Σελίδες

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

CLASSIC DUELS 48





















ALICE, SWEET ALICE(1976):70%                                 AND SOON THE DARKNESS(1970):30%


ALICE,SWEET ALICE
STORY:Η Άλις είναι μια εσωστρεφής 12χρονη κοπέλα που ζει με τη μητέρα της, Κάθριν, και τη μεγάλη της αδελφή, Κάρεν. Η τελευταία είναι αυτή που τραβάει όλη την προσοχή και η Άλις μένει αφανής. Αλλά όταν η Κάρεν δολοφονείται βίαια μέσα στην εκκλησία και πριν την πρώτη της κοινωνία, όλες οι υποψίες πέφτουν πάνω στην Άλις. Και καθώς οι φόνοι γίνονται περισσότεροι, φεύγει ολοένα και περισσότερο η αμφιβολία πως ένα μικρό κοριτσάκι είναι ικανό για τόσο φρικιαστικές πράξεις.(cine.gr)

AND SOON THE DARKNESS
STORY:Η Τζέιν και η Κάθι είναι δύο νεαρές νοσοκόμες από το Λονδίνο και βρίσκονται με τα ποδήλατα τους σε διακοπές στην επαρχιακή Γαλλία. Σε μια τους στάση σε καφετέρια, η Κάθι φλερτάρει με τα μάτια έναν άντρα. Αυτός ο άντρας, βρίσκεται μπροστά τους στη διαδρομή. Σε κάποιο επόμενο σημείο, τα δύο κορίτσια διαφωνούν και χωρίζουν τους δρόμους τους. Όμως, η Τζέιν θα το μετανιώσει και θα αρχίσει να αναζητά την Κάθι, πιστεύοντας πως ο περίεργος άντρας τής έχει κάνει κακό.(cine.gr)

Σχόλιο:Το Alice,sweet alice είναι ένα πολύ καλό slasher-giallo που καταφέρνει να γίνει ανατριχιαστικό και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον χάρη στο μυστήριο σχετικά με την ταυτότητα του δολοφόνου αλλά και χάρη στις σοκαριστικές επιθέσεις του δολοφόνου (ξεχωρίζει η επίθεση στις σκάλες της πολυκατοικίας)! Μου άρεσε ο τρόπος που ξεδιπλώνονται οι χαρακτήρες και σίγουρα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει ο χαρακτήρας της 12χρονης Alice που τυγχάνει και μιας εξαιρετικής και ανατριχιαστικής ερμηνείας από την Paula Sheppard!Σε σχέση με την πλειοψηφία των slasher έχει μια πιο περίπλοκη και ενδιαφέρουσα ιστορία να πει και αυτό την κάνει να ξεχωρίζει και το μόνο αρνητικό που μπορώ να της προσάψω είναι κάποιες σεναριακές τρύπες!
Το and soon the darkness είναι κατά κύριο λόγο ένα θρίλερ μυστηρίου και έχει ένα σενάριο που σου μεταδίδει την καχυποψία της ηρωίδας για όποιον συναντάει ενώ καταφέρνει να σου ανατρέψει αυτό που θεωρείς υπερβολικά εμφανές ωστόσο βρήκα την ιστορία αρκετά απλοική και μονότονη όσο περνάει η ώρα και επίσης η συμπεριφορά ενός χαρακτήρα δείχνει αρκετά χαζή και χωρίς λογική όταν πλέον ξέρεις τι συμβαίνει!Εκεί που τα πάει εξαιρετικά είναι στην σκηνοθεσία όπου χαρίζει άφθονο σασπένς και δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα απειλής!
Προσωπικά ξεχώρισα το alice,sweet alice για τον λόγο πως την βρήκα πιο αγωνιώδη και ενδιαφέρουσα σαν ιστορία και επίσης προσεγγίζει πολύ περισσότερο το είδος του τρόμου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου