Σελίδες

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

CLASSIC DUELS 47





















TRICK OR TREAT(1986):43%                                                             POSSESSION(1981):57%


TRICK OR TREAT
STORY:Ένας τραγουδιστής σκοτώνεται σε ατύχημα και ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης όπου γεννήθηκε ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον τελευταίο και ακυκλοφόρητο δίσκο του τη μέρα της γνωστής γιορτής Halloween.

POSSESSION
STORY:Όταν ο Μαρκ επιστρέφει από μια μυστική αποστολή, βρίσκει τη σύζυγό του Άννα να συμπεριφέρεται παράξενα. Από μια φίλη της μαθαίνει ότι η Άννα έχει εραστή, τον Χάινριχ, ο οποίος επίσης είναι αρκετά μπερδεμένος με τη συμπεριφορά της. Ο Μαρκ προσλαμβάνει ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να μάθει περισσότερα, αλλά εκείνοι εξαφανίζονται κατά τη διάρκεια των ερευνών. Η Άννα κρύβει ένα εφιαλτικό μυστικό και θα κάνει τα πάντα προκειμένου να μην το αποκαλύψει...(CINE.GR)

Σχόλιο:Το Trick or treat είναι μια κωμωδία τρόμου που ξεχειλίζει cultίλα και 80ίλα!Το σενάριο έχει μια πρωτότυπη ιδέα σχετικά με τον νεκρό τραγουδιστή που επιστρέφει στη ζωή μέσα απ’τους δίσκους και τις κασέτες του ωστόσο το γενικότερο concept είναι αρκετά κλισεδιάρικο! Μου άρεσε η σάτιρα της φρενίτιδας που υπήρχε σχετικά με την metal μουσική και οι φαν αυτού του είδους μουσικής θα μείνουν ευχαριστημένοι απ’τις μουσικές επιλογές της ταινίας και γενικότερα την βρήκα χαβαλεδιάρικη και διασκεδαστική ωστόσο δεν παύει να έχει ένα αφελές και προβλέψιμο σενάριο και επίσης ένα μεγάλο μειονέκτημα είναι οι φόνοι μιας και είναι λίγοι και τελείως αναίμακτοι!
To possession απ'την άλλη είναι ένα σουρεαλιστικό ψυχολογικό θρίλερ που έχει ένα συμβολικό σενάριο χωρίς ουσιαστική λογική και ρεαλισμό!Αυτό θα δυσκολέψει πολλούς θεατές στο να βγάλουν ξεκάθαρο νόημα απ'την ιστορία και ίσως κουράσει κάποιους ωστόσο καταφέρνει να δείχνει πρωτότυπη και απρόβλεπτη μέχρι και σήμερα!Τεχνικά η ταινία είναι άψογη μιας και έχει μια πολύ δυνατή σκηνοθεσία και εξαιρετικές ερμηνείες από τους δυο πρωταγωνιστές,ιδιαίτερα η Isabelle Adjani είναι συγκλονιστική στον ρόλο της!
Η σύγκριση μεταξύ των δυο αυτών ταινιών θα ήταν κάπως άδικη για το trick or treat μιας και το possession είναι πολύ ανώτερο στο τεχνικό κομμάτι αλλά εξίσου άδικη είναι και για το possession μιας και το trick or treat είναι πιο εύπεπτο και διασκεδαστικό!Προσωπικά εκτίμησα περισσότερο την καλλιτεχνική αξία του possession παρότι δεν μπορώ να πω ότι σαν ταινία ταιριάζει στα γούστα μου!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου