Σελίδες

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

A QUIET PLACE 2018

Βαθμολογία:8/10

Είδος:Δράμα,τρόμου,επιστημονικής φαντασίας

Story:Σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο γεμάτο τέρατα, υπερευαίσθητα στον παραμικρό θόρυβο, μια τετραμελής οικογένεια αναγκάζεται να ζει στην απόλυτη σιωπή προκειμένου να επιβιώσει. Οι μέρες περνούν και η απειλή πλησιάζει όλο και περισσότερο. Ακόμα και η ανάσα μπορεί να σημάνει το τέλος...

Σχόλιο:Η αλήθεια είναι πως με τις βαθμολογίες και τα σχόλια που έβλεπα για την συγκεκριμένη ταινία,οι απαιτήσεις μου έγιναν πολύ υψηλές,κάτι που συνήθως οδηγεί σε απογοήτευση!Καταρχήν να πω ότι βρήκα πολύ πρωτότυπο το όλο concept σχετικά με την ησυχία και το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι διάλογοι είναι στην νοηματική!Αυτό είναι το δυνατό στοιχείο της ταινίας μιας και την κάνει να ξεχωρίζει απόλυτα απ'τις υπόλοιπες!Σκηνοθετικά το εύρημα της σιωπής αξιοποιείται άριστα και δημιουργεί έντονο σασπένς αλλά και κλίμα τρόμου!Αυτό που με χάλασε απ΄την σκηνοθεσία είναι οι off camera φόνοι και επίσης θα ήθελα πιο ευρηματική την εμφάνιση των πλασμάτων!Σαν πλοκή σίγουρα έχει ενδιαφέρον και δίνει κάτι το ξεχωριστό,όμως θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για τα τέρατα μιας και δεν μαθαίνουμε σχεδόν τίποτα γι'αυτά (αυτό φαντάζομαι έγινε λόγω των επικείμενων sequel)!Επίσης κάτι που με ξενέρωσε είναι ότι το φινάλε είναι κάπως απότομο και μου έδωσε την εντύπωση ότι σε κόβει πάνω στο καλύτερο!Γενικά λοιπόν δεν είναι η ταινιάρα που περίμενα,έχει τα ελαττώματα της (off camera φόνοι,ελλιπείς πληροφορίες για τα τέρατα,κάπως απότομο φινάλε),όμως σίγουρα αποτελεί μια πολύ αγχωτική και πρωτοποριακή ταινία τρόμου!

αγωνία:5/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:2/5



1 σχόλιο:

  1. Συμφωνω απολυτα...θελω να συμπληρωσω πως η ταινια εκανε μεγαλη κοιλια ,αναλωθηκε σε ασκοπες πληροφοριες οπως το απλωμα των ρουχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή