Σελίδες

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

THE CULLING 2015

Βαθμολογία:3/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Ένα τρομακτικό υπερφυσικό θρίλερ στο οποίο μια ομάδα συμφοιτητών σε ένα οδικό ταξίδι καταλήγουν να αγωνίζονται για να αντιμετωπίσουν σκοτεινές δυνάμεις σε μια απομακρυσμένη αγροικία μετά από μια τυχαία συνάντηση με ένα παράξενο μικρό κορίτσι...

Σχόλιο:Το σενάριο δεν κατάφερε να με κερδίσει,δεν έχει κάτι που να μένει στην μνήμη και γενικά η ιστορία χάνει γρήγορα το ενδιαφέρον της!Επίσης δεν λείπουν και οι χαζές συμπεριφορές!Εκτός απ'το αδιάφορο σενάριο,υπάρχουν και κάποιες κακές ερμηνείες!Είναι ένα θρίλερ λοιπόν,που δεν μου έκανε καμία αίσθηση,ενώ στην αρχή μου έδωσε την εντύπωση πως θα χει ενδιαφέρον τελικά απέτυχε!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5




Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

SOMETHING WICKED 2014

Βαθμολογία:5/10

Είδος:Τρόμου.μυστηρίου

Story:Καθώς ένα νεαρό ζευγάρι ξεκινά να κάνει τα σχέδια του γάμου του, κάποια φρικιαστικά μυστικά από το παρελθόν τους συγκρούονται με απειλητικές δυνάμεις του παρόντος έτσι ώστε να μην ζήσουν οι νεόνυμφοι ευτυχισμένοι για πάντα…

Σχόλιο:Τα πρώτα και τα τελευταία λεπτά της ταινίας έχουν πολύ ενδιαφέρον κι αγωνία ωστόσο κατά τη διάρκεια κάνει κοιλιά!Επίσης μπλέκει πολλές υποιστορίες ηρώων χωρίς στο τέλος να καταφέρνει να τις δέσει όπως θα έπρεπε!Γενικά το σενάριο προσπαθεί πολύ να προκαλέσει μυστήριο και καταλήγει να δημιουργεί κάποιες τρύπες!Επίσης μετά την ανατροπή του φινάλε κάποιες προηγούμενες σκηνές μοιάζουν αδικαιολόγητες!Ωστόσο δεν μπορώ να πω πως με απογοήτευσε,βλέπεται ευχάριστα και η ιστορία έχει εκπλήξεις!Είναι ένα διασκεδαστικό θρίλερ,που σεναριακά παρά τα προβλήματα του καταφέρνει να κάνει εντύπωση!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:4/5
τρόμος:1/5




Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

BACKCOUNTRY 2014

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Ένα ζευγάρι της πόλης πάει για camping στην εξοχή του Καναδά – εκεί όπου η απίστευτη ομορφιά συνδυάζεται με τους πιο πρωτόγονους φόβους μας. Ο Alex (Jeff Roop) είναι ένας έμπειρος κατασκηνωτής, ενώ η Jenn (Missy Peregrym) δεν είναι καθόλου. Ύστερα από πολύ κουβέντα και ενάντια στην κρίση της, η Jenn δέχεται την πρόσκληση του για ένα ταξίδι βαθιά μέσα στο επαρχιακό πάρκο και ειδικότερα στο απομονωμένο μονοπάτι Blackfoot.

Σχόλιο:Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να της βάλω 6 ή 7,μιας και απ'την μια έχει αρκετά αργό ρυθμό και ο χρόνος εμφάνισης της αρκούδας είναι πολύ λίγος αλλά απ'την άλλη ακριβώς γι'αυτούς τους λόγους δείχνει τόσο ρεαλιστική και αληθινή!Το θρίλερ αυτό αποφεύγει τις υπερβολές και μας παρουσιάζει τα γεγονότα ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι για να δείχνουν αληθοφανή! Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα συνεχές κυνηγητό από μια αρκούδα θα ήταν μεν διασκεδαστικό αλλά θα ξέφευγε απ'την πραγματικότητα!Έτσι την περισσότερη ώρα βλέπουμε τις περιπέτειες του ζευγαριού στο δάσος και όταν τελικά (στα τελευταία λεπτά) γίνεται η επίθεση της αρκούδας η ταινία σκληραίνει απότομα και γίνεται αρκετά βίαιη!Ίσως κάποιους τους κουράσει ο ρυθμός,όμως η ταινία αποτελεί ένα αρκετά ρεαλιστικό θρίλερ επιβίωσης με 'εχθρό' μια αρκούδα!

αγωνία:3/5
splatter:4/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:1/5




Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

FAULTS 2014

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Δράμα,θρίλερ

Story:H νεαρή Κλερ βρίσκεται στα δίχτυα μιας μυστηριώδους καλτ οργάνωσης με το όνομα Faults. Οι γονείς της αγωνιούν και θέλουν να την έχουν πάλι κοντά τους όπως παλιά. Γι αυτό, έρχονται σ' επαφή μ' έναν από τους σημαντικότερους πρωτοπόρους στον έλεγχο του μυαλού, τον Άνσελ Ροθ. Όταν η Κλερ και ο Άνσελ συναντιούνται, τα πράγματα δε πηγαίνουν όπως τα περίμεναν....

Σχόλιο:Παράξενη ταινία που ακροβατεί μεταξύ διαφόρων ειδών!Επί της ουσίας είναι ένα αργόσυρτο δράμα,που περιέχει και κάποια κωμικά στοιχεία αλλά και λίγα στοιχεία θρίλερ στα τελευταία λεπτά!Η κατηγοριοποίηση της ως θρίλερ θεωρώ πως λειτουργεί εις βάρος της μιας και κάποιος θα περίμενε κάτι πιο δυνατό!Ουσιαστική αγωνία για την τύχη κάποιου δεν έχει ωστόσο θα ήταν άδικο να της έβαζα 0/5 μιας και το μυστήριο και το ενδιαφέρον που έχει το σενάριο παραμένει μέχρι το τέλος κι έτσι η ταινία παρά τον αργό της ρυθμό δεν γίνεται βαρετή!Είναι λοιπόν μια ενδιαφέρουσα ταινία που με 'κράτησε' σε όλη τη διάρκεια και έχει εξαιρετικές ερμηνείες!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:4/5
τρόμος:0/5


Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

SEA FOG 2014

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Δράμα

Story:Mια νύχτα με έξαλλη καταιγίδα, το αλιευτικό Τζουντζίν σταματάει στην μέση του ωκεανού και επιτρέπει σε ένα άλλο πλοίο να μεταφέρει τους λαθρομετανάστες του πάνω στο δικό τους. Μια νεαρή κοπέλα μετανάστρια η Χονγκ Με (Han Ye-Ri), πέφτει στη θάλασσα, αλλά ο Ντονγκ Σικ πηδάει για να τη σώσει. Το εφιαλτικό τους ταξίδι τώρα θα ξεκινήσει.

Σχόλιο:Πρόκειται για δράμα ωστόσο έχει και κάποια στοιχεία θρίλερ μιας και μετά από ένα ατύχημα οι συμπεριφορές αλλάζουν και οι βασικοί ήρωες βρίσκονται κυνηγημένοι να παλεύουν για τη ζωή τους!Γενικά σαν σύνολο η ταινία είναι καλοφτιαγμένη και η ιστορία κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος χωρίς να κουράζει!Με άφησε ικανοποιημένο μεν,όμως ομολογώ πως θα ήθελα κάτι παραπάνω για να με 'αγγίξει' απόλυτα και επίσης το love story δεν με συνεπήρε όσο θα έπρεπε!


Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

THE SECOND COMING 2014

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Σε μια οικογένεια που ζει ήρεμα τη ζωή τους, ξαφνικά η κόρη τους η Λούσι αρχίζει να αλλάζει συμπεριφορά από παράξενη σε βίαιη και τους αναγκάζει να έρθουν αντιμέτωποι με σκοτεινά μυστικά που ήταν κρυμμένα για χρόνια. Η μεγάλη φτώχεια, ο βιασμός της μητέρας και η δολοφονία που έπραξε ο πατέρας, τους στοιχειώνει... μέχρι που η αλήθεια αποκαλύπτεται. Αυτό όμως θα είναι η δεύτερη ευκαιρία για να κάνει μια νέα αρχή αυτή η οικογένεια ή είναι πλέον πολύ αργά;

Σχόλιο:Έχει ικανοποιητική σκηνοθεσία,αν και δεν καταφέρνει να προκαλέσει αρκετά τρομάγματα και υπάρχουν κάποιες ενδιαφέρουσες σκηνές!Γενικά υπήρξαν στιγμές που μου δημιουργούσε προσδοκίες και κατάφερνε να κεντρίσει κάπως το ενδιαφέρον μου ωστόσο τελικά δεν με κέρδισε!Με χάλασε η ανατροπή του φινάλε που ακυρώνει όλη τη ταινία και το πιο εκνευριστικό είναι πως παρότι μας έχει ακυρώσει όλα όσα είδαμε συνεχίζει στο φινάλε και μας δείχνει σκηνές που τελικά δεν είχαν καμία σημασία!Γενικά βλέπεται ευχάριστα σαν θρίλερ,κάτι πήγε να καταφέρει αλλά το έχασε στο τέλος!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:5/5
τρόμος:1/5


BLOODY BIRTHDAY 1981

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Τρόμου

Story:Τρία παιδιά που εξαιτίας μιας ηλιακής έκλειψης γεννήθηκαν δίχως συνείδηση και ηθικούς φραγμούς τρομοκρατούν μια μικρή πόλη!

Σχόλιο:Αν και ξεχασμένο,είναι απ'τα καλά θρίλερ με διαβολικά παιδιά!Έχει πολύ καλό ρυθμό και το σενάριο είναι καλογραμμένο και παρουσιάζει πιστευτές συμπεριφορές!Επίσης στα πολύ θετικά είναι και οι εξαιρετικές ερμηνείες των παιδιών!Στα αρνητικά θα έβαζα μόνο τους off camera φόνους που όσο να ναι με ξενέρωσαν ως ένα βαθμό,ωστόσο σαν σύνολο αποτελεί ένα αγωνιώδες θρίλερ με χαρακτήρες που νοιάζεσαι γι'αυτούς!

αγωνία:4/5
splatter:1/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5


Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

MONSTERS:DARK CONTINENT 2014

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας

Story:Δέκα χρόνια μετά από τα γεγονότα με τα Τέρατα και οι "Μολυσμένες Ζώνες" έχουν πλέον εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Στη Μέση Ανατολή μια νέα εξέγερση έχει αρχίσει. Ταυτόχρονα, υπάρχει επίσης ένας πολλαπλασιασμός των τεράτων σ' αυτή την περιοχή. Ο στρατός, αποφασίζει να συμβάλει στην αντιμετώπιση αυτής της εξέγερσης.

Σχόλιο:Η πρώτη ταινία δεν με είχε εντυπωσιάσει αλλά ήταν καλή!Αυτό εδώ το sequel έχει καλή σκηνοθεσία και καλές ερμηνείες και επίσης σε σχέση με την πρώτη ταινία δείχνει περισσότερο τους εξωγήινους,όμως κατά τη γνώμη μου ξεφεύγει απ'την ουσία!Τα 'τέρατα' του τίτλου καταλήγουν να είναι στο background και να παίζουν μηδαμινό ρόλο στην πλοκή και αυτό που βλέπουμε είναι ένα πολεμικό δράμα με ανθρώπους να πολεμάνε άλλους ανθρώπους!Γενικά δεν είναι βαρετή ταινία,παρά το γεγονός πως οι χαρακτήρες είναι αδιάφοροι,όμως αυτό που ήθελα να δω είναι ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας και όχι μια πολεμική ταινία!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5


CLOWN 2014

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Τρόμου

Story:Ένας τρυφερός πατέρας βρίσκει ένα κοστούμι κλόουν για το πάρτι γενεθλίων του γιου του, μέχρι που καταλαβαίνει πως το κοστούμι είναι μια κατάρα που μετατρέπει όποιον το φοράει σε έναν δολοφόνο.

Σχόλιο:Καλοσκηνοθετημένο θρίλερ που έχει μια πρωτότυπη ιστορία να πει!Μπορεί εκ πρώτης όψεως η ιστορία να φαίνεται σαχλή ωστόσο αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό!Στα αρνητικά θα έβαζα την προβλέψιμη πορεία που ακολουθεί το σενάριο!Στο σύνολο πάντως είναι ένα διασκεδαστικό θρίλερ που προσφέρει αγωνία,τρόμο και αίμα!

αγωνία:3/5
splatter:4/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:2/5



Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

THE PROWLER 1981

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Ένας μασκοφόρος φονιάς ενδεδυμένος με στολή του αμερικανικού στρατού του Β Παγκοσμίου Πολέμου σφάζει ανελέητα τους νέους ενός κολεγίου κατά τη διάρκεια ενός βραδινού χορού.

Σχόλιο:Το σενάριο δεν έχει τίποτα το ξεχωριστό και επίσης η έλλειψη ανάπτυξης των χαρακτήρων στερεί αγωνία απ'την ταινία παρόλο που υπάρχουν αρκετές καλές σκηνές σασπένς!Προσωπικά δεν μπόρεσα να νοιαστώ για κανέναν χαρακτήρα απολύτως και δεν με ένοιαζε η τύχη τους!Ενώ λοιπόν σαν ιστορία αποτελεί ένα συνηθισμένο slasher,εκεί που κερδίζει είναι στην πολύ καλή σκηνοθεσία και στις εξαιρετικές και αληθοφανείς gore σκηνές!Για τους φαν των slashers είναι εννοείται μια καλή επιλογή!

αγωνία:3/5
splatter:4/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5



Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ISOLADOS 2014

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Ένα ζευγάρι, ο Lauro και η Ρενάτα, ταξιδεύουν σε μια απομακρυσμένη περιοχή που περιβάλλεται από τροπικό δάσος στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Από τη στιγμή που φτάνουν, ο ιδιοκτήτης ενός μπαρ λέει στον Lauro ότι ανατριχιαστικές δολοφονίες έχουν αρχίσει σε εκείνη την περιοχή.Και ενώ αποφασίζει να να κρατήσει αυτές τις πληροφορίες κρυμμένες από τη φίλη του, ο Lauro και Ρενάτα ανακαλύπτουν ότι ίσως να μην είναι μόνοι στο απομονωμένο σπίτι που μένουν.

Σχόλιο:Σκηνοθετικά καταφέρνει να δημιουργήσει σασπένς και ένταση,όμως κάποιες στιγμές με 'χάλασε' η πολύ κουνημένη κάμερα (και δεν είναι found footage)!Όσον αφορά το σενάριο,περιέχει αρκετά κλισέ και επίσης δεν γίνεται ικανοποιητική ανάπτυξη των χαρακτήρων!Και οι δυο χαρακτήρες έχουν κάποιες παράλογες συμπεριφορές και καταλήγουν να είναι περισσότερο εκνευριστικοί παρά συμπαθείς!Ωστόσο παρά τα προβλήματα,το σενάριο καταφέρνει να διατηρήσει μέχρι το τέλος το ενδιαφέρον και προσφέρει και εκπλήξεις!Γενικά δεν θα έλεγα πως είναι ένα θρίλερ που θα θυμάμαι,αλλά βλέπεται!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:5/5
τρόμος:1/5




Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

HAYRIDE 2 (2015)

Βαθμολογία:3/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Το τέλος ενός ταξιδιού σηματοδοτεί μόνο την αρχή του επόμενου, καθώς ο Ντετέκτιβ Λούμις επιστρέφει για να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω απ΄τον θρύλο του "Δίκρανου".

Σχόλιο:Την πρώτη ταινία δεν την έχω δει,αλλά δεν νομίζω πως χάνω και κάτι!Πρόκειται για ένα slasher γεμάτο κλισέ που ούτε στο ελάχιστο δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει απ'τα θρίλερ του σωρού!Το καλό είναι πως παρά την ως ένα βαθμό προχειρότητα του σεναρίου και της σκηνοθεσίας και τις κακές ερμηνείες,η ταινία δεν γίνεται γελοία και ομολογώ πως υπάρχουν και κάποιες καλούτσικες στιγμές!

αγωνία:3/5
splatter:4/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5


Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

THE PYRAMID 2014

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Μια ομάδα αρχαιολόγων ανακαλύπτουν στα βάθη της αιγυπτιακής ερήμου μια πυραμίδα. Καθώς μπαίνουν μέσα και οδεύουν προς τα έγκατα της, χάνονται στα σκοτάδια και τις απέραντες κατακόμβες. Αναζητώντας απελπισμένα μια διέξοδο στο φως, συνειδητοποιούν ότι δεν είναι απλά παγιδευμένοι, αλλά και θηράματα... 

Σχόλιο:Πρόκειται για ένα αγωνιώδες και καλοσκηνοθετημένο θρίλερ που θυμίζει κάπως το 'as above so below' χωρίς όμως να φτάνει τα ίδια επίπεδα τρόμου!Ξεκινάει ως found-footage ωστόσο στη συνέχεια ακολουθεί και τον τυπικό τρόπο κινηματογράφησης,κάτι που ακυρώνει την έννοια του found footage,όμως προσωπικά δεν με χάλασε!Γενικά με κράτησε σε διαρκή ένταση,μου άρεσαν οι παγίδες που έκρυβε η πυραμίδα και επίσης μου άρεσε που γίνονται αναφορές και στην αιγυπτιακή μυθολογία και έτσι καταφέρνει να αφήσει το δικό του στίγμα σαν θρίλερ!Βέβαια απ'το poster περίμενα πως θα δω ένα θρίλερ με μούμια,κάτι που δεν ισχύει!Σαν αρνητικό θα έβαζα τους χαρακτήρες,μιας και δεν καταφέρνουν να γίνουν αρκετά συμπαθείς και επίσης πηγαίνουν γυρεύοντας!Πάντως είναι ένα διασκεδαστικό θρίλερ που βλέπεται πολύ ευχάριστα!

αγωνία:5/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:2/5



Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ALONE 2015

Βαθμολογία:5/10

Είδος:Τρόμου

Story:Σιαμαίες κατά τη γέννηση, η Anjana και η Sanjana ήταν δίδυμες αδελφές που ζούσαν με μία υπόσχεση που είχαν δώσει μεταξύ τους - «Θα είμαστε για πάντα μαζί. Εμείς ποτέ δεν θα χωριστούμε». Μυστηριώδεις συνθήκες όμως θα οδηγήσουν στο θάνατο της μιας αδελφής, ενώ η άλλη επέζησε. Χρόνια αργότερα, το πνεύμα της νεκρής αδελφής έρχεται πίσω για να στοιχειώσει αυτήν που επιβίωσε. Γιατί έσπασε η υπόσχεση που είχαν δώσει;

Σχόλιο:Πρόκειται για ινδικό remake της ομώνυμης Ταυλανδέζικης ταινίας του 2007 (την οποία δυστυχώς δεν έχω δει)!Σαφώς και έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία να πει και γενικά σαν ταινία βλέπεται πολύ ευχάριστα!Η σκηνοθεσία καταφέρνει να δημιουργήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα και προσφέρει κάποιες απότομες σκηνές!Δεν λείπουν όμως κάποιες υπερβολικά μελοδραματικές σκηνές που καταλήγουν να είναι γελοίες και επίσης με χάλασε που κάποιες σκηνές των τελευταίων λεπτών ακυρώνουν προηγούμενες!Καλές οι ανατροπές αλλά πρέπει να παρουσιάζονται με έξυπνο τρόπο και σε αυτήν εδώ θεωρώ πως ο δημιουργός δεν μπόρεσε να τις διαχειριστεί όπως θα έπρεπε!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:5/5
τρόμος:2/5


Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

THE GREAT HYPNOTIST 2014

Βαθμολογία:8/10

Είδος:Θρίλερ μυστηρίου

Story:«Βλέπω νεκρούς ανθρώπους», «Οι γονείς μου δεν με εγκατέλειψαν», «Θυμάμαι τα κόκκινα λουλούδια και τις ίνες βαμβακιού», «Δεν ήμουν εγώ». Σκόρπιες μνήμες που το υποσυνείδητο της Ρεν Σιάογιαν έχει «μοντάρει» σε μία αληθινή πραγματικότητα ή αποτέλεσμα του φόβου της για το παρελθόν; Ο ψυχίατρος Σου Ρούινινγκ, έμπειρος στην υπνοθεραπεία ασθενών, θα ξεκινήσει μαζί της μία συνεδρία με Αφυπνισμένη Ύπνωση, κατά την οποία ο ασθενής δεν αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται σε έκσταση, προσπαθώντας να την βοηθήσει, αλλά στην πορεία θα βρεθεί να αντιμετωπίζει ο ίδιος τους φόβους του από το δικό του παρελθόν…

Σχόλιο:Εξαιρετική ταινία μυστηρίου στην οποία παρακολουθούμε να ξετυλίγεται η ιστορία της πρωταγωνίστριας με όλες τις κρυφές πληροφορίες και τις ανατροπές να εμφανίζονται σταδιακά για να εκπλήξουν τόσο τους ήρωες όσο και τους θεατές!Θεωρώ πως κάποιος υποψιασμένος μπορεί να ανακαλύψει εύκολα στο περίπου τι συμβαίνει ωστόσο σημασία εδώ έχουν οι λεπτομέρειες και η συγκεκριμένη τα πάει πολύ καλά σε αυτές!Απολαυστική απ'την αρχή μέχρι το τέλος!

αγωνία:5/5
splatter:1/5
ανατροπές:5/5
τρόμος:0/5 


Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

30 DAYS OF NIGHT 2007

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Το Μπάροου της Αλάσκας βυθίζεται, όπως κάθε χειμώνα, στο σκοτάδι για 30 ολόκληρες μέρες. Τότε μια ομάδα βρικολάκων αποφασίζει να επιτεθεί στους κατοίκους, εκ των οποίων οι επιζώντες προσπαθούν να αμυνθούν με επικεφαλής τον σερίφη Έμπεν.

Σχόλιο:Κακώς μου είχε ξεφύγει αυτό το θρίλερ τόσα χρόνια μιας και είναι αρκετά αγωνιώδες και καλοσκηνοθετημένο και ξεφεύγει κάπως απ'την καθιερωμένη παρουσίαση των βαμπίρ!Βέβαια η ιστορία παρότι δίνει μια φρέσκια ματιά στα βαμπίρ δεν καταφέρνει να ξεφύγει από κάποια κλισέ και υπάρχουν αρκετά προβλέψιμα σημεία!Γενικά πάντως είναι ένα mainstream θρίλερ που δεν κουράζει,έχει μπόλικη δράση αλλά και βία και βλέπεται πολύ ευχάριστα!

αγωνία:4/5
splatter:4/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:2/5


Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

INNOCENCE 2014

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Περιπέτεια φαντασίας,τρόμου

Story:Μία νεαρή γυναίκα ανακαλύπτει ότι το "χλιδάτο" της σχολείο στο Μανχάταν κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό...

Σχόλιο:Η ιστορία δεν κατάφερε να με κερδίσει μιας και σε όλη τη διάρκεια ελάχιστα πραγματικά ενδιαφέροντα γεγονότα συμβαίνουν και επίσης όλα κυλάνε υπερβολικά προβλέψιμα!Τα συνεχή οράματα της πρωταγωνίστριας με κούρασαν αρκετά!Μη ικανοποιητική βρήκα και την σκηνοθεσία που δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένταση!Γενικά είναι ένα αργό και σίγουρα όχι ξεχωριστό θριλεράκι που έχει καλές ερμηνείες αλλά αποτυγχάνει σε όλα τα άλλα!

αγωνία:2/5
splatter:1/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5


WELP (CUB) 2014

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Περιπέτεια τρόμου

Story:O 12χρονος Σαμ με την πολύ ζωηρή φαντασία πηγαίνει στο δάσος σε καλοκαιρινή κατασκήνωση προσκόπων πεπεισμένος ότι θα συναντήσει ένα τέρας... 

Σχόλιο:Το περίμενα ως ένα θρίλερ για όλη την οικογένεια μιας και έχει για ήρωες του μικρά παιδιά ωστόσο ομολογώ πως αποδείχτηκε πιο σκληρό απ'ότι περίμενα!Έχει μια φοβερή σκηνοθεσία και γενικά βλέπεται πολύ ευχάριστα!Η ιστορία αν και επί της ουσίας δεν είναι πρωτότυπη,καταφέρνει να διαφοροποιηθεί και να μην μοιάζει απλά μια απ'τα ίδια!Αυτά που με ξένισαν είναι οι μη ενδιαφέροντες χαρακτήρες και κυρίως η έλλειψη βάθους των χαρακτήρων,που κάνει κάποιες συμπεριφορές να μοιάζουν αναιτιολόγητες!

αγωνία:4/5
splatter:3/5
ανατροπές:2/5
τρόμος¨1/5



Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

THE LOFT 2014

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Πέντε φίλοι αποφασίζουν να αποκτήσουν έναν κοινό χώρο για τις απιστίες τους.Αγοράζουν μία πολυτελή σοφίτα, την οποία θα μοιράζονται έτσι ώστε οι γυναίκες τους να μην τους αποκαλύψουν. Ένας από αυτούς θα βρεί το πτώμα μιας άγνωστης γυναίκας, δεμένο με χειροπέδες στο κρεβάτι και αμέσως αρχίζουν να υποπτεύονται ο ένας τον άλλον...

Σχόλιο:Αποτελεί remake της ταινίας 'Loft' του 2008!Αν και αχρείαστο remake μιας και η πρωτότυπη είναι πρόσφατη και εξαιρετικά εκτελεσμένη,σίγουρα δεν είναι απογοητευτικό!Αν ήταν αυτή η πρωτότυπη θα της έδινα μεγαλύτερο βαθμό μιας και σαν σύνολο αποτελεί ένα πολύ καλό αγωνιώδες θρίλερ με συνεχείς ανατροπές και το οποίο έχει ένα καλό cast και δυνατή σκηνοθεσία!Σίγουρα όποιος δεν έχει δει την πρωτότυπη θα ενθουσιαστεί με αυτήν εδώ!

αγωνία:5/5
splatter:1/5
ανατροπές:5/5
τρόμος:0/5


Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

THESE FINAL HOURS 2013

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Δραματικό θρίλερ

Story:Η Αυστραλία έχει 12 ώρες μέχρι να εξαφανιστεί από προσώπου γης. Η τελευταία μέρα της ζωής του βρίσκει τον Τζέιμς να μαθαίνει πως η Ζόι είναι έγκυος. Μόνο που η Ζόι είναι η παράλληλη σχέση του κι εκείνος πρέπει να συναντήσει την «επίσημη» κοπέλα του, η οποία τον περιμένει σε ένα οργιαστικό πάρτι. Στη διαδρομή, ο Τζέιμς σώζει από τα χέρια απαγωγέων ένα μικρό κορίτσι και σύντομα καταλαβαίνει πως το μόνο που μπορεί να τον γεμίσει αυτές τις τελευταίες στιγμές είναι να βοηθήσει τη μικρή να βρει τον πατέρα της.

Σχόλιο:Καλή post-apocalyptic ταινία που κλίνει περισσότερο προς το δράμα!Βλέπουμε το οδοιπορικό του πρωταγωνιστή που προσπαθεί να αποφασίσει με ποιο τρόπο θέλει πραγματικά να περάσει τις τελευταίες του ώρες!Είναι μια καλοφτιαγμένη ταινία με πολύ καλές ερμηνείες,και δεν λείπουν κάποιες σκληρές σκηνές!Ακολουθεί μια προβλέψιμη ροή και έχει αργό ρυθμό ωστόσο δεν με κούρασε καθόλου!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5


Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

RELATOS SALVAJES (WILD TALES) 2014

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Ανθολογία,μαύρη κωμωδία

Story:Η ανισότητα, η αδικία, οι απαιτήσεις του κόσμου που ζούμε προκαλούν άγχος και κατάθλιψη σε πολλούς ανθρώπους. Ενίοτε, κάποιοι από αυτούς ξεσπούν. Αυτή είναι μια ταινία για αυτούς τους ανθρώπους. Οι χαρακτήρες του Ιστορίες Για Αγρίους, περνούν το λεπτό όριο που διαχωρίζει τον πολιτισμό από τη βαρβαρότητα. Η προδοσία ενός εραστή, η αναδρομή στο καταπιεσμένο παρελθόν, ακόμη κι ο εκνευρισμός ενός οδηγού, μπορούν να οδηγήσουν στην παραφροσύνη και την ένοχη απόλαυση του να χάνεις τον έλεγχο.

Σχόλιο:Βρήκα και τις 6 ιστορίες πολύ ενδιαφέρουσες και μου άρεσαν οι αληθοφανείς αντιδράσεις όλων των ηρώων!Είναι μια πολύ καλή ανθολογία,καλοσκηνοθετημένη και με εξαιρετικές ερμηνείες,που περιλαμβάνει χιούμορ,δράμα και στοιχεία θρίλερ!Μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια απ'όλες μιας και όλες τους είχαν κάτι το δυνατό!Μου άρεσε ιδιαίτερα η ιστορία με τους οδηγούς αλλά και η ιστορία με το ατύχημα,που είναι και οι πιο σκοτεινές της ανθολογίας αλλά απόλαυσα πολύ και την τελευταία με τον γάμο η οποία είναι χιουμοριστική!



Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

STYRIA 2014

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Τρόμου,μυστηρίου

Story:Eνα μοναχικό έφηβο κορίτσι θα γνωρίσει μια μυστηριώδη κοπέλα και ανάμεσα τους θα δημιουργηθεί μια παράξενη και αλλόκοτη σχέση….

Σχόλιο:Έχει καλές ερμηνείες,καλή σκηνοθεσία και επιβλητική ατμόσφαιρα ωστόσο σεναριακά δεν μπόρεσε να κρατήσει το ενδιαφέρον μου!Την βρήκα υπερβολικά αργή σε βαθμό που μου προκάλεσε υπνηλία!Καλοφτιαγμένη μεν,αλλά πολύ βαρετή!

αγωνία:2/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5


Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

THE ABCs OF DEATH 2 (2014)

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Ανθολογία τρόμου

Story:Δύο χρόνια μετά την πρώτη ανθολογία της Αλφαβήτας του Θανάτου, 26 νέοι σκηνοθέτες προσφέρουν νέους, τρομακτικούς και αιματηρούς τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να πεθάνει.

Σχόλιο:Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο η πρώτη ταινία ωστόσο κι αυτή εδώ με άφησε ευχαριστημένο και την απόλαυσα!!Καλύτερη ιστορία βρήκα την 's is for split' η οποία είναι ρεαλιστική κι αγωνιώδης και έχει και ανατροπή!Καλές όμως είναι και οι a,c,j,o και z,κάποιες απ'τις οποίες είναι και πρωτότυπες!!Χειρότερη βρήκα την 'p is for p-p-p-p scary' που είναι η πιο άκυρη ιστορία της ανθολογίας,όπως άκυρος είναι και ο τίτλος της!Δεν έχει κανένα νόημα και επίσης προσπαθεί πολύ να γίνει αστεία χωρίς να το καταφέρνει καθόλου!Αμέσως μετά ακολουθεί και η 'b is for badger' που είναι κακοσκηνοθετημένη,με ενοχλητικά κουνημένη κάμερα και δεν δείχνει αυτό που οφείλει!!Όσον αφορά την 'x is for xylophone' που έχει δημιουργηθεί απ'τους σκηνοθέτες του inside έχω να πω πως είναι καλοσκηνοθετημένη και έχει μια εξαιρετική ερμηνεία απ΄την Beatrice Dalle αλλά ήθελα μια πιο ενδιαφέρουσα ιστορία!!