Σελίδες

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

TV SHOWS 6

1.PENNY DREADFUL

Βαθμολογία:8/10

Story:Κύριο πρόσωπο στης ιστορίας είναι ο Sir Malcolm Murray ο οποίος θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα όπου θα εξερευνά/κυνηγά το υπερφυσικό. Ήδη μαζί του βρίσκεται η μυστηριώδης Vanessa Ives και ο πιστός του μπάτλερ Sembene. Θα προσπαθήσει να εντάξει τον Ethan Chandler και τον Dr. Victor Frankenstein δίνοντας τους μια μικρή γεύση με αυτά που θα έρθουν αντιμέτωποι εάν τον ακολουθήσουν. Ο ρόλος τους στην ομάδα είναι σχεδόν ξεκάθαρος αλλά ποιες είναι οι προθέσεις τους και το τι θέλει να πετύχει ο καθένας είναι κάποια απ” αυτά που μένουν να φανούν.

Σχόλιο: Season 1:Μια εξαιρετική νέα σειρά που μας παρουσιάζει διάφορους ήρωες από μυθιστορήματα τρόμου (Δράκουλας, Φρανκεστάιν, Ντόριαν Γκρέι),τους οποίους εντάσσει σε μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα ιστορία! Εννοείται δεν πρέπει να περιμένει κανείς την κλασική ιστορία για τον κάθε ήρωα μιας και όλες οι εξελίξεις για τους γνωστούς ήρωες είναι παραλλαγμένες! Οι χαρακτήρες μου άρεσαν πολύ, όλοι έχουν από κάτι να δώσουν και είναι αρκετά ανεπτυγμένοι! Βέβαια το γεγονός ότι είναι όλοι τους μυστηριώδεις δεν με άφησε να δεθώ με κάποιον σε μεγάλο βαθμό αλλά με έκανε να περιμένω με αγωνία την εξέλιξη τους! Γενικά όλα τα επεισόδια τα βρήκα εξαιρετικά και περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνέχεια! Αυτό που θα ήθελα είναι να είχε κάτι πιο δυνατό για το τελευταίο επεισόδιο για να ήταν περισσότερο αυξημένη η αγωνία για τον επόμενο κύκλο! (8)
Season 2:Η δεύτερη σεζόν ήταν εξίσου καλή με την πρώτη!Στο επίκεντρο για ακόμη μια φορά είναι ο χαρακτήρας που υποδύεται η Eva Green που αυτή τη φορά έχει να τα βάλει με μια σύναξη μαγισσών αλλά και τον ίδιο τον διάβολο!Πιστεύω το κομμάτι των μαγισσών ταίριαξε απόλυτα στο κλίμα της σειράς και οι σκηνές που κάνουν τα ξόρκια τους ήταν ανατριχιαστικές!Σε αυτή τη σεζόν γνωρίζουμε ακόμα καλύτερα τους χαρακτήρες κι αυτό με έκανε να νοιάζομαι περισσότερο γι'αυτούς!Θετική εντύπωση μου έκανε και ο ανεπτυγμένος ρόλος της Billie Piper που υποδύεται την Brona/Lily!Γενικά η σειρά συνεχίζει να τα πάει εξαιρετικά χάρη στους ενδιαφέροντες χαρακτήρες και την ξεχωριστή της ατμόσφαιρα!Σαν αρνητικό μόνο θα έβαζα τον αργό ρυθμό της!(8)
Season 3: Η τρίτη και τελευταία σεζόν διατηρεί τα ίδια μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα με τις προηγούμενες,δηλαδή εξακολουθεί να έχει αργό ρυθμό αλλά κερδίζει τις εντυπώσεις χάρη στο υψηλό επίπεδο των ερμηνειών και της ατμόσφαιρας και τους καλογραμμένους διαλόγους!Η ιστορία της Vanessa κλείνει με ιδανικό τρόπο ωστόσο το κλείσιμο των άλλων ιστοριών μου φάνηκε κάπως αδύναμο!Συγκεκριμένα για τον χαρακτήρα της Lily με βάση το πως είχε μείνει στο φινάλε της δεύτερης σεζόν,περίμενα πιο δυνατές εξελίξεις αλλά αντιθέτως η ιστορία της παρέμεινε σε δεύτερη μοίρα και αν και προσφέρει κάποιες δυνατές ερμηνευτικά στιγμές που προκαλούν συγκίνηση,δεν δίνει την κορύφωση που περίμενα!Επίσης θα ήθελα πολύ να δω μια συνάντηση της με τον Ethan,όμως δυστυχώς δεν έγινε ποτέ!Γενικά πάντως είναι μια σειρά που και μόνο χάρη στη ποιότητα παραγωγής της αξίζει να την δει κανείς, παρουσιάζει πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες και προσωπικά δεν θεωρώ πως έπρεπε να σταματήσει τόσο νωρίς!(8)


2.ONCE UPON A TIME IN WONDERLAND

Βαθμολογία:7/10

Story:Η σειρά βασίζεται γύρω από τις περιπέτειες του Lewis Carroll με το κλασικό παραμύθι της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων, αλλά με μια διαφορετική νότα από τις άλλες προσαρμογές και λαμβάνει χώρα στο ίδιο σύμπαν με το Once Upon a Time αλλά στην σημερινή Wonderland, με αναδρομές στο παρελθόν στην προ-Κατάρα Wonderland. Ως εκ τούτου, αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια ρύθμιση με την μητρική του σειρά (Once Upon a Time), συμπεριλαμβανομένης την χρήση σχετικών αναφορών στην Disney!

Σχόλιο:Ας ξεκινήσω με τα αρνητικά! Θεωρώ πως απ’τη στιγμή που και στην κανονική σειρά έχουμε δει την ιστορία της Alice έστω και για πολύ λίγο χρόνο, το να δημιουργείται ένα spin-off αλλάζοντας την ιστορία αυτή ακυρώνει και την ταύτιση μεταξύ αυτών των σήριαλ! Επίσης μιας και στο συγκεκριμένο spin-off οι χαρακτήρες είναι συγκεκριμένοι, μου έλειψε κάπως το μεγάλο ατού αυτού του concept που είναι οι εμφανίσεις πολλών και διάφορων παραμυθένιων ηρώων! Πάντως ομολογώ πως και τα 13 επεισόδια τα βρήκα διασκεδαστικά και γενικά με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο όλη η ιστορία και δεν με κούρασε καθόλου! Οι χαρακτήρες που μας παρουσιάζονται είναι πολύ ενδιαφέροντες και ελπίζω πως θα ενσωματωθούν και στην κανονική σειρά μιας και δεν θα υπάρξει άλλη σεζόν του συγκεκριμένου spin-off! Ήδη ξέρω ότι θα μπει στη σειρά ο χαρακτήρας του Βαλέ και ελπίζω πως θα ακολουθήσουν και η αγαπημένη μου Αναστασία αλλά και ο πολύ δυνατός villain Τζαφάρ!


3.VIKINGS

Βαθμολογία:8/10

Story:Η σειρά είναι γυρισμένη στην Ιρλανδία και είναι εμπνευσμένη από το ιστορικό έπος του Viking βασιλιά Ragnar Lothbrok Ένας από τους πιο δημοφιλής Νορβηγούς ήρωες, ο Ragnar Lothbrok, Viking, Βασιλιάς και διοικητής! "Εισβάλει" στην ιστορία του επικού αλλά και βίαιου κόσμου των ισχυρών Norsemen οι οποίοι εισέβαλαν και διαπραγματεύονταν κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα. Τα κατορθώματα του Ragnar Lothbrok, τον ανάγουν σε μια ιστορική φυσιογνωμία, και τα έπη του συναρπαστικού μας Viking και του στρατού του, καθώς και όλης της οικογένειας του Ragnar Lothbrok, πριν ακόμη γίνει "βασιλιάς"! Η ιστορία του και τα κατορθώματά του έγιναν η βάση της ιστορίας της σύγχρονης Σκανδιναβίας και ολόκληρης της Ευρώπης. Η σειρά παρουσιάζει τον Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel), που λαχταρά να ανακαλύψει πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις θάλασσες....

Σχόλιο:Μια σειρά που μας δείχνει την ιστορία του θρυλικού Ragnar Lodbrok και τα ήθη και τις παραδόσεις των Vikings!Η πρώτη σεζόν ήταν καλή αλλά δεν με έκανε να κολλήσω και δεν μου χάρισε αρκετά δυνατές στιγμές! Στη δεύτερη σεζόν όμως η σειρά παίρνει μπρος και προσφέρει αγωνία και αρκετές εξελίξεις! Ο κεντρικός ήρωας στην αρχή μου φάνηκε αντιπαθητικός μιας και έβαζε τον εαυτό του πάνω απ’όλους αλλά όσο περνάνε τα επεισόδια δείχνει το ανθρώπινο του πρόσωπο και γίνεται όλο και πιο συμπαθής! Γενικά στα πρώτα επεισόδια σου δίνει την εντύπωση πως όλοι οι ήρωες είναι κακοί, αφού τους βλέπουμε να λεηλατούν μοναστήρια και να σκοτώνουν αθώους ανθρώπους χωρίς οίκτο αλλά πρέπει να γίνει αντιληπτό πως μιλάμε για δυο τελείως διαφορετικούς πολιτισμούς που έρχονται σε σύγκρουση για πρώτη φορά! Εν τέλει η δεύτερη σεζόν με έκανε να αγαπήσω τους ήρωες της και σε αυτήν γίνονται και πιο ξεκάθαρες οι διαφορές αλλά κι οι ομοιότητες μεταξύ των δυο θρησκειών μέσα απ΄τα μάτια του ιερέα Αthelstan, ο οποίος είναι και ένας απ’τους αγαπημένους μου ήρωες της σειράς! Ο χαρακτήρας όμως που συμπαθώ περισσότερο είναι η Lagertha, η οποία έχει και καλή καρδιά αλλά είναι και απίστευτα δυναμική! Αυτό που θα ήθελα απ'τη σειρά είναι να ήταν πιο γραφική σε αυτά που δείχνει, γιατί σε σύγκριση με άλλες παρόμοιες σειρές δείχνει ιδιαίτερα συγκρατημένη ως προς τη βία που δείχνει on camera!(8)
Season 3: Η τρίτη σεζόν περιλαμβάνει εξαιρετικές σκηνές μάχης,ανατροπές και θανάτους κάποιων βασικών ηρώων (τους οποίους βέβαια περίμενα να γίνουν με πιο εντυπωσιακό τρόπο)!Θεωρώ πως είναι πιο διασκεδαστική σεζόν σε σχέση με τις άλλες δυο!Ωστόσο ακόμα νιώθω κάτι να λείπει απ'τη σειρά για να με κάνει να κολλήσω πραγματικά!Ίσως φταίει το γεγονός ότι νιώθω πως η ιστορία κάπως επαναλαμβάνεται με τις επιδρομές και τους κινδύνους προδοσίας ή το γεγονός πως οι κεντρικοί ήρωες είναι αυτοί που λυσσάνε για μάχες οπότε δεν με κάνουν να αγωνιώ για την τύχη τους!(7)
Season 4: Το πρώτο μισό της σεζόν που αφορά κυρίως την μάχη μεταξύ των δυο αδερφών,του Ragnar και του Rollo,το βρήκα κάπως μέτριο μιας και οι εξελίξεις που υπάρχουν είναι λίγες!Το δεύτερο όμως μισό προσφέρει πολλές συναρπαστικές στιγμές και χαρίζει άφθονες εξελίξεις για όλους τους χαρακτήρες!Επίσης με μια πολύ σημαντική εξέλιξη,τολμά να αλλάξει τα δεδομένα της σειράς!Με τα τωρινά λοιπόν δεδομένα πολλοί χαρακτήρες έχουν αποκτήσει ενδιαφέρον και θέλω πολύ να δω πως θα εξελιχθούν στην επόμενη σεζόν!(8)

Season 5:Ξεκινώντας η νέα σεζόν δεν μπορώ να πω ότι μου τράβηξε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον και μάλιστα κάποια επεισόδια τα πέρασα στο fast forward!Ο αργός ρυθμός και το αίσθημα ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται κάπως με κούρασαν ωστόσο όσο πέρναγαν τα επεισόδια ένιωσα το ενδιαφέρον μου να μεγαλώνει!Κάτι οι συνωμοσίες και οι προδοσίες τόσο όσον αφορά τα μέτωπα των vikings όσο και στο βασίλειο της Αγγλίας,κάτι ο Ivar που αγαπάς να μισείς με έκαναν να θέλω να δω την συνέχεια!Όλοι οι χαρακτήρες έχουν κάτι ενδιαφέρον να δώσουν,πλέον τα όρια μεταξύ καλών και κακών είναι πιο ευδιάκριτα και έχεις ήρωες για τους οποίους νοιάζεσαι!Μπορεί λοιπόν να ξεκίνησα την σεζόν κάπως ξενερωμένος ωστόσο στην συνέχεια ομολογώ την αγάπησα!(8)

Season 6: Η 6η και τελευταία σεζόν προσφέρει κάποιες πολύ δυνατές στιγμές ωστόσο σεναριακά θεωρώ ότι χρειαζόταν περισσότερη δουλειά τόσο στο να απογειώσει την σειρά στο φινάλε της όσο και στο να βγάζουν νόημα κάποιες συμπεριφορές! Μου άρεσαν πολύ οι ιστορίες του Bjorn και της Lagertha οι οποίοι χαρίζουν δυο απ'τις καλύτερες σκηνές της σεζόν ωστόσο το κομμάτι με τον Ivar και τους Ρώσους το βρήκα κάπως βαρετό και μη πειστικό όπως εξίσου μη πειστική βρήκα την ξαφνική μετάλλαξη στην σχέση μεταξύ του Ivar και του Hvitserk! Γενικά ο χαρακτήρας του Hvitserk δεν αναπτύχθηκε καθόλου καλά σε αυτή τη σεζόν και οι πράξεις του απ'την αρχή μέχρι το τέλος δεν έβγαζαν νόημα! Κάποια τρομερή κορύφωση δεν υπήρξε ωστόσο για τους περισσότερους χαρακτήρες έμεινα ευχαριστημένος με το τέλος τους! Γενικά η σειρά ενώ ποτέ δεν κατάφερε να με ενθουσιάσει απόλυτα για να περιμένω με μεγάλη αγωνία την συνέχεια, την βρήκα εξαιρετικά προσεγμένη σκηνοθετικά και μου άρεσε πολύ το πως μας σύστησε τους ιστορικούς vikings και τις παραδόσεις τους!(7)




4.RAVENSWOOD

Βαθμολογία:6/10

Story: Στην φανταστική πόλη του Ravenswood ακολουθούμε πέντε αγνώστους των οποίων οι ζωές είναι συνυφασμένες με μια θανάσιμη κατάρα που μαστίζει την πόλη για πολλές γενιές. Οι ήρωες θα πρέπει να ψάξουν το σκοτεινό παρελθόν της πόλης για να λύσουν το μυστήριο-κατάρα.

Σχόλιο:Αποτελεί spin-off της σειράς ‘pretty little liars’ και θεωρώ πως δεν χρειαζόταν να κοπεί μιας και είχε ενδιαφέρον! Κανονικά θα της έβαζα 7 αλλά μιας και δεν έχει ουσιαστικό φινάλε και η ιστορία μένει στην μέση δεν μπορούσα να της βάλω πάνω από 6! Πιστεύω πως της έκανε κακό η σημαντική αλλαγή πλεύσης του σεναρίου, δηλαδή το γεγονός πως αποκτά μεταφυσικό χαρακτήρα, κάτι που δεν έχει σχέση με την βασική σειρά! Σίγουρα το pretty little liars δεν το λες με τίποτα ρεαλιστικό ως προς τις εξελίξεις του αλλά δεν έχει σχέση με μεταφυσικά στοιχεία! Τώρα γενικά όσον αφορά τη σειρά θεωρώ πως βλέπεται ευχάριστα, έχει ωραίες εκπληξούλες και μου άρεσε το κομμάτι του ‘εν μέρει’ θανάτου βασικού προσώπου από πολύ νωρίς! Επίσης έχει και αρκετά τρομάγματα, αν και περισσότερο με την μορφή του τινάγματος παρά της ουσιαστικής ανατριχίλας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου