Σελίδες

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

CLASSIC DUELS 29




















NEKROMANTIK(1987):20%                                                                  SOCIETY(1989):80%


NEKROMANTIK
STORY:Ο Robert είναι καθαριστής, υπάλληλος σε εταιρία καθαρισμού δρόμων από ατυχήματα, με ένα παράξενο χόμπι. Να μαζεύει σουβενίρ από τα πτώματα στους χώρους των ατυχημάτων και να τα πηγαίνει σπίτι του προς χρήση απ΄ αυτόν και το κορίτσι του τη Betty ως σεξουαλικά βοηθήματα.(b-movies.gr)

SOCIETY
STORY:Ένας νεαρός στο ευκατάστατο Beverly Hills νιώθει απόκληρος από τον κοινωνικό περίγυρό του, που περιλαμβάνει νεόπλουτους σνομπ, μοιραίες και απλησίαστες για αυτόν γυναίκες, και μια οικογένεια που δεν τον καταλαβαίνει. Διάφορα παράξενα συμβάντα τον οδηγούν να υποπτευθεί ότι ο περίγυρος του συνωμοτεί εναντίον του.(B-MOVIES.GR)



Σχόλιο:Το nekromantik ανήκει στην κατηγορία των άρρωστων ταινιών που προτείνονται μόνο σε θεατές με γερά στομάχια και σίγουρα σε αυτή τη κατηγορία τα πάει πολύ καλά! Καταφέρνει σε αρκετές σκηνές να γίνει σοκαριστική με αυτά που δείχνει και παραμένει φρικιαστική μέχρι και σήμερα! Σκηνοθετικά την βρήκα φθηνή και ερασιτεχνική ωστόσο παραδόξως αυτό την κάνει ακόμα πιο αποκρουστική γιατί της προσδίδει μια αίσθηση ρεαλισμού! Πέραν όμως των σοκαριστικών στοιχείων, θεωρώ ότι σαν πλοκή δεν έχει να δώσει κάτι το αξιόλογο!
Το society είναι μια κωμωδία τρόμου και φαντασίας που μπορεί να μην έχει αρκετή δράση αλλά κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο χάρη στο μυστήριο σχετικά με το αν υπάρχει κάποια συνωμοσία ή αν όλα είναι στο μυαλό του πρωταγωνιστή!Έχει πετυχημένο χιούμορ και βρήκα απολαυστικό το τελευταίο μισάωρο το οποίο περιέχει κάποιες καλές gore σκηνές και εξαιρετικά εφέ!Στα αρνητικά βάζω τα προβλήματα ρυθμού σε κάποιες στιγμές αλλά και το απότομο φινάλε!
Πρόκειται για δυο διαφορετικού είδους και ύφους ταινίες απ΄τις οποίες ξεχωρίζω το society λόγω πιο ενδιαφέρουσας και διασκεδαστικής πλοκής!



                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου