Σελίδες

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

TV SHOWS 17

1.IZOMBIE

Βαθμολογία:6/10

Story:Το iZombie βασίζεται στο ομότιτλο κόμικ της Vertigo και έχει ως πρωταγωνίστρια τη νεαρή Olivia Moore, μια επιμελή φοιτήτρια ιατρικής που ακολουθεί κατά γράμμα το σχέδιο που έχει για τη ζωή και το μέλλον της. Μέχρι που ένα πάρτυ στο οποίο πηγαίνει καταλήγει σε όργιο απέθαντων, μετατρέποντας και την ίδια σε ζόμπι! Η νέα της ταυτότητα, έρχεται με το “βάρος” ότι για να συνεχίσει να ζει πρέπει να τρέφεται με ανθρώπινα μυαλά, έτσι βρίσκει δουλειά ως βοηθός ιατροδικαστού όπου μπορεί να βρίσκει άπλετη τροφή. Το twist είναι ότι τρώγοντας ένα μυαλό, βλέπει τις αναμνήσεις του “ιδιοκτήτη” του και πιο συγκεκριμένα τις τελευταίες του στιγμές, ακριβώς πριν πεθάνει. Έτσι η Olivia, αντί να τριγυρνάει κυνηγώντας μυαλά, αποφασίζει να “προσφέρει” και να βοηθήσει στην επίλυση των υποθέσεων των θυμάτων.

Σχόλιο:Season 1:Αν και σε μεγάλο βαθμό καλύπτει τον χρόνο της με αυτοτελείς υποθέσεις, κάτι το οποίο βαριέμαι αφόρητα σε σειρές, αυτή εδώ έχει το ενδιαφέρον στοιχείο ότι η κεντρική ηρωίδα αποκτάει χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του κάθε θύματος οπότε σε κάθε επεισόδιο την βλέπουμε να έχει άλλες ικανότητες και να αντιδράει διαφορετικά! Επίσης βρήκα αρκετά ενδιαφέρουσα την βασική ιστορία σχετικά με το πώς προσπαθεί να κρατήσει κρυφό το γεγονός ότι είναι ζόμπι απ’ τον περίγυρο της και τα τελευταία επεισόδια που επικεντρώνονται κυρίως σε αυτό μου άρεσαν πολύ! Οι χαρακτήρες είναι όλοι συμπαθείς αν και παρόλα αυτά την παράσταση κλέβει η πρωταγωνίστρια που έχει και τον πιο αβανταδόρικο ρόλο! Γενικά λοιπόν σαν πρώτη σεζόν την βρήκα αρκετά ενδιαφέρουσα και το μόνο που θα ήθελα είναι στις επόμενες σεζόν να έχει μεγαλύτερο χρόνο η βασική ιστορία!(7)
Season 2:Βρήκα την δεύτερη σεζόν αρκετά διασκεδαστική χάρη τόσο στο μπόλικο χιούμορ που προσφέρει όσο και στον τρόπο που εξελίσσεται η βασική ιστορία! Αυτοτελείς υποθέσεις εξακολουθούν να υπάρχουν, κάτι που ομολογώ πως ταιριάζει στη σειρά, αλλά και η βασική ιστορία παίρνει αρκετό χρόνο να ξεδιπλωθεί! Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην εταιρία Max Rager και στον τρόπο που εκμεταλλεύεται τον Major και οδηγεί σε ένα δυνατό φινάλε! Σαν σύνολο η σεζόν με ικανοποίησε και κατάφερε να μου κάνει ακόμα πιο αγαπητούς τους ήρωες της, ωστόσο ακόμα δεν μπορώ να πω πως βρίσκω την σειρά εθιστική!(7)
Season 3:Η τρίτη σεζόν συνεχίζει με αυτοτελείς υποθέσεις και η βασική ιστορία εστιάζει στην μυστική οργάνωση των ζόμπι και στους πολίτες που αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την παρουσία των ζόμπι και να επιτίθενται!Η αλήθεια είναι πως η βασική ιστορία σε αυτή τη σεζόν δεν μου κράτησε σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον και οι εξελίξεις που υπάρχουν μου πέρασαν κάπως αδιάφορες!Τα επεισόδια παραμένουν διασκεδαστικά χάρη στο χιούμορ τους,όμως δεν κατάφεραν να με κάνουν να αγωνιώ για τους ήρωες!(6)

2.DEAD OF SUMMER

Βαθμολογία:7/10

Story:Το Dead of Summer μας ταξιδεύει στο 1980, με το σχολείο έχει σταματήσει για το καλοκαίρι. Όταν το σκοτάδι μιας αρχαία μυθολογία του κάμπινγκ Stillwater ξυπνάει, αυτό που υποτίθεται ότι θα ήταν μια ξέγνοιαστη και καλοκαιρινή διασκέδαση σύντομα μετατρέπεται σε ένα αξέχαστο εφιάλτη με τον τρόμο και το κακό να παραμονεύει σε κάθε στροφή.

Σχόλιο:Slasher σειρά με μεταφυσικά στοιχεία που ενώ ξεκινάει δημιουργώντας την εντύπωση πως πρόκειται για μια συνηθισμένη και προβλέψιμη ιστορία τελικά κάνει την διαφορά και καταφέρνει να εκπλήξει αρκετές φορές! Τα δυνατά χαρτιά της σειράς είναι η πολύ καλή ανάπτυξη χαρακτήρων που έχει σαν αποτέλεσμα όλοι οι χαρακτήρες να έχουν κάτι να προσφέρουν και σε κάνουν να αγωνιάς για την τύχη τους καθώς επίσης και οι πολλές σεναριακές εκπλήξεις των τελευταίων επεισοδίων! Δυστυχώς όμως υπάρχουν και αρκετές αδυναμίες που την στερούν απ’το να είναι μια πολύ δυνατή σειρά τρόμου! Ο ρυθμός είναι αρκετά αργός, οι φόνοι δεν είναι όσο συχνοί θα έπρεπε και επίσης σχεδόν όλοι είναι αρκετά αδιάφοροι! Ακόμη, υπάρχουν κάποια χαζά σημεία και συμπεριφορές (πχ κάποιοι χαρακτήρες δεν δείχνουν να πολεμάνε για την ζωή τους και απλά περιμένουν να δολοφονηθούν)!Επίσης υπάρχει ένας χαρακτήρας στη σειρά που ενώ θα έπρεπε να μπερδεύει σχετικά με το φύλο του προσωπικά μου φάνηκε τελείως ξεκάθαρη η εμφάνιση! Σαν σύνολο πάντως την βρήκα μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά που αξίζει σίγουρα μια ματιά απ’τους φαν του είδους καθώς έχει κάποια στοιχεία που θα έπρεπε να έχει κάθε θρίλερ!

3.THE NIGHT OF

Βαθμολογία:7/10

Story:Ολα αρχίζουν ως μια νεανική παρόρμηση: ο Ναζίρ Καν, ένας «αθόρυβος» Αμερικανό-πακιστανός φοιτητής που ζει με την οικογένειά του στο Κουίνς παίρνει ένα βράδυ κρυφά το ταξί του πατέρα του, με προορισμό ένα πάρτι στο Μανχάταν. Στη διαδρομή, μια όμορφη κοπέλα τον «παρασύρει» σε μια περιπλάνηση στη νύχτα της Νέας Υόρκης, η οποία καταλήγει σε ερωτικό κάλεσμα στο σπίτι της, συνοδευόμενο από άφθονο αλκοόλ και ναρκωτικά. Λίγες ώρες αργότερα, ο Ναζίρ ξυπνά στην κουζίνα και ανεβαίνοντας στο δωμάτιό της για να την καληνυχτίσει, βρίσκει την κοπέλα μαχαιρωμένη 22 φορές στο κρεβάτι της. Προσπαθεί να ξεφύγει, ωστόσο, το ξημέρωμα τον βρίσκει κλειδωμένο σε ένα κελί, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για φόνο, με αδιάσειστα στοιχεία σε βάρος του.

Σχόλιο:Μίνι σειρά που ασχολείται με μια αστυνομική υπόθεση δολοφονίας και πως αυτή επηρεάζει τόσο τον φερόμενο ως δράστη αλλά επίσης και την οικογένεια του, τους δικηγόρους αλλά και την κοινωνία! Αυτό σημαίνει ότι δεν δίνεται τόσο πολύ βάση στο ποιος έκανε το έγκλημα αλλά γενικότερα στις επιπτώσεις αυτού του εγκλήματος, παρότι δίνεται απάντηση στο φινάλε! Είναι μια χαμηλών τόνων σειρά και έχει αργό ρυθμό, καταφέρνει όμως να μην γίνει βαρετή και έχει εξαιρετικές ερμηνείες που ανεβάζουν κατά πολύ το επίπεδο της! Επίσης όλοι οι χαρακτήρες έχουν κάτι ενδιαφέρον να προσφέρουν! Είναι μια αξιοπρεπής ιστορία που δίνεται με ρεαλισμό, όμως παρά το γεγονός ότι είναι πολύ καλοφτιαγμένη σαν σειρά δεν είναι από αυτές που με έκαναν να περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο επεισόδιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου