Σελίδες

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

THE TOWN THAT DREADED SUNDOWN 2014

Βαθμολογία:8/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Πριν από 65 χρόνια, η μικρή πόλη της Τεξαρκάνα μαστίστηκε από τη δράση ενός ψυχοπαθή δολοφόνου. Αυτό όμως που τότε είχε ονομαστεί "φόνοι του σεληνόφωτος" έχει και πάλι επιστρέψει. Είναι κάποιος αντιγραφέας ή κάτι ακόμα πιο δαιμονικό; Μια μοναχική μαθήτρια του σχολείου, με σκοτεινά μυστικά, ίσως να αποτελέσει το κλειδί της σύλληψης του ψυχοπαθούς.

Σχόλιο:Την ομώνυμη ταινία του 1976 δεν την έχω δει οπότε δεν μπορώ να κάνω σύγκριση!Την συγκεκριμένη την βρήκα ένα εξαιρετικά καλοφτιαγμένο slasher που αν και σεναριακά δεν έχει κάτι καινούριο να προσφέρει,καταφέρνει να γίνει απολαυστική!Είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο όσον αφορά την φωτογραφία και την σκηνοθεσία,έχει καλές ερμηνείες και πολύ καλή ατμόσφαιρα!Όλα αυτά μαζί δεν τα συναντάς εύκολα σε slasher οπότε συγχωρούνται τα όποια ατοπήματα μπορεί να έχει!Υπάρχουν κάποια σεναριακά κενά κι επίσης θα ήθελα να έχει περισσότερους φόνους και περισσότερη δράση όμως γενικά η κάθε εμφάνιση του δολοφόνου είναι αποτελεσματική και το βρήκα στο σύνολο ένα πολύ διασκεδαστικό θρίλερ!

αγωνία:4/5
splatter:4/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:1/5



Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

EXTRATERRESTRIAL 2014

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Τρόμου,επιστημονικής φαντασίας

Story:Ελπίζοντας να περάσει ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο στο δάσος στο ξυλόσπιτο των γονιών της, η Έιπριλ απογοητεύεται όταν ο φίλος της Κάιλ προσκαλεί και τους φίλους του για ένα πάρτι στο δάσος. Καθώς η παρέα τακτοποιείται στην ερημική τοποθεσία ανακαλύπτουν ότι ένα Α.Τ.Ι.Α συνετρίβη κοντά τους, και παρακολουθούνται από έναν από τους επιζώντες του σκάφους. Επιτίθενται και σκοτώνουν τον εξωγήινο. Αυτό έχει σαν συνέπεια να δεχτούν μία σειρά από "φρικιαστικές" επιθέσεις...

Σχόλιο:Το σενάριο ξεκινάει με πολύ γνώριμο τρόπο και εκτός από λίγες στιγμές δεν παύει να είναι συνηθισμένο και προβλέψιμο!Επίσης υπάρχουν κάποιες χαζές συμπεριφορές απ'τους ήρωες!Ωστόσο η ταινία τα πάει καλά στους υπόλοιπους τομείς και ιδιαίτερα στην σκηνοθεσία,η οποία χαρίζει ζωντάνια και ενέργεια!Δεν πέφτει στην παγίδα να αποφεύγει να δείχνει πράγματα,μας τα δείχνει ξεκάθαρα όλα,και τα ufo και τους εξωγήινους και σκηνές στο διάστημα!Γενικά πρόκειται για ένα πολύ διασκεδαστικό θρίλερ που τα καταφέρνει περίφημα αν και είναι λίγο τεμπέλικο σεναριακά!

αγωνία:4/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:2/5


Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ANOTHER ME 2013

Βαθμολογία:5/10

Είδος:Θρίλερ μυστηρίου

Story:Η νεαρή κι όμορφη Φέι βλέπει την κάποτε τέλεια ζωή της να ανατρέπεται λεπτό με το λεπτό. Οι φίλοι της αναφέρουν συζητήσεις μαζί της που αυτή δεν θυμάται ή λένε ότι την είδαν κάπου, σε σημεία που δεν ήταν ποτέ. Αρχικά αναρωτιέται αν έχει τρελαθεί, αλλά στη συνέχεια τα γεγονότα την κάνουν να πιστεύει ότι καταδιώκεται από μια μυστηριώδη σωσία που δεν θέλει μονάχα να κλέψει την ταυτότητα της, αλλά και όλη της τη ζωή.

Σχόλιο:Είναι μια τεχνικά καλή παραγωγή με πολύ καλό cast,όμως πολύ υποτονικό σαν θρίλερ!Η ιδέα φαίνεται ενδιαφέρουσα και το μυστήριο σώζει λίγο την κατάσταση απ'το να γίνει πολύ βαρετή αλλά οι αποκαλύψεις είναι ξενερωτικές κι επίσης η ένταση δεν ανεβαίνει καθόλου,ούτε καν στο φινάλε!Γενικά δεν θα έλεγα πως είναι μια κακή ταινία,απλά αδιάφορη!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5


Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

HAZARD JACK 2014

Βαθμολογία:2/10

Είδος:Τρόμου

Story:Mια παρέα φοιτητών μαζεύονται σε ένα εγκαταλειμμένο νοσοκομείο για ένα Σαββατοκύριακο με πολύ αλκοόλ και πολεμικά παιχνίδια. Το νοσοκομείο αυτό, όμως, έχει γίνει το καταφύγιο ενός βετεράνου του πολέμου ο οποίος πάσχει από διαταραχή μετατραυματικού στρες και λειτουργεί ορμώμενος απ τις παραισθήσεις του.

Σχόλιο:Αποτυχημένο slasher σε όλους τους τομείς!Το σενάριο επαναλαμβάνει όλα τα κλισέ του είδους κι έτσι έχουμε μια παρέα ηλίθιων νέων που πάνε γυρεύοντας και έναν δολοφόνο που δεν μπορεί να σκοτωθεί!Επίσης παρότι όλους τους σκοτώνει χωρίς δισταγμό την πρωταγωνίστρια όταν την πιάσει στα χέρια του αντί να την σκοτώσει θα την δέσει και θα την αφήσει έτσι χωρίς λόγο!Εκτός απ΄το άθλιο σενάριο,έχει και πολύ κακή σκηνοθεσία που κουράζει και επίσης οι φόνοι είναι off camera!Οπότε για να συνοψίσουμε έχουμε ένα κακό και άκρως προβλέψιμο σενάριο,μια κακή σκηνοθεσία,κακές ερμηνείες και φόνους off camera!Τι το διασκεδαστικό έχει αυτή η ταινία?Τίποτα!

αγωνία:2/5
splatter:3/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:1/5


Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

LIFE AFTER BETH 2014

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Κωμωδία τρόμου

Story:Ύστερα από τον ξαφνικό θάνατο της φίλης του Beth, ο Zach είναι απαρηγόρητος. Σαν απο θαύμα όμως, η Beth επιστρέφει στη ζωή και ο Zach αποφασίζει να ζήσει και να κάνει μαζί της, όλα αυτά που δεν πρόλαβαν. Δυστυχώς όμως η Beth δεν είναι όπως τη θυμόταν και σύντομα τα πράγματα θα χειροτερέψουν....

Σχόλιο:Παρότι διαβάζοντας την σύνοψη πίστεψα ότι θα δω μια συνηθισμένη ιστορία τελικά με εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός ότι το σενάριο διαθέτει φρεσκάδα και μέχρι ένα σημείο σε κάνει να αναρωτιέσαι που το πάει!Αυτό βέβαια ισχύει μόνο για την πρώτη ώρα γιατί τελικά στο τελευταίο μισάωρο ακολουθεί τον εύκολο δρόμο και καταλήγει να γίνει αυτό που σε όλη τη προηγούμενη διάρκεια έξυπνα απέφευγε!Γενικά πάντως είναι καλοφτιαγμένη σε όλα τα επίπεδα και βλέπεται ευχάριστα,αν και ούτε πολλά στοιχεία τρόμου έχει,ούτε και πολύ γέλιο!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5





Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ANNABELLE 2014

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Τρόμου

Story:Πριν από ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ, ήταν η Annabelle! Η όμορφη, vintage κούκλα που επιλέγει να κάνει δώρο ο Τζον Φορμ στην έγκυο γυναίκα του, Μία, μοιάζει να είναι ιδανική. Η χαρά της Μία για την κούκλα Annabelle δεν θα κρατήσει για πολύ όμως… Σύντομα, το ζευγάρι θα δεχτεί μία βίαιη επίθεση από μια ομάδα σατανιστών. Φεύγοντας, οι σατανιστές δεν αφήνουν πίσω τους μόνο αίμα και τρόμο, αλλά και μία δαιμονισμένη Annabelle, η οποία θα διαταράξει τα πνεύματα για τα καλά…!

Σχόλιο:Spin off του 'the conjuring' που ομολογώ το περίμενα καλύτερο,χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως είναι απογοητευτικό!Η ιστορία είναι συνηθισμένη και δεν προσφέρει κάτι καινούριο αλλά η σκηνοθεσία και τα τρομάγματα σώζουν την κατάσταση και ανεβάζουν την ταινία!Βέβαια η σκηνοθεσία δεν είναι τόσο καλή όσο αυτή του James Wan στο 'the conjuring' αλλά είναι πολύ αποτελεσματική!Αυτό που θα ήθελα είναι να είχε περισσότερη συμμετοχή η κούκλα!Γενικά πάντως πρόκειται για μια ικανοποιητική mainstream ταινία τρόμου που όσο πιο άπειρος είναι κάποιος στο είδος τόσο πιο πολύ θα την απολαύσει!

αγωνία:4/5
splatter:2/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:3/5



WRONG TURN 6:LAST RESORT 2014

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Τρόμου

Story:H υπόθεση επικεντρώνεται στον νεαρό Danny ο οποίος κληρονόμησε ένα απομονωμένο ξενοδοχείο στο δάσος που ενδέχεται να αποτελεί τον κρυφό σύνδεσμο με το παρελθόν του. Αφού μεταβεί στην περιοχή με τους φίλους του, αυτοί αρχίζουν να δολοφονούνται ένας ένας ενώ ο Danny θα βρεθεί μπροστά σε συνταρακτικές εκπλήξεις και διλήμματα που σχετίζονται με τους κανίβαλους φονιάδες της περιοχής.

Σχόλιο:Άλλη μια συνέχεια της γνωστής σειράς ταινιών που αυτή τη φορά προσπαθεί να χωρέσει και μια ιστορία ανάμεσα στην καφρίλα και τους φόνους και προσωπικά αυτό το βρήκα θετικό!Βέβαια αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μειωμένη δράση σε σχέση με τις προηγούμενες αλλά τουλάχιστον σου δίνει την εντύπωση πως δεν πρόκειται για τελείως αρπαχτή!Γενικά την βρήκα διασκεδαστική και εννοείται διαθέτει ευφάνταστους φόνους και πολύ gore,οπότε όποιος έχει διασκεδάσει με τις προηγούμενες δεν βρίσκω τον λόγο να μην ευχαριστηθεί κι αυτήν εδώ!Έχοντας στο νου του βέβαια πως εκτός απ'την πρώτη όλες οι υπόλοιπες όπως και αυτή εδώ είναι αρκετά χαμηλού budget (και επιπέδου)!

αγωνία:3/5
splatter:5/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

THE MOUNTAIN OF THE CANNIBAL GOD 1978

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Περιπέτεια τρόμου

Story:Μια ομάδα εξερευνητών και τυχοδιωκτών χάνεται στα βάθη της ζούγκλας.Με φρίκη όμως ανακαλύπτουν πως δεν απειλούνται μονάχα από σαρκοβόρα θηρία, αλλά και από σαρκοβόρους ανθρώπους, καννίβαλους...

Σχόλιο:Τυπικό θρίλερ με κανίβαλους που έχει άφθονο gore και μια συνεχή αίσθηση απειλής!Υπάρχουν κάποια σημεία που γίνεται βαρετή και γενικά θα ήθελα να έχει περισσότερη δράση αλλά βλέπεται ευχάριστα!Το ατού της ταινίας βέβαια είναι η εμφάνιση της πρωταγωνίστριας,η οποία προς το τέλος τα δείχνει κι όλα!

αγωνία:3/5
splatter:5/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5


Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

THE CANAL 2014

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Τρόμου,μυστηρίου

Story:Ο Ντέιβιντ εργάζεται στο κινηματογραφικό αρχείο και έχει μόλις μετακομίσει, μαζί με τη σύζυγό του, Αλις, στο νέο τους σπίτι, κοντά στο παλιό κανάλι ύδρευσης. Ολα μοιάζουν υπέροχα στην επιφάνεια, αλλά ο νεαρός άνδρας υποπτεύεται πως η γυναίκα του τον απατά, ενώ ένα αρχειακό φιλμάκι τού αποκαλύπτει πως η κατοικία τους ήταν το σκηνικό αποτρόπαιων φόνων στις αρχές του 20ού αιώνα. Πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα; Πολύ, καθώς ο Ντέιβιντ αρχίζει να νιώθει μια αόρατη παρουσία εντός του σπιτιού, ενώ λίγο αργότερα η γυναίκα του εξαφανίζεται και οι υποψίες πέφτουν πάνω του. 

Σχόλιο:Ένα ψυχολογικό θρίλερ που αν και δεν ξεφεύγει απ'τα συνηθισμένα,είναι τόσο καλοφτιαγμένο που γίνεται αποτελεσματικό!Η ιστορία χτίζεται αργά και δημιουργεί μπόλικο ενδιαφέρον και βρήκα όλες τις ερμηνείες εξαιρετικές και ρεαλιστικές!Εκτός αυτού,υπάρχουν αρκετές ανατριχιαστικές σκηνές και τρομάγματα που θα ικανοποιήσουν τους horror fans!Όσον αφορά το φινάλε,όποιος έχει δει πολλές ταινίες τρόμου δεν θα ξαφνιαστεί ωστόσο είναι ικανοποιητικό!Πρόκειται για μια ατμοσφαιρική ταινία τρόμου που πετυχαίνει τον σκοπό της!

αγωνία:4/5
splatter:3/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:3/5


NIGHT CLAWS 2013

Βαθμολογία:2/10

Είδος:Τρόμου

Story:Μια μικρή πόλη τρομοκρατείται από ένα δολοφόνο που είναι για αίμα διψασμένος και σκοτώνει χωρίς προειδοποίηση και χωρίς διακρίσεις.

Σχόλιο:Πολύ ερασιτεχνική ταινία που αδυνατεί να γίνει διασκεδαστική λόγω της τόσο κακής εκτέλεσης!Το σενάριο είναι για γέλια,οι ερμηνείες άθλιες και η σκηνοθεσία χάλια!Το τέρας κάνει μπαμ ότι είναι ψεύτικο και οι επιθέσεις του είναι παντελώς αδιάφορες!

αγωνία:2/5
splatter:3/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:1/5



Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

MOCKINGBIRD 2014

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Τρόμου

Story:Σε ένα ζευγάρι δίνεται μια κάμερα και οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν, αλλιώς κάποιος θα πεθάνει...

Σχόλιο:Found footage θρίλερ με home invasion στοιχεία που ξεκινάει με πολύ ενδιαφέρον τρόπο και δημιουργεί ένα μυστήριο αλλά στην πορεία όλα γίνονται αρκετά εύκολα να προβλεφθούν!Ο τρόπος που κλείνει η ιστορία δεν με ικανοποίησε και πιστεύω πως χρειαζόταν κάποιες παραπάνω εξηγήσεις για να είναι κάπως αποτελεσματικό!Από κει και πέρα,μου άρεσε πολύ η σκηνοθεσία και η ατμόσφαιρα απειλής που υπάρχει διάχυτη σε όλη τη ταινία όπως επίσης και οι μουσικές επιλογές!Θεωρώ πως σαν θρίλερ είχε πολλές δυνατότητες αλλά τελικά τις έχασε,όμως βλέπεται ευχάριστα και έχει σασπένς!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:2/5



Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

CURTAINS 1983

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Τρόμου,μυστηρίου

Story:Μια έμπειρη ηθοποιός ονόματι Samantha εισάγεται σ’ ένα ψυχιατρικό ίδρυμα με την σύμφωνη γνώμη του σκηνοθέτη της επερχόμενης ταινίας τους που θα λέγεται Audra. Όμως ο σκηνοθέτης την παρατάει στο ίδρυμα και προσκαλεί στο απομακρυσμένο σπίτι του για audition έξι νέες κοπέλες εκ των οποίων η μία θα επιλεχθεί ως πρωταγωνίστρια στο φιλμ του. Εν τω μεταξύ η Samantha το σκάει από το ίδρυμα εξαγριωμένη και μεταβαίνει στο σπίτι του σκηνοθέτη όπου γίνονται οι auditions. Σύντομα οι κοπέλες δολοφονούνται από έναν μυστηριώδη φονιά που καλύπτει το πρόσωπό του με μια τρομακτική μάσκα γριάς. Ποιος και γιατί κρύβεται πίσω από το αιματοκύλισμα;

Σχόλιο:Slasher θρίλερ που τα πάει καλά όσον αφορά την ατμόσφαιρα κι επίσης βρήκα πολύ καλή και ανατριχιαστική τη μάσκα του δολοφόνου!Αγαπημένη σκηνή αυτή με το κυνηγητό στον πάγο!Δεν έχει πολύ δράση αλλά το σενάριο έχει ενδιαφέρον και δεν γίνεται βαρετή!Αυτό που με ξένισε είναι το γεγονός ότι δείχνει ελάχιστα τους φόνους και δεν είναι αρκετά βίαιη!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:1/5


Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

THE LAST SHOWING 2014

Βαθμολογία:5/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Ένα ζευγάρι παγιδεύεται μέσα σε έναν κινηματογράφο και αναγκάζονται να γίνουν απρόθυμοι ηθοποιοί σε μια ταινία που γυρίζεται από κάμερες παρακολούθησης...

Σχόλιο:Η ιστορία αν και είναι κάπως προβλέψιμη δεν μπορώ να πω πως είναι αρκετά συνηθισμένη!Ωστόσο αυτό που με ξένισε είναι η έλλειψη ρεαλισμού σε κάποιες συμπεριφορές και καταστάσεις!Γενικά από άποψη παραγωγής δεν τα πάει άσχημα,βλέπεται ευχάριστα,απλά την βρήκα κάπως αδιάφορη!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5


Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

DELIVER US FROM EVIL 2014

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Τρόμου,αστυνομικό θρίλερ

Story:Ο νεοϋορκέζος αστυνόμος Ραλφ Σάρτσι παλεύει με τους προσωπικούς του δαίμονες, τη στιγμή που αναλαμβάνει μια σειρά από απεχθή εγκλήματα. Αναγκάζεται να ενώσει τις δυνάμεις του με ένα εξορκιστή ιερέα, παρά τις αντίθετες ιδέες του, για να πολεμήσει τις υποχθόνιες οντότητες που φαίνεται να καταλαμβάνουν την πόλη. 

Σχόλιο:Mainstream ταινία τρόμου που βλέπεται ευχάριστα και προσφέρει και κάποια τρομάγματα!Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει κάπως απ'τις υπόλοιπες είναι το γεγονός ότι ξεκινάει ως αστυνομικό θρίλερ αλλά συνδυάζει και στοιχεία από ταινίες τρόμου!Η πρώτη ώρα μου άρεσε πολύ και μου έδωσε ελπίδες ότι θα δω κάτι ιδιαίτερο και δυνατό ωστόσο δυστυχώς η συνέχεια δεν διατήρησε την φρεσκάδα και κατέληξε να γίνει μια απ'τα ίδια!Πάντως παρότι δεν καταφέρνει να κάνει τελικά την διαφορά αποτελεί μια πολύ καλή ταινία τρόμου!

αγωνία:4/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:3/5


Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

SEE NO EVIL 2 (2014)

Βαθμολογία:6/10

 Είδος:Τρόμου

Story:Μια ομάδα φίλων πηγαίνουν μια μεταμεσονύκτια βόλτα στο νεκροτομείο της πόλης για να κάνουν έκπληξη στην φίλη τους Έιμι για τα γενέθλια της. Αλλά η έκπληξη γι' αυτούς είναι όταν το πτώμα του μονόφθαλμου και ψυχοπαθή Τζέικομπ Γκουντνάιτ ανασταίνεται απροσδόκητα από ένα υπόγειο. Το ξέφρενο τους πάρτι μετατρέπεται σύντομα σε τρομακτική σφαγή όπου ο σαδιστής δολοφόνος συνεχίζει το άγριο μακελειό του με γάντζους, χειρουργικά μαχαίρια και πριόνια.

Σχόλιο:Η πρώτη ταινία ήταν ένα συνηθισμένο αλλά πολύ διασκεδαστικό και βίαιο slasher και θα την βαθμολογούσα με ένα 7!Το συγκεκριμένο sequel δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω και μπορώ να πω πως από άποψη βίας και φόνων πάει ένα βήμα πίσω!Σκηνοθετικά δεν είναι κακό αν και περίμενα περισσότερα απ'τις αδερφές Soska και όσον αφορά το σενάριο δεν λείπουν τα κλισέ του είδους!Πάντως είναι διασκεδαστικό και γρήγορο και βλέπεται αρκετά ευχάριστα!Επίσης μου άρεσε η παλαβή ερμηνεία της Katharine Isabelle!

αγωνία:4/5
splatter:4/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5


Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

GOOD PEOPLE 2014

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Περιπέτεια,θρίλερ

Story:Ένα ζευγάρι Αμερικανών που ζει στο Λονδίνο ανακαλύπτει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό κρυμμένο στο διαμέρισμα του νεκρού τους νοικάρη. Το ζευγάρι επιλέγει να πάρει τα λεφτά, αλλά αυτό τους κάνει στόχους του ληστή που τα είχε κλέψει. 

Σχόλιο:Συνηθισμένο αλλά διασκεδαστικό θριλεράκι με ένα καλό κι αναγνωρίσιμο cast!Υπάρχουν κάποιες χαζές συμπεριφορές απ'τους κακούς κι επίσης θα ήθελα καλύτερη ανάπτυξη των χαρακτήρων των δυο πρωταγωνιστών αλλά σε γενικές γραμμές τα πάει καλά!Ένα έργο για να περάσει ευχάριστα η ώρα που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5


Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

NEVERLAKE 2013

Βαθμολογία:5/10

Είδος:Τρόμου,μυστηρίου

Story:Η Τζένη αποφασίζει να επισκεφτεί τον πατέρα της ο οποίος ζει σε ενα απομακρυσμένο σπίτι. Αμέσως θα «βυθιστεί» σε έναν κόσμο που περιβάλλεται από μυστήριο και τρόμο…

Σχόλιο:Μου άρεσε πολύ η σεναριακή ιδέα όπως επίσης και το φινάλε που έχει δραματικούς τόνους!Ωστόσο την βρήκα αρκετά αργή και στα όρια να γίνει βαρετή!Δεν πρόκειται για μια δυνατή ταινία τρόμου,δεν προσφέρει τρόμο σε ικανοποιητικές δόσεις,αλλά κυρίως για ένα θρίλερ μυστηρίου με κάποια μεταφυσικά στοιχεία!Ενδιαφέρον μεν,αλλά θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα με την συγκεκριμένη ιδέα!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:1/5


Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

A GOOD MARRIAGE 2014

Βαθμολογία:5/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Όταν ο επί 20 χρόνια σύζυγος της φεύγει για ένα ακόμα επαγγελματικό ταξίδι, η Ντάρσι κάνει μια τρομακτική ανακάλυψη στο γκαράζ του σπιτιού, ψάχνοντας απλά για μπαταρίες.

Σχόλιο:Διαβάζοντας την σύνοψη και ξέροντας ότι πρόκειται για ιστορία του Stephen King θα περίμενε κανείς ένα δυνατό θρίλερ ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει!Είναι ένα αρκετά χαμηλών τόνων θρίλερ που δεν διαθέτει δράση ούτε σημαντική αγωνία και στηρίζεται στην ερμηνεία της πολύ καλής πρωταγωνίστριας του!Το σενάριο το βρήκα αρχικά ενδιαφέρον μεν,έχει ρεαλιστικά στοιχεία ωστόσο θα μπορούσε να είναι πιο διασκεδαστικό!Γενικά στο σύνολο την βρήκα αδιάφορη σαν ταινία,αλλά σίγουρα όχι κακοφτιαγμένη!

αγωνία:2/5
splatter:1/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5


Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

LUCY 2014

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας,θρίλερ

Story:Σε έναν κόσμο που διοικείται από μαφιόζους, συμμορίες, ναρκομανείς και διεφθαρμένους αστυνομικούς, μια όμορφη κοπέλα, η Λούσι, που ζει στο Ταϊπέι της Ταϊβάν, αναγκάζεται να γίνει το ανθρώπινο βαποράκι για τη μαφία, η οποία της έχει τοποθετήσει μέσα της με εγχείρηση το «εμπόρευμα». Το ναρκωτικό όμως αρχίζει και διεισδύει στον οργανισμό της, μεταλλάσσοντας την σε υπεράνθρωπη. Μπορεί να έχει απίστευτες γνώσεις, να μη νιώθει κανέναν πόνο, αλλά και να μετακινεί αντικείμενα με το μυαλό της, κάτι που την κάνει ατρόμητη επί των εχθρών της. 

Σχόλιο:Μια πολύ διασκεδαστική περιπέτεια με ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο που σε κρατάει μέχρι και το τελευταίο λεπτό!Έχει πολύ καλό ρυθμό και η Scarlett Johansson είναι εξαιρετική στον ρόλο της!Δεν βρήκα κάποιο σημαντικό ελάττωμα,οι υπερβολές που υπάρχουν είναι δικαιολογημένες οπότε θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή ταινία για να περάσει κάποιος την ώρα του!

αγωνία:4/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5


Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

STRIPPED 2013

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Κωμωδία τρόμου

Story:Τέσσερις φίλοι πάνε στο Λας Βέγκας με την ελπίδα να βρουν την απόλυτη περιπέτεια ακολασίας και να δημιουργήσουν αναμνήσεις που θα θυμούνται μια ζωή.Όμως τα πράγματα θα πάρουν φρικιαστική τροπή όταν θα βρεθούν μπλεγμένοι σε ένα κύκλωμα εμπορίας ανθρώπινων οργάνων...

Σχόλιο:Στο μεγαλύτερο μέρος της μα δείχνει τις βλακείες που κάνουν οι πρωταγωνιστές και την έξαλλη ζωή που προσπαθούν να κάνουν!Τα στοιχεία θρίλερ αργούν πολύ να κάνουν την εμφάνιση τους και όταν την κάνουν γίνεται με μη ικανοποιητικό τρόπο!Οι ερμηνείες δεν είναι καλές κι επίσης η σκηνοθεσία δεν βοηθάει καθόλου!Αυτό που μου άρεσε είναι οι sexy στιγμές και η ιδέα της ταινίας που σίγουρα δεν είναι πρωτότυπη αλλά είναι καλή για θρίλερ και θα μπορούσε με μια καλύτερη εκτέλεση να κάνει την ταινία ρεαλιστική!

αγωνία:2/5
splatter:2/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:1/5


HORNS 2013

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Θρίλερ φαντασίας,τρόμου

Story:Την επομένη από τη δολοφονία της κοπέλας του και μετά από νύχτα κραιπάλης, ο Ιγκ Πέρις ξυπνάει το πρωί και διαπιστώνει ότι φυτρώνουν δυο κέρατα στο κεφάλι του. Τα κέρατα έχουν υπερφυσικές δυνάμεις που οδηγούν τους ανθρώπους να εξομολογούνται τις αμαρτίες τους, γεγονός που τα καθιστά ένα αποτελεσματικό εργαλείο που θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τις συνθήκες θανάτου της αγαπημένης του.

Σχόλιο:Παραμύθι τρόμου το οποίο έχει μεν ξεκάθαρα κάποια πρωτοτυπία αλλά δεν καταφέρνει να γίνει τόσο ξεχωριστό όσο προσπαθεί!Ωστόσο μιλάμε για μια πολύ καλή ταινία με πολύ καλές ερμηνείες και μια εξαιρετική σκηνοθεσία που ανεβάζει ακόμα πιο πολύ το επίπεδο της ταινίας και την κάνει ακόμα πιο διασκεδαστική!Το σενάριο έχει λίγο απ'όλα,διαθέτει και χιούμορ και τρόμο και στοιχεία φαντασίας και φυσικά ένα ενδιαφέρον love story,αυτό που θα ήθελα όμως είναι να ήταν λιγότερο προβλέψιμο!Γενικά την βρήκα αρκετά ενδιαφέρουσα ταινία,βλέπεται ευχάριστα και επίσης με ικανοποίησε και από άποψη βίας παρότι δεν το περίμενα!

αγωνία:3/5
splatter:4/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:1/5


Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

RUN LIKE HELL 2014

Βαθμολογία:3/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Όταν τέσσερις φίλοι καταλήγουν εγκλωβισμένοι σε μια μικρή πόλη του Σπόλντιν, μια τοπική οικογένεια προσφέρει βοήθεια.Τα πραγματικά κίνητρα της οικογένειας αποκαλύπτονται, καθώς τα ζευγάρια παλεύουν για τις ίδιες τους τις ζωές.

Σχόλιο:Πρόκειται για θρίλερ επιβίωσης που δυστυχώς πάσχει σε πολλούς τομείς!Σίγουρα δεν είναι πρωτότυπο αλλά εκτός αυτού το σενάριο γελοιοποιείται αρκετές φορές και υπάρχουν κάποιοι 'άκυροι' διάλογοι,οι ερμηνείες είναι κακές και η σκηνοθεσία μοιάζει αρκετά ερασιτεχνική!Μου άρεσε το φινάλε όπως επίσης και κάποιοι θάνατοι που έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις και πιστεύω πως με μια καλύτερη εκτέλεση θα μπορούσε να είναι ένα διασκεδαστικό θρίλερ!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5


Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

THE HUNTED 2013

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Θρίλερ

Story:To μόνο που θέλουν είναι να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα... να κάνουν δικό τους σόου για το κυνήγι. Δυο κυνηγοί κατευθύνονται μέσα στα βαθιά δάση της Δυτικής Βιρτζίνια, μόνο για να διαπιστώσουν ότι δεν είναι μόνοι...

Σχόλιο:Συνηθισμένο found footage θρίλερ που δεν καταφέρνει να κάνει την διαφορά και να ξεπεράσει τον μέσο όρο!Δεν είναι κακοφτιαγμένη ταινία ωστόσο είναι ανέμπνευστη τόσο σεναριακά όσο και σκηνοθετικά!Γενικά δεν είχε κάτι το πραγματικά ενδιαφέρον για να με κρατήσει κολλημένο και να μου δημιουργήσει αγωνία,οι κεντρικοί ήρωες δεν μου προκάλεσαν ιδιαίτερη συμπάθεια αν και το γεγονός ότι είναι κυνηγοί δεν βοηθάει έτσι κι αλλιώς και εκτός αυτού η απειλή δεν μας γίνεται ποτέ ξεκάθαρα ορατή!Περίμενα κάτι καλύτερο για το σκηνοθετικό και σεναριακό ντεμπούτο του Josh Stewart!

αγωνία:2/5
splatter:1/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:1/5


Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

LOST TIME 2014

Βαθμολογία:3/10

Είδος:Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας,τρόμου

Story:Γυρνώντας από την επίσκεψη στο γιατρό και έχοντας λάβει τα χειρότερα νέα, η Valerie με την αδελφή της Melissa, σταματούν σε ένα απομονωμένο κομμάτι του δρόμου. Ξαφνικά τις χτυπά ένα εκτυφλωτικό φως. 12 ώρες μετά, η Valerie ξυπνά και με φρίκη ανακαλύπτει ό, τι η αδελφή της έχει εξαφανιστεί...

Σχόλιο:Μου άρεσε η αρχή που μας δείχνει την αδελφική σχέση των δυο ηρωίδων ωστόσο απ΄το σημείο που αρχίζει το sci fi στοιχείο η ταινία το χάνει!Το σενάριο γίνεται ένας αχταρμάς που δεν οδηγεί και σε κάποιο ικανοποιητικό φινάλε κι επίσης ερμηνευτικά και σκηνοθετικά υπάρχουν πολλά προβλήματα!Γενικά βρήκα ενδιαφέρουσα την διαφορετική προσέγγιση του θέματος παρουσιάζοντας μας ένα alien abduction με στοιχεία από το 'fringe' ωστόσο η εκτέλεση είναι αποτυχημένη!

αγωνία:2/5
splatter:2/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5