Σελίδες

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

NOCTURNAL ANIMALS 2016

Βαθμολογία:8/10

Είδος:Δραματικό θρίλερ

Story:15 χρόνια πριν, η Σούζαν Μόροου εγκατέλειψε τον πρώτο της σύζυγο, Έντουαρντ Σέφιλντ, έναν συγγραφέα που δεν κατάφερε ποτέ να πετύχει έκδοση. Τώρα, ζει στα μεσοαστικά προάστια ως σύζυγος γιατρού, όταν απρόσμενα παραλαμβάνει ένα πακέτο που εμπεριέχει ένα χειρόγραφο του πρώτου μυθιστορήματος του πρώην συζύγου της. Καθώς η Σουζάν διαβάζει, βυθίζεται ολοένα και βαθύτερα στο παρελθόν, αναγκασμένη να αντιμετωπίσει το σκοτάδι μέσα της.

Σχόλιο:Στην ταινία βλέπουμε δυο ιστορίες,την πραγματική όπου παρακολουθούμε το χρονικό του έρωτα και του χωρισμού της πρωταγωνίστριας με τον συγγραφέα και την φανταστική που αφορά την υπόθεση του βιβλίου,όπου παρακολουθούμε την εφιαλτική νύχτα μιας οικογένειας που συναντάει τρεις εγκληματίες και το πως επηρεάζει αυτή η νύχτα τη ζωή του πατέρα της υπόθεσης!Αυτές οι δυο ιστορίες αποτελούν και δυο διαφορετικά είδη,απ΄την μια βλέπουμε ένα θρίλερ όσον αφορά την φανταστική ιστορία και απ'την άλλη ένα δράμα όσον αφορά την πραγματική ιστορία!Αυτές οι ιστορίες δένουν πολύ όμορφα μεταξύ τους καθώς η φανταστική ιστορία χρησιμοποιεί πολλές αλληγορίες και συνδέεται με την πραγματική και οδηγούν σε ένα ήσυχο αλλά πολύ αποτελεσματικό φινάλε!Γενικά η ταινία μου άρεσε πολύ και κέρδισε το ενδιαφέρον μου απ'την αρχή μέχρι το τέλος χάρη στην πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή της αλλά και χάρη στην εξαιρετική σκηνοθεσία και τις πολύ καλές ερμηνείες των πρωταγωνιστών!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5



Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

THE GIRL ON THE TRAIN 2016

Βαθμολογία:8/10

Είδος:Θρίλερ μυστηρίου

Story:Κάθε μέρα, στο τρένο καθ'οδόν για τη δουλειά της, η Ρέιτσελ περνά δίπλα από το παλιό της σπίτι, στο οποίο τώρα ζει ο πρώην άντρας της με τη νέα του σύζυγο. Βλέπει επίσης το σπίτι ενός άλλου παντρεμένου ζευγαριού, λίγα τετράγωνα παρακάτω, και αρχίζει να φαντάζεται την ιδανική, ευτυχισμένη τους ζωή. Μια μέρα, περνώντας με το τρένο μπροστά από το σπίτι τους, η Ρέιτσελ θα δει κάτι που αλλάζει όλα όσα πίστευε για το άγνωστο αυτό ζευγάρι. Όταν η γυναίκα εξαφανιστεί, η Ρέιτσελ θα αρχίσει να πιστεύει ότι ίσως σχετίζεται με την εξαφάνισή της με κάποιο τρόπο.

Σχόλιο:Το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει για να μπορώ να κάνω την σύγκριση,αλλά σαφώς σε ένα βιβλίο η ιστορία αποτυπώνεται καλύτερα μιας και υπάρχει περισσότερος χρόνος για να γνωρίσεις καλύτερα τους χαρακτήρες και να καταλάβεις τις καταστάσεις!Όσον αφορά την ταινία,θεωρώ ότι έγινε πολύ καλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα!Η ιστορία φαίνεται γεμάτη και πολύ ενδιαφέρουσα και παρότι σε κάποιους χαρακτήρες δεν δίνεται πολύς χρόνος αυτό δεν στερεί το συναισθηματικό αντίκτυπο που δημιουργεί η ταινία!Μου άρεσε πολύ η κεντρική ηρωίδα που παρουσιάζεται ψυχικά και σωματικά ευάλωτη και θεωρώ ότι η παρουσίαση του χαρακτήρα της δόθηκε με πολύ ενδιαφέρον τρόπο!Οι ερμηνείες όλου του καστ μου άρεσαν επίσης πολύ!Γενικά η πλοκή με κράτησε καθηλωμένο και δεν με κούρασε στιγμή!Σαν σύνολο λοιπόν την βρίσκω μια πολύ καλή ταινία μυστηρίου!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:4/5
τρόμος:0/5




ALWAYS SHINE 2016

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Θρίλερ

Story: Δυο φίλες αποφασίζουν να πάνε ένα διήμερο ταξίδι με σκοπό να ξαναέρθουν κοντά ύστερα από τα χρόνια ζήλειας και αντιπαλότητας που προκάλεσαν ένα χάσμα μεταξύ τους!Ωστόσο η ένταση μεταξύ τους αυξάνεται με συνέπειες που θα αλλάξουν τις ζωές τους για πάντα!

Σχόλιο: Επί της ουσίας πρόκειται για ένα δράμα χαρακτήρων που κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελεί θεατρικό έργο και το σασπένς που υπάρχει βασίζεται στις εξαιρετικές ερμηνείες των δυο ηθοποιών που καταφέρνουν άψογα να αποδώσουν την εσωτερική ένταση και την αμηχανία των χαρακτήρων τους!Η πρώτη ώρα μου άρεσε πολύ καθώς χωρίς να έχει καθόλου δράση με συνεπήρε και με έκανε να προσπαθώ να καταλάβω ποια είναι τα πραγματικά συναισθήματα των δυο φίλων!Το τελευταίο μισάωρο ωστόσο το βρήκα πολύ κατώτερο και δεν κλείνει ικανοποιητικά την ιστορία!Σαν σύνολο λοιπόν την βρήκα κάπως άνιση,αλλά αξίζει μια ματιά για όποιον θέλει να κάνει ένα διάλειμμα από τα αίματα και την δράση!

αγωνία:3/5
splatter:0/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5


Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

SADAKO VS. KAYAKO 2016

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Τρόμου

Story:Τα εκδικητικά πνεύματα απ'τις ταινίες 'the ring' και 'grudge' έρχονται αντιμέτωπα!

Σχόλιο:Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια είναι σαν να βλέπουμε δυο διαφορετικές ταινίες από το κάθε franchise και μόνο στα τελευταία λεπτά οι δύο ιστορίες συνδέονται μεταξύ τους!Βρήκα ενδιαφέρον τον τρόπο που γίνεται αυτή η σύνδεση ωστόσο θα ήθελα αυτός ο συνδυασμός των δυο πνευμάτων να είχε μεγαλύτερη διάρκεια!Γενικά η πλοκή μου άρεσε και παρότι επαναλαμβάνει πράγματα που είχαμε δει και σε προηγούμενες ταινίες των franchise,στα τελευταία λεπτά όπου ενώνονται οι ιστορίες καταφέρνει να ξεχωρίσει!Δεν είναι όσο τρομαχτική θα περίμενε κανείς και υπάρχουν και κάποιες κωμικές στιγμές που θα προτιμούσα να λείπουν!Επίσης το φινάλε το βρήκα κακό και δεν κλείνει ικανοποιητικά την ιστορία!Σαν σύνολο πάντως είναι μια ταινία που βασίζεται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα και βλέπεται πολύ ευχάριστα!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:2/5


THE HORDE 2016

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Περιπέτεια,τρόμου

Story:Μια παρέα φοιτητών κατά την εκδρομή τους στην ύπαιθρο στο πλαίσιο μια φωτογράφισης πέφτουν θύματα μεταλλαγμένων και παραμορφωμένων μανιακών που διψούν για αίμα. Ένας όμως από την παρέα που δεν αιχμαλωτίζεται από τους μανιακούς σχεδιάζει να εκδικηθεί και να σώσει την κοπέλα του από τα νύχια των μεταλλαγμένων.

Σχόλιο:Οι ερμηνείες είναι πολύ κακές και το σενάριο είναι κακογραμμένο και προβλέψιμο,οι διάλογοι είναι γελοίοι και υπάρχουν πολλές χαζές στιγμές!Ωστόσο έχει πολύ δράση,γρήγορο ρυθμό και μπόλικο αίμα με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην κουράζει αλλά να γίνεται και διασκεδαστική ως ένα βαθμό!Παρά το γεγονός λοιπόν ότι έχει πολλά προβλήματα,η ταινία βλέπεται ευχάριστα και έχει χαβαλέ!

αγωνία:4/5
splatter:4/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5


Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

HIMEANOLE 2016

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Ενώνοντας δυο ιστορίες σε μία,η ταινία μας διηγείται την ιστορία δυο συναδέλφων όπου ο ένας εκ των δυο είναι ερωτευμένος με μια σερβιτόρα!Όταν ο πρωταγωνιστής πηγαίνει να γνωρίσει την κοπέλα με την οποία είναι ερωτευμένος ο συνάδελφος του στην καφετέρια που δουλεύει,συναντάει έναν παλιό συμμαθητή του!Τότε η κοπέλα του λέει πως κάποιος την καταδιώκει!Και αυτός ο κάποιος είναι ο παλιός συμμαθητής του!

Σχόλιο:Το πρώτο 40λεπτο είναι τελείως ανάλαφρο και κωμικό και σε κάνει να μην ξέρεις που το πηγαίνει μιας και δεν θυμίζει σε τίποτα ταινία θρίλερ!Ωστόσο από κει κι έπειτα όσο περνάει η ώρα σοβαρεύει όλο και πιο πολύ και κάνουν την εμφάνιση τους κι αρκετές σκηνές ωμής βίας!Αυτή η διαφοροποίηση σε ύφος και ατμόσφαιρα κάνει την ταινία κάπως παράξενη και με μπέρδεψε σχετικά με το κατά πόσο πέτυχε αυτή η μίξη!Μου άρεσαν πολύ οι βίαιες σκηνές που προσφέρει και τις βρήκα πολύ καλοσκηνοθετημένες!Αυτό που δεν μου άρεσε είναι κάποιες χαζές και μη ρεαλιστικές συμπεριφορές που υπάρχουν!Επίσης σε όλη τη διάρκεια δίνεται πολύ βάρος στη σχέση μεταξύ των συναδέλφων,παρότι τελικά ελάχιστα επηρεάζει την εξέλιξη της ιστορίας,και μικρή βαρύτητα στην σχέση του πρωταγωνιστή με τον παλιό συμμαθητή,με αποτέλεσμα το τελευταίο κομμάτι σχετικά με την αποκάλυψη των παιδικών τους χρόνων να μου φάνηκε κάπως απότομο και αταίριαστο!Γενικά λοιπόν είναι μια ιδιαίτερη ταινία που αξίζει σίγουρα μια ματιά απ΄τους φαν του είδους,ωστόσο θα την ήθελα περισσότερο δουλεμένη σεναριακά!

αγωνία:3/5
splatter:4/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5




Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

WORRY DOLLS (THE DEVIL'S DOLLS) 2016

Βαθμολογία:5/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Μετά τη σύλληψη ενός κατά συρροή δολοφόνου, μια αρχαία κατάρα ελευθερώνεται και αρχίζει να καταπίνει την πόλη. Οι κάτοικοι χωρίς λόγο αρχίζουν να δολοφονούν ο ένας τον άλλον και ένας αστυνομικός βρίσκεται αντιμέτωπος με το χρόνο για να σώσει την κόρη του!

Σχόλιο:Τεχνικά δεν τα πάει πολύ καλά μιας και υπάρχουν κάποιες κακές ερμηνείες και η σκηνοθεσία φαίνεται παλιομοδίτικη!Το σενάριο είναι προβλέψιμο ωστόσο η πλοκή μου κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος και την βρήκα αρκετά διασκεδαστική!Επίσης μου άρεσε που είχε αρκετό αίμα!Γενικά λοιπόν δεν έχει να προσφέρει κάτι το ξεχωριστό,όμως βλέπεται ευχάριστα!

αγωνία:3/5
splatter:4/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5


SIREN 2016

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Τρόμου

Story:Ένα bachelor πάρτι μετατρέπεται σε μια άγρια μάχη επιβίωσης όταν ο γαμπρός άθελα του απελευθερώνει ένα μυθικό πλάσμα!Βασισμένη στην μικρού μήκους ταινία 'amateur night' από την ανθολογία τρόμου V/H/S του 2012!

Σχόλιο:Το μεγάλο ατού της ταινίας είναι η επιτυχημένη επιλογή της πρωταγωνίστριας που ταιριάζει απόλυτα στον ρόλο της τόσο λόγω εμφάνισης όσο και ερμηνείας!Τώρα όσον αφορά την ιστορία περιέχει χιούμορ και φαντασία και προσφέρει και κάποιες πρωτότυπες σκηνές ωστόσο κάποιες φορές λείπει η αληθοφάνεια!Σαν σύνολο πάντως είναι ένα  θρίλερ με ικανοποιητική πλοκή που καταφέρνει να γίνει διασκεδαστικό!

αγωνία:3/5
splatter:4/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5





WE ARE THE FLESH 2016

Βαθμολογία:3/10

Είδος:Δράμα φαντασίας,τρόμου

Story:Δυο αδέρφια περιπλανώνται σε μια κατεστραμμένη πόλη για χρόνια αναζητώντας καταφύγιο και τροφή ώσπου ο δρόμος τους βγάζει σε ένα απ'τα τελευταία εναπομείναντα κτήρια!Μέσα,βρίσκουν έναν άντρα που θα τους κάνει μια επικίνδυνη προσφορά για να επιζήσουν στον έξω κόσμο!

Σχόλιο:Μου αρέσουν οι ταινίες που προσπαθούν να προκαλέσουν και να σοκάρουν αλλά θέλω να έχουν και μια ιστορία για μπορέσουν να με συνεπάρουν!Η συγκεκριμένη προσπαθεί να σοκάρει με τις γραφικές σεξουαλικές σκηνές αλλά και με αυτά που εννοεί,ωστόσο η πλοκή είναι τελείως ασυνάρτητη και οι σκηνές ασύνδετες μεταξύ τους με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνεις τι γίνεται!Μου άρεσε λοιπόν που ήταν γραφική σε αυτά που δείχνει και βρήκα την σκηνοθεσία αρκετά καλή ωστόσο η ιστορία είναι ό,τι να ναι και δεν βγάζει νόημα!

αγωνία:2/5
splatter:3/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:1/5


Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

SHE WHO MUST BURN 2015

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Δραματικό θρίλερ,τρόμου

Story:Όταν η Angela αρνείται να εγκαταλείψει την οικογενειακή της κλινική αφότου αυτή κλείνει από την πολιτεία,μια οικογένεια φανατικών ευαγγελιστών υπόσχονται να την κάνουν να πληρώσει!

Σχόλιο:Το σενάριο μου φάνηκε υπερβολικό και μη ρεαλιστικό μιας και παρουσιάζει τους κακούς σαν καρικατούρες !Επίσης δεν πείθει το γεγονός ότι οι κακοί κάνουν ο,τι θέλουν και δεν τους πειράζει κανείς καθώς μέχρι και η αστυνομία τους φοβάται!Γενικά ανάπτυξη χαρακτήρων δεν υπάρχει,όπως επίσης δεν υπάρχει σασπένς και αγωνία!Υπάρχουν όμως κάποιες ωμές σκηνές που μου άρεσαν αρκετά και βοήθησαν να μην με κουράσει ο αργός ρυθμός της ταινίας!Σαν σύνολο λοιπόν θεωρώ ότι έχει καλές στιγμές,αλλά δεν αρκούν για να κάνουν την ταινία διασκεδαστική!

αγωνία:2/5
splatter:3/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5


Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

STAKE LAND 2 (THE STAKELANDER) 2016

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Περιπέτεια,τρόμου

Story:Αφού η οικογένειά του καταστρέφεται από μια νέα αδελφότητα βρικολάκων, ο Μάρτιν περιπλανιέται στους αμερικανικούς ερημότοπους ψάχνοντας τον θρυλικό κυνηγό βρικολάκων και μέντορά του, Μίστερ, ελπίζοντας στην βοήθειά του εναντίον μιας ομάδας εξελιγμένων βρικολάκων και των αδίστακτων συμμάχων τους.

Σχόλιο:Το stake land του 2010 ήταν μια καλή post-apocalyptic ταινία τρόμου,που όμως δεν μπορώ να πω πως μου έμεινε κι αξέχαστη!Η συγκεκριμένη αποτελεί ένα αξιοπρεπές sequel που συνεχίζει την ιστορία των δυο ηρώων και σίγουρα θα ευχαριστήσει τους φαν της πρώτης ταινίας!Στα αρνητικά βάζω το γεγονός ότι δεν προσφέρει απολύτως τίποτα το καινούριο!Γενικά πάντως έχει αρκετή δράση,μπόλικο αίμα,ακόμα και λίγη συγκίνηση και βλέπεται πολύ ευχάριστα!

αγωνία:3/5
splatter:4/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5


Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

THE DARK STRANGER 2015

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Στοιχειωμένη από ένα τρομακτικό πνεύμα μια νεαρή καλλιτέχνης παλεύει να ξεπεράσει την ψύχωση της πριν την καταστρέψει…

Σχόλιο:Είναι θετικό το ότι έγινε προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας νέος μύθος σχετικά με το συγκεκριμένο πνεύμα που στοιχειώνει καλλιτέχνες ωστόσο η εκτέλεση της όλης ιδέας μοιάζει περισσότερο γελοία παρά τρομαχτική! Καταρχήν δεν μου άρεσε η σκηνοθεσία και θεωρώ πως δεν κατάφερε να χτίσει ούτε ατμόσφαιρα ούτε σασπένς!Επίσης δεν μου άρεσε καθόλου η εμφάνιση του κακού και δεν την βρήκα καθόλου τρομαχτική!Όσον αφορά την πλοκή,κυλάει με αργό ρυθμό και προσωπικά με κούρασε και το φινάλε το βρήκα κάπως χαζό!Γενικά λοιπόν η ταινία ενώ προσφέρει μια καινούρια ιστορία,δεν καταφέρνει να κάνει καμία εντύπωση!

αγωνία:2/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5


THE THINNING 2016

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Η ταινία διαδραματίζεται στο εγγύς μέλλον όπου τα έθνη της Γης προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το θέμα του υπερπληθυσμού. Σε όλες τις χώρες υπάρχει έλεγχος γεννήσεων αλλά και ευθανασία ηλικιωμένων αλλά στις ΗΠΑ πήγαν με κάτι διαφορετικό αφού κάθε χρόνο κάνουν το The Thinning, όπου μαθητές δίνουν εξετάσεις και αυτοί με το χαμηλότερο βαθμό εκτελούνται. Όταν δύο μαθητές θα μάθουν ότι τα τεστ είναι απάτη θα προσπαθήσουν να αποκαλύψουν την συνωμοσία και τελειώσουν για πάντα το The Thinning.

Σχόλιο: Όποιος περιμένει να δει ένα σκληρό θρίλερ θα απογοητευτεί μιας και επί της ουσίας πρόκειται για εφηβική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας!Μου θύμισε κάπως το the purge αλλά με εφηβικά στοιχεία!Το σενάριο περιέχει κάποιες μη πιστευτές καταστάσεις αλλά το γεγονός ότι είναι πρωτότυπο και πολύ διασκεδαστικό με έκανε να τις ξεχάσω!Η έκπληξη του φινάλε μου άρεσε και με κάνει να περιμένω με ενδιαφέρον το sequel που αφήνει να εννοηθεί πως θα έρθει!Γενικά λοιπόν είναι μια ταινία που βλέπεται πολύ ευχάριστα!

αγωνία:5/5
splatter:0/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:0/5


Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

THE AUTOPSY OF JANE DOE 2016

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Τρόμου

Story:Ο έμπειρος ιατροδικαστής Τόμι Τίλντεν και ο γιος του, Όστιν, διευθύνουν ένα οικογενειακών συμφερόντων νεκροτομείο και χώρο αποτέφρωσης στη Βιρτζίνια. Όταν ο τοπικός σερίφης φέρνει μια επείγουσα υπόθεση -ένα άγνωστης ταυτότητας γυναικείο σώμα με τον κωδικό «Τζέιν Ντο», το οποίο βρέθηκε στο υπόγειο ενός σπιτιού όπου συνέβη μαζική δολοφονία-, όλα μοιάζουν πως έχουμε ακόμα μια τυπική υπόθεση. Αλλά καθώς η νεκροψία προχωρά, πατέρας και γιος αρχίζουν να σοκάρονται από τις συνεχόμενες αποκαλύψεις. [cine.gr]

Σχόλιο:Μια ταινία με εξαιρετική σκηνοθεσία που δημιουργεί ανατριχιαστική ατμόσφαιρα και χτίζει αργά αλλά αποτελεσματικά το σασπένς,με καλές ερμηνείες αλλά και με ένα ενδιαφέρον σενάριο που σε κάνει σε όλη τη διάρκεια να προσπαθείς να μαντέψεις τι συμβαίνει!Γενικά ο τρόπος που εξελίσσεται η πλοκή μου άρεσε πολύ και οι αποκαλύψεις του μυστηρίου έρχονται σιγά σιγά και δεν σε αφήνουν να βαρεθείς!Το φινάλε ωστόσο το βρήκα κάπως αδύναμο σε σχέση με όλο το προηγούμενο χτίσιμο και θα ήθελα κάτι παραπάνω!Σαν σύνολο πάντως είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία τρόμου!

αγωνία:4/5
splatter:4/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:2/5


Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

THE WITCHING 2016

Βαθμολογία:3/10

Είδος:Ανθολογία τρόμου

Story:Λίγες ώρες πριν το Halloween η ομάδα της δημοφιλούς ραδιοφωνικής εκπομπής "The Witching Hour" συγκεντρώνονται για να πουν τρομακτικές ιστορίες στο σκοτάδι. Κυνηγώντας όμως την ακροαματικότητα κάνουν το λάθος να πάνε στο μέρος όπου η μάγισσα του Woodland Valley δολοφονήθηκε βίαια. 

Σχόλιο: Με αυτόν τον τίτλο θα πίστευε κανείς πως η ταινία θα αφορά κατά κύριο λόγο μια μάγισσα αλλά τελικά οι μικρού μήκους ιστορίες είχαν διαφορετικό θέμα η καθεμία και ήταν άσχετες μεταξύ τους!Μάγισσα βλέπουμε μόνο στο τελευταίο 5λεπτο,όπου κλείνει η βασική ιστορία της ομάδας που διηγούνται τις ιστορίες!Εκτός από την ιστορία με την κλεψύδρα την οποία βρήκα ενδιαφέρουσα,όλες οι άλλες είναι τελείως αδιάφορες και όλες κλείνουν με απότομο και ξενέρωτο τρόπο!Επίσης οι περισσότερες ερμηνείες είναι κακές!Γενικά λοιπόν σαν σύνολο αν και δεν κουράζει,είναι μια απογοητευτική ανθολογία τρόμου!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5




Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

INCARNATE 2016

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Ένας εγκλωβισμένος στο αναπηρικό του καροτσάκι επιστήμονας, με την ικανότητα να εισβάλει στο υποσυνείδητο ενός δαιμονισμένου, πρέπει να σώσει ένα 11χρονο παιδί από τα νύχια ενός δαίμονα με δυνάμεις που δεν έχουν ιδωθεί ποτέ ξανά, κι ενώ παράλληλα πρέπει να παλέψει με τους τρόμους του παρελθόντος του. [cine.gr]

Σχόλιο:Απ'την μια η ιδέα μου φάνηκε κάπως γελοία αλλά εκτιμώ πολύ το γεγονός ότι προσφέρει κάτι καινούριο και διαφοροποιείται απ'το συνηθισμένο concept που έχουν όλες οι ταινίες εξορκισμού!Γενικά βρήκα την ιστορία ενδιαφέρουσα,αν και παρά την φρέσκια ιδέα δεν λείπουν τα αρκετά κλισέ!Επίσης μου άρεσε το cast!Την σκηνοθεσία την βρήκα διεκπεραιωτική,είναι ικανοποιητική μεν αλλά δεν δημιουργεί ατμόσφαιρα τρόμου!Γενικά λοιπόν θα έλεγα πως είναι ένα ενδιαφέρον θρίλερ που ξεφεύγει απ'τα συνηθισμένα, όμως δεν καταφέρνει να ξεφύγει σε σημαντικό βαθμό απ΄την μετριότητα!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5


Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

AT THE END OF THE TUNNEL 2016

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Ένας παραπληγικός μηχανικός υπολογιστών που κινείται σε αναπηρικό καροτσάκι και εργάζεται στο υπόγειό του αρχίζει να ακούει θορύβους και φωνές από τους ληστές της διπλανής τράπεζας...

Σχόλιο:Δεν πρόκειται για μια πρωτότυπη ιστορία αλλά βρήκα την πλοκή ικανοποιητική και παρά τη μεγάλη διάρκεια δεν με κούρασε!Μου άρεσαν πολύ οι ερμηνείες,όπως επίσης και η σκηνοθεσία που δημιουργεί σασπένς!Ακόμη,ο κεντρικός χαρακτήρας γίνεται εύκολα συμπαθής τόσο λόγω της προσωπικής του τραγωδίας όσο και λόγω της ευφυίας του και έτσι σε κάνει να νοιάζεσαι για την τύχη του!Γενικά λοιπόν είναι μια καλοφτιαγμένη ταινία που βλέπεται ευχάριστα,δεν θεωρώ όμως πως έχει κάτι ιδιαίτερο για να μείνει στη μνήμη!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5



Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

CREEPY 2016

Βαθμολογία:5/10

Είδος:Θρίλερ μυστηρίου

Story:Ο πρώην αστυνομικός και νυν καθηγητής Εγκληματολογίας Τακακούρα αναλαμβάνει να εξετάσει την παλιά, ανεξιχνίαστη υπόθεση εξαφάνισης μιας οικογένειας, την ώρα που αρχίζει να διαπιστώνει πως ο παράξενος γείτονάς του έχει μια όλο και πιο ύποπτη συμπεριφορά.

Σχόλιο:Θα ξεκινήσω με τα θετικά όπου είναι οι καλές ερμηνείες,η επιβλητική ατμόσφαιρα και το γεγονός ότι η ταινία έχει την δική της ταυτότητα και δεν θυμίζει άλλες ταινίες!Το μυστήριο αρχικά μου κέντρισε το ενδιαφέρον και ήθελα να δω που το πάει ωστόσο όλα παίρνουν έναν προβλέψιμο δρόμο και μένουν και κάποια αναπάντητα ερωτήματα!Επίσης ο ρυθμός είναι αρκετά αργός και σε συνδυασμό με τη μεγάλη διάρκεια της ταινίας ομολογώ πως με κούρασε!Αυτό που με ενόχλησε πιο πολύ όμως είναι οι μη πιστευτές συμπεριφορές και γενικά το γεγονός ότι ο ρεαλισμός απουσιάζει σε μεγάλο βαθμό!Σαν σύνολο λοιπόν πρόκειται για μια τεχνικά καλή και ιδιαίτερη ταινία που όμως σεναριακά εν τέλει με απογοήτευσε!

αγωνία:2/5
splatter:1/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5


Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

WHEN THE BOUGH BREAKS

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Ερωτικό θρίλερ,τρόμου

Story:Ο Τζον και η Λόρα Τέιλερ είναι ένα νεαρό ζευγάρι καριεριστών, που απεγνωσμένα θέλουν να κάνουν παιδί. Αφού αποκλείουν κάθε άλλη ελπίδα, προσλαμβάνουν την Άννα, την τέλεια γυναίκα για να κουβαλήσει μέσα της το παιδί τους. Αλλά καθώς προχωράει η εγκυμοσύνη, τόσο προχωράει και η επικίνδυνη εμμονή της με τον σύζυγο. Το ζευγάρι τώρα είναι αιχμάλωτο στο θανατηφόρο παιχνίδι της Άννα και πρέπει να δώσει μάχη για να επανακτήσει τον έλεγχο, πριν να είναι αργά. [cine.gr]

Σχόλιο:Καταρχήν τρόμος δεν υπάρχει ούτε στο ελάχιστο στην ταινία οπότε θεωρώ τελείως λάθος την κατηγοριοποίηση της ως ταινία τρόμου!Είναι ένα ερωτικό θρίλερ που όμως δεν τα πάει καλά ούτε σε αυτό το είδος,μιας και όλα όσα γίνονται είναι ξενέρωτα και δεν δημιουργείται καθόλου σασπένς σε όλη τη διάρκεια!Το σενάριο είναι υπερβολικά κλισέ και προβλέψιμο με αποτέλεσμα να περνάει τελείως αδιάφορο και εκτός αυτού όλες οι συμπεριφορές μου φάνηκαν πολύ ψεύτικες!Από ερμηνείες,βρήκα ικανοποιητική την Regina Hall,το υπόλοιπο cast όμως δεν με έπεισε!Σαν σύνολο λοιπόν η ταινία αποτελεί ένα συνηθισμένο soft θρίλερ όπου όλα όσα γίνονται τα έχουμε ξαναδεί και σε καλύτερη εκτέλεση!

αγωνία:2/5
splatter:1/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5


Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

BLOOD PUNCH 2014

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Ένας νεαρός το σκάει από την κλινική αποτοξίνωσης με ένα μυστηριώδες "κακό" κορίτσι για να την ακολουθήσει στον εύκολο δρόμο των ναρκωτικών. Όταν όμως τον παρασύρει με τον ψυχωτικό φίλο της σε ένα απομονωμένο σπίτι, το ερωτικό τους τρίγωνο καταλήγει σε έναν παρανοικό μεταφυσικό τρόμο χωρίς τέλος και δρόμο διαφυγής. 

Σχόλιο:Πρόκειται για low budget μαύρη κωμωδία με ενδιαφέρον σενάριο που αν και χρησιμοποιεί το συνηθισμένο εύρημα της χρονικής λούπας,καταφέρνει να διαφοροποιηθεί απ'τις υπόλοιπες ταινίες με αυτό το θέμα!Στα αρνητικά θα έβαζα τις κάπως αδύναμες ερμηνείες και το γεγονός ότι σε κάποιες στιγμές με έκανε να βαριέμαι!Ωστόσο σαν σύνολο είναι μια ταινία που κρατάει το ενδιαφέρον και βλέπεται ευχάριστα αρκεί να μην περιμένεις να δεις σοβαρή ταινία τρόμου!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5


Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

THE EYES OF MY MOTHER 2016

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Δράμα,τρόμου

Story:Στην απομονωμένη αγροικία τους, μια μητέρα πρώην χειρουργός, διδάσκει στην κόρη της, Francisca, τα βασικά της ανατομίας και να είναι εξοικειωμένη με το θάνατο.Ένα απόγευμα, ένας μυστηριώδης επισκέπτης καταστρέφει την ειδυλλιακή οικογενειακή ζωή της Francisca, τραυματίζοντας την σοβαρά αλλά προκαλώντας της επίσης συναισθήματα μιας αλλόκοτης περιέργειας.Η σημαδεμένη και απομονωμένη φύση της συγκρούεται με τη λαχτάρα της να συνδεθεί με τον έξω κόσμο, η οποία παίρνει μια σκοτεινή μορφή.(horrorant.com)

Σχόλιο:Πρόκειται κυρίως για ένα σκληρό ψυχολογικό δράμα όπου παρακολουθούμε την Francisca να βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην τρέλα,οπότε όποιος περιμένει μια τυπική ταινία τρόμου με τρομάγματα θα απογοητευτεί!Ωστόσο παρά το γεγονός ότι ελάχιστη βία εμφανίζεται μπροστά στην κάμερα,η ταινία καταφέρνει να γίνει ανατριχιαστική!Η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας είναι εξαιρετική και η σκηνοθεσία τα πάει πολύ καλά στο να χτίσει την κατάλληλη αποκρουστική ατμόσφαιρα παρά το γεγονός ότι κόβει σκηνές που θα μπορούσαν να ανεβάσουν το επίπεδο της έντασης!Γενικά η ταινία τεχνικά τα πάει πάρα πολύ καλά αλλά κατάφερε να με συνεπάρει και με την ιστορία της παρά τον αργό της ρυθμό!Το μόνο που θα ήθελα είναι ένα πιο δυνατό φινάλε!Σαν σύνολο πάντως με άφησε αρκετά ευχαριστημένο και μου άρεσε η διαστροφή του σεναρίου!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5


Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

BEYOND THE GATES 2016

Βαθμολογία:5/10

Είδος:Περιπέτεια τρόμου

Story:Μερικούς μήνες μετά την εξαφάνιση του πατέρα τους, δυο αποξενωμένα αδέρφια συναντούνται με σκοπό να πουλήσουν το videoclub του και να ρευστοποιήσουν όλη την περιουσία. Ανακαλύπτουν όμως ένα video - παιχνίδι με τίτλο 'Beyond The Gates' που σχετίζεται με την εξαφάνιση του πατέρα τους και κρύβει θανάσιμους κινδύνους γι' αυτός που τολμούν να το παίξουν. 

Σχόλιο:Αυτά που μου άρεσαν απ'την ταινία είναι η όλη ιδέα σχετικά με το επιτραπέζιο παιχνίδι,κάποιες αρκετά βίαιες σκηνές που έχει καθώς επίσης και η μουσική της και η γενικότερη ρετρό αισθητική της!Πιστεύω όμως πως δεν έγινε όσο διασκεδαστική θα μπορούσε και γι'αυτό φταίνε οι 'παγωμένες' ερμηνείες των ηθοποιών και το γεγονός ότι οι χαρακτήρες τους δεν βγάζουν κανένα απολύτως συναίσθημα!Δεν υπάρχει καθόλου χημεία μεταξύ τους και γενικά δεν πείθουν ότι νοιάζονται ο ένας για τον άλλον!Γι'αυτό βέβαια δεν ευθύνονται μόνο οι ερμηνείες αλλά και το σενάριο που δεν δείχνει ικανό να αφηγηθεί την ιστορία όπως πρέπει για να συνεπάρει απόλυτα τον θεατή!Θεωρώ λοιπόν πως παρά την ιντριγκαδόρικη ιδέα της,η ταινία είναι αρκετά μέτρια στο σύνολο!

αγωνία:3/5
splatter:4/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:1/5





Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

THE OTHER WIFE 2016


Βαθμολογία:4/10

Είδος:Δραματικό θρίλερ

Story:Η ζωή της Kate καταστρέφεται όταν μαθαίνει ότι ο άντρας της ζούσε διπλή ζωή!Ακόμα χειρότερα,ένας δολοφόνος αρχίζει να την κυνηγάει επειδή νομίζει ότι αυτή έχει τα λεφτά που του έκλεψε ο άντρας της!

Σχόλιο:Δεν ξέρω αν όντως είναι τηλεταινία,πάντως έτσι μοιάζει οπότε θα πρέπει να περιμένει κάποιος φτωχή σκηνοθεσία και απουσία βίας!Ξεκινάει σαν σαπουνόπερα όπου η πρωταγωνίστρια μαθαίνει για τη κρυφή ζωή του άντρα της και ομολογώ πως είναι το πιο ενδιαφέρον μέρος της ταινίας,μιας και στη συνέχεια το σενάριο γίνεται όλο και πιο χαζό και οι εξελίξεις είναι ελάχιστες!Γενικά έχει αργό ρυθμό και καθόλου δράση κι έτσι σύντομα γίνεται βαρετή!Το μόνο που προκαλεί ενδιαφέρον είναι η σχέση μεταξύ των γυναικών,κατά τ'άλλα σαν θρίλερ είναι τελείως αδιάφορο!

αγωνία:2/5
splatter:1/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5


MORGAN 2016

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Τρόμου,επιστημονικής φαντασίας,μυστηρίου

Story:Ένα γυναικείο στέλεχος μεγάλης εταιρίας, υπεύθυνο να διευθετείται ρίσκα, στέλνεται σε ένα απόμακρο, απόρρητης τοποθεσίας, μέρος, όπου διερευνά και αξιολογεί ένα τρομερό ατύχημα. Αυτό που μαθαίνει είναι ότι το γεγονός ενεργοποιήθηκε από ένα φαινομενικά ανθρώπινο σφάλμα, αλλά στην πραγματικότητα αφορά ένα πλάσμα τεχνητής νοημοσύνης. Στο δικό της χέρι είναι η απόφαση αν θα το «πάψει» ή όχι. [cine.gr]

Σχόλιο: Το θέμα της ταινίας το έχουμε ξαναδεί αρκετές φορές και γενικά η ταινία κινείται σε συνηθισμένα και προβλέψιμα νερά εκτός μόνο απ΄την έκπληξη του φινάλε,η οποία μου άρεσε αρκετά παρότι αν προσέξει κανείς τα στοιχεία είναι εύκολο να την καταλάβει!Κάτι που μου άρεσε επίσης είναι το γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια σε κάνει να μην ξέρεις με ποιανού το μέρος να είσαι!Στα αρνητικά θα έβαζα το γεγονός ότι δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει σε μεγάλο βαθμό απ'τις υπόλοιπες παρόμοιας θεματικής ταινίες και επίσης κάποιες μη λογικές συμπεριφορές που υπάρχουν!Γενικά πάντως είναι ένα καλοσκηνοθετημένο θρίλερ με καλές ερμηνείες που βλέπεται πολύ ευχάριστα!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:4/5
τρόμος:1/5


Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

PET 2016

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:O Seth που εργάζεται σε ένα καταφύγιο ζώων, είναι για χρόνια κρυφά ερωτευμένος με μια σερβιτόρα, την Holly και έχει εμμονή μαζί της. Όταν αποτυγχάνει επανειλημμένα να την προσεγγίσει, αποφασίζει να την κλειδώσει σε ένα κλουβί στο καταφύγιο όπου εργάζεται. Σύντομα ανακαλύπτει ότι η Holly δεν είναι αυτή που φαίνεται και δεν είναι πλέον σαφές ποιος είναι το πραγματικό θύμα..

Σχόλιο:Ξεκινάει σαν ένα τυπικό θρίλερ απαγωγής αλλά στην συνέχεια καταφέρνει να κάνει την έκπληξη και να διαφοροποιηθεί απ'τις υπόλοιπες παρόμοιας θεματικής ταινίες!Το γεγονός λοιπόν ότι είναι μια ταινία που έχει την δική της ταυτότητα είναι κάτι πολύ θετικό!Από κει κι έπειτα ο ρυθμός είναι κάπως αργός κι έτσι δεν συμβαίνουν πολλά κατά τη διάρκεια της ταινίας,όμως δεν μπορώ να πω πως με έκανε να βαρεθώ!Επίσης λόγω των ιδιαιτεροτήτων των ηρώων,δεν είχα κάποιον για τον οποίον να νοιαστώ πραγματικά για την τύχη του!Και ακόμη,την τελευταία σκηνή στο φινάλε την βρήκα κάπως αχρείαστη!Γενικά λοιπόν είναι ένα ενδιαφέρον και πρωτότυπο θρίλερ απ'το οποίο όμως δεν λείπουν τα ελαττώματα!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:4/5
τρόμος:0/5



Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

INFERNO 2016

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Περιπέτεια,θρίλερ μυστηρίου

Story:Όταν ο Ρόμπερτ Λάνγκτον ξυπνάει σε ένα ιταλικό νοσοκομείο με αμνησία, ενώνει τις δυνάμεις του με τη Σιένα Μπρουκς, μια γιατρό που ελπίζει ότι θα τον βοηθήσει να ανακτήσει τις αναμνήσεις του και να αποτρέψει έναν τρελό από το να ελευθερώσει έναν είδος παγκόσμιου λοιμό που σχετίζεται με την «Κόλαση» του Δάντη. [cine.gr]

Σχόλιο: Τρίτη ταινία του franchise και σε σχέση με την προηγούμενη (illuminati 2009) έχει περισσότερη δράση!Σεναριακά υπάρχουν πολλές υπερβολές,όμως ο γρήγορος ρυθμός και οι αρκετές ανατροπές την κάνουν να βλέπεται πολύ ευχάριστα!Ωστόσο σε σύγκριση με το βιβλίο χάνει πολύ κι αυτό γιατί ενώ μπορούσε να δώσει ένα πιο ενδιαφέρον φινάλε καταλήγει να κλείσει με συμβατικό τρόπο κι έτσι να αποτελεί απλά μια τυπική περιπέτεια!Πάντως αποτελεί μια διασκεδαστική ταινία!

αγωνία:4/5
splatter:1/5
ανατροπές:4/5
τρόμος:0/5