Σελίδες

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

FREE FALL 2014

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Περιπέτεια,θρίλερ

Story:Η Τζέιν, μετά το ξαφνικό θάνατο του προϊσταμένου της ανακαλύπτει μία οικονομική απάτη στην εταιρεία όπου εργάζεται. Ο δισεκατομμυριούχος Θάντεους Γκολτ, ιδιοκτήτης της εταιρείας αυτής θέλοντας να καλύψει την απάτη, αποστέλλει έναν πληρωμένο δολοφόνο εν ονόματι Φρανκ για να της κλείσει το στόμα. Έτσι καθώς ξεκινά ένα κυνηγητό επιβίωσης μέσα στα άδεια γραφεία της εταιρείας, η Τζέιν παγιδεύεται στον ανελκυστήρα, μαζί με τον διώκτη της...

Σχόλιο:Αδιάφορη στο μεγαλύτερο μέρος της περιπετειούλα,με σκηνοθεσία επιπέδου τηλεταινίας και ένα σενάριο χωρίς εκπλήξεις και με αρκετά χαζά και μη ρεαλιστικά σημεία!Βέβαια υπάρχουν και κάποιες διασκεδαστικές στιγμές,όπως όταν βλέπουμε την Sarah Butler να παλεύει,αλλά και ικανοποιητικές ερμηνείες ως επί το πλείστον!Γενικά δεν μπορώ να πω πως την βρήκα κουραστική,βλέπεται μεν,αλλά σε καμία περίπτωση δεν μένει στην μνήμη!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5


Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

TV SHOWS 8

1.TEEN WOLF

Βαθμολογία:8/10

Story:H σειρά έχει να κάνει με έναν κοινωνικά απομονωμένο νεαρό,τον Scott McCall, έναν έφηβο-μαθητή που παίζει λακρός στο λύκειο Beacon Hills. H ζωή του αλλάζει δραματικά όταν τον δαγκώνει ένας λυκάνθρωπος μια νύχτα. Μετά όταν ανακαλύπτει ότι είναι λυκάνθρωπος, με τη βοήθεια του καλύτερου του φίλου,του Stiles, και του μυστηριώδη λυκανθρώπου, Ντέρεκ, αναγκάζεται να μάθει την ισορροπία ανάμεσα στην πρωτόγνωρη αλλαγή που θα του προφυλάσσει πολλούς κινδύνους στην εφηβική ζωή του. 

Σχόλιο:Μια διασκεδαστική σειρά φαντασίας που κατά βάση αφορά τους λυκάνθρωπους αλλά καταφέρνει να χωρέσει και πολλά ακόμα πλάσματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και να κάνει παιχνίδι με το τι πλάσμα μπορεί να είναι ο εκάστοτε χαρακτήρας! Σε αυτό το κομμάτι μου θύμισε το true blood,σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι τόσο βίαιη και προκλητική! Εκτός από δράση περιέχει και πολύ χιούμορ το οποίο δένει πετυχημένα! Μου άρεσαν πολύ τα αντίπαλα πλάσματα της 2ης και 3ης σεζόν και αγαπημένοι μου χαρακτήρες είναι ο Stiles και η Lydia! Αυτό που με ξένισε κάπως είναι το γεγονός ότι σαν σειρά έχει μια δυσκολία στο να αφήσει να παραμείνουν κάποιοι χαρακτήρες νεκροί!Βέβαια υπάρχουν και σημαντικές απώλειες όπως αυτή στην 3η σεζόν, κι ελπίζω να μην την ανατρέψουν κι αυτήν! Γενικά πάντως οι 4 πρώτες σεζόν μου άρεσαν πολύ και κάθε επεισόδιο βλέπεται πολύ ευχάριστα!
Season 5:Η 5η σεζόν μου φάνηκε διαφορετική απ'τις προηγούμενες και θεωρώ ότι σκηνοθετικά έχει απίστευτη βελτίωση!Η σεζόν αυτή έχει πάρα πολύ γρήγορο ρυθμό,ίσως και υπερβολικά γρήγορο με αποτέλεσμα η ανάπτυξη των χαρακτήρων να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα,όμως αυτό την κάνει πολύ διασκεδαστική και κάθε επεισόδιο είναι πολύ γρήγορο!!Επίσης για άλλη μια φορά προσφέρει villains που σου μένουν και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι γιατροί του τρόμου!(8)
Season 6:Η 6η και τελευταία σεζόν είναι πολύ διασκεδαστική και γεμάτη δράση!Το πρώτο μισό έχει ως villains τους ghost riders που όποιον απαγάγουν διαγράφουν την ύπαρξη του!Βρήκα τα επεισόδια αρκετά συναρπαστικά και οι κακοί είχαν αρκετό ενδιαφέρον!Το δεύτερο μισό βρίσκει τους ήρωες αντιμέτωπους με ένα πλάσμα που προκαλεί φόβο αλλά και με τους περισσότερους ανθρώπους που όταν μαθαίνουν ότι είναι μεταφυσικά πλάσματα βάζουν σκοπό να τους εξαφανίσουν!Τα επεισόδια είχαν πολύ ενδιαφέρον και επίσης μου άρεσε που κάνουν την εμφάνιση τους πολλοί απ'τους ήρωες των προηγούμενων σεζόν!Μπορεί σαν final season να μην είχε κάποια τρομερή εξέλιξη ως προς τους ήρωες και επίσης το νέο love story του Scott μου φάνηκε κάπως βεβιασμένο,αλλά ήταν μια πολύ δυνατή και απολαυστική σεζόν!(8)


2.PERSON OF INTEREST

Βαθμολογία:8/10

Story:Ένας δισεκατομμυριούχος-ιδιοφυία, ο Harold Finch (Michael Emerson), έχει εφεύρει ένα φοβερό λογισμικό,που εντοπίζει έγκαιρα ποιοι πρόκειται να εμπλακούν σε τρομοκρατικές επιθέσεις και σε άλλα εγκλήματα.Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για ό,τι αφορά την εθνική ασφάλεια αλλά δεν δείχνει το απαιτούμενο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά την πρόληψη των εγκλημάτων.Έτσι ο Finch προσεγγίζει τον John Reese, έναν πρώην πράκτορα της CIA,που θεωρείται νεκρός και ζει περιπλανώμενος στη Νέα Υόρκη, μετά το θάνατο της αγαπημένης του,και μαζί παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, για να παρεμποδίσουν εκείνους που πρόκειται να εμπλακούν σε εγκλήματα.Το πρόβλημα είναι ότι το πρόγραμμα τούς δίνει τα στοιχεία εκείνων που θα εμπλακούν,χωρίς να διευκρινίζει ποιος θα είναι το θύμα και ποιος ο θύτης...Αυτό θα πρέπει να το ανακαλύψουν οι ίδιοι...

Σχόλιο:Μια πολύ καλή κατασκοπευτική σειρά που ασχολείται μεν με πολιτικές σκευωρίες και συνωμοσίες (κάτι που δεν ανήκει στα γούστα μου) αλλά θυμίζει παράλληλα και superhero σειρά με τον man in the suit και την υπόλοιπη ομάδα να σώζουν οποιονδήποτε άνθρωπο χρειαστεί την βοήθεια τους! Βέβαια το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη σειρά έχει η περίφημη ‘the machine’,μια  τεχνητή νοημοσύνη που αν και δεν την βλέπουμε είναι κι η βασική πρωταγωνίστρια της σειράς! Δεν μπορώ να πω πως σαν σειρά με κέρδισε απόλυτα μιας και στο μεγαλύτερο μέρος της είναι αυτοτελής και προσωπικά τέτοιου είδους σειρές τις βαριέμαι (πολλά επεισόδια τα προσπέρασα)! Όμως το θετικό είναι ότι όλοι οι κεντρικοί χαρακτήρες έχουν πολύ καλή χημεία μεταξύ τους και σεναριακά επιτυγχάνεται η σχέση του κάθε χαρακτήρα με τον άλλο και η αλληλεπίδραση τους να είναι μοναδική και πολύ ενδιαφέρουσα! Τα επεισόδια που πρώτο ρόλο έχει η βασική ιστορία εννοείται είναι κι αυτά που με κέρδισαν και κυρίως αυτά της τρίτης σεζόν που έχει και τις πιο συνταρακτικές εξελίξεις!
Season 1 & 2:7, Season 3:8
Η τέταρτη σεζόν ήταν πολύ καλή,προσφέρει σημαντικές εξελίξεις στην βασική ιστορία και επίσης είναι η μόνη που με άφησε σε αγωνία για την επόμενη σεζόν!Μου άρεσε το γεγονός ότι πολλοί απ'τους χαρακτήρες που εμφανίστηκαν σε αυτοτελείς υποθέσεις συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους και σε άλλα επεισόδια και γενικά όλη η αλληλεπίδραση των χαρακτήρων με άφησε ευχαριστημένο!Απ'τους χαρακτήρες ξεχωρίζω την Root η οποία σε κάθε σκηνή είναι απολαυστική!Όσον αφορά τα επεισόδια,εκτός απ'τα δυο τελευταία της σεζόν,ξεχώρισα το επεισόδιο 11 το οποίο είναι απόλυτα διασκεδαστικό και θεωρώ το καλύτερο της σειράς!(8)
Season 5:Η πέμπτη και τελευταία σεζόν αποδείχτηκε η καλύτερη της σειράς μιας και όλα τα επεισόδια έδιναν άφθονες εξελίξεις και η αγωνία δεν σταμάταγε ποτέ!Η σεζόν αυτή εκτός από άφθονη δράση είχε και αρκετό συναίσθημα και ασχολείται με τον καλύτερο τρόπο με ηθικά και φιλοσοφικά ζητήματα!Θεωρώ πως η σειρά έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο και παρότι οι πρώτες σεζόν που ασχολούνταν με αυτοτελείς υποθέσεις με άφησαν κάπως αδιάφορο,τελικά αποδείχτηκε μια εξαιρετική σειρά και έμεινα πολύ ευχαριστημένος με όλη την ιστορία που παρουσίασε!(9)




 3.THE LEFTOVERS

Βαθμολογία:8/10

Story:Όταν το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού εξαφανίζεται απότομα χωρίς εξήγηση, ο κόσμος αγωνίζεται να κατανοήσει ακριβώς αυτό που υποτίθεται ότι έπρεπε να κάνουν. Πού πήγαν; Και γιατί έμειναν πίσω οι υπόλοιποι; Η σειρά αφορά την ιστορία των ανθρώπων που έμειναν στη Γη, μετά την 'Αρπαγή', η οποία μπορεί να είναι η Δευτέρα Παρουσία. 

Σχόλιο:Season 1:Μια δραματική σειρά μυστηρίου και φαντασίας που έχει ένα πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπο σενάριο, το οποίο δημιουργεί πολλά ερωτήματα χωρίς ωστόσο να απαντά κάποιο από αυτά στην πρώτη σεζόν! Αυτό είναι λογικό μιας και η σειρά βασίζεται σε αυτό το μυστήριο, αλλά είναι λογικός κ ο φόβος του κάθε θεατή για το αν τελικά θα αξίζει τον κόπο η σειρά και αν οι απαντήσεις που θα δοθούν θα είναι ικανοποιητικές! Αυτό που έχω να πω πάντως από αυτά που μέχρι τώρα είδα είναι πως η σειρά θέτει πολύ γερές βάσεις και ελπίζω η ποιότητα της να μείνει στο ίδιο επίπεδο σε όλους τους τομείς! Μου άρεσαν οι εξαιρετικές ερμηνείες, το υπέροχο soundtrack και γενικότερα το αίσθημα συγκρατημένης θλίψης και απόγνωσης που εκφράζει που ταιριάζει με το συναισθηματικό μούδιασμα των ηρώων σχετικά με αυτήν την ξαφνική και αναιτιολόγητη εξαφάνιση! Είναι μια καταθλιπτική σειρά, ακριβώς όπως πρέπει να είναι και ελπίζω το σενάριο να μην απογοητεύσει στην συνέχεια! Επίσης ελπίζω πως ο ρόλος της Liv Tyler θα μεγαλώσει στην επόμενη σεζόν και θα αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον!Μέχρι στιγμής απ’τους χαρακτήρες την προσοχή μου έχουν κερδίσει εννοείται οι guilty remnants αλλά και η Nora Durst (Carrie Coon) που είναι κι αυτή που έχει τις μεγαλύτερες απώλειες από την εξαφάνιση!(8)
Season 2:Ο δεύτερος κύκλος κρατιέται σε πολύ υψηλό επίπεδο και χαρίζει εξαιρετικές ερμηνείες από όλο το cast! Το μυστήριο συνεχίζει να υπάρχει και δεν απαντώνται πολλά αλλά σε αυτή τη σεζόν μας γίνονται πιο ξεκάθαρα τα υπερφυσικά στοιχεία!Ο ρυθμός είναι πολύ καλός,κανένα επεισόδιο δεν με έκανε να βαρεθώ, υπάρχει άπλετο μυστήριο που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον, οι ήρωες είναι όλοι συμπαθείς και όλοι έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης και υπάρχουν και κάποιες εκπλήξεις!Ελπίζω η τρίτη και τελευταία σεζόν να σταθεί στο ίδιο επίπεδο και να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις!(9)
Season 3: Η τρίτη και τελευταία σεζόν αυξάνει καθ'όλη τη διάρκεια τα ήδη αμέτρητα ερωτήματα που είχαν προκληθεί απ'τις προηγούμενες σεζόν και σε κάνει να περιμένεις με τεράστιο ενδιαφέρον να δεις πως θα δώσει τις τελικές απαντήσεις!Απαντήσεις δίνονται,ωστόσο αρκετά ζητήματα μένουν ανοιχτά!Η απάντηση στο βασικό ερώτημα της σειράς με άφησε πολύ ικανοποιημένο ωστόσο θα ήθελα να απαντηθούν και τα υπόλοιπα ζητήματα (πχ η αθανασία του πρωταγωνιστή) για να είμαι πλήρης!Σκηνοθετικά και ερμηνευτικά η σειρά για ακόμη μια φορά έσκισε και όλα τα επεισόδια είναι καθηλωτικά!Η μουσική που χρησιμοποιείται είναι απ΄τις καλύτερες που έχω ακούσει σε σειρές και γενικά είναι μια σειρά που αξίζει πολύ και θα ήθελα να συνεχιστεί κι άλλο!Κάτι που δεν μου άρεσε μόνο απ'την σεζόν είναι η πολύ 'εύκολη' αποβολή των guilty remnants!(8)

AS ABOVE,SO BELOW 2014

Βαθμολογία:8/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Χιλιόμετρα από πολύπλοκες κατακόμβες κρύβονται στα υπόγεια του Παρισιού, ως σπίτι για αμέτρητες ψυχές. Μια ομάδα αποφασίζει να μπει εκεί και μέσα σε στοίβες από κόκκαλα ανακαλύπτουν το σκοτεινό μυστικό που κείτονταν στην πόλη των νεκρών.

Σχόλιο:;Μια πολύ καλή ταινία τρόμου που καταφέρνει να δημιουργήσει μυστήριο,ασταμάτητη αγωνία και αρκετές ανατριχίλες!Το σενάριο το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπο,μπορεί να μην έχει κάτι που να το απογειώνει ωστόσο τα πάει πολύ καλά συνδυάζοντας το μυστήριο σχετικά με τα σύμβολα και τις κρυφές πύλες μαζί με τα υπερφυσικά στοιχεία!Επίσης σκηνοθετικά με άφησε πολύ ευχαριστημένο,παρά το γεγονός ότι είναι found-footage δεν την βρήκα καθόλου κουραστική και επίσης το γεγονός ότι οι κάμερες είναι εγκατεστημένες στα κράνη των πρωταγωνιστών γλιτώνει απ'το να πέσει στην παγίδα της αδικαιολόγητης χρήσης τους!Γενικά η σκηνοθεσία καταφέρνει να χτίσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα αλλά και να προκαλέσει τρόμο!

αγωνία:5/5
splatter:3/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:4/5



Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ZOMBEAVERS 2014

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Κωμωδία τρόμου

Story:Μια ομάδα κολεγιόπαιδων πηγαίνουν για διήμερο σε ένα σπιτάκι δίπλα στο ποτάμι όπου ζει μια ομάδα από θανάσιμους κάστορες ζόμπι. Το Σαββατοκύριακο της ακολασίας σύντομα μετατρέπεται φρικιαστικό, καθώς οι κάστορες πλησιάζουν τα παιδιά. Ακροβατώντας μεταξύ τρόμου και διασκέδασης, τα παιδιά σύντομα αγωνίζονται για τη ζωή τους σε μια απελπισμένη προσπάθεια να αποκρούσουν τους κάστορες που τους επιτίθενται...

Σχόλιο:Είναι ξεκάθαρο πως μιλάμε για μια ταινία με ένα καμένο σενάριο που συναγωνίζεται αυτό του sharknado (σαν παλαβή ιδέα)!Ωστόσο εδώ δεν έχουμε να κάνουμε απλά με μια ταινία που προσπαθεί εσκεμμένα να είναι κακή σε όλα τα επίπεδα!Στην συγκεκριμένη ιστορία εκτός απ'τις εκτός λογικής και ακραίες στιγμές υπάρχουν και κάποια έξυπνα σημεία όπως όταν εκεί που νομίζουμε πως θα δούμε άλλο ένα κλισέ κατά το οποίο παρά τους κινδύνους οι πρωταγωνιστές θα τσακωθούν για τα προσωπικά τους,η ηρωίδα θα αντιληφθεί ότι προέχει η επιβίωση και το προσπερνά!Ακόμη,μου άρεσε η πορεία που πήρε η ταινία για τους ήρωες της,που δεν ακολουθεί την προβλέψιμη ροή που περίμενα!Εννοείται πως υπάρχουν και χαζές στιγμές,και επίσης με 'χάλασε' η ψεύτικη εμφάνιση των zombeavers αλλά γενικά την βρήκα μια πολύ διασκεδαστική και φρέσκια 'καμένη' κωμωδία τρόμου!

αγωνία:3/5
splatter:4/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5



AFTERMATH (REMNANTS) 2012

Βαθμολογία:5/10

Είδος:Περιπέτεια,θρίλερ

Story:Ψάχνοντας για ένα αίσιο τέλος σε μια ιστορία αφάνταστης καταστροφής και φρίκης, εννέα ξένοι βρίσκουν καταφύγιο σε ένα κελάρι μιας αγροικίας στο Τέξας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν βιαστικά εμπλακεί στον Γ Παγκόσμιο Πόλεμο...

Σχόλιο:Δεν βλέπουμε συχνά θρίλερ με αυτό το θέμα,οπότε αυτό είναι κάτι θετικό για την ταινία!Ωστόσο παρά την ενδιαφέρουσα ιδέα,στην εκτέλεση χάνει αρκετούς πόντους!Σκηνοθετικά σε γενικές γραμμές είναι καλή αλλά κάποιες στιγμές γίνεται αρκετά βαρετή και επίσης υπάρχουν συμπεριφορές κάποιων ηρώων που τις βρήκα χαζές!Δεν μπορώ να πω πως είναι μια κακή ταινία,την βρήκα ενδιαφέρουσα και κάπως ξεχωριστή αλλά δεν είναι όσο διασκεδαστική θα ήθελα!

αγωνία:2/5
splatter:3/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5


Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

OUIJA 2014

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Τρόμου

Story:Μια νεανική παρέα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με τους πιο δαιμονικούς και δόλιους φόβους της, όταν ξυπνούν σκοτεινές δυνάμεις ενός αρχαίου πνεύματος μέσω ενός γουίτζα (πνευματιστική δέλτος).

Σχόλιο:Σίγουρα δεν είναι μια πρωτότυπη ταινία,όλα όσα δείχνει τα έχουμε ξαναδεί αρκετές φορές και επίσης είναι αρκετά προβλέψιμη!Ωστόσο καταφέρνει να γίνει διασκεδαστική και να προκαλέσει και λίγες ανατριχίλες!Μου άρεσε η σκηνοθεσία κι επίσης σαν ιστορία παρά την προβλεψιμότητα της κρατάει το ενδιαφέρον και δεν κουράζει!Γενικά είναι ένα συνηθισμένο mainstream θρίλερ που βλέπεται πολύ ευχάριστα!

αγωνία:3/5
splatter:0/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:2/5


Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

BENEATH 2013

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Τρόμου

Story:Μία ομάδα ανθρακωρύχων παγιδεύεται 180 μέτρα κάτω από το έδαφος μετά από μια καταστροφική κατάρρευση. Καθώς ο αέρας γίνεται όλο και πιο τοξικός και τελειώσει ο χρόνος, σιγά-σιγά στρέφονται στην τρέλα και ο ένας εναντίων του άλλου. Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα. 

Σχόλιο:Γενικά σαν θρίλερ έχει από όλα τα στοιχεία σε ικανοποιητικό βαθμό!Η σκηνοθεσία αποδίδει επιτυχώς την κατάλληλη κλειστοφοβική ατμόσφαιρα,έχει αγωνία,αίμα και καταφέρνει να προκαλέσει και τρόμο κάποιες στιγμές!Ωστόσο δεν καθιστά ποτέ σαφές αν η πραγματική απειλή είναι αυτή που ο καθένας φαντάζεται απ'την αρχή ή παίζουν όντως ρόλο κάποια μεταφυσικά στοιχεία!Αυτό είναι κάτι που με ξένισε αρκετά!Πάντως βλέπεται ευχάριστα!

αγωνία:4/5
splatter:4/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:2/5


Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

STARRY EYES 2014

Βαθμολογία:8/10

Είδος:Τρόμου

Story:Μια νεαρή και ιδιαίτερα φιλόδοξη ηθοποιός που θέλει να γίνει διάσημη στο Hollywood, πουλά την ψυχή της στο διάβολο και τελικά παίρνει παίρνει αυτό που θέλει, αυτό που δεν ξέρει όμως, είναι το βαρύτατο τίμημα που θα κληθεί να πληρώσει.

Σχόλιο:Η πρώτη ώρα χρησιμεύει για να μας παρουσιάσει τον χαρακτήρα και την ζωή της πρωταγωνίστριας,όχι για να την συμπαθήσουμε αλλά για να καταλάβουμε την ψυχοσύνθεση και τα κίνητρα της!Παρότι τα στοιχεία θρίλερ είναι ελάχιστα σε αυτή την πρώτη ώρα δεν την βρήκα καθόλου κουραστική,αντιθέτως την βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα και απέδωσε όλα όσα ήθελε με ρεαλισμό!Στα τελευταία 35 λεπτά γίνεται ένα καθαρόαιμο θρίλερ με πολύ δυνατούς και ρεαλιστικούς φόνους!Το μόνο που μου έλειψε είναι το στοιχείο της έκπληξης,μιας και η ιστορία είναι αρκετά προβλέψιμη για το που το πάει ωστόσο σαν σύνολο με κέρδισε απόλυτα και θεωρώ πως χάρη στην ατμόσφαιρα,την πολύ καλή σκηνοθεσία και την ρεαλιστική ερμηνεία της πρωταγωνίστριας κατάφερε να δημιουργήσει ψυχολογική ένταση σε όλη της την διάρκεια!

αγωνία:4/5
splatter:5/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:1/5


Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

MERCY 2014

Βαθμολογία:5/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Μια ανύπαντρη μητέρα με τους δύο γιούς της επιστρέφει στην γενέτεριά της για να φροτνίσει την μητέρα της έπειτα από εγκεφαλικό.Παράξενα γεγονόντα θα αρχίσουν να συμβαίνουν και σιγά σιγά ο μικρός εγγονός Τζόρτζ(Chandler Riggs γνωστός και απο την σειρά The Walking Dead)θα αρχίσει να ανακαλύπτει ότι η γιαγιά του κρύβει ένα πολύ σκοτεινό μυστικό,ένα μυστικό που είναι η ρίζα της ύπαρξης όλης της οικογένειας.

Σχόλιο:Δεν μπορώ να πω πως ήταν κακή ταινία αλλά σίγουρα την βρήκα κάπως αδιάφορη!Έχει καλές ερμηνείες και υπάρχει ένα μικρό μυστήριο στη ιστορία που δημιουργεί ενδιαφέρον ωστόσο δεν είχε κάτι που να με εντυπωσίασε και το φινάλε το βρήκα αρκετά 'εύκολο'!Ένα σύντομο παραμυθάκι τρόμου που ξεχνιέται πολύ γρήγορα!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

JESSABELLE 2014

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Αφού χάνει τον αρραβωνιαστικό της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, η Τζέσι αναζητά τρόπους να αντέξει τη θλίψη και καταφεύγει στην απόμερη έπαυλη του πατέρα της στη Λουιζιάνα. Εκεί θα έρθει σε επαφή με τη χρόνια νεκρή μητέρα της, αλλά και με ένα πνεύμα που θέλει να τη σκοτώσει. 

Σχόλιο:Περισσότερο με κέρδισε το μυστήριο που δημιουργεί η ιστορία παρά τα (λίγα) τρομάγματα της!Είναι ένα θρίλερ αργού ρυθμού,το οποίο μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει και κράτησε το ενδιαφέρον μου μέχρι τέλους αν και τελικά δεν κατάφερε να κάνει την διαφορά!Δεν είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί ωστόσο αποτελεί ένα καλό θρίλερ που βλέπεται ευχάριστα!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:2/5




Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

IF I STAY 2014

Βαθμολογία:5/10

Είδος:Δράμα

Story:Η Μία Χολ αντιμετωπίζει το δίλημμα να ακολουθήσει το μουσικό θέατρο ή να ακούσει την καρδιά της, κοντά στον Άνταμ. Σε μια συνηθισμένη βόλτα με το αυτοκίνητο, όμως, όλα αλλάζουν σε μία και μοναδική στιγμή. Τώρα η ζωή της είναι σε μία κλωστή. Μέσα σε κώμα, η Μία έχει μόνο μία επιλογή να κάνει, που όχι μονάχα θα σφραγίσει την υπόλοιπη της ζωή, αλλά και τη συνολική μοίρα της.

Σχόλιο:Βρήκα την όλη ιδέα ενδιαφέρουσα ωστόσο προσωπικά ήθελα ένα πιο βαρύ δράμα κι αντί γι'αυτό είδα ένα εφηβικό δράμα που εστιάζει περισσότερο στο ρομάντζο παρά στα πραγματικά δυνατά κομμάτια της ιστορίας!Επίσης την βρήκα πολύ προβλέψιμη και δεν μου άφησε κάτι για να την θυμάμαι!Πάντως μου άρεσαν πολύ οι ερμηνείες όλου του cast και θα την πρότεινα σε εφηβικές ηλικίες και σε πολύ ρομαντικές ψυχές!




DRACULA UNTOLD 2014

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Περιπέτεια φαντασίας,τρόμου

Story:Σχεδόν έναν αιώνα μετά την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Δράκουλα, το στούντιο που μας πρωτοσύστησε το είδος του τρόμου, η Universal Pictures, έρχεται να μας αφηγηθεί την αυθεντική ιστορία του Βλαντ ΙΙΙ του Παλουκωτή, του ανθρώπου που έμελλε να μείνει στην Ιστορία όχι επειδή παλούκωνε τους εχθρούς του, αλλά επειδή μεταμορφώθηκε για να σώσει την οικογένειά του, στο πλέον πανίσχυρο πλάσμα της νύχτας.

Σχόλιο:Διασκεδαστική περιπετειούλα με καλά εφέ που βλέπεται αρκετά ευχάριστα!Σίγουρα προτιμώ τον Δράκουλα ως horror icon,όμως κι έτσι αποδίδεται καλά!Αυτό που πρέπει να περιμένει κανείς είναι πως θα δει μια εφηβική περιπέτεια κι όχι τον τρόμο που θα περίμενε κανείς απ'τον θρύλο του Δράκουλα!Η μικρή έκπληξη στο φινάλε που αφήνει αιχμές και για ένα sequel δεν μου άρεσε,μιας και το πάει σε κάτι συνωμοσιολογικό,κάτι που προσωπικά δεν το βρίσκω ιδιαίτερα ταιριαστό στην ιστορία!Σαν σύνολο η ταινία με άφησε ευχαριστημένο,δεν είναι ούτε χειρότερη ούτε και καλύτερη απ'ότι περίμενα!

αγωνία:4/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5


Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

THE TAKING OF DEBORAH LOGAN (THE TAKING) 2014

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Αυτό που ξεκινά ώς ένα συγκινητικό ιατρικό ντοκυμαντέρ για την μετάβαση της Ντέμπορα Λόγκαν στην νόσο Αλτσχάιμερ και τις προσπάθειες της κόρης της ως αυτή που την φροντίζει, εκφυλίζεται σε μια εξοργιστική απεικόνιση της άνοιας στην πιο τρομακτική μορφή, καθώς ανατριχιαστικά γεγονότα αρχίζουν να πλήττουν την οικογένεια, το συνεργείο και μια ανείπωτη μοχθηρία απειλεί να κομματιάσει την δομή της λογικής από όλα αυτά... 

Σχόλιο:Δεν ξέρω τι με κράτησε κάπως πίσω απ'το να την ευχαριστηθώ απόλυτα,ίσως φταίνε οι υψηλές προσδοκίες που μου είχαν δημιουργηθεί και περίμενα κάτι πολύ τρομακτικό κι αγωνιώδες ή μπορεί απλά να κουράστηκα απ'τα found footage θρίλερ!Σίγουρα δεν είναι ένα κακό θρίλερ,τα πάει καλά στο να χτίσει μια ανατριχιαστική ατμόσφαιρα απ'την αρχή της ταινίας κι επίσης μου άρεσε πάρα πολύ η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας Jill Larson!Επίσης το σενάριο δεν είναι απλά διεκπεραιωτικό όπως συνήθως σε αυτές τις ταινίες αλλά έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία να πει!Ακόμη,μου άρεσε πολύ μια σκηνή που δείχνει την πρωταγωνίστρια να προσπαθεί να καταπιεί ένα παιδί!Γενικά πρόκειται για ένα αρκετά καλό found footage θρίλερ που όμως το περίμενα πιο δυνατό!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:2/5



Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

EXISTS 2014

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Τρόμου

Story:Μια παρέα φίλων οι οποίοι πάνε εκδρομή στα απομονωμένα δάση του Τέξας για εορταστικό Σαββατοκύριακο, καταλήγουν να καταδιώκονται απ' τον "Μεγαλοπόδαρο"...

Σχόλιο:Found footage θρίλερ που πέφτει στην παγίδα της αδικαιολόγητης χρήσης του found footage!Γενικά το να συνεχίζουν οι ήρωες χωρίς λόγο να κινηματογραφούν τα πάντα αλλά και το γεγονός ότι χρησιμοποιείται και μουσική σε κάποιες σκηνές κάνει την χρήση αυτής της τεχνικής μη ρεαλιστική!Ωστόσο εκτός από αυτό,είναι ένα καλοσκηνοθετημένο θρίλερ,που έχει πολύ ένταση και μου άρεσε το ότι η δράση ξεκινάει από νωρίς και είναι αμείωτη!Αυτό που θα ήθελα είναι μια καλύτερη ανάπτυξη των χαρακτήρων αλλά ακόμα κι έτσι καταφέρνει να είναι ένα πολύ αγωνιώδες θρίλερ που δεν κουράζει καθόλου!Επίσης μου άρεσε το φινάλε,που διαφοροποιείται κάπως απ΄το τυπικό φινάλε των found footage ταινιών!

αγωνία;4/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:2/5


Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

OPEN WINDOWS 2014

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Περιπέτεια,θρίλερ

Story:Ένας άντρας παθιάζεται με μια ηθοποιό. Όταν αυτή απαγάγεται, αναλαμβάνει να ακολουθήσει τα στοιχεία, κυρίως από υλικό που υπάρχει σε ένα iPhone.

Σχόλιο:Σίγουρα δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη ταινία,μιας και μιλάμε για έναν ευρηματικό τρόπο σκηνοθεσίας και ένα πρωτότυπο σενάριο που σε κάνει να αναρωτιέσαι που το πάει!Γενικά με κράτησε ευχαριστημένο όσον αφορά το μυστήριο και την αγωνία αλλά εκεί που χάνει σε μεγάλο βαθμό είναι ο ρεαλισμός!Και οι συμπεριφορές των ηρώων αλλά και οι καταστάσεις γενικότερα είναι μακριά απ'την κοινή λογική με αποτέλεσμα να μην πείθουν!Ωστόσο σαν σύνολο το βρήκα διασκεδαστικό θριλεράκι που κερδίζει σε πρωτοτυπία αλλά χάνει στην αληθοφάνεια!

αγωνία:4/5
splatter:0/5
ανατροπές:5/5
τρόμος:0/5


Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

DIARY OF THE DEAD 2007

Βαθμολογία:5/10

Είδος:Τρόμου

Story:Mια ομάδα φοιτητών κινηματογραφικής σχολής εν μέσω του χάους και του τρόμου που επικρατεί, εξαιτίας της εμφάνισης αληθινών ζόμπι, δημιουργεί μια ταινία ημερολόγιο των φρικιαστικών συναντήσεών τους με τους ζωντανούς νεκρούς. Οι νόμοι της κοινωνίας καταρρέουν και η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Το μόνο, λοιπόν, που τους απομένει είναι να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις για να παλέψουν και να μείνουν ζωντανοί, αλλά και να καταφέρουν να γυρίσουν το βίντεο ημερολόγιο ώστε να το αφήσουν ως ντοκουμέντο στις επόμενες γενιές...αν τελικά σωθεί κανείς.

Σχόλιο:Με αυτή τη ταινία ο Romero προσπαθεί να περάσει κοινωνικά μηνύματα σχετικά με την εμμονή με την τεχνολογία,τα reality,τα ΜΜΕ και το κοινό που αποτελείται από άβουλους ανθρώπους που απλά παρακολουθούν τα γεγονότα και δεν κάνουν κάτι για να τα αλλάξουν!Τα μηνύματα αυτά καταφέρνει να τα κάνει σαφή,δυστυχώς όμως αυτό γίνεται εις βάρος της ίδιας της ταινίας!Γιατί προσωπικά το γεγονός ότι ο ρεαλισμός στην ταινία απουσιάζει εντελώς με εκνεύριζε!Οι χαρακτήρες δρουν παράλογα και χαζά και προσωπικά τους βρήκα εκνευριστικούς,αυτά βέβαια είναι δικαιολογημένα για να περάσει αυτά που θέλει η ταινία αλλά δεν παύουν να είναι εκνευριστικά!Επίσης δεν με ικανοποίησαν και οι ερμηνείες!Υπάρχουν βαρετές στιγμές και επίσης δεν είναι δυνατή όσον αφορά τον τρόμο!Μου άρεσε πάντως το φινάλε και η φράση με την οποία κλείνει η ταινία!

αγωνία:3/5
splatter:4/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:1/5


Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

KILLERS 2014

Βαθμολογία:8/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Ο Nomura, είναι ένας serial killer που μένει στο Τόκιο και ο Bayu, ένας αποτυχημένος δημοσιογράφος και πατέρας που μένει στην Τζακάρτα.Μέσα από κάποια βίαια γεγονότα, οι δύο άντρες αρχίζουν να "τρέφονται" ο ένας από τον άλλον.Καθώς όμως οι ζωές τους γίνονται όλο και πιο ανεξέλεγκτες, ο καθένας αρχίζει ένα βίαιο ταξίδι αυτογνωσίας.

Σχόλιο:Ένα σκληρό θρίλερ που μας διηγείται τις ιστορίες δυο δολοφόνων που έχουν διαφορετικά κίνητρα,όμως μοιάζουν να ακολουθούν την ίδια πορεία!Λόγω της μεγάλης διάρκειας υπάρχουν αργές στιγμές κι επίσης υπάρχουν κάποια μη ρεαλιστικά σημεία!Ωστόσο ειδικά το δεύτερο μισό περιλαμβάνει κάποιες δυνατές αγωνιώδεις σκηνές και προσωπικά με άφησε πολύ ευχαριστημένο!Εκτός απ'το ενδιαφέρον σενάριο,μου άρεσαν πολύ και οι ρεαλιστικές σκηνές φόνων!Γενικά πρόκειται για ένα διασκεδαστικό θρίλερ με εξαιρετική σκηνοθεσία!

αγωνία:4/5
splatter:5/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5






Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

WOLFCOP 2014

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Κωμωδία τρόμου

Story:Καθώς μια σειρά από παράξενα και βίαια γεγονότα αρχίζουν να συμβαίνουν, ένας αλκοολικός αστυνομικός συνειδητοποιεί ότι έχει μετατραπεί σε λυκάνθρωπο, ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, έτσι ώστε μαζί με τους συνεργάτες του να διαλευκάνει την υπόθεση.

Σχόλιο:Σαν κωμωδία δεν την βρήκα αστεία και σαν θρίλερ είναι υπερβολικά μη ρεαλιστικό!Αυτά που μου άρεσαν είναι το άφθονο gore,η διαδικασία των μεταμορφώσεων και η ανατροπή στο σενάριο,η οποία όμως θα ήταν πιο αποτελεσματική αν η ιστορία με είχε κρατήσει καθηλωμένο σε όλη τη διάρκεια!Βέβαια δεν είναι κουραστική μιας και η διάρκεια της ταινίας είναι μικρή αλλά δεν κατάφερε καθόλου να διατηρήσει το ενδιαφέρον μου σε υψηλά επίπεδα!

αγωνία:3/5
splatter:5/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:1/5




THE BABADOOK 2014

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Ψυχολογικό θρίλερ

Story:Έξι χρόνια μετά τον βίαιο θάνατο του συζύγου της, η Αμέλια παλεύει να συνετίσει τον εκτός ελέγχου 6χρονο γιο της, Σάμουελ, έναν γιο που της είναι δύσκολο να αγαπήσει. Τα όνειρα του μικρού είναι κατακτημένα από ένα τέρας, το οποίο πιστεύει ότι θα έρθει για να σκοτώσει και τους δύο. Όταν ένα βιβλίο με τίτλο Κύριος Μπαμπαντούκ εμφανίζεται στο σπίτι, ο Σάμουελ είναι πλέον πεπεισμένος ότι αυτός είναι το τέρας που θα έρθει. Αλλά τώρα και η Αμέλια βλέπει περίεργα πράγματα και πλέον πιστεύει ότι όσα έλεγε ο γιος της μπορεί και να είναι η τρομακτική αλήθεια. 

Σχόλιο:Ένα ψυχολογικό θρίλερ με ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο που δημιουργεί μυστήριο και το οποίο βασίζεται περισσότερο στους συμβολισμούς κι όχι τόσο στον ρεαλισμό!Αυτό λειτουργεί και θετικά μιας και ξεχωρίζει και αποκτά πολυπλοκότητα,αλλά και αρνητικά μιας και δεν αποδίδει σε μεγάλο βαθμό αυτά που θα περίμενε κανείς από μια ταινία τρόμου!Ενώ σου αφήνει την αίσθηση σε όλη τη διάρκεια πως στο φινάλε θα δεις κάποια σημαντική έκπληξη,τελικά κλείνει με έναν συμβολικό τρόπο που σε κάνει να σκεφτείς για το τι πραγματικά είδες και δεν επιλέγει ένα πραγματικά απολαυστικό φινάλε!Δεν είναι τόσο τρομακτική όσο περίμενα,την πρώτη ώρα σου δίνει την αίσθηση πως βλέπεις δράμα αλλά και στα τελευταία λεπτά τα τρομάγματα είναι λίγα!Βασίζεται κυρίως στην ψυχολογική ένταση και εκεί τα πάει πολύ καλά!Με καθήλωσε σε όλη τη διάρκεια και δεν με κούρασε στιγμή παρά τον αργό ρυθμό!Επίσης πρέπει να αναφέρω πως οι ερμηνείες τόσο της μάνας όσο και του μικρού παιδιού ήταν συγκλονιστικές!Γενικά είναι ένα καθαρόαιμο ψυχολογικό θρίλερ που και μόνο που σε βάζει σε σκέψεις και σε απασχολεί ακόμα και μετά το τέλος του δείχνει ότι κάνει πολύ καλά την δουλειά του!

αγωνία:4/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:2/5



Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

FINDERS KEEPERS 2014

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Μια διαζευγμένη μητέρα έχει να αντιμετωπίσει την εμμονή της μικρής κόρης της με μια κούκλα, την οποία άφησαν πίσω τους οι προηγούμενοι ένοικοι του καινούργιου τους σπιτιού.

Σχόλιο:Πρόκειται για τηλεταινία οπότε ας μην περιμένει κάποιος σκηνοθεσία τύπου Annabelle αλλά για τηλεταινία τα πάει αρκετά καλά!Το σενάριο αν και συνηθισμένο έχει ενδιαφέρον και είναι διασκεδαστικό σε όλη τη διάρκεια!Δεν έχουμε να κάνουμε (δυστυχώς) με κούκλα τύπου chucky που κινείται και σκοτώνει τα θύματα της,ούτε (ευτυχώς) με κούκλα τύπου Annabelle που δεν κάνει τίποτα απολύτως!Σε αυτή τη περίπτωση έχουμε κάτι το ενδιάμεσο,η κούκλα δηλαδή παρότι δεν την βλέπουμε εν δράσει έχει πολύ μεγάλο ρόλο και μου άρεσε το όλο concept!Γενικά δεν πρόκειται για κάτι το ξεχωριστό,είναι απλά ένα θριλεράκι για να περάσει η ώρα!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5


Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

GRACE:THE POSSESSION 2014

Βαθμολογία:5/10

Είδος:Τρόμου

Story:Η Γκρέις είναι μια αφελής, αθώα πρωτοετής φοιτήτρια, η οποία δυσκολεύεται να συνηθίσει στο νέο της περιβάλλον και τον ιδιόρρυθμο συγκάτοικό της. Κουβαλώντας το τραύμα του τραγικού θανάτου της μητέρας της, σύντομα, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις σατανικές δυνάμεις που καταλαμβάνουν το σώμα της, πριν να είναι πολύ αργά...

Σχόλιο:Το poster η αλήθεια είναι μου έδινε την εντύπωση πως θα δω μια αρπαχτή,κάτι που δεν ισχύει μιας και σαν παραγωγή είναι προσεγμένη!Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η οπτική απ'την οποία μας παρουσιάζει την ιστορία,δηλαδή το ότι βλέπουμε τα γεγονότα μέσα απ'τα μάτια της δαιμονισμένης!Γενικά σκηνοθετικά τα πάει καλά και δημιουργεί ένταση!Όσον αφορά το σενάριο όμως είναι συνηθισμένο και από ένα σημείο και μετά αρχίζει και χάνεται το ενδιαφέρον!Επίσης τα συνεχή οράματα της πρωταγωνίστριας με κούρασαν!Πάντως παρά τα σεναριακά προβλήματα είναι ένα θρίλερ που βλέπεται!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:2/5


Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

HOUSEBOUND 2014

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Κωμωδία τρόμου

Story:Η Kylie Bucknell αναγκάζεται από το δικαστήριο, λόγω παραβατικής συμπεριφοράς, να επιστρέψει στο πατρικό της για να εκτίσει την ποινή του κατ’ οίκον περιορισμού. Αλλά το χειρότερο μέρος της τιμωρίας της είναι ότι πρέπει να ζήσει με την μητέρα της, μια φλύαρη γυναίκα, η οποία πιστεύει πως το σπίτι είναι στοιχειωμένο. Η Kylie, βέβαια, δεν πείθεται από την μητέρα της μέχρι που αρχίζει να αντιλαμβάνεται να συμβαίνουν περίεργα πράγματα στο σπίτι. Αρχίζει λοιπόν να αναρωτιέται αν έχει κληρονομήσει την φαντασία της μητέρας της ή αν όντως το σπίτι είναι στοιχειωμένο.

Σχόλιο:Η πρώτη ώρα θέλει λίγο υπομονή μιας και δεν έχει κάτι το ξεχωριστό ωστόσο η δεύτερη ώρα ανταμείβει με τις εκπλήξεις και έχει και αρκετή αγωνία!Βέβαια κάποια πράγματα είναι εύκολο να προβλεφθούν αλλά και πάλι το σενάριο σε κερδίζει!Μου άρεσαν πολύ οι ερμηνείες και επίσης μου άρεσε το κυνηγητό προς το τέλος και η προσπάθεια των ηρώων να αμυνθούν με οποιοδήποτε αντικείμενο βρουν μπροστά τους!Υπάρχουν μη ρεαλιστικά στοιχεία εννοείται μιας και υπάρχει και το κωμικό κομμάτι αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να είναι ικανοποιητική και σαν θρίλερ!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:4/5
τρόμος:1/5


Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

KINGDOM COME 2014

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Τρόμου

Story:Mία ομάδα αγνώστων ξυπνάει σε ένα εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο και καταδιώκεται απο μια υπερφυσική δύναμη με κακόβουλες προθέσεις.

Σχόλιο:Το σενάριο είναι πολύ συνηθισμένο και το μυστήριο σχετικά με το ποιο είναι το κοινό που ενώνει τους άγνωστους μεταξύ τους ήρωες και γιατί βρίσκονται εγκλωβισμένοι είναι υπερβολικά εύκολο να προβλεφθεί!Οι ερμηνείες δεν μου άρεσαν αλλά σκηνοθετικά τα πάει σχετικά καλά!Βλέπεται μεν,δεν την βρήκα πολύ κουραστική αλλά μοιάζει με πολλές άλλες ταινίες και δεν έχει τίποτα ξεχωριστό!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5


V/H/S:VIRAL 2014

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Ανθολογία τρόμου

Story:Ακολουθώντας την ίδια ρότα με περισσότερα ανατριχιαστικά γεγονότα,νέοι οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν την δόξα του ιντερνετικού κόσμου με ένα απλό βίντεο βρίσκονται οι ίδιοι να είναι πρωταγωνιστές σε ιστορίες που δεν θα περίμεναν να εξελιχθούν έτσι.Η ιντερνετική τρέλα μόλις ξεκίνησε..

Σχόλιο:Με αυτά που άκουγα για την συγκεκριμένη περίμενα πως θα είναι χάλια ωστόσο την βρήκα αρκετά διασκεδαστική χωρίς να φτάνει βέβαια τις δυο προηγούμενες,ειδικά την δεύτερη που είχε την πιο εμπνευσμένη χρήση του 'found footage'!Σε αυτήν εδώ η χρήση του 'found footage' είναι αδικαιολόγητη κι επίσης η βασική ιστορία δεν συνδέει ουσιαστικά τις 3 ιστορίες!Αυτά είναι και τα βασικά της μειονεκτήματα!Όσον αφορά τις 3 ιστορίες τις βρήκα πολύ ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές!Η πρώτη με τον μανδύα είναι πρωτότυπη και διασκεδαστική αν και προβλέψιμη,η δεύτερη με το παράλληλο σύμπαν είναι αρκετά ανατριχιαστική και η τρίτη επίσης είναι πολύ καλή αν και χρειαζόταν περισσότερες εξηγήσεις!Η βασική ιστορία δεν με τρέλανε!Αξίζει σίγουρα μια ματιά από αυτούς που τους αρέσουν οι ανθολογίες τρόμου!

αγωνία:4/5
splatter:4/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5


Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

INTO THE STORM 2014

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Περιπέτεια,θρίλερ

Story:Σε μία μόνο ημέρα, η πόλη Σίλβερτον δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή επίθεση ανεμοστρόβιλων. Ολόκληρη η πόλη είναι στο έλεος των κυκλώνων, παρόλο που οι κυνηγοί καταιγίδων προβλέπουν επιδείνωση των φαινομένων. Οι περισσότεροι αναζητούν καταφύγιο, αλλά μερικοί τρέχουν προς τους ανεμοστρόβιλους για να δοκιμάσουν πόσο κοντά πρέπει να φτάσει κανείς για να αποθανατίσει αυτό το μοναδικό φυσικό φαινόμενο.

Σχόλιο:Το σενάριο έχει αρκετά προβλήματα,είναι προβλέψιμο,έχει αρκετές χαζές στιγμές κι οι πράξεις πολλών χαρακτήρων μοιάζουν εκτός λογικής!Ωστόσο θεωρώ πως εξαρχής η ταινία δεν είχε σκοπό να στηριχτεί στο σενάριο της,αλλά στην σκηνοθεσία και τα εφέ της και εκεί τα πάει αφάνταστα καλά!Καταφέρνει να γίνει μια εντυπωσιακή περιπέτεια με εξαιρετικά εφέ και απολαυστική δράση!Δεν με κούρασε καθόλου και την βρήκα πάρα πολύ διασκεδαστική!

αγωνία:5/5
splatter:0/5
ανατροπές:0/5


Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

WOLVES 2014

Βαθμολογία:5/10

Είδος:Περιπέτεια τρόμου

Story:Ο 18χρονος Κέιντεν Ρίτσαρντς τα έχει όλα: αρχηγός στην ομάδα ράγκμπι του σχολείου, μαθητής πρώτης κλάσης, μια υπέροχη φιλενάδα. Μια νύχτα όμως ξυπνάει για να βρει τους γονείς του βάναυσα δολοφονημένους και με τρόπο ανακαλύπτει πως μεταλλάσσεται σε ζώο. Έναν άγριο λύκο. Πανικοβλημένος, τρέχει για να ανακαλύψει τι του συμβαίνει και η αναζήτηση του τον οδηγεί στην έρημη πόλη του Λούπιν Ριτζ, όπου δύο φαμίλιες λυκανθρώπων βρίσκονται σε διαμάχη.

Σχόλιο:Καλοσκηνοθετημένο θρίλερ με καλό cast,συγκεκριμένα ο Jason Momoa τα πάει πολύ καλά και ο ρόλος του ταιριάζει απόλυτα!Την ιστορία την βρήκα συνηθισμένη και δεν έχει να δώσει κάτι καινούριο και γενικά σεναριακά το βρήκα κάπως αδιάφορο,με πολλές ευκολίες και επίσης παρά το γεγονός ότι έχει κάποιες εκπληξούλες κατά τη διάρκεια,η έκβαση του είναι τελείως προβλέψιμη!Ωστόσο βλέπεται ευχάριστα,χωρίς να έχει κάτι το αξιομνημόνευτο!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:1/5


Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

STONEHEARST ASYLUM (ELIZA GRAVES) 2014

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Ο Έντουαρντ Νιούγκεϊτ είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ και βρίσκει εργασία ως εκπαιδευόμενος ιατρός σε ψυχιατρική κλινική. Σύντομα, θα αποκτήσει εμμονή με μία από τις συναδέλφους του, την Ελίζα Γκρέιβς. Ακόμα, όμως, αγνοεί ένα τρομακτικό μυστικό που αφορά την ταυτότητα των συναδέλφων του και των ασθενών.

Σχόλιο:Σαν θρίλερ είναι πολύ soft και δεν έχει πολλές δυνατές στιγμές ωστόσο βασίζεται στο πολύ ενδιαφέρον σενάριο του και τις εκπλήξεις που προσφέρει και εκεί τα πάει πολύ καλά!Εννοείται πως όσο πιο άπειρος είναι κάποιος σε αυτού του είδους τις ταινίες τόσο πιο εντυπωσιασμένος θα μείνει απ'τις ανατροπές!Επίσης για να είναι πιο αποτελεσματικές καλό θα ήταν αυτός που θα ξεκινήσει να την δει να ξέρει όσο το δυνατόν λιγότερα και να μην έχει δει ούτε το trailer!Γενικά είναι μια ταινία που βλέπεται πολύ ευχάριστα,με πολύ καλό cast και η ιστορία με συνεπήρε και δεν με έκανε να βαρεθώ καθόλου!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:5/5
τρόμος:0/5





Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

CATCH HELL 2014

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Ο Ryan Phillippe σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο ρόλο ενός διάσημου ηθοποιού που πέφτει θύμα απαγωγής. Στη συνέχεια τον βασανίζουν και τον εκβιάζουν απειλώντας ότι θα ανεβάσουν προσωπικό του υλικό στο λογαριασμό του στο twitter.

Σχόλιο:Είναι η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Ryan Phillippe και προσωπικά την βρήκα μέτρια σε όλα τα επίπεδα!Σκηνοθετικά υπάρχουν λίγες καλές στιγμές αλλά γενικά δεν καταφέρνει να δημιουργήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα και δεν προσφέρει σασπένς!Βέβαια δεν βοηθάει και το σενάριο,το οποίο το βρήκα υπερβολικά αδιάφορο!Σαν σύνολο η ταινία βλέπεται μεν αλλά δεν έχει τίποτα αξιομνημόνευτο και επίσης υπάρχουν βαρετά σημεία!Όσον αφορά την τελική σκηνή δεν ξέρω αν πρόκειται για κάποια ανατροπή ή απλά είναι μια άσχετη σκηνή που μπήκε για τα credits!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5


Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

JINN 2014

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Ο Σόουν απολαμβάνει μια τέλεια ζωή με τη νέα του σύζυγο, Τζασμίν, μέχρι που γίνεται δέκτης ενός μυστικού μηνύματος. Αυτό τον προειδοποιεί για άμεσο κίνδυνο και για μια κατάρα που υπάρχει στην οικογένεια του επί γενεές. Έχοντας χάσει από παιδί τους γονείς του, ο Σον αρχικά δεν δίνει σημασία, μέχρι που μεταφυσικά πράγματα ξεκινούν να συμβαίνουν. 

Σχόλιο:Η ιστορία δεν είναι συνηθισμένη ωστόσο ομολογώ πως δεν κέρδισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον μου!Το σενάριο μου φάνηκε παλιομοδίτικο και προβλέψιμο!Τεχνικά πάντως η ταινία δεν τα πάει κι άσχημα,έχει ικανοποιητική σκηνοθεσία και η εμφάνιση των τζίνι είναι καλή!Βλέπεται,απλά την βρήκα αδιάφορη!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5