,άπλετο μυστήριο και ανατροπές ωστόσο απευθύνεται κυρίως σε εφηβικό κοινό που να είναι ικανό να παραβλέψει τις εξωπραγματικές καταστάσεις που συμβαίνουν! (6)

Season 4: Η σειρά συνεχίζει και στην τέταρτη σεζόν να παίρνει την κάτω βόλτα εξαιτίας του κακογραμμένου σεναρίου που μοιάζει σαν να το έχει γράψει δεκάχρονο μιας και δεν έχει καμία λογική και αληθοφάνεια ωστόσο η αλήθεια είναι πως η σειρά στο σύνολο έχει μια ξεκάθαρη αισθητική στην οποία παραμένει πιστή και δεν παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά οπότε δεν μπορείς να έχεις και υψηλές απαιτήσεις από αυτήν! Στη σεζόν αυτή τα περισσότερα επεισόδια είναι fillers και προσφέρουν ελάχιστα σημαντικά,με υποπλοκές όπως ο Archie να το παίζει υπερήρωας και να κάνει φιλανθρωπίες και η Veronica να ξεκινάει επιχείρηση με ποτά να περνάνε τελείως αδιάφορες! Οι δυο σημαντικές πλοκές σε αυτή τη σεζόν οι οποίες θα έπρεπε να αναπτυχθούν και περισσότερο μιας και είναι αυτές που κινούν το ενδιαφέρον είναι σχετικά με την σχολή του Jughead όπου οι φοιτητές ανήκουν σε μια αδελφότητα και δείχνουν να έχουν μυστηριώδεις και επικίνδυνες προθέσεις αλλά και η πλοκή σχετικά με τον άγνωστο που βιντεοσκοπεί τα σπίτια των ηρώων και τους τα στέλνει σε βιντεοκασέτες!Αυτές οι πλοκές προσφέρουν κάποιες καλές εξελίξεις και δημιουργούν περιέργεια ενώ η μια από αυτές οδηγεί και σε ένα καλό cliffhanger που δημιουργεί σχετική αγωνία για την επόμενη σεζόν! Προσωπικά λοιπόν θεωρώ πως η σειρά θα έπρεπε να έχει λιγότερα επεισόδια και μια πιο σφιχτοδεμένη πλοκή για να μην κουράσει,όσον αφορά τώρα την συγκεκριμένη σεζόν μπορεί στην αρχή να ήμουν απογοητευμένος και να είχα βαρεθεί,στην πορεία ωστόσο χάρη σε κάποια καλά επεισόδια κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον μου!(6)


3.LA CASA DE PAPEL

Βαθμολογία:8/10

Story:Μια ομάδα πολύ περίεργων ληστών έχουν επιτεθεί στο εργοστάσιο της Moneda και του Timbre για να πραγματοποιήσουν την πιο τέλεια ληστεία στην ιστορία της Ισπανίας και να πάρουν 2.400 εκατομμύρια ευρώ.

Σχόλιο:Season 1+2:Ισπανική σειρά σχετικά με μια ομάδα (φουκαράδων) παρανόμων που αποφασίζουν μέσα από ένα καλά στημένο σχέδιο και κρατώντας ομήρους να ληστέψουν το νομισματοκοπείο! Παρότι ως βασικούς ήρωες έχει κυρίως τους ληστές, αυτοί καταφέρνουν να γίνουν τόσο συμπαθείς όσο περνάνε τα επεισόδια που ταυτίζεσαι μαζί τους και θες να πετύχουν την ληστεία! Ενδιαφέρον όμως έχουν και οι όμηροι, κάποιοι απ’τους οποίους συμμερίζονται τους ληστές και κάποιοι φοβούμενοι για την ζωή τους κινούνται εναντίον τους! Προσωπικά βρήκα όλους τους χαρακτήρες ενδιαφέροντες και μου άρεσαν όλες οι διαπροσωπικές σχέσεις που αναπτύχθηκαν! Δύσκολα θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποιους χαρακτήρες ως αγαπημένους, ωστόσο θα έλεγα πως πιο συμπαθή βρήκα τον χαρακτήρα της Nairobi αλλά ξεχώρισα και το απαγορευμένο ειδύλλιο του ‘Καθηγητή’ με την επιθεωρήτρια Ρακέλ που σε κάνει να ανυπομονείς να δεις πως θα καταλήξει! Εκτός απ’την πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή,τους πολύ συμπαθείς χαρακτήρες και τον άψογο ρυθμό, η σειρά τα πάει εξαιρετικά και σε επίπεδο σκηνοθεσίας δίνοντας ένταση και νεύρο καθ’όλη τη διάρκεια των επεισοδίων και ντύνοντας τα με φοβερές μουσικές! Στα αρνητικά θα έβαζα κάποιες σεναριακές ευκολίες και υπερβολές που υπάρχουν που σχετίζονται με διάφορες συμπτώσεις που προκύπτουν και καταλήγουν να ευνοούν τους πρωταγωνιστές ωστόσο είναι πταίσματα μπροστά στο πόσο διασκεδαστική καταφέρνει να γίνει η σειρά! Είναι μια πολύ καλή σειρά λοιπόν και ανυπομονώ να δω με ποιο τρόπο θα συνεχιστεί η ιστορία!*(9)
*Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν τα επεισόδια που είδα (15 στον αριθμό) ανήκουν σε έναν κύκλο χωρισμένο σε δυο μέρη ή σε δυο ξεχωριστές σεζόν!

Season 3:Η τρίτη σεζόν παρότι στην αρχή μου έδωσε την εντύπωση πως έγινε απλά για να γίνει λόγω επιτυχίας και ότι σαν να επαναλαμβάνεται,τελικά στην πορεία με κέρδισε απόλυτα και την βρήκα διασκεδαστικότατη!Και τα 8 επεισόδια έχουν άφθονη δράση καθώς και εκπληξούλες και γενικώς όλα τα στοιχεία που αγαπήσαμε στις πρώτες σεζόν!Η σεζόν αυτή ασχολείται με άλλο ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο της ομάδας ληστών το οποίο γίνεται και σαν σχέδιο ώστε να φέρουν πίσω ένα μέλος τους που έχει συλληφθεί!Υπάρχουν αρκετοί νέοι χαρακτήρες,τόσο απ'την ομάδα των ληστών όσο και των ομήρων απ΄τους οποίους θα έλεγα όμως ότι ξεχωρίζει μόνο ο Palermo ο οποίος σε κάποιες στιγμές θυμίζει επικίνδυνα τον Berlin!Η σεζόν κλείνει με ένα πολύ δυνατό επεισόδιο γεμάτο αγωνιά,ανατροπές και συγκίνηση το οποίο δημιουργεί μεγάλο ενδιαφέρον για την συνέχεια!(8)

Season 4:Στην τέταρτη σεζόν οι ήρωες συνεχίζουν το σχέδιο τους στην εθνική τράπεζα της Ισπανίας ενώ η Raquel βρίσκεται αιχμάλωτη της αστυνομίας!Σε αυτή τη σεζόν βασικοί αντίπαλοι της συμμορίας είναι η ευφυέστατη Sierra και ο πολύ δυνατός και επικίνδυνος Gandia που είναι έτοιμος να τους δολοφονήσει!Παρότι και αυτή η σεζόν στην αρχή μου έδωσε την εντύπωση πως θα με απογοητεύσει μιας και έδειχνε να επαναλαμβάνεται επικίνδυνα τελικά για ακόμα μια φορά κάπου στη μέση αντέστρεψε την κατάσταση μιας και από ένα σημείο και μετά αποκτάει ασταμάτητη δράση και αγωνία ιδιαίτερα χάρη στο κυνηγητό με τον Gandia, κάποιες έξυπνες μικροανατροπούλες αλλά και κάποιες πολύ δυνατές εξελίξεις που σοκάρουν (χωρίς να λείπουν ωστόσο και οι ακραίες υπερβολές)!Επίσης η σεζόν κλείνει με ένα πολύ καλό cliffhanger που για ακόμα μια φορά σε αφήνει να ανυπομονείς να δεις την συνέχεια της σειράς!(8)

Season 5: Η 5η και τελευταία σεζόν παρά το γεγονός πως σου δίνει την ιδέα πως κάπου επαναλαμβάνεται και εννοείται υπάρχουν οι υπερβολές και οι ευκολίες για ακόμα μια φορά, καταφέρνει να παραμείνει άκρως διασκεδαστική απ'την αρχή μέχρι το τέλος και να σε κρατάει καθηλωμένο όπως όταν πρωτοξεκίνησε η σειρά! Όλα τα επεισόδια είναι γεμάτα δράση και αγωνία, υπάρχουν ενδιαφέρουσες ανατροπούλες καθώς και κάποιες πολύ δυνατές εξελίξεις που προκαλούν το συναίσθημα! Όσον αφορά το φινάλε δεν σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό αλλά είναι ένα ταιριαστό για τη σειρά φινάλε που ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό! Γενικά λοιπόν η σειρά παρότι τραβηγμένη από ένα σημείο και μετά είναι απ'τις πιο διασκεδαστικές και εθιστικές που κυκλοφορούν και αυτό το αποδεικνύει και με την τελευταία της σεζόν!(8)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου