Σελίδες

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

UNDER THE SHADOW 2016

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Τρόμου

Story:Τεχεράνη, 1988. Ο Σιντέχ είναι μια γυναίκα με πολλά στον νου της. Βρισκόμαστε στις τελευταίες ημέρες του πολέμου Ιράν-Ιράκ και ο στρατός κάλεσε τον άντρα της να πάει στο μέτωπο. Την ίδια ώρα, μαθαίνει ότι η κυβέρνηση δεν την αφήνει να συνεχίσει τις σπουδές της, λόγω του ακτιβιστικού της παρελθόντος. Επιπρόσθετα με αυτά, οι διαφορές των πεθερικών τη βρίσκουν μπλεγμένη σε μια κατάσταση χάους. Αλλά όλα έρχονται τελευταία, όταν μια υπερφυσική δύναμη φαίνεται να καταλαμβάνει την κόρη της. Την ίδια ώρα που το σπίτι τους απειλείται από τις βόμβες του πολέμου, η Σιντέχ μάχεται ανάμεσα στον εφιάλτη και την πραγματικότητα, ολομόναχη καθώς οι γείτονες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. [cine.gr]

Σχόλιο: Την ιστορία σίγουρα δεν την λες πρωτότυπη,όμως καταφέρνει πολύ καλά να συνδυάσει καταστάσεις τρόμου της πραγματικής ζωής (όσον αφορά τον πόλεμο) με μεταφυσικά στοιχεία και έχει ενδιαφέρον που βλέπουμε μια διαφορετική κουλτούρα σε μια ταινία τρόμου!Παρότι δεν έχει έντονη δράση,η σκηνοθεσία είναι πολύ καλή και δημιουργεί σασπένς και την κατάλληλη ατμόσφαιρα απειλής!Επίσης οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές,και οι δυο κεντρικές ηρωίδες γίνονται πολύ εύκολα συμπαθείς και σε κάνουν να ενδιαφέρεσαι για την τύχη τους!Το φινάλε μοιάζει κάπως ανοιχτό και η ταινία αφήνει κάποια θέματα στη κρίση του θεατή,κάτι που με ξένισε λιγάκι ωστόσο συνολικά η ταινία με ικανοποίησε!

αγωνία:4/5
splatter:0/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:2/5


Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

RECOVERY 2016

Βαθμολογία:3/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Tη νύχτα πριν από την αποφοίτησή τους από το Λύκειο, η Τζέσι και οι φίλοι της καθοδηγούνται από μια εφαρμογή που ονομάζεται "Βρείτε το iPhone μου" προκειμένου να βρουν την χαμένη συσκευή της από ένα σπίτι του οποίου οι ένοικοι έχουν βαλθεί να την κάνουν μέλος της οικογένειάς τους.

Σχόλιο:Καταρχήν αργεί υπερβολικά να μπει στο θέμα και ούτε καν χρησιμοποιεί αυτό τον χρόνο για να μας γνωρίσει ουσιαστικά τους ήρωες κι έτσι ποτέ δεν καταφέρνει να μας τους κάνει συμπαθείς!Απλά βλέπουμε άγνωστους μεταξύ τους νέους να χαζολογάνε και να φέρονται ηλίθια!Ακόμα κι όταν ξεκινάει όμως η δράση στο τελευταίο εικοσάλεπτο δεν αρκεί για να τραβήξει το ενδιαφέρον μιας και οι ηλίθιες συμπεριφορές είναι πολλές και τα γεγονότα δεν πείθουν!Ακόμα,οι κακοί παρουσιάζονται  χαζοί και δεν γίνονται τρομακτικοί!Συνολικά λοιπόν είναι ένα θρίλερ με σενάριο-αρπαχτή και κακές ερμηνείες!

αγωνία:2/5
splatter:3/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:1/5


I AM THE PRETTY THING THAT LIVES IN THE HOUSE 2016

Βαθμολογία:3/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Mία νεαρή νοσοκόμα βρίσκεται σε ένα σπίτι όπου προσέχει μία ηλικιωμένη συγγραφέα. Το σπίτι ωστόσο φαίνεται πως είναι στοιχειωμένο.

Σχόλιο:Έχει καλή σκηνοθεσία,ατμόσφαιρα και η αφήγηση της πρωταγωνίστριας είναι μυθιστορηματική ωστόσο η ιστορία είναι ανύπαρκτη!Σχεδόν τίποτα δεν συμβαίνει σε όλη τη διάρκεια της ταινίας και δεν υπάρχει κάτι για να κρατήσει το ενδιαφέρον!Είναι λοιπόν μια αρκετά βαρετή ταινία που μπορεί εύκολα να σε στείλει για ύπνο!

αγωνία:2/5
splatter:0/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5



Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

SCHERZO DIABOLICO 2015

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Κωμωδία τρόμου,θρίλερ

Story:Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν λογιστή όπου όλα του πάνε στραβά!Έχασε την προαγωγή,έχει μια σύζυγο που του γκρινιάζει συνέχεια και γενικά κανείς δεν τον σέβεται!Επινοεί ένα σχέδιο για να αποκτήσει όλα όσα θεωρεί ότι του ανήκουν,όμως όταν εκτελεί το σχέδιο απαγωγής όλα πηγαίνουν κατά διαόλου!

Σχόλιο:Παρότι φαινομενικά πρόκειται για μια τυπική ιστορία απαγωγής που πηγαίνει στραβά,έτσι όπως εξελίσσεται η πλοκή σε μπερδεύει σχετικά με το που ακριβώς το πάει!Δεν υπάρχει αρκετή δράση και κάνει μια μικρή κοιλιά στη μέση περίπου της διάρκειας,ωστόσο στο τελευταίο μισάωρο ξανακέρδισε το ενδιαφέρον μου!Σκηνοθετικά τα πάει πολύ καλά και προσφέρει και κάποιες πολύ βίαιες σκηνές όπως επίσης καλά τα πάει από άποψη ερμηνειών!Κάτι ακόμα που μου άρεσε είναι το γεγονός πως τα κωμικά στοιχεία είναι διακριτικά και δεν καπελώνουν τα στοιχεία θρίλερ!Συνολικά λοιπόν η ταινία παρότι δεν με είχε στη τσίτα σε όλη τη διάρκεια,μπορώ να πω πως με ικανοποίησε μιας και παρά το κοινότυπο θέμα καταφέρνει να διαφοροποιείται απ'τις υπόλοιπες παρομοίου θέματος ταινίες!

αγωνία:3/5
splatter:4/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



ZOOMBIES 2016

Βαθμολογία:3/10

Είδος:Περιπέτεια τρόμου,επιστημονικής φαντασίας

Story:Ένας επικίνδυνος ιός προσβάλει όλα τα ζώα σε ένα ζωολογικό πάρκο και τα μεταμορφώνει σε ζόμπι. Τώρα οι επισκέπτες του πάρκου πρέπει να επιβιώσουν από τις επιθέσεις αλλά και να βρουν τρόπο να περιορίσουν τα ζώα - ζόμπι στο χώρο του πάρκου πριν ξεφύγουν και μολύνουν ολόκληρη την πόλη. 

Σχόλιο:Σαν ιδέα μου άρεσε και θεωρώ πως θα μπορούσε να γίνει μια διασκεδαστική κωμωδία τρόμου αν είχε εκτελεστεί σωστά!Ωστόσο η ποιότητα παραγωγής είναι υπερβολικά χαμηλή με αποτέλεσμα να μην βλέπεται όσο ευχάριστα περίμενα!Έχει κακές ερμηνείες και άθλια εφέ που δεν αποδίδουν όπως θα έπρεπε τις σκηνές των θανάτων!Το σενάριο όπως είναι λογικό έχει χαζές στιγμές αλλά σε άλλη περίπτωση δεν θα ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα,μιας και έτσι κι αλλιώς η ιστορία είναι ακραία!Γενικά λοιπόν,είναι μια ξεκάθαρα κακή ταινία που όμως τουλάχιστον δεν γίνεται βαρετή!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:1/5


Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

DER BUNKER (THE BUNKER) 2015

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Κωμωδία,τρόμου

Story: Ένας νεαρός σπουδαστής ψάχνει να βρει ένα ήσυχο και απομονωμένο μέρος για να συγκεντρωθεί σε μια σημαντική εργασία,όμως καταλήγει ως δάσκαλος ενός ιδιαίτερου αγοριού,το οποίο παρακολουθούσε μαθήματα απ'τους γονείς του στο σπίτι!

Σχόλιο:Καταρχήν η κατηγοριοποίηση της ταινίας ως τρόμου είναι τελείως λάθος μιας και δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία τρόμου!Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία οπότε σκοπός της δεν είναι ούτε να τρομάξει ούτε να προκαλέσει αγωνία,όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι βαρετή μιας και έχει ένα αρκετά περίεργο σενάριο που κρατά το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια!Οι χαρακτήρες της ταινίας είναι όλοι παράξενοι και σε μπερδεύουν σχετικά με το ποιες είναι οι πραγματικές τους προθέσεις!Τις εντυπώσεις όμως κερδίζει ο Klaus,χάρη τόσο στο κωμικό παρουσιαστικό του όσο και στον πολύ ενδιαφέρον χαρακτήρα του!Μια ένσταση έχω μόνο ως προς τον κεντρικό ήρωα (τον σπουδαστή) μιας και η συμπεριφορά του δεν έχει λογική!Οπότε συνοπτικά όποιος περιμένει να δει μια κωμωδία τρόμου θα απογοητευτεί,αντιθέτως όποιος θέλει να δει μια περίεργη και με διακριτικό αλλά αρκετό χιούμορ μαύρη κωμωδία θα την βρει πολύ ενδιαφέρουσα!

αγωνία:2/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5



Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

FEAR, INC. 2016

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Κωμωδία τρόμου

Story:Ένας νεαρός εθισμένος στις ταινίες τρόμου γράφεται μαζί με την παρέα του σε μια εταιρία που υπόσχεται να κάνει στους πελάτες της πραγματικότητα τους μεγαλύτερους φόβους τους!

Σχόλιο:Ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο που σε κάνει σε όλη τη διάρκεια της ταινίας να αναρωτιέσαι αν όλα όσα συμβαίνουν είναι πραγματικότητα ή μη!Υπάρχουν στιγμές που η υπερβολή υπάρχει σε μεγάλο βαθμό ωστόσο η ιστορία με κέρδισε με τις εκπλήξεις της!Επίσης η ταινία τα πάει καλά σκηνοθετικά και προσφέρει και αρκετό αίμα!Γενικά αποτελεί μια διασκεδαστική ταινία και βλέπεται πολύ ευχάριστα,αν βάλεις στην άκρη κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με λογική και ρεαλισμό!

αγωνία:4/5
splatter:4/5
ανατροπές:4/5
τρόμος:1/5


Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ALL THROUGH THE HOUSE 2015

Βαθμολογία:3/10

Είδος:Τρόμου

Story:Ένας διαταραγμένος δολοφόνος που φοράει στολή του Άγιου Βασίλη έρχεται στη πόλη για να φέρει τον τρόμο!Αφήνει στο πέρασμα του ακρωτηριασμένα σώματα ενώ κατευθύνεται στο πιο γνωστό και τρομακτικό σπίτι της πόλης!

Σχόλιο: Σεναριακά δεν προσφέρει τίποτα το φρέσκο και το μη αναμενόμενο και επίσης οι διάλογοι που υπάρχουν είναι υποτυπώδεις αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι υποφερτό μιας και πρόκειται για ένα τυπικό slasher!Δυστυχώς όμως οι ερμηνείες είναι άθλιες και όσον αφορά την σκηνοθεσία την βρήκα ερασιτεχνική,αν και έγινε προσπάθεια στους φόνους για να υπάρξει ένα πολύ αιματηρό αποτέλεσμα!Επίσης σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες είναι αναλώσιμοι και δεν γίνεται καμία προσπάθεια ανάπτυξης τους με αποτέλεσμα όσοι δολοφονούνται να είναι τελείως άγνωστοι στον θεατή!Γενικά δεν μπορώ να πω πως την βρήκα ιδιαίτερα διασκεδαστική,και τα μόνα θετικά είναι ότι έχει μπόλικο αίμα και ότι μπορεί να κάνει κάποιον να γελάσει χάρη στις ερμηνείες των ηθοποιών και τις γελοιότητες του σεναρίου!

αγωνία:3/5
splatter:4/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5





Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

THEY LOOK LIKE PEOPLE 2015

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Δράμα μυστηρίου,τρόμου

Story:Έχοντας την υποψία ότι οι άνθρωποι γύρω του μετατρέπονται σε σατανικά όντα, ένας προβληματικός άνδρας αναρωτιέται εάν πρέπει να προστατέψει τον φίλο του από έναν επικείμενο πόλεμο ή από τον ίδιο. 

Σχόλιο:Κυρίως πρόκειται για ένα ψυχολογικό δράμα σχετικά με ψυχική ασθένεια και με την αληθινή φιλία και το στοιχείο του τρόμου είναι σχεδόν ανύπαρκτο!Θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον ωστόσο η ταινία κυλάει πολύ αργά,κάποιες στιγμές γίνεται μπερδεμένη και εν τέλει δεν προσφέρει τίποτα το μη αναμενόμενο!Βασικά σε όλη τη ταινία δεν γίνεται τίποτα το πραγματικά ενδιαφέρον και η υπομονή δεν ανταμείβεται στο φινάλε!Τεχνικά είναι μια καλή ταινία και μου άρεσαν πολύ οι ερμηνείες όμως προσωπικά την βρήκα αργή και βαρετή!

αγωνία:2/5
splatter;1/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

KNUCKLEBONES 2016

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Τρόμου

Story:Μια παρέα βαριεστημένων φοιτητών ελευθερώνουν έναν δολοφονικό δαίμονα ενώ παίζουν ένα παιχνίδι με ζάρια που είναι φτιαγμένα από ανθρώπινα κόκκαλα!

Σχόλιο:Είναι μια ξεκάθαρα κακή ταινία μιας και έχει χάλια ερμηνείες και ένα χαζό σενάριο με διαλόγους της πλάκας ωστόσο καταφέρνει να γίνει διασκεδαστική!Η δράση ξεκινάει από πολύ νωρίς και το αίμα ρέει άφθονο οπότε όσοι αγαπούν το splatter θα βρουν κάποιες καλές σκηνές!Γενικά άμα βάλεις στην άκρη τη λογική,βλέπεται ευχάριστα χάρη στο gore και στο χιούμορ της!

αγωνία:3/5
splatter:5/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5


Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ELLE 2016

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Δράμα,ερωτικό θρίλερ

Story: Η Μισέλ φαντάζει άφθαρτη. Επικεφαλής μιας πετυχημένης εταιρίας βιντεο-παιχνιδιών, κουβαλάει την ίδια αδίστακτη συμπεριφορά τόσο στη δουλειά της, όσο και την ερωτική της ζωή. Όταν κάποιος άγνωστος της επιτίθεται στο σπίτι της, η ζωή της αλλάζει για πάντα. Όμως, θα καταφέρει να εντοπίσει τον άγνωστο άντρα και οι δυο τους θα παρασυρθούν σε ένα περίεργο παιχνίδι που μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να εκτροχιαστεί. [cine.gr]

Σχόλιο:Κλίνει περισσότερο προς το δράμα μιας και το βασικό θέμα της ταινίας δεν είναι καθαρά το κομμάτι του βιασμού και το ποιος το έκανε,αλλά η απεικόνιση της ζωής και του πολύπλοκου χαρακτήρα που έχει η κεντρική ηρωίδα που δρα πέρα απ'την κοινή λογική!Η πρωταγωνίστρια παίρνει όλη τη ταινία πάνω της τόσο με τον πολύ ενδιαφέρον και απρόβλεπτο ρόλο της όσο και με την εξαιρετική ερμηνεία που δίνει!Παρά την μεγάλη διάρκεια και την αργή αφήγηση της ιστορίας,η ταινία δεν γίνεται βαρετή και βλέπεται ευχάριστα και επίσης βρήκα ταιριαστό και επιτυχημένο το μαύρο χιούμορ που υπάρχει!Είναι λοιπόν μια περίεργη ταινία που δεν προτείνεται σε όσους θέλουν να δουν ένα δυνατό θρίλερ,αλλά θα την απολαύσουν όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα ιστορία χαρακτήρων που θυμίζει μυθιστόρημα!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5


Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

PHANTASM:RAVAGER 2016

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Τρόμου,φαντασίας

Story:Στην τελευταία προσθήκη του franchise παρακολουθούμε τον Reggie να αναζητά τον φίλο του,Mike ενώ βρίσκεται κυνηγημένος απ΄τον Tall Man και τις σφαίρες του!

Σχόλιο:Δεν είμαι φανατικός οπαδός του franchise παρότι ομολογώ πρόκειται για πρωτότυπες ταινίες που έχουν την δική τους ταυτότητα!Η τελευταία αυτή ταινία είναι ένας φόρος τιμής και χρησιμεύει στο να νοσταλγήσουμε την πρωτότυπη ιστορία και τους ήρωες της!Δεν πρόκειται για καμιά υπερπαραγωγή,αντιθέτως είναι φανερά low budget ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι κακοφτιαγμένη!Βλέπεται ευχάριστα και αποτελεί ένα ικανοποιητικό κλείσιμο στην ιστορία,χωρίς ωστόσο να προσφέρει κάτι που να μένει στη μνήμη!

αγωνία:3/5
splatter:4/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5


Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

NERVE 2016

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Περιπέτεια,θρίλερ

Story:Η Βι,, μια σκληρή δουλευταρού στην τελευταία τάξη του λυκείου, βαριέται να ζει μια ζωή στο περιθώριο, ενώ την ίδια ώρα η κολλητή της, η Σίντνι, τραβάει όλη την προσοχή και σπάει κάθε κανόνα για κάνει την πλάκα της. Αποφασισμένη να δραπετεύσει από την ασφάλεια ζώνη που της παρέχει μια επερχόμενη θέση σε κολέγιο, η Βι θα κάνει τη μία τολμηρή πράξη σε on-line παιχνίδι «θάρρους ή αλήθειας», που όμως θα τη βάλει στο επίκεντρο μιας γεμάτης αδρεναλίνη περιπέτειας. Ζευγαρώνοντας με τον μυστηριώδη Ίαν, η κοπέλα ανακαλύπτει ότι είναι γενναιότερη από ό,τι νόμιζε. Αλλά όταν το παιχνίδι παίρνει απειλητική στροφή, η Βι προσπαθεί να φύγει, για να ανακαλύψει ότι όλο της το μέλλον εξαρτιέται από το φινάλε του παιχνιδιού και τον τελευταίο του γύρο. [cine.gr]

Σχόλιο:Πρωτότυπο σαν θέμα δεν το λες,μιας και υπάρχουν πολλές ταινίες σχετικά με επικίνδυνα παιχνίδια στα οποία παίρνουν μέρος οι ήρωες,ωστόσο την συγκεκριμένη ταινία την βρήκα αρκετά ενδιαφέρουσα και δεν με έκανε να βαρεθώ στιγμή!Έχει φρέσκια και γρήγορη σκηνοθεσία και καλές ερμηνείες και γενικά καταφέρνει να γίνει πολύ διασκεδαστική!Δεν λείπουν βέβαια κάποιες αφελείς συμπεριφορές και επίσης βρήκα το φινάλε αρκετά 'εύκολο',όμως στο σύνολο η ταινία με ικανοποίησε και είναι ο,τι πρέπει για να περάσει κάποιος ευχάριστα την ώρα του!

αγωνία:5/5
splatter:1/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5


Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

BROKEN VOWS 2016

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Μία μέλλουσα νύφη περνά μια νύχτα πάθους με έναν γοητευτικό μπάρμαν. Αυτό είναι αρκετό για να διαπιστώσει στην πορεία ότι ο γοητευτικός άγνωστος δεν βρέθηκε τυχαία στον δρόμο και θα κάνει τα πάντα για να την έχει μόνο δική του.

Σχόλιο:Άλλο ένα θρίλερ σχετικά με ερωτική εμμονή που δεν έχει τίποτα το φρέσκο να προσφέρει και απλά αναμασάει όλα όσα έχουμε δει σε προηγούμενες ταινίες!Η σκηνοθεσία είναι επιπέδου τηλεταινίας και αποτυγχάνει να προκαλέσει ένταση ακόμα και στις (λίγες) σκηνές αγωνίας προς το φινάλε!Σεναριακά κυλάει αργά και όλα είναι υπερβολικά προβλέψιμα για να κινήσουν πραγματικά το ενδιαφέρον!Απ'την μια δεν είναι μια ταινία που δεν βλέπεται και έχει κι ένα καλό cast,αλλά απ'την άλλη υπάρχουν καλύτερες ταινίες παρομοίου θέματος που θα μπορούσε να δει κάποιος!

αγωνία:2/5
splatter:1/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5


Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

THE PRIESTS 2015

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Θρίλερ μυστηρίου

Story:Μια νεαρή κοπέλα βρίσκεται σε κώμα μετά από ένα hit-and-run ατύχημα. Ο Πάτερ Kim (Kim Yoon-seok) μαζί με τον βοηθό του, Πάτερ Choi (Gang Dong-won) πιστεύει ότι η κοπέλα διακατέχεται από ένα κακό πνεύμα.Όσο όμως προσπαθούν να διερευνήσουν την υπόθεση, ο νεαρός Παπάς Choi γίνεται καχύποπτος και η πίστη των δύο ιερέων αρχίζει να δοκιμάζεται.(horrorant.com)

Σχόλιο: Καλοσκηνοθετημένο θρίλερ εξορκισμού που ακολουθεί αργό ρυθμό αλλά διατηρεί το ενδιαφέρον!Τεχνικά η ταινία είναι πολύ καλή,τόσο σε σκηνοθεσία όσο και σε ερμηνείες και παρότι αργεί να μπει στο θέμα και η πρώτη ώρα έχει κάποιες βαρετές στιγμές,ανταμείβει με το αγωνιώδες φινάλε!Δεν είναι απ΄τις καλύτερες νοτιοκορεάτικες ταινίες που έχω δει μιας και δεν κατάφερε να με έχει σε αγωνία σε όλη τη διάρκεια,όμως είναι μια αρκετά καλή επιλογή και προσφέρει και μια πιο φρέσκια οπτική σε ένα πολυφορεμένο θέμα!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5


Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

DESIERTO 2015

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Θρίλερ 

Story:Ο Σαμ, προστάτης των ΗΠΑ από ξένους εισβολείς, έχει μόνο έναν σκοπό: να τους σκοτώνει όλους, τον έναν μετά τον άλλον. Με λεπτομερή γνώση του πεδίου του και με ένα βέλγικο μαλινουά στο πλάι του, έχει σαφώς το προβάδισμα. Μια επίθεση του Σαμ αφήνει έκθετο τον Μόουζες, επικεφαλής μιας ομάδας μεταναστών που ξαφνικά έχει γίνει πολύ μικρότερη. Για να έχει τώρα μια ελπίδα επί τους δολοφονικού του αντιπάλου, ο Μόουζες πρέπει να βασιστεί στην τυφλή τύχη. [cine.gr]

Σχόλιο:Χρησιμοποιώντας ένα φλέγον θέμα,αυτό των μεταναστών,θα μπορούσε να αποτελεί ένα δυνατό θρίλερ που περνάει και ένα μήνυμα ωστόσο αυτό δεν το καταφέρνει!Επί της ουσίας πρόκειται για ένα αδιάφορο θρίλερ επιβίωσης με συνηθισμένη και προβλέψιμη τροπή που δεν καταφέρνει να προκαλέσει κανένα συναίσθημα!Δεν υπάρχει ουσιαστική ανάπτυξη των χαρακτήρων οπότε δεν μπορώ να πω πως ανησυχούσα ιδιαίτερα για την τύχη κάποιου αλλά ευτυχώς η ταινία δεν γίνεται βαρετή χάρη στο ασταμάτητο κυνηγητό που ξεκινάει από νωρίς!Όσον αφορά τους φόνους,μου άρεσε που ήταν ωμοί όμως δεν κάνουν καμία εντύπωση καθώς όλοι γίνονται είτε με πυροβολισμό είτε απ'τα δαγκώματα του σκύλου!Στο σύνολο λοιπόν η ταινία δεν προσφέρει τίποτα το αξιομνημόνευτο,παρ'όλα αυτά βλέπεται ευχάριστα και έχει καλές ερμηνείες!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5


ANGELS AND DEMONS (ILLUMINATI) 2009

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Θρίλερ μυστηρίου

Story:Όταν ο Λάνγκντον ανακαλύπτει ένα σύμβολο που παραπέμπει στην αναβίωση της πιο ισχυρής μυστικής αδελφότητας στην ιστορία, τους Πεφωτισμένους, έρχεται ταυτόχρονα αντιμέτωπος με μια θανάσιμη απειλή για την ύπαρξη της Καθολικής Εκκλησίας. Ο Λάνγκντον θα ταξιδέψει στη Ρώμη, όπου θα ενώσει τις δυνάμεις του με την όμορφη και αινιγματική Ιταλίδα επιστήμονα Βιτόρια Βέτρα (Αγιελέτ Ζούρερ) στην προσπάθεια να αποτραπεί το σχέδιο των Illuminati κατά του Βατικανό. Παρακολουθώντας την 400χρονη πορεία των Πεφωτισμένων μέσα από σφραγισμένες κρύπτες, επικίνδυνες κατακόμβες κι εγκαταλειμμένους ναούς, ξεκινά ένα κυνηγητό γεμάτο δράση αλλά και μια αγωνιώδης περιπέτεια ενάντια στο χρόνο..,

Σχόλιο:Σκηνοθετικά η ταινία τα πάει αρκετά καλά,ειδικά η σκηνή της έκρηξης προς το τέλος μου άρεσε πολύ!Το σενάριο βασίζεται στους γρίφους που καλείται να επιλύσει ο κεντρικός ήρωας και χωρίζεται σε 'πίστες'!Έχει ενδιαφέρον μεν,ωστόσο περιέχει πολλές ευκολίες και επίσης στερείται βάθους!Δεν μπορώ να πω πως με 'άγγιξε' κάτι απ'το σενάριο,ούτε με έβαλε σε σκέψεις και ακόμα και η ανατροπή του φινάλε μου φάνηκε κάπως προβλέψιμη!Γενικά πάντως είναι μια ταινία που βλέπεται πολύ ευχάριστα παρά την μεγάλη διάρκεια και προτείνεται στους φαν των ταινιών μυστηρίου!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:4/5
τρόμος:0/5



Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

DON'T BREATHE 2016

Βαθμολογία:8/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Τρεις νεαροί διασκεδάζουν με το να εισβάλουν στα γειτονικά τους σπίτια, μια κι ο Άλεξ έχει κλέψει από τον πατέρα του, υπάλληλο στην εταιρία σεκιούριτι της περιοχής, τους κωδικούς των συναγερμών. Τα κλοπιμαία πωλούνται από τον Μόνι σε εξευτελιστική τιμή, αλλά ο τρίτος της παρέας, η Ρόκι, έχει κουραστεί να παίρνει μεγάλα ρίσκα για χαρτζιλίκι. Έτσι, όταν μαθαίνουν ότι σε ένα σπίτι υπάρχει γερό ρευστό, ετοιμάζονται για τη μεγάλη δουλειά. Αφού πληροφορόνται ότι τα διπλανά σπίτια θα είναι άδεια, και ότι ο στόχος τους είναι ένας βετεράνος του στρατού που έχασε τα πάντα στον πόλεμο, μοιάζει για μια εύκολη δουλειά. Αλλά ο βετεράνος, παρότι και τυφλός, αποδεικνύεται δύσκολος στόχος, και η εύκολη δουλειά καταλήγει σε ένα φονικό παιχνίδι γάτας-ποντικού. [cine.gr]

Σχόλιο:Ένα πολύ καλό θρίλερ αγωνίας που σε έχει σε διαρκή ένταση και δεν σε αφήνει να βαρεθείς στιγμή!Βρήκα την σκηνοθεσία εξαιρετική και υπάρχουν κάποιες πολύ δυνατές σκηνές σασπένς!Ακόμα και οι σκηνές που είναι γυρισμένες στο απόλυτο σκοτάδι είναι φοβερά καλοφτιαγμένες!Σαν ιστορία είναι απλή,υπάρχουν ανατροπούλες αλλά όχι κάποια τρομερή έκπληξη και γενικά σαν σύνολο μας διηγείται μια ιστορία που θα μπορούσε να συμβεί και στην πραγματικότητα!Ωστόσο υπάρχει έντονη υπερβολή ως προς τις δυνατότητες του τυφλού και επίσης στα αρνητικά θα έβαζα το γεγονός πως στην ουσία της είναι προβλέψιμη!Ακόμη,θα ήθελα να ήταν περισσότερο βίαιη!Γενικά πάντως είναι ένα πολύ καλοφτιαγμένο και διασκεδαστικό θρίλερ που βασίζεται στην αγωνία που προσφέρει και σε αυτό τα πάει περίφημα!

αγωνία:5/5
splatter:2/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:2/5


Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

FEBRUARY (THE BLACKCOAT'S DAUGHTER) 2015

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Δυο κορίτσια πρέπει να πολεμήσουν μια μυστηριώδη διαβολική δύναμη όταν ξεμένουν στο οικοτροφείο κατά τις χειμερινές διακοπές!

Σχόλιο:Για να μπορέσεις να βγάλεις άκρη απ'την ταινία πρέπει να είσαι απόλυτα αφοσιωμένος και να έχεις και λίγο φαντασία για να μπορέσεις να φτιάξεις στο μυαλό σου την ιστορία καθώς η πλοκή είναι αρκετά μπερδεμένη και εκ πρώτης όψεως δείχνει να μην οδηγεί πουθενά!Εγώ ομολογώ πως δυσκολεύτηκα να συγκεντρωθώ στην ταινία καθώς την βρήκα υπερβολικά αργή και υποτονική εκτός μόνο από τα ξεσπάσματα βίας στα τελευταία λεπτά!Γενικά λοιπόν κατά τη γνώμη μου είναι μια βαρετή ταινία που δεν αξίζει την υπομονή που έδειξα για να την τελειώσω ωστόσο μου άρεσαν οι ερμηνείες και τουλάχιστον  αν και είναι μπερδεμένη,στο βάθος έχει ένα νόημα!

αγωνία:2/5
splatter:3/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5




Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

EVOLUTION 2015

Βαθμολογία:3/10

Είδος:Τρόμου,δράμα μυστηρίου

Story: Ο μικρός Nicholas είναι ένα αγόρι που ζει σε μια μυστηριώδη και απομονωμένη παραλιακή κλινική και ανακαλύπτει τους απεχθής σκοπούς των ιδιοκτητών της.

Σχόλιο:Θα ξεκινήσω με το θετικό της ταινίας που είναι η σκηνοθεσία,η οποία αν και υποτονική δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα μυστηρίου και απειλής και χαρίζει κάποια πολύ ωραία πλάνα!Όσον αφορά το σενάριο όμως είναι υπερβολικά μπερδεμένο και δεν δίνει καθόλου απαντήσεις με αποτέλεσμα να δείχνει ανούσιο!Η πλοκή κυλάει υπερβολικά αργά και χωρίς να προσφέρει κάτι σημαντικό και ομολογώ πως με κούρασε πολύ!Όποιος ψάχνει μια ταινία με νόημα θα απογοητευτεί,αυτή εδώ αξίζει μόνο για τα ωραία της πλάνα!

αγωνία:2/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5


Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

SUICIDE SQUAD 2016

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Περιπέτεια φαντασίας

Story:Η A.R.G.U.S, μια μυστική κρατική υπηρεσία υπό την ηγεσία της Αμάντα Γουάλερ, δημιουργεί ομάδα κρούσης αποτελούμενη από υπερ-κακοποιούς, με το όνομα Suicide Squad. Αποστολή τους είναι να φέρουν εις πέρας τις πλέον επικίνδυνες αποστολές, σε αντάλλαγμα μείωσης των ποινών τους στη φυλακή. [cine.gr]

Σχόλιο:Όντας μια ταινία βασισμένη σε supervillains είχα υψηλές προσδοκίες και ήλπιζα πως θα ήταν σκοτεινή και βίαιη!Τελικά όμως αποδείχτηκε ελάχιστα πιο σκοτεινή απ'τις υπόλοιπες superhero περιπέτειες και γενικά είναι αρκετά ανάλαφρη καθώς έχει και χιούμορ!Αυτό με απογοήτευσε,όμως η ταινία ακόμα κι έτσι έχει ενδιαφέρον και βλέπεται εξαιρετικά ευχάριστα!Στα θετικά βάζω την απολαυστική ερμηνεία της Margot Robbie ως Harley Quinn,που είναι και ο πιο ενδιαφέρον χαρακτήρας της ταινίας καθώς επίσης και την εμφάνιση του Joker!Στα αρνητικά,εκτός απ'τον σχετικά ανάλαφρο τόνο της ταινίας,βάζω κάποιες υπερβολικές σκηνές φαντασίας και επίσης το γεγονός πως λόγω πολλών χαρακτήρων υπάρχουν πολλοί που δεν αναπτύσσονται σωστά με αποτέλεσμα να φαίνονται πολύ αδιάφοροι!Σαν σύνολο πάντως αποτελεί μια πολύ διασκεδαστική περιπέτεια κι αξίζει σίγουρα μια ματιά απ'τους φαν!



Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

SATANIC 2016

Βαθμολογία:3/10

Είδος:Τρόμου

Story:Μια παρέα φίλων κάνουν στάση στο Llos Angeles για να δουν μερικές τοποθεσίες αληθινών εγκλημάτων, και βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν μυστηριώδη νεαρό δραπέτη....

Σχόλιο:Το βασικό πρόβλημα της ταινίας είναι το κακογραμμένο σενάριο της,που εκτός από ανέμπνευστο,δεν έχει και καμία λογική απ'την αρχή μέχρι το τέλος!Υπάρχουν αμέτρητες χαζές συμπεριφορές και αποφάσεις απ'τους χαρακτήρες που δεν βγάζουν νόημα σε σχέση με προγενέστερες σκηνές!Βλέπουμε λοιπόν 4 νέους να παίρνουν από πίσω σατανιστές για πλάκα καθώς επίσης και να βάζουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους μια σατανίστρια επειδή την λυπούνται κι όχι μόνο αυτό αλλά την αφήνουν να καλέσει και πνεύματα!Γενικά βρήκα την πλοκή τελείως χαζή,δεν μπόρεσε να κερδίσει το ενδιαφέρον μου καθόλου και δεν με ενδιέφερε να μάθω αν και ποιος απ'τους ήρωες θα επιζήσει!

αγωνία:2/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5


Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

LIGHTS OUT 2016

Βαθμολογία:8/10

Είδος:Ψυχολογικό θρίλερ

Story:Όταν η Ρεμπέκα άφησε το σπίτι της, νόμιζε ότι άφησε και τους παιδικούς της φόβους. Μεγαλώνοντας, δεν ήταν ποτέ σίγουρη για το τι ήταν και τι δεν ήταν αληθινό όταν τα φώτα έκλειναν, και τώρα ο μικρός αδελφός της, ο Μάρτιν, γίνεται μάρτυρας των ίδιων ανατριχιαστικών κι ανεξήγητων φαινομένων που τότε στοίχειωναν κι εκείνη. Μια τρομακτική οντότητα με μυστηριώδη προσήλωση στη μητέρα τους, τη Σόφι, έχει ξαναβγεί στην επιφάνεια. Αλλά αυτή τη φορά, καθώς η Ρεμπέκα πλησιάζει να ξεκλειδώσει την αλήθεια, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλων τους οι ζωές είναι σε μεγάλο κίνδυνο... πάντα όταν κλείνουν τα φώτα. [cine.gr]

Σχόλιο:Τεχνικά η ταινία είναι άψογη,έχει πολύ καλή σκηνοθεσία που καταφέρνει να προκαλέσει ένταση και τρόμο και οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές!Σεναριακά έχει πολύ ενδιαφέρον και μου άρεσε που καταφέρνει ταυτόχρονα να αποτελεί μια mainstream ταινία τρόμου και μια ενδιαφέρουσα αλληγορία σχετικά με την κατάθλιψη!Παρόμοιας θεματικής ταινίες όπως το 'the babadook' πέσανε στην παγίδα να δώσουν το βάρος στην αλληγορία και να μην γίνουν πραγματικά διασκεδαστικές σαν θρίλερ,αυτή όμως εδώ καταφέρνει να βλέπεται πολύ ευχάριστα!Βέβαια περίμενα για κάποια έκπληξη στην ιστορία αλλά αυτή δεν ήρθε ποτέ,όμως στο σύνολο αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή και παρότι χρησιμοποιεί έναν πολύ συνηθισμένο φόβο,αυτόν του σκοταδιού,καταφέρνει να δείχνει πρωτότυπη!

αγωνία:5/5
splatter:1/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:3/5


Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ABATTOIR 2016

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Μια ρεπόρτερ μεσιτικών θεμάτων σκαλίζει έναν αστικό μύθο που θέλει κάποιον επί δεκαετίες να αγοράζει σπίτια όπου έχουν συμβεί ανείπωτες τραγωδίες. Αυτό θα την οδηγήσει σε κάποιον με το όνομα Τζεμπεντάια Κρόουν, και στην απάντηση μιας αποτρόπαιης ερώτησης: πώς χτίζεις ένα στοιχειωμένο σπίτι; 

Σχόλιο:Σκηνοθετικά η ταινία τα πάει καλά,δημιουργεί ατμόσφαιρα μυστηρίου,χειρίζεται καλά τα εφέ και επίσης έχει και gore σκηνές!Όσον αφορά το σενάριο,αν το δεις με την λογική κάτι δεν θα σου κολλάει,ωστόσο προσωπικά το βρήκα πολύ ενδιαφέρον,καταφέρνει να ξεχωρίσει απ'τα καθιερωμένα και σε κάνει να μην ξέρεις που το πάει!Σίγουρα θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο διασκεδαστική,καθώς κυλάει κάπως αργά και δεν έχει πολύ δράση αλλά είναι ένα θρίλερ που έχει την δική του ταυτότητα και αυτό μετράει!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5


Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

BLACK MOUNTAIN SIDE 2014

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Μια ομάδα αρχαιολόγων ανακαλύπτουν ένα περίεργο οικοδόμημα στα άγρια δάση του νότιου Καναδά. Η ομάδα μένει αποκλεισμένη εκεί λόγω του καιρού και πολύ σύντομα η απομόνωση αρχίζει να επιδρά πάνω τους με ολέθρια αποτελέσματα. 

Σχόλιο:Η ταινία έχει πολύ ωραία φωτογραφία και επίσης μου άρεσε που κάποιες στιγμές γίνεται αρκετά ωμή ωστόσο σκηνοθετικά θα ήθελα κάτι παραπάνω για να δημιουργήσει ένταση!Το κύριο όμως πρόβλημα της ταινίας είναι το σενάριο,το οποίο κάνει μεν κάποια προσπάθεια να προκαλέσει σκέψεις αλλά στο σύνολο είναι υπερβολικά βαρετό για να το πετύχει!Οι εξελίξεις σε όλη τη διάρκεια είναι ελάχιστες και επίσης οι χαρακτήρες είναι τελείως αδιάφοροι με αποτέλεσμα να μην νοιάζεσαι για την τύχη τους!Και ενώ έκανα υπομονή μήπως και το φινάλε σώσει λίγο την κατάσταση,αυτό τα έκανε ακόμα χειρότερα καθώς δεν δίνει ουσιαστικές απαντήσεις και κλείνει με 'εύκολο' τρόπο!Είναι λοιπόν μια παράξενη ταινία που έχει τις καλές της στιγμές,θέλει υπομονή όμως για να αντέξεις να την δεις ολόκληρη και δεν ανταμείβει!

αγωνία:2/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5


Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

THE INVOKING 2 (2015)

Βαθμολογία:3/10

Είδος:Ανθολογία τρόμου

Story:Αν και εκατοντάδες μεταφυσικά γεγονότα συμβαίνουν κάθε χρόνο,τα περισσότερα από αυτά παραμένουν αδημοσίευτα- μέχρι σήμερα!Τα ατυχή θύματα έρχονται αντιμέτωπα με δαιμονικές παρουσίες και δολοφονικά πνεύματα που έχουν σαν σκοπό να τους μεταφέρουν κατευθείαν στην κόλαση!

Σχόλιο:Ανθολογία τρόμου κατά την οποία παρακολουθούμε αρκετές μικρές ιστορίες που όμως είναι υπερβολικά αδιάφορες!Σκηνοθετικά όλες οι ιστορίες έχουν αδυναμίες και αποτυγχάνουν να προκαλέσουν ένταση και τρόμο!Οι ιστορίες είναι ανέμπνευστες και προβλέψιμες και ακόμα και μια που πάει να δώσει κάτι διαφορετικό (η ιστορία στο ξενοδοχείο),δεν κλείνει με ικανοποιητικό τρόπο!Χειρότερη όλων είναι η τελευταία με τα δυο ζευγάρια,την οποία βρήκα υπερβολικά βαρετή!Γενικά λοιπόν υπάρχουν πολύ καλύτερες ανθολογίες για να ασχοληθεί κάποιος με αυτήν εδώ!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5