Σελίδες

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

TV SHOWS 18

1.IRON FIST

Βαθμολογία:6/10

Story: Ένας νεαρός άνδρας κατέχεται με απίστευτες δεξιοτήτες πολεμικές τέχνες και μια μυστικιστική δύναμη γνωστή ως Iron Fist.

Σχόλιο:Season 1:Είναι ο τέταρτος ήρωας που μας παρουσιάζει η marvel πριν την μεγάλη συνύπαρξη στους defenders και κατά τη γνώμη μου ο πιο αδύναμος! Καταρχήν να πω ότι εξαρχής δεν βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την υπερδύναμη του συγκεκριμένου superhero και με απογοήτευσε και το γεγονός ότι στο σύνολο των επεισοδίων η υπερδύναμη αυτή παρουσιάζεται ελάχιστες φορές! Βέβαια αυτό δικαιολογείται σεναριακά μιας και σε αυτή τη σεζόν βλέπουμε την προσπάθεια του πρωταγωνιστή να γίνει πραγματικός iron fist!Αυτό που με χάλασε περισσότερο όμως στη σειρά είναι ο υπερβολικά αργός ρυθμός όλων των επεισοδίων που την κάνει κάποιες φορές βαρετή! Όσον αφορά τους χαρακτήρες μου άρεσε που οι προθέσεις όλων είναι ένα μυστήριο και σε κάνουν να μην ξέρεις ποιον να εμπιστευτείς και ποιος είναι ο πραγματικός κακός της ιστορίας! Ελπίζω η συνέχεια της ιστορίας αυτού του superhero να είναι καλύτερη!(6)

Season 2:Η δεύτερη σεζόν δεν διορθώνει τα προβλήματα ρυθμού που υπήρξαν και στην πρώτη με αποτέλεσμα πολλές φορές να γίνεται βαρετή!Ωστόσο η κατάσταση σώζεται κάπως απ'τους ενδιαφέροντες χαρακτήρες και τον τρόπο που αυτοί εξελίσσονται!Ας πούμε μου άρεσε η εξέλιξη του χαρακτήρα της Joy και επίσης βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την νέα Mary Walker!Κατά τ'άλλα το επίκεντρο της σεζόν είναι ένας παλιός γνώριμος του Danny που γίνεται villain και προσφέρει κάποιες καλές στιγμές!Γενικά η σεζόν έχει αρκετές εξελίξεις όμως αυτές εμφανίζονται σε πολύ αργό ρυθμό και ίσως μια μικρότερη διάρκεια επεισοδίων να το έκανε αυτό λιγότερο έντονο!Δεν μπορώ να πω πως με έκανε να ανυπομονώ για την συνέχεια,σίγουρα όμως δεν θα την παρατήσω!(6)


2.PRISON BREAK

Βαθμολογία:8/10

Story:Ο Lincoln Burrows (Dominic Purcell) κατηγορείται για την δολοφονία του Terrence Steadman, αδερφού της Αντιπροέδρου των Η.Π.Α. Τα στοιχεία εναντίον του είναι αδιαμφισβήτητα , και έτσι καταδικάζεται σε θάνατο και στέλνεται στις Κρατικές Φυλακές Fox River. Ο αδερφός του Lincoln, Michael Scofield (Wentworth Miller), είναι πεπεισμένος ότι ο αδερφός του είναι αθώος και θέτει σε εφαρμογή ένα σχέδιο απόδρασης. Διαπράττει μία ληστεία σε τράπεζα, μόνο και μόνο για να καταδικαστεί και να εγκλειστεί στην ίδια φυλακή με τον αδερφό του, έχοντας χαράξει σε όλο του το σώμα με τη μορφή τατουάζ τα αρχικά σχέδια της φυλακής και άλλα στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να πραγματοποιήσει την απόδραση. Ταυτόχρονα, η νεαρή δικηγόρος Veronica Donovan (Robin Tunney), πρώην κοπέλα του Lincoln, προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια και να αποτρέψει την εκτέλεση της ποινής, όμως φαίνεται πως η συνωμοσία εναντίον του Lincoln Burrows φτάνει μέχρι και τα υψηλόβαθμα κλιμάκια της Κυβέρνησης.

Σχόλιο:Οι δυο πρώτες σεζόν αυτής της σειράς ήταν εκπληκτικές, είχαν δράση, αγωνία, αμέτρητες εκπλήξεις και ενδιαφέροντες χαρακτήρες για τους οποίους νοιαζόσουν! Είχε όλα τα συστατικά δηλαδή για να σε κάνει να κολλήσεις και να περιμένεις με αγωνία το κάθε επεισόδιο! Γι’αυτό και θα τους έδινα άνετα ένα 9!Η Τρίτη σεζόν είχε ήδη αρχίσει να επαναλαμβάνεται και να κουράζει ωστόσο παρέμεινε κι αυτή απολαυστική! Γι’αυτό θα της έδινα ένα 8!Η τέταρτη σεζόν ξεχείλωσε απλά την ιστορία και στάθηκε πολύ αδύναμη σε σχέση με τις προηγούμενες και θα της έβαζα ένα 7!


Season 5:Μετά από χρόνια αποφασίστηκε να δοθεί μια ακόμα σεζόν στη σειρά παρά το οριστικό φινάλε που είχε υπάρξει για τον βασικό πρωταγωνιστή! Χρειαζόταν ή ήταν απλά ευκαιρία για να βγάλουν λεφτά οι δημιουργοί? Ξεκάθαρα το δεύτερο καθώς εκτός από το να ζωντανέψουν τον βασικό ήρωα, η σεζόν αυτή δεν προσφέρει κάτι το σημαντικό στη μυθολογία της σειράς! Βέβαια ομολογώ πως μου είχε λείψει και είδα με ενδιαφέρον όλα τα επεισόδια! Πόσο μάλλον που ήταν όλα γεμάτα δράση και βλέπονταν πολύ ευχάριστα! Απ’την άλλη όμως απ’την σειρά έλειπαν οι απρόβλεπτες εξελίξεις των προηγούμενων χρόνων, υπήρχε μεγάλη υπερβολή στα γεγονότα με αποτέλεσμα να ξεφεύγει σε μεγάλο βαθμό απ’τον ρεαλισμό και επίσης οι νέοι χαρακτήρες δεν αναπτύσσονται όσο θα έπρεπε με αποτέλεσμα να μην σε κάνουν να νοιάζεσαι αρκετά γι’αυτούς! Να πω την αλήθεια μου όμως, πολύ θα ήθελα να υπάρξει ακόμα μια σεζόν!(7)

3.BLACK MIRROR

Βαθμολογία:8/10

Story:Σειρά ανθολογίας με στοιχεία sci-fi, μαύρης κωμωδίας, δράματος αλλά και με πολλές στιγμές αγωνίας "Αν η τεχνολογία είναι φάρμακο --και πράγματι μοιάζει να είναι--, τότε ποιές ακριβώς είναι οι παρενέργειές του; Σ'αυτό ακριβώς το διάστημα, μεταξύ της απόλαυσης και της δυσφορίας εστιάζει η σειρά. Τον Μαύρο Καθρέπτη του τίτλου θα τον βρείτε σε κάθε τοίχο, σε κάθε γραφείο, σε κάθε παλάμη κάθε χεριού...Είναι η κρύα φωτεινή οθόνη μιας τηλεόρασης, ενός υπολογιστή, ενός smartphone". Τα επεισόδια είναι εντελώς ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, δεν καταπιάνονται με το ίδιο ακριβώς θέμα, δεν εκτυλίσσονται στην ίδια εποχή, αφήνουν διαφορετική αίσθηση και στο καθένα παίζουν διαφορετικοί ηθοποιοί, στοιχεία που ίσως σας ξαφνιάσουν και σας ξενίσουν. Θα καταλάβετε όμως ότι όλα βγάζουν μια κοινή αλήθεια. Ποια είναι αυτή, θα το ανακαλύψετε μόνοι σας.

Σχόλιο:Season 1
the national anthem:Ο πρωθυπουργός Michael Callow βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα σοκαριστικό δίλλημα όταν ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας πέφτει θύμα απαγωγής! Πρόκειται για μια ιστορία που παρωδεί το πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ αλλά κυρίως την υποκρισία της κοινωνίας! Δεν πρόκειται όμως για μια κωμική ιστορία, αντιμετωπίζει το ακραίο θέμα πολύ σοβαρά και σε βάζει σε σκέψεις! Την θεωρώ ένα πολύ καλό ξεκίνημα για την σειρά!(7)
Fifteen million merits:Σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι αναγκάζονται να κάνουν συνεχώς ποδήλατο γυμναστικής για να κερδίζουν πόντους και να μπορούν να ζουν, ο Bing προσπαθεί να βοηθήσει μια κοπέλα να πάρει μέρος σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού! Πρωτότυπη ιστορία που παρά τα στοιχεία επιστημονικής φαντασίας παρουσιάζει τρομακτικές ομοιότητες με τον πραγματικό κόσμο! Κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον και διακωμωδεί με απόλυτα σοβαρό τρόπο τα talent shows και γενικότερα τον κόσμο του θεάματος και το πώς χρησιμοποιεί τις φιλοδοξίες των νέων!(8)
The entire history of you:Στο κοντινό μέλλον, ο καθένας έχει πρόσβαση σε ένα εμφύτευμα που καταγράφει κάθε τι που κάνεις, βλέπεις και ακούς! Είναι καλό όμως να διατηρείς τόσο ζωντανές τις αναμνήσεις σου? Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα και θλιβερή ιστορία σχετικά με έναν άνθρωπο που παθαίνει εμμονή με γεγονότα του παρελθόντος και κολλάει στις λεπτομέρειες χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες που θα υπάρξουν στο μέλλον του! Η ιστορία μου άρεσε πολύ και σαν θέμα αλλά απ’την άποψη ότι σε βάζει σε σκέψεις σχετικά με το πώς θα αντιδρούσες εσύ αν ήσουν στη θέση του ήρωα!(8)

Season 2
Be right back:Όταν μαθαίνει για μια νέα συσκευή που επιτρέπει στους ανθρώπους να έρχονται σε επαφή με τους νεκρούς, η μοναχική και πενθούσα Martha θα επανασυνδεθεί με τον νεκρό σύντροφο της! Μια συγκινητική ιστορία που έχει να κάνει με την διαχείριση της απώλειας και του πένθους και μας δείχνει πως όσο προχωρημένη κι αν είναι μια τεχνολογία δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή!(8)
White bearVictoria ξυπνάει χωρίς να θυμάται τίποτα για την ζωή της. Δεν φτάνει αυτό αλλά όποιον προσεγγίζει αρνείται να επικοινωνήσει μαζί της! Η ιστορία αυτή δεν έχει τόσο ψυχολογικό αντίκτυπο όσο η πλειοψηφία των προηγούμενων, περισσότερο θυμίζει θρίλερ μιας και έχει πολύ δράση και αγωνία και είναι πολύ ανατρεπτική! Είναι μια πολύ διασκεδαστική και γρήγορη ιστορία που θίγει θέματα όπως η αποχαύνωση του ίντερνετ, η δικαιοσύνη κτλ!(8)
The waldo moment:Ένας αποτυχημένος κωμικός δίνει την φωνή του σε ένα δημοφιλές καρτούν που ονομάζεται Waldo και βρίσκεται μπλεγμένος με την πολιτική όταν οι τηλεοπτικοί του παραγωγοί θέλουν τον Waldo να αναλάβει τη εξουσία! Πρόκειται για μια πολιτική αλληγορία που μιλάει για ζητήματα πολιτικής και για τα όρια της σάτιρας! Την θεωρώ την πιο αδύναμη ιστορία μέχρι στιγμής μιας και δεν κατάφερε να με αγγίξει καθόλου σε συναισθηματικό επίπεδο ωστόσο ακόμα κι έτσι αποτελεί μια πολύ καλή πολιτική σάτιρα!(7)
White Christmas:Δύο άντρες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα απομονωμένο φυλάκιο εξαιτίας της παγωνιάς που επικρατεί έξω, αφηγούνται τρία αλληλοσυνδεόμενα παραμύθια σχετικά με την τεχνολογία κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων! Μια αριστοτεχνικά γραμμένη ιστορία που θέλοντας να δείξει το πώς η υπερβολική χρήση της τεχνολογίας επηρεάζει τις διαπροσωπικές σχέσεις, καταφέρνει να γίνει πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και να προσφέρει μια πλοκή απόλυτα ολοκληρωμένη και γεμάτη εκπλήξεις!(8)

Season 3
Nosedive: Μια γυναίκα που είναι απεγνωσμένη να αυξήσει το σκορ της στα social media βρίσκει την ευκαιρία της όταν προσκαλείται σε έναν φανταχτερό γάμο, όμως το ταξίδι δεν πηγαίνει όπως υπολόγιζε! Πρόκειται για σάτιρα που αφορά τον εθισμό στα social media και την υποκρισία που επικρατεί σε αυτά! Η ιστορία αυτή μπορεί να μην έχει την ένταση που είχαν οι προηγούμενες, όμως καταφέρνει να γίνει αστεία και θλιβερή ταυτόχρονα και θυμίζει πολύ την σημερινή πραγματικότητα! Επίσης μου άρεσε πολύ η πρωταγωνίστρια!(8)
Playtest: Ένας αμερικάνος ταξιδιώτης που ξέμεινε από χρήματα, γράφεται σε ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει να τεστάρει ένα επαναστατικό νέο σύστημα παιχνιδιού, αλλά σύντομα δεν μπορεί να ξεχωρίσει πότε το παιχνίδι τελειώνει και η πραγματικότητα αρχίζει! Η ιστορία αυτή λειτουργεί σαν ταινία τρόμου και είναι πολύ διασκεδαστική και πρωτότυπη!(8)
Shut up and dance: Όταν το λάπτοπ του Kenny χακάρεται, πέφτει στην παγίδα και αναγκάζεται να συμμαχήσει με τον εφευρετικό Hector και να υπακούσουν στις εντολές των άγνωστων εκβιαστών τους! Πάρα πολύ καλή ιστορία με στοιχεία θρίλερ και μυστηρίου που σε κρατάει σε διαρκή ένταση και αγωνία και έχει ένα σοκαριστικό φινάλε!(9)
San Junipero: Σε μια παραλιακή πόλη το 1987,μια ντροπαλή νέα γυναίκα και ένα εξωστρεφές κορίτσι αποκτούν ένα δέσιμο που θα αψηφήσει τους νόμους του χώρου και του χρόνου! Μια πρωτότυπη και ανατρεπτική ιστορία που αφορά ένα love story και προσφέρει γλυκόπικρες στιγμές! Η ιστορία αυτή διαφέρει απ’τις υπόλοιπες της σειράς μιας και η τεχνολογία εδώ δεν παρουσιάζεται τρομακτική αλλά σωτήρια και επίσης προσφέρει αισιοδοξία!(9)
Men against fire:Στο μέλλον, οι στρατιώτες Stripe και Raiman πρέπει να προστατεύσουν τους φοβισμένους χωρικούς από τους άγριους μεταλλαγμένους που τους ενοχλούν! Μια αντιπολεμική ιστορία που ξεκινάει σαν ένα τυπικό θρίλερ με μεταλλαγμένους ωστόσο στο δεύτερο μισάωρο με τις ανατροπές της καταφέρνει και σε κερδίζει!(8)
Hated in the nation:Στο Λονδίνο του κοντινού μέλλοντος, η αστυνομική ντετέκτιβ Karin Parke και η ειδική με την τεχνολογία βοηθός της, ερευνούν μια σειρά από μυστηριώδεις θανάτους που όλοι τους έχουν μια περίεργη σύνδεση με τα social media!Με μιάμιση ώρα διάρκεια και με μια πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή που περιέχει στοιχεία αστυνομικού θρίλερ και τρόμου, η ιστορία αυτή βλέπεται σαν μια αυτόνομη ταινία που έχει αγωνία, εκπλήξεις και μας ‘την λέει’ για το πόσο εύκολα κράζουμε πίσω από μια οθόνη!(8)

Season 4
Uss callister:Μια ενδιαφέρουσα ιστορία σχετικά με έναν προγραμματιστή που μετατρέπει ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας σε ένα μέσο κλοπής συνειδήσεων και βασανισμού!Χρησιμοποιώντας σαν σημείο αναφοράς ένα περιβάλλον τύπου star trek και έχοντας ισόποσες δόσεις χιούμορ και σοβαρότητας καταφέρνει να γίνει διασκεδαστική,όμως στο φινάλε δεν προκαλεί τον συναισθηματικό αντίκτυπο που μας έχει συνηθίσει το black mirror.(7)
Arkangel:Η ιστορία έχει να κάνει με μια μητέρα που χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα κατά το οποίο είναι σε θέση να βλέπει ανά πάσα ώρα και στιγμή το που βρίσκεται και τι κάνει η κόρη της!Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο το οποίο ανήκει στα συνηθισμένα πλαίσια της σειράς και μας δείχνει το πως μια τεχνολογία που είναι χρήσιμη μπορεί να αποτελέσει απειλή με την κακή χρήση της.Ωστόσο παρότι αποτελεί μια  ενδιαφέρουσα και καλή ιστορία,την βρήκα υπερβολικά διδακτική και προβλέψιμη και δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει!(7)
Crocodile:Το βασικό θέμα της ιστορίας που έχει να κάνει με το που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος για να καλύψει τα λάθη του το έχουμε ξαναδεί αρκετές φορές σε ταινίες,με την διαφορά ότι εδώ μπαίνει και το κομμάτι της επιστημονικής φαντασίας σχετικά με την μηχανή που δείχνει τις μνήμες σε μια οθόνη! Πρόκειται για μια σκληρή και ενδιαφέρουσα ιστορία, όμως αρκετά προβλέψιμη στην έκβαση της!(7)
Hang the dj: Μια πολύ γλυκιά ιστορία αγάπης που έχει να κάνει με μια εφαρμογή που υπόσχεται να σου βρει το ιδανικό ταίρι! Πολύ ενδιαφέρουσα σαν ιδέα και απόλυτα ταιριαστή στο concept της σειράς παρότι ανήκει στα ελάχιστα αισιόδοξα επεισόδια της μαζί με το san jupitero!Σε κερδίζει τόσο η πλοκή όσο και η χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών της!(8)
Metalhead:Η συγκεκριμένη ιστορία αποτελεί ένα θρίλερ επιβίωσης γεμάτο σασπένς που όμως δεν δίνει ιδιαίτερη τροφή για σκέψη όσο οι περισσότερες ιστορίες της σειράς! Μας δείχνει τον αγώνα επιβίωσης μιας γυναίκας που κατακλύζεται από ανθρώπινα συναισθήματα απέναντι σε ρομπότ που δρουν ψυχρά και υπολογιστικά! Πρόκειται για μια ιστορία γεμάτη αγωνία, είναι καθηλωτική όμως υστερεί συγκριτικά με την πλειοψηφία των ιστοριών της σειράς!(7)
Black museum:Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία ανθολογίας που έχει να κάνει με ένα μουσείο στο οποίο εκθέτονται διάφορες συσκευές που βγήκαν προβληματικές και τον ιδιοκτήτη του που μας διηγείται τρεις ιστορίες από τα εκθέματα! Τόσο χιουμοριστική όσο και σοκαριστική, σε κάνει να θες να δεις που το πάει και δεν κουράζει στιγμή!(8)

Season 5
Striking vipers: Ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας που έχει την μορφή fighting game τύπου tekken γίνεται μυστικός τόπος συνάντησης και δίνει το έναυσμα να αποκαλυφθούν κρυμμένα μυστικά και ανομολόγητα πάθη δημιουργώντας ένα μπέρδεμα σχετικά με το πόσο πραγματικά είναι όσα γίνονται μέσα στο παιχνίδι και ποια η διαφορά τους με την πραγματική ζωή! Μια ενδιαφέρουσα ιστορία που θέτει ζητήματα για σκέψη ωστόσο έχει έναν κάπως ανάλαφρο τόνο και επίσης κλείνει με ανατρεπτικό αλλά αρκετά εύκολο τρόπο!(7)
Smithereens: Πρόκειται για ένα αρκετά σύγχρονο και επίκαιρο επεισόδιο όπου δεν ασχολείται με κάποιο μελλοντικό τεχνολογικό επίτευγμα αλλά με τα social media που ήδη υπάρχουν και με το πώς έχει χαθεί η ουσιαστική συναισθηματική επαφή στην σημερινή εποχή! Είναι ένα επεισόδιο που έχει τα ελαττώματα του, όπως το ότι σε κάποιες στιγμές γίνεται αρκετά διδακτικό και επίσης δεν έχει κάποια τρομερή ανατροπή στην ιστορία ωστόσο κάνει εντύπωση για το γεγονός ότι μας δείχνει μια ζοφερή πραγματικότητα που υπάρχει στο εδώ και τώρα! Στα συν και η εξαιρετική ερμηνεία του Andrew Scott!(7)

Rachel,jack and Ashley too: Πρόκειται για ένα επεισόδιο που προσπαθεί να θίξει την ωραιοποίηση της ζωής των διασήμων και την γενικότερη ψευδαίσθηση του star system ωστόσο καταλήγει να γίνει μια ανάλαφρη εφηβική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με αρκετές σεναριακές ευκολίες που όμως είναι πολύ διασκεδαστική! Το σενάριο κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι τέλους και αλλάζει κατεύθυνση διαρκώς με αποτέλεσμα ενώ βλέπουμε στην αρχή ένα κορίτσι με χαμηλή αυτοπεποίθηση να έχει εμμονή με μια σταρ, στην πορεία το ενδιαφέρον πάει στην κούκλα με την τεχνητή νοημοσύνη, μετά στην συνωμοσία εναντίον της σταρ και παράλληλα εντάσσει στην ιστορία και διάφορες εφευρέσεις πιθανής αντικατάστασης ενός σταρ! Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι πολύ καλά αν έδειχναν και ολοκληρωμένα στο τέλος μιας και μου έδωσε την εντύπωση πως στο φινάλε της πήρε έναν εύκολο δρόμο και αδιαφόρησε για κάποιες υποπλοκές της όπως ας πούμε την αρχική με το κορίτσι με τη χαμηλή αυτοπεποίθηση! Γενικά λοιπόν είναι ένα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό επεισόδιο που διαθέτει στοιχεία ζοφερής τεχνολογίας που έχουμε αγαπήσει στη σειρά ωστόσο δεν δένονται όλα με ιδανικό τρόπο και το αποτέλεσμα είναι περισσότερο ανάλαφρο απ’ότι θα έπρεπε!(6)

Season 6
Joan is awful: Πρόκειται για ένα αυτοαναφορικό επεισόδιο που σατιρίζει το ίδιο το netflix που έχει αναλάβει τη σειρά! Η ιστορία είναι εφιαλτική και σοκαριστικά επίκαιρη σε πρώτη ανάγνωση ωστόσο εξελίσσεται σε κάτι πιο ανάλαφρο και εύπεπτο απ'ότι μας έχει συνηθίσει η σειρά! Ακόμα κι έτσι όμως είναι μια πολύ διασκεδαστική ιστορία με μπόλικο πετυχημένο χιούμορ και με ενδιαφέρουσες ανατροπούλες!(7)
Lock Henry: Η δεύτερη ιστορία έχει να κάνει με μια μικρή πόλη που στοιχειώνεται από την φήμη ενός νεκρού πλέον serial killer και ένα νέο ζευγάρι που θέλει να φτιάξει ένα ντοκιμαντέρ γι'αυτόν! Θεωρώ πως θα ταίριαζε καλύτερα σε μια ανθολογική σειρά εγκλήματος μιας και δεν υπάρχουν στοιχεία επιστημονικής φαντασίας ωστόσο η τεχνολογία παίζει και σε αυτήν σημαντικό ρόλο όχι σε επίπεδο μελλοντικού εφιάλτη αλλά ως μέσο αποκάλυψης του παρελθόντος! Είναι μια ενδιαφέρουσα και σκοτεινή ιστορία εγκλήματος με κάποιες καλές εκπληξούλες που χρησιμοποιεί την μόδα των true crimes σειρών που έφερε το netflix!(7)
Beyond the sea: Η τρίτη ιστορία έχει να κάνει με δυο αστροναύτες οι οποίοι μπορούν να επιστρέφουν στη γη για περιορισμένο χρόνο μέσω των αντιγράφων τους! Είναι μια ιστορία απολύτως ταιριαστή για τη σειρά και η οποία λειτουργεί παράλληλα και σαν αυτόνομη ταινία! Έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή με αρκετές σκληρές εξελίξεις και τυγχάνει και εξαιρετικών ερμηνειών από το πολύ καλό cast ωστόσο έχει αρκετά αργό ρυθμό και κάποιες συμπεριφορές δείχνουν αλλόκοτες!(7)
Mazey day: Η τέταρτη ιστορία έχει να κάνει με με μια ρεπόρτερ που κυνηγάει να ανακαλύψει μυστικά διάσημων προσώπων και υποπτεύεται ότι μια νεαρή ηθοποιός κάτι κρύβει! Η ιστορία θυμίζει την ταινία nightcrawler και στο τελευταίο μέρος της παίρνει μια απρόβλεπτη τροπή που την μετατρέπει σε ιστορία τρόμου! Είναι μια ιστορία που έχει αγωνία και μου άρεσε η ανατροπή αλλά είναι αρκετά σύντομη και άρα όχι επαρκώς ανεπτυγμένη και επίσης μοιάζει ασύνδετη με τη σειρά!(6)
Demon 79: Στην πέμπτη ιστορία μια κοπέλα ξυπνάει άθελα της έναν δαίμονα ο οποίος της λέει πως αν δεν σκοτώσει 3 ανθρώπους θα γίνει η συντέλεια του κόσμου! Η όλη ιδέα μου θύμισε έντονα το πρόσφατο knock at the cabin ωστόσο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα ιστορία με δόσεις από τρόμο και χιούμορ η οποία όμως όπως και η προηγούμενη δεν μου ταίριαξε καθόλου στο concept της σειράς!(6)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου