Σελίδες

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

TRAP 2024

Βαθμολογία: 6/10

Είδος: Αστυνομικό θρίλερ, μυστηρίου, τρόμου

Story: Ένας πατέρας και η έφηβη κόρη του παρακολουθούν μια ποπ συναυλία μόνο για να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν μπει στο κέντρο ενός σκοτεινού και απαίσιου γεγονότος.

Σχόλιο: Ενδιαφέρον θρίλερ σχετικά με έναν serial killer και τις προσπάθειες του να αποφύγει την επερχόμενη σύλληψη που σε κερδίζει με την πρωτοτυπία και με το ότι παίζει με το τι περιμένεις να συμβεί σε κάθε στιγμή αλλά σε χάνει με την έλλειψη αληθοφάνειας και με την υπερβολικά ανάλαφρη εκτέλεση του! Σεναριακά λοιπόν αυτό που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα απλοικό και προβλέψιμο θρίλερ, εδώ μετατρέπεται σε κάτι πιο φρέσκο και σύνθετο, παίζοντας με τον θεατή και τις προβλέψεις του για το τι θα συμβεί και ποιες αντιδράσεις θα έχει ο κάθε χαρακτήρας! Αυτό που ξενίζει όμως είναι οι αμφιβόλου λογικής και μη πιστευτές συμπεριφορές που υπάρχουν από όλους τους χαρακτήρες σε όλη τη διάρκεια και η έλλειψη σκληρών εξελίξεων! Σίγουρα ωστόσο υπάρχουν και κάποιες αρκετά έξυπνες αντιδράσεις και επίσης η πλοκή διατηρεί το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος παρά την έλλειψη ανατροπών! Σκηνοθετικά δημιουργεί σασπένς αλλά είναι υπερβολικά συγκρατημένη ως προς την βία και απουσιάζει η ατμόσφαιρα τρόμου! Τις ερμηνείες τις βρήκα καλές, κυρίως του πρωταγωνιστή Josh Hartnett που κουβαλάει την ταινία πάνω του! Γενικά λοιπόν ξεφεύγει ως ένα βαθμό από τα συνηθισμένα κι έτσι αξίζει μια ματιά αλλά δεν πρέπει να περιμένει κάποιος κάτι το δυνατό!

αγωνία:4/5
splatter:0/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5

 


MONSTER 2023


 Βαθμολογία: 6/10

Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story: Η Αλάνα και ο Ράμπιν, δύο φίλοι που απήχθησαν από ένα τέρας. Χωρίς άλλη επιλογή, έπρεπε να πολεμήσουν με κάθε μέσο.

Σχόλιο: Πρόκειται για Ινδονησιακό remake του εξαιρετικού the boy behind the door του 2020! Καταρχήν δεν θεωρώ πως η πρωτότυπη ταινία χρειαζόταν σε καμία περίπτωση remake μιας και είναι πρόσφατη και αυτό που είχε να προσφέρει το έκανε με πολύ πετυχημένο τρόπο! Από κει κι έπειτα, η συγκεκριμένη Ινδονησιακή ταινία είναι αρκούντως διασκεδαστική ως προς την αγωνία που έχει να προσφέρει και πετυχαίνει να σε έχει στη τσίτα μιας και την βοηθάει και το ίδιο το θέμα της! Σεναριακά την βρήκα αρκετά απλοική και προβλέψιμη, υπάρχουν κλισέ και κάποιες χαζές συμπεριφορές και η σχεδόν παντελής έλλειψη διαλόγων φαίνεται κάπως περίεργη ωστόσο η δράση και η αγωνία είναι ασταμάτητες και δεν σε αφήνουν ούτε στιγμή να βαρεθείς! Σκηνοθετικά τα πάει πολύ καλά ως προς το σασπένς ωστόσο ομολογώ πως θα την ήθελα πιο σκληρή ως προς αυτά που δείχνει (αν και για τα δεδομένα πως έχει σαν ήρωες μικρά παιδιά θα μπορούσε να θεωρηθεί αρκετά σκληρή)! Η ενοχλητική μουσική υπόκρουση δεν είμαι σίγουρος αν είναι πταίσμα της ταινίας μιας και στο τρέιλερ δεν γίνεται αντιληπτή! Τις ερμηνείες τις βρήκα αρκετά καλές! Ιδανικά θα ήθελα να μην παραμείνει στην ευκολία του σκληρού θέματος και να μας δώσει είτε πιο σκληρές είτε πιο απρόβλεπτες εξελίξεις ωστόσο κι έτσι αποτελεί ένα πολύ αγωνιώδες θρίλερ το οποίο όμως σε σύγκριση με την πρωτότυπη ταινία υστερεί!

αγωνία:5/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

FROM DARKNESS 2024


 Βαθμολογία:5/10

Είδος: Τρόμου, θρίλερ μυστηρίου

Story: Η αγροφύλακας Angelica και ο πρώην της Viktor ερευνούν την υπόθεση μιας αγνοούμενης γυναίκας σε ένα σουηδικό φυσικό καταφύγιο. Εξερευνούν στοιχειωμένες σπηλιές, αντιμετωπίζουν το παρελθόν τους και αποκαλύπτουν σκοτεινά μυστικά ενώ μάχονται με ένα μυθικό πλάσμα.

Σχόλιο: Μεταφυσική ταινία τρόμου από την Σουηδία που δυστυχώς δεν έχει να δώσει δυνατές συγκινήσεις και περνάει αδιάφορη! Σεναριακά στην αρχή δημιουργεί κάποιες προσδοκίες με το μυστήριο ωστόσο στην πορεία ο ρυθμός παρουσιάζει πολλά προβλήματα και σε συνδυασμό με την μηδαμινή ανάπτυξη των χαρακτήρων δεν καταφέρνουν να σε συνεπάρουν απόλυτα! Σκηνοθετικά δημιουργεί μια σκοτεινή και creepy ατμόσφαιρα αλλά θα ήθελα κάτι περισσότερο σε τρομάγματα αλλά και σε gore το οποίο είναι ελάχιστο! Τις ερμηνείες τις βρήκα ικανοποιητικές! Γενικά λοιπόν ενώ είναι μια ταινία που προσπαθεί να έχει την δική της ταυτότητα σε ένα γνώριμο concept, το αποτέλεσμα είναι αρκετά αδιάφορο!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5



BEETLEJUICE BEETLEJUICE 2024


 Βαθμολογία: 8/10

Είδος: Μαύρη κωμωδία, φαντασίας

Story: Μετά από μία αναπάντεχη οικογενειακή τραγωδία, τρεις γενιές της οικογένειας Ντιτζ επιστρέφουν στο Γουίντερ Ρίβερ. Ακόμα στοιχειωμένη από τον Σκαθαροζούμη, η ζωή της Λίντια ανατρέπεται όταν η επαναστάτρια έφηβη κόρη της, η Άστριντ, ανακαλύπτει το μυστηριώδες μοντέλο της πόλης στη σοφίτα και η πύλη στον άλλο κόσμο ανοίγει κατά λάθος.(lifo.gr)

Σχόλιο: Ένα πολυαναμενόμενο sequel μιας αγαπημένης μαύρης κωμωδίας του 1988 που στέκεται αξιοπρεπέστατα και χαρίζει πολλές νοσταλγικές στιγμές! Σεναριακά δεν προσπαθεί να δώσει κάτι το ιδιαίτερα καινοτόμο σε σχέση με την πρώτη ταινία ωστόσο δεν θεωρώ πως χρειαζόταν κιόλας κάτι τέτοιο μιας και στηρίζεται στην επιστροφή χαρακτήρων που αγαπήσαμε και ιδιαίτερα στο ταπεραμέντο του κεντρικού του και ομώνυμου χαρακτήρα! Οι λάτρεις της πρώτης ταινίας θα βρουν πολλές στιγμές που θα τους χαρίσουν μια γλυκιά νοσταλγία ενώ και η πλοκή καταφέρνει να σου κρατάει το ενδιαφέρον τόσο με τις εξελίξεις όσο και με το χιούμορ της! Σκηνοθετικά την βρήκα ίσως και πιο τολμηρή σε σχέση με την πρώτη ταινία και μου άρεσαν τα εφέ ενώ καλές είναι και οι ερμηνείες! Γενικά λοιπόν είναι μια διασκεδαστική μαύρη κωμωδία που σε αφήνει με ένα χαμόγελο!

αγωνία:4/5
splatter:2/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5



BOOK REVIEW: ΤΟ ΚΟΥΤΙ (CAMILLA LACKBERG & HENRIK FEXEUS)


 Βαθμολογία: 7/10

Είδος: Αστυνομικό θρίλερ

Story: Σπαθιά διαπερνάνε ένα ξύλινο κουτί και το πτώµα µιας γυναίκας που βρίσκεται µέσα του. Η αστυνοµία αναρωτιέται: Πρόκειται για ένα µαγικό κόλπο που πήγε στραβά ή για µια ειδεχθή δολοφονία; Η αστυνοµικός Μίνα Νταµπίρι της αστυνοµίας της Στοκχόλµης επιστρατεύει τον Βίνσεντ Βάλντερ, Μέγα Πνευµατιστή και ειδικό στη γλώσσα του σώµατος και τη µαγεία. Όταν ο Βίνσεντ ανακαλύψει τον ρωµαϊκό αριθµό τρία χαραγµένο στον µηρό του θύµατος θα συνειδητοποιήσουν ότι στην πραγµατικότητα κυνηγάνε έναν αδίστακτο κατά συρροή δολοφόνο, τον οποίο πρέπει να σταµατήσουν πριν αρχίσουν να αυξάνονται τα πτώµατα.Αλλά και η Μίνα και ο Βίνσεντ έχουν τα δικά τους σκοτεινά µυστικά. Το παρελθόν του πνευµατιστή φαίνεται πως συνδέεται µε όσα συµβαίνουν και τώρα πια πρέπει να βιαστούν. Πρέπει να είναι ένα βήµα πριν τον δολοφόνο. Να κατανοήσουν τι συµβαίνει µέσα στο µυαλό του, για να µπορέσουν να τον σταµατήσουν. (metaixmio.gr)

Σχόλιο: Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της τριλογίας με πρωταγωνιστές την αστυνομικό Μίνα και τον πνευματιστή Βίνσεντ! Η πλοκή ακολουθεί τον γνώριμο δρόμο του συγκεκριμένου είδους με την διαφορά ότι ο δολοφόνος είναι ταχυδακτυλουργός-μάγος αλλά κυρίως αυτό που κάνει την διαφορά είναι οι πολύ ιδιαίτεροι κεντρικοί χαρακτήρες μιας και έχουμε να κάνουμε με έναν (όπως όλα δείχνουν) αυτιστικό πρωταγωνιστή και μια ακραία μικροφοβιακή πρωταγωνίστρια! Οι ιδιαιτερότητες αυτές που έχουν προκαλούν το ενδιαφέρον και λειτουργούν και ως βοήθημα ώστε να τους συμπαθήσεις και να νοιαστείς για αυτούς όσο και για να αποφορτιστείς με τα τραγικά που συμβαίνουν με κάποιες κωμικές τους στιγμές! Όσον αφορά την αστυνομική υπόθεση μου άρεσε η σκληρότητα που διαθέτει και οι φόνοι που βασίζονται σε κόλπα μάγων ενώ ενδιαφέρουσες είναι και οι τελικές αποκαλύψεις ωστόσο κινείται με αρκετά αργό ρυθμό με αποτέλεσμα σε αρκετές στιγμές να κουράζει! Γενικά λοιπόν είναι ένα καλό βιβλίο που με έκανε να θέλω να διαβάσω και την συνέχεια των ιδιαίτερων ηρώων του αλλά σίγουρα δεν έγινε από τα αγαπημένα μου!


Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

PLAY DEAD 2022


 Βαθμολογία:7/10

Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story: Η Κλόε προσποιείται τον θάνατο της για να κλέψει στοιχεία από ένα νεκροτομείο. Ο ιατροδικαστής χρησιμοποιεί το νεκροτομείο ως βάση για μια άρρωστη επιχείρηση. Ακολουθεί ένα τρομακτικό παιχνίδι γάτας και ποντικιού καθώς η Κλόε μαθαίνει περισσότερα για τους νεκρούς από όσα παζαρεύει.

Σχόλιο: Slasher που χρησιμοποιεί μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα αλλά ιδιαίτερα τραβηγμένη ιδέα και μας δίνει ένα απολαυστικό αποτέλεσμα! Σεναριακά λοιπόν σίγουρα ο ρεαλισμός δεν είναι το δυνατό της σημείο και υπάρχουν κάποιες μη λογικές συμπεριφορές ωστόσο διαθέτει μια δυναμική και συμπαθητική ηρωίδα, άφθονη αγωνία και καταφέρνει να σε έχει στη τσίτα σε όλη τη διάρκεια! Σκηνοθετικά τα πάει καλά ως προς τη δημιουργία σασπένς και προσφέρει και καλές δόσεις gore! Καλές είναι και οι ερμηνείες! Παρά την ύπαρξη κάποιων σεναριακών προβλημάτων λοιπόν, αποτελεί ένα διασκεδαστικό και αγωνιώδες slasher που διαφοροποιείται ως ένα βαθμό από τις άλλες ταινίες του συγκεκριμένου υποείδους!

αγωνία:5/5
splatter:4/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



HEX 2022


 Βαθμολογία:4/10

Είδος: Περιπέτεια τρόμου

Story: Μετά από μια μυστηριώδη εξαφάνιση σε ένα άλμα, μια ομάδα αλεξιπτωτιστών βιώνουν παραφυσικά φαινόμενα που τους αφήνουν να παλεύουν για τη ζωή τους.

Σχόλιο: Low-budget μεταφυσική ταινία τρόμου που ξεχωρίζει με την πρωτότυπη ιδέα σχετικά με το στοίχειωμα των αλεξιπτωτιστών, όμως τυγχάνει μιας πολύ κακής εκτέλεσης! Σεναριακά λοιπόν παρά τις ενδιαφέρουσες ιδέες που διαθέτει τόσο με το θέμα των αλεξιπτωτιστών όσο και με τις αποκαλύψεις του φινάλε, η πλοκή κυλάει αργά και χωρίς συνοχή, οι χαρακτήρες δρουν αλλοπρόσαλλα και οι διάλογοι είναι για γέλια! Σκηνοθετικά δείχνει αρκετά φθηνή και δεν καταφέρνει να δημιουργήσει τρόμο ενώ το μόνο που αξίζει είναι οι σκηνές με τις πτώσεις των αλεξιπτωτιστών! Κακές είναι και οι ερμηνείες! Μπορεί λοιπόν η ιδέα να ήταν υποσχόμενη αλλά το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι κακό!

αγωνία:2/5
splatter:2/5
ανατροπές:4/5
τρόμος:1/5