Σελίδες

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ENRAGES (RABID DOGS) 2015

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Περιπέτεια,θρίλερ

Story:Όταν η ένοπλη ληστεία δεν εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιό τους, τρεις απελπισμένοι ληστές παίρνουν τρεις ομήρους σε ένα ξέφρενο ταξίδι με πολλή βία αλλά και τραγικές απώλειες...

Σχόλιο:Αποτελεί remake της ομώνυμης ταινίας του 1974,την οποία εγώ δεν έχω δει οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω!Απ'ότι έχω διαβάσει το remake υστερεί κατά πολύ σε σχέση με την πρωτότυπη ωστόσο για μένα που είδα κατευθείαν αυτή μπορώ να πω πως την βρήκα πολύ διασκεδαστική και κράτησε το ενδιαφέρον μου αμείωτο μέχρι το τέλος!Η ιστορία ενώ σε όλη τη διάρκεια αφήνει την εντύπωση πως κινείται σε προβλέψιμα μονοπάτια τελικά προσφέρει μια έκπληξη στο φινάλε!Σκηνοθετικά μου άρεσε αν και θα την ήθελα πιο βίαιη και επίσης μου άρεσαν οι ερμηνείες!Γενικά είναι ένα καλοφτιαγμένο remake που όποιος δεν έχει δει την πρωτότυπη ταινία θα το απολαύσει!

αγωνία:4/5
splatter:3/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:0/5


Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

BLACKWAY 2015

Βαθμολογία:3/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Η Λίλιαν (Τζούλια Στάιλς), μια νεαρή γυναίκα που μόλις έχασε τη μητέρα της, θα επιστρέψει στη γενέτειρά της για να δουλέψει ως σερβιτόρα σε ένα μπαρ. Εκεί θα δεχθεί την έντονη παρενόχληση ενός άντρα με το περίεργο όνομα Blackway (Ρέι Λιότα), πρώην αστυνομικού που έχει μετατραπεί σε έναν βίαιο αρχηγό του εγκλήματος ο οποίος δρα ανενόχλητος στα πλαίσια της μικρής κοινότητας στη μέση του πουθενά.Χωρίς τη συμπαράσταση των κατοίκων, και ενώ ο Σερίφης της περιοχής τη συμβουλεύει να εγκαταλείψει την κωμόπολη αυτή, η Λίλιαν θα αποφασίσει να ορθώσει το ανάστημά της και να αναλάβει δράση εναντίον του ψυχοπαθή κυνηγού της ζητώντας τη βοήθειά ενός πρώην ξυλοκόπου (Άντονι Χόπκινς) και του νεαρού λιγομίλητου βοηθού του, των μόνων κατοίκων της πόλης οι οποίοι είναι αρκετά τολμηροί – ή τρελοί – να την βοηθήσουν και να εναντιωθούν στον Blackway.

Σχόλιο:Βλέποντας το cast και ιδιαίτερα την παρουσία του Άντονι Χόπκινς,θα περίμενε κανείς πως θα δει μια καλή ταινία!Δυστυχώς όμως πρόκειται για μια βαρετή,κακογραμμένη και χωρίς καμία ουσία ταινία!Βρήκα τους διαλόγους άθλιους και κουραστικούς και η συνεχής επανάληψη του ονόματος Blackway μου έσπασε τα νεύρα!Γενικότερα η ιστορία δεν πείθει καθόλου μιας και μας παρουσιάζει τους τρεις πρωταγωνιστές να πηγαίνουν πέρα δώθε σε όλη τη διάρκεια και να ρωτάνε που θα βρουν τον (δεν αντέχω ούτε να το γράφω) Blackway ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να τον περιμένουν στο σπίτι της κοπέλας μέχρι να εμφανιστεί ξανά για να την ενοχλήσει!Επίσης γενικότερα μου φάνηκε γελοίο το γεγονός πως όλη η πόλη φοβάται τον συγκεκριμένο άντρα!Προσωπικά λοιπόν βρήκα το σενάριο εκνευριστικά κουραστικό και δεν με ικανοποίησε καθόλου!

αγωνία:2/5
splatter:1/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5


Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

URGE 2016

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Μια παρέα φίλων βρίσκεται σε διακοπές σε νησί για το σαββατοκύριακο. Εκεί γνωρίζουν έναν μυστηριώδη ιδιοκτήτη κλαμπ, που τους παρουσιάζει ένα νέο είδος ναρκωτικού. Οι αναστολές των φίλων θα παραμεριστούν και ξεκινούν να ζουν τις πιο άγριες φαντασιώσεις τους. Αλλά αυτό που ξεκινάει ως διασκέδαση, καταλήγει γρήγορα σε φονικό παιχνίδι, καθώς το παραδεισένιο νησί μετατρέπεται σε ένα τροπικό φρενοκομείο. [cine.gr]

Σχόλιο:Παρότι αρχικά μου φάνηκε ενδιαφέρον,τελικά αποδείχτηκε μονότονο και ανούσιο!Θεωρώ πως οι εκρήξεις βίας έπρεπε να ξεκινήσουν έστω απ'τη μέση της ταινίας κι όχι στα τελευταία μόνο λεπτά και επίσης οι φόνοι να είναι πιο αιματηροί!Ανάπτυξη χαρακτήρων δεν υπάρχει οπότε κανείς απ'τους ήρωες δεν γίνεται συμπαθής και σε συνδυασμό με την έλλειψη δράσης η ταινία γρήγορα κουράζει!Υπάρχουν κάποιες καλές σκηνές όπως η σκηνή με τα βάρη και η σκηνή με τον λιθοβολισμό ωστόσο δεν αρκούν για να κάνουν την ταινία διασκεδαστική!

αγωνία:2/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5


Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

SACRIFICE 2016

Βαθμολογία:5/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Η χειρουργός Τόρα Χάμιλτον, μετακομίζει μαζί με τον άντρα της, τον Ντάνκαν στο απομονωμένο νησί Σέτλαντ 100 μίλια ανοιχτά της ΒΑ ακτής της Σκωτίας. Στο χώμα γύρω από το καινούργιο της σπίτι ανακαλύπτει το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας με σημάδια στο δέρμα της και μια μαύρη τρύπα στο σημείο όπου η καρδιά της κάποτε χτυπούσε...

Σχόλιο:Η ιστορία έχει ενδιαφέρον ωστόσο έχει πολλές ευκολίες και πολλά κλισέ!Γενικά ο τρόπος που η πρωταγωνίστρια καταφέρνει να ανακαλύπτει στοιχεία και να γλιτώνει από όλους τους κινδύνους στερεί σε σημαντικό βαθμό τον ρεαλισμό απ'την ταινία!Ωστόσο δεν με κούρασε στιγμή,κράτησε το ενδιαφέρον μου μέχρι τέλους και κάποιες σκηνές είχαν αρκετό σασπένς!Αξίζει μια ματιά αλλά δεν παύει να είναι ένα συνηθισμένο soft θρίλερ!!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:0/5


Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

FATAL INTUITION 2015

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Το Fatal Intuition είναι ένα θρίλερ που μας έρχεται απο την Νότια Κορέα. Επίκεντρο είναι ένας άντρας που προσπαθεί να βρει τον δολοφόνο της αδελφής του με μοναδικό σκοπό να πάρει εκδίκηση. Για να γίνει όμως αυτό ζητάει βοήθεια από κάποιον...

Σχόλιο:Απ'τα νοτιοκορεάτικα θρίλερ έχω πολλές απαιτήσεις και αυτό εδώ δεν ανταποκρίθηκε σε αυτές,χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν είναι ένα καλό θρίλερ!Η ιστορία είναι αρκετά συνηθισμένη και προβλέψιμη,όμως το στοιχείο που την ξεχωρίζει είναι ο χαρακτήρας της γυναίκας-μέντιουμ και των οραμάτων που βλέπει σε μορφή γρίφων!Τα οράματα-γρίφοι μου άρεσαν πολύ και θα ήθελα να υπάρχουν περισσότερα!Επίσης μου άρεσαν κάποιοι μελοδραματισμοί που με έκαναν να δεθώ ακόμα περισσότερο με τους χαρακτήρες!Τα μειονεκτήματα της ταινίας είναι τα πολλά κλισέ και κάποιες συμπεριφορές χωρίς λογική (ο δολοφόνος καρφώνεται μόνος του, οι ηλίθιοι αστυνομικοί κτλ) που στερούν τον ρεαλισμού απ'την ταινία!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5




Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

CELL 2016

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας,τρόμου

Story:Ο Κλέι Ράιντελ, ένας καλλιτέχνης από τη Νέα Αγγλία, γίνεται μάρτυρας ενός άσχημου φαινομένου: ενός μυστηριώδους σήματος αποτυπωμένου στο παγκόσμιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, που μετατρέπει τους ανθρώπους σε άγρια ζώα. Τώρα, αυτός και όσοι έχουν επιβιώσει πρέπει να βρουν τρόπο να σταματήσει αυτό το σήμα και τον άνθρωπο που το ελέγχει, ενώ την ίδια ώρα ο Κλέι πρέπει να βρει ξανά τον μικρό του γιο πριν να είναι πολύ αργά.

Σχόλιο:Ενδιαφέρουσα παραλλαγή της γνωστής zombie συνταγής,καλοσκηνοθετημένη,με ωραία εφέ και καλές ερμηνείες!Εκτός απ'την πρωτοτυπία της βασικής ιδέας όμως δεν μπορώ να πω πως έχει κάτι άλλο ξεχωριστό να προσφέρει μιας και η ιστορία επί της ουσίας είναι αρκετά κλισέ (πατέρας που είναι απ'τους ελάχιστους επιζώντες ψάχνει να επανενωθεί με την οικογένεια του)!Αυτό βέβαια δεν το εντάσσω στα αρνητικά μιας και απ'τη στιγμή που προσφέρει έστω και λίγο μια διαφορετική ματιά στο zombie είδος είναι κάτι το θετικό!Αυτό που θα ήθελα είναι να είχε αναπτυχθεί περισσότερο η όλη ιδέα και επίσης με ξένισε το βιαστικό φινάλε που επιχειρεί εσκεμμένα να μπερδέψει και αφήνει κάποια ανοιχτά ερωτήματα!Γενικά πάντως είναι μια ταινία που βλέπεται ευχάριστα!

αγωνία:4/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

WOLF CREEK (MINI-SERIES) 2016

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:H 19χρονη Αμερικανίδα Εύα βρίσκεται για διακοπές στην Αυστραλία μαζί με την οικογένεια της Ένα βράδυ γίνονται στόχος ενός ψυχοπαθή κατά συρροή δολοφόνου, ο οποίος σκότωσε τον πατέρα, την μητέρα και τον μικρό αδερφό της Εκείνη τελικά γλυτώνει και αποφασίζει να πάρει μέρος σε ένα ανθρωποκυνηγητό που έχει ως σκοπό μόνο ένα πράγμα: την εκδίκηση!

Σχόλιο:Season 1:Παρότι θεωρώ πως η σειρά δεν συγκρίνεται με τις ταινίες,μου άρεσε και την βρήκα καλή σαν ιδέα!Η σειρά όπως είναι λογικό δεν έχει ασταμάτητη δράση όπως οι ταινίες,όμως όλα τα επεισόδια είναι διασκεδαστικά!Η ιστορία είναι ακριβώς όπως την περίμενα,δεν είχε ιδιαίτερες εκπλήξεις αλλά έτσι κι αλλιώς μιλάμε για ένα θρίλερ επιβίωσης όπου σημασία έχει το αν ο κεντρικός ήρωας θα καταφέρει να επιζήσει!Σημαντικό μειονέκτημα είναι οι πολλές ευκολίες και οι χαζές συμπεριφορές των αστυνομικών,δηλαδή τα κλισέ του είδους που απ'την στιγμή που γίνονται εμφανή σε κάθε επεισόδιο ξενίζουν και μου στέρησαν τον ρεαλισμό!Από κει κι έπειτα βρήκα και τα 6 επεισόδια πολύ διασκεδαστικά,μου άρεσε ο τρόπος που κλείνει η σειρά και θα μου άρεσε να δω κι άλλη σεζόν (αν και δεν νομίζω να υπάρξει)!(7)
Season 2:Τελικά η σειρά συνεχίστηκε και για δεύτερη σεζόν παρουσιάζοντας μας καινούριους χαρακτήρες που μπλέκονται στα πόδια του γνωστού serial killer!Θα ξαναπώ ότι η σειρά στερείται του ασταμάτητου ρυθμού και της έντονης δράσης των ταινιών,όμως έχει το κέρδος του να γνωρίζουμε καλύτερα τους χαρακτήρες!Στη συγκεκριμένη σεζόν οι χαρακτήρες είναι αρκετοί,οπότε έχει ενδιαφέρον το παιχνίδι σχετικά με το ποιος θα επιζήσει!Τα αρνητικά κι αυτής της σεζόν είναι τα αρκετά κλισέ που υπάρχουν,όπως επίσης και κάποιες μη πειστικές συμπεριφορές,όμως κατά τ'άλλα την απόλαυσα και θεωρώ ότι είναι καλύτερη απ'την πρώτη!Σίγουρα θα με ενδιέφερε να δω και τρίτη σεζόν!(7)



THE ONES BELOW 2015

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Η Kate και ο Justin είναι ένα ζευγάρι που μένει στο Λονδίνο στον πάνω όροφο ενός σπιτιού. Περιμένουν το πρώτο τους παιδί, μετά από δέκα χρόνια γάμου, και μετά από φόβους της kate τα προηγούμενα χρόνια ότι δεν θα αντέξει την ζωή με ένα παιδί. Όταν ένα άλλο ζευγάρι οι Jon και Theresa, θα μετακομίσουν στο σπίτι από κάτω τους, η Kate θα προσπαθήσει να έρθει κοντά στην Theresa, που είναι και εκείνη έγκυος, περιμένει όμως πως και πως το παιδί μετά από χρόνια προσπάθειας να το αποκτήσει. Ενώ η φιλία των δύο γυναικών φαίνεται να πηγαίνει καλά, σε ένα δείπνο που η Kate οργανώνει, μία σειρά από άβολες στιγμές και ατυχή γεγονότα, θα οδηγήσουν σε ένα φοβερό ατύχημα που θα αλλάξει την ζωή και των δύο ζευγαριών..

Σχόλιο:Ψυχολογικό θρίλερ που σε κάνει να αναρωτιέσαι σε όλη τη διάρκεια για το αν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος ή είναι όλα στην φαντασία της πρωταγωνίστριας!Δεν είναι πρωτότυπη,όμως είναι πολύ καλοφτιαγμένη,το σενάριο είναι απλό αλλά αποτελεσματικό και οι συμπεριφορές των ηρώων δείχνουν πολύ ρεαλιστικές!Γενικά η ταινία διατηρεί το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος και δεν με έκανε να κουραστώ στιγμή!Μου άρεσε επίσης πολύ ο τρόπος που δόθηκε το φινάλε!

αγωνία:3/5
splatter:0/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:0/5


WIND WALKERS 2015

Βαθμολογία:2/10

Είδος:Περιπέτεια τρόμου,θρίλερ

Story:Mια ομάδα φίλων ψάχνει τον εδώ και μια εβδομάδα εξαφανισμένο φίλο τους, στα έλη και τα δάση της Νότιας Φλόριντα, όταν διαπιστώνουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν μια αρχαία και θανατηφόρα κατάρα....

Σχόλιο:Διαβάζοντας την σύνοψη και βλέποντας το poster πίστευα πως θα δω ένα διασκεδαστικό θριλεράκι όμως έπεσα τελείως έξω!Η όποια προσπάθεια για πρωτοτυπία στέφθηκε με αποτυχία μιας και επί της ουσίας είναι ένα συνηθισμένο zombie θρίλερ,και απ'τα πιο βαρετά που έχω δει!Η σκηνοθεσία μου φάνηκε ερασιτεχνική και δημιουργεί μια νυσταλέα ατμόσφαιρα!Οι ερμηνείες επίσης είναι χάλια αλλά το χειρότερο όλων είναι το σενάριο!Παρότι έχει να κάνει με μια πολύ απλή βασική ιδέα καταφέρνει και μπερδεύει τόσο την ιστορία που σε κάνει να μην βγάζεις νόημα απ'τα γεγονότα και τις συμπεριφορές των ηρώων!Γενικά η ταινία με κούρασε και η ιστορία δεν μου προκάλεσε κανένα ενδιαφέρον!

αγωνία:2/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5


Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

THE CONJURING 2 (2016)

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Τρόμου

Story:Οι διεθνούς φήμης ερευνητές μεταφυσικών γεγονότων, Εντ και Λορέιν Γουόρεν, επιστρέφουν µε μια νέα τρομακτική υπόθεση. Αφού κατάφεραν να βοηθήσουν μια οικογένεια να καταπολεμήσει μια πανίσχυρη δαιμονική παρουσία που στοίχειωνε την οικία τους, ετοιμάζονται να λύσουν το μυστήριο ενός τρομακτικού πνεύματος. Οι δύο δαιμονολόγοι μεταβαίνουν στο βόρειο Λονδίνο, αναλαμβάνοντας την πιο τρομακτική ίσως υπόθεση της καριέρας τους: να βοηθήσουν μια ανύπανδρη μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τα τέσσερα παιδιά της, να απαλλαχθεί από τα κακά πνεύματα που στοιχειώνουν το σπίτι της. [cine.gr]

Σχόλιο:Σαν επίπεδο παραγωγής ίσως να άξιζε ένα βαθμό παραπάνω μιας και έχει εξαιρετική σκηνοθεσία και πολύ καλές ερμηνείες,στοιχεία που δεν βρίσκεις εύκολα σε ταινία τρόμου!Σε όλη τη διάρκεια έχει την κατάλληλη ατμόσφαιρα απειλής,έχει άφθονο σασπένς και προσωπικά πέρασα πολύ ευχάριστα βλέποντας την και δεν κατάλαβα πότε πέρασε η ώρα!Ωστόσο to υπερβολικό hype με έκανε να περιμένω μια ταινία που θα με συγκλονίσει και πίστευα πως ίσως καταφέρει και να με τρομάξει πραγματικά,όμως αυτά δεν τα κατάφερε (αν και έχει πάρα πολλά jumbscares)!Θεωρώ ότι είναι μια ταινία που όσο πιο άπειρος είσαι στις ταινίες τρόμου τόσο πιο πολύ θα την απολαύσεις!Η ιστορία της είναι γνωστή (είχε γίνει πρόσφατα και μίνι σειρά) και δεν μπορώ να πω πως μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και επίσης το υπερβολικά happy end μου άφησε την αίσθηση πως είδα ένα σκοτεινό παραμύθι και μου στέρησε λίγο την αίσθηση τρόμου!Γενικά θεωρώ και τις δύο ταινίες του franchise υπερτιμημένες αν και σίγουρα είναι πολύ καλοφτιαγμένες και αποτελεσματικές όσον αφορά τον τρόμο στο mainstream κοινό!

αγωνία:5/5
splatter:1/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:4/5


Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

X-MEN:APOCALYPSE 2016

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας

Story:Από την αυγή του πολιτισμού, λατρευόταν σαν θεός. Ο Απόκαλιψ, ο πρώτος και ισχυρότερος μεταλλαγμένος από το σύμπαν των X-Men, έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις πολλών άλλων μεταλλαγμένων, καταλήγοντας αθάνατος και ανίκητος. Ξυπνώντας μετά από χιλιάδες χρόνια, απογοητεύεται από τον κόσμο που βρίσκει και σχηματίζει μια ομάδα παντοδύναμων μεταλλαγμένων, συμπεριλαμβανομένου και του αποκαρδιωμένου Μαγκνέτο, για να «καθαρίσει» την ανθρωπότητα και να δημιουργήσει έναν νέο κόσμο, στον οποίο θα κυριαρχεί. Καθώς η μοίρα της Γης κρέμεται από μία κλωστή, η Ρέιβεν, μαζί με τη βοήθεια του Καθηγητή Χ, πρέπει να ηγηθεί μιας ομάδας νέων X-Men για να σταματήσουν τον μεγαλύτερο εχθρό τους και να σώσουν την ανθρωπότητα από την απόλυτη καταστροφή. [cine.gr]

Σχόλιο:Το γεγονός πως με το φινάλε της προηγούμενης ταινίας έγινε ένα άτυπο reboot και ακυρώνονται οι ιστορίες που είδαμε στις τρεις πρώτες ταινίες,απ'την μία δεν μου άρεσε αλλά απ'την άλλη λειτουργεί διασκεδαστικά σε αυτήν εδώ την ταινία μιας και σεναριακά 'παίζει' πολύ με αυτά που ήδη ξέρουμε από κείνες τις ταινίες!Μου άρεσε που υπάρχουν άφθονοι χαρακτήρες αν και κάποιοι περνούν περισσότερο απαρατήρητοι απ'ότι θα έπρεπε (πχ η storm)!Ο quicksilver χαρίζει άλλη μια διασκεδαστική σκηνή και θα ήθελα να έχει περισσότερο χρόνο στην επόμενη ταινία!Γενικά η ταινία είναι πολύ διασκεδαστική,παρότι κινείται σε προβλέψιμα μονοπάτια!



Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

BEFORE I WAKE (SOMNIA) 2016

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Τρόμου,φαντασίας

Story:Η Τζέσι (Κέιτ Μπόσγουορθ) και ο Μαρκ (Τόμας Τζέιν) αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα 8χρονο παιδί, τον Κόντι. Χωρίς να το γνωρίζουν, ο Κόντι φοβάται να πέσει για ύπνο. Στην αρχή υποθέτουν πως ο φόβος του είναι ψυχολογικός, και προέρχεται από το ασταθές περιβάλλον των προηγούμενων οικογενειών με τις οποίες διέμενε. Σύντομα όμως θα ανακαλύψουν την πραγματική αιτία: τα όνειρα του Κόντι γίνονται πραγματικότητα, ενόσω ο ίδιος κοιμάται. Τη μια στιγμή βλέπουν την εντυπωσιακή φαντασία των ονείρων του να γίνεται πράξη και την επόμενη την τρομακτική φύση των εφιαλτών του. Για να σώσουν την νέα τους οικογένεια, το ζευγάρι θα ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από τους εφιάλτες του Κόντι.

Σχόλιο: Το όλο concept μπορεί να θυμίζει κάπως άλλες ταινίες ωστόσο βρήκα την ιστορία πρωτότυπη και μου άρεσε που συνδυάζει στοιχεία τρόμου με οικογενειακό δράμα!Κράτησε το ενδιαφέρον μου μέχρι τέλους και επίσης βρήκα εξαιρετική την ερμηνεία του μικρού πρωταγωνιστή!Ωστόσο όποιος ψάχνει μια ταινία για να τρομάξει θα απογοητευτεί μιας και αυτή εδώ είναι μια ταινία για όλη την οικογένεια και δεν διαθέτει ούτε βία ούτε ιδιαίτερα πετυχημένα τρομάγματα!Περισσότερο θα την χαρακτήριζα μια γλυκιά ταινία φαντασίας παρά ταινία τρόμου!

αγωνία:3/5
splatter:0/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5


Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

THE OFFERING ( THE FAITH OF ANNA WATERS) 2016

Βαθμολογία:5/10

Είδος:Τρόμου,μυστηρίου 

Story:Η νεαρή ρεπόρτερ Jamie ταξιδεύει στην Σιγκαπούρη για να ερευνήσει το θάνατο της αδερφής της ο οποίος, ενώ μοιάζει αρχικά με αυτοκτονία, φαίνεται όμως να επήλθε κάτω από μυστήριες συνθήκες. Εκεί ανακαλύπτει πως κι άλλοι άνθρωποι έχουν «αυτοκτονήσει» υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, περίπου όπως και η αδερφή της. Σύντομα η Jamie θα καταλάβει πως δεν ευθύνεται κάποιος άνθρωπος γι αυτούς τους θανάτους αλλά κάποια διαβολική δύναμη που προσπαθεί να εκπληρώσει μια αρχαία θρησκευτική προφητεία...

Σχόλιο: Πρόκειται για ghost story που περιέχει και εξορκισμούς και το οποίο διαθέτει μεν κάποια πρωτότυπα στοιχεία που το ξεχωρίζουν απ'τα υπόλοιπα,όμως τα περισσότερα από αυτά δείχνουν κάπως γελοία (πχ μια σκηνή με κάλεσμα πνευμάτων μέσω tablet)!Επίσης οι εξορκισμοί περισσότερο αστείοι μοιάζουν παρά τρομαχτικοί! Σκηνοθετικά καταφέρνει να έχει την κατάλληλη ατμόσφαιρα ωστόσο υπάρχουν κάποια αποτυχημένα jumb scares!Πάντως η ιστορία μου κράτησε το ενδιαφέρον και την είδα σε όλη τη διάρκεια πολύ ευχάριστα,οπότε θεωρώ πως αξίζει μια ματιά απ'τους πολύ φαν του είδους!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5