Σελίδες

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

CLASSIC DUELS 1





















JACOB'S LADDER (1990)= 65%                                               JUST BEFORE DAWN (1981)=35%


JACOB'S LADDER
STORY:Ενας βετεράνος του Βιετνάμ βασανίζεται από τρομακτικούς εφιάλτες, που έχουν σχέση με τις εμπειρίες του από τον πόλεμο.(athinorama.gr)

JUST BEFORE DAWN
STORY:Μια παρέα από 5 νεαρούς κατασκηνωτές πηγαίνουν σε Αμερικάνικη δασική περιοχή για να δουν ένα κτήμα που αγόρασαν. Όμως, ο τοπικός δασοφύλακας τους προειδοποιεί να μην κατασκηνώσουν στο Δάσος, το οποίο κρύβει πολλούς κινδύνους. 

Σχόλιο:Το Jacob's ladder είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ ενώ το just before dawn είναι ένα slasher οπότε η σύγκριση είναι δύσκολη ωστόσο ξεκάθαρα περισσότερο μου άρεσε το jacob's ladder παρότι τα slasher είναι πιο κοντά στα γούστα μου!
Το Jacob's ladder καταφέρνει να κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο χάρη στις εφιαλτικές εικόνες και το μυστήριο που προσπαθούμε να ξεδιαλύνουμε σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει στον ήρωα!Η ιστορία ανατρέπεται πολλές φορές με αποτέλεσμα να μπερδεύει,απαντήσεις ικανοποιητικές ευτυχώς δίνονται αλλά μένουν και κάποια ερωτήματα για σκέψη!Στα συν και η φοβερή ερμηνεία του πρωταγωνιστή!
Το just before dawn είναι ένα slasher που βλέπεται ευχάριστα,σκηνοθετικά εκμεταλλεύεται επιτυχώς την τοποθεσία στην οποία είναι γυρισμένo και υπάρχουν κάποιες πολύ καλές σκηνές όπως οι σκηνές στην γέφυρα αλλά και η σκηνή της τελικής μάχης του final girl!Ωστόσο δεν λείπουν αρκετά απ'τα κλισέ που πλέον φαίνονται ενοχλητικά και επίσης δεν μου άρεσαν οι αδιάφοροι και αναίμακτοι φόνοι!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου