Σελίδες

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

DAGLICHT 2013

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Η νεαρή Iris, ανύπαντρη μητέρα και δικηγόρος, μεγαλώνει μόνη της τον 7χρονο γιο της. Όταν ο μικρός αρχίζει να εκδηλώνει προβλήματα συμπεριφοράς, αναγκάζεται να τον πάρει από το σχολείο και να καταφύγει στο σπίτι της μητέρας της. Επειδή όμως εκείνη πρέπει να φύγει σε ταξίδι, η Iris μένει εκεί με τον μικρό της. Ένας τεχνικός που τους επισκέπτεται, της αποκαλύπτει πως δεν είναι το μοναδικό παιδί... 

Σχόλιο:Την μια διάβαζα πως πρόκειται για περιπέτεια-θρίλερ και την άλλη για ταινία τρόμου!Τελικά μοιάζει περισσότερο με ένα δράμα μυστηρίου και έχει και λίγα στοιχεία από θρίλερ!Έχει αργό ρυθμό αλλά δεν γίνεται βαρετή μιας και το μυστήριο έχει ενδιαφέρον!Το σενάριο αν και έχει σεναριακές τρύπες και πολλές ευκολίες,καταφέρνει στο τέλος να ανεβάσει την ταινία με τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει!Όχι ότι έμεινα με το στόμα ανοιχτό πάντως!Γενικά είναι ένα ικανοποιητικό χαμηλών τόνων θρίλερ!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:4/5
τρόμος:0/5



Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

EMBRACE OF THE VAMPIRE 2013

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Τρόμου

Story:Η Σαρλότ, μια άτολμη έφηβη εγκαταλείπει το καθολικό σχολείο για μια νέα ζωή στο πανεπιστήμιο. Όμως, ένα αρχαίο κακό την ακολούθησε, βασανίζοντας την με εφιάλτες και με τις απαγορευμένες επιθυμίες. Είναι μια πείνα που μπορεί να χορτάσει μόνο από αισθησιακές απολαύσεις της σάρκας ... και μια δίψα για αίμα...

Σχόλιο:Μια ταινία που δεν φέρνει τίποτα το φρέσκο και κατά τη γνώμη μου αποτυγχάνει να γίνει ικανοποιητική για τους fans κάθε είδους!Προσφέρει λίγο από ερωτισμό και λίγο από τρόμο,αλλά τίποτα σε μεγάλες δόσεις!Την πρώτη ώρα,η οποία αναλώνεται σε ασήμαντες λεπτομέρειες και στα αμέτρητα οράματα της πρωταγωνίστριας,την βρήκα κουραστική!Η δεύτερη ώρα κάτι πάει να κάνει έχοντας λίγη αγωνία αλλά δεν δίνει κάποια σημαντική κορύφωση!Γενικά είναι μια κλισεδιάρικη και προβλέψιμη ιστορία!Πάντως σαν ταινία δεν μπορώ να πω πως την βρήκα φοβερά κακοφτιαγμένη!

αγωνία:2/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ALL HALLOWS' EVE 2013

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Ανθολογία τρόμου

Story:Η όμορφη και ανυποψίαστη Sarah προσβλέπει σε μια ήσυχη νύχτα του Halloween, στο σπίτι των δύο έφηβων που κάνει babysitting. Όλα όμως ανατρέπονται όταν ανακαλύπτει μια βιντεοκασέτα VHS, μέσα στην τσάντα των κερασμάτων. Η ταινία αποτελείται από μια σειρά άγριων δολοφονιών και αλλόκοτων βασανιστηρίων και όλα φαίνεται να συνδέονται με έναν διαβολικό κλόουν. Καθώς ο τρόμος στην ταινία κλιμακώνεται, περίεργα φαινόμενα αρχίζουν να συμβαίνουν στο σπίτι και η Σάρα ανακαλύπτει ότι ο κλόουν έχει κρατήσει το πιο τρομακτικό κέρασμα μόνο γι αυτήν.

Σχόλιο:Πρόκειται για ανθολογία τρόμου με 3 μικρές ιστορίες που συνδέονται όμως και με την βασική ιστορία!Οι ιστορίες αυτές δεν είναι ούτε ιδιαίτερα πρωτότυπες,ούτε έχουν κάτι το συγκλονιστικό σεναριακά ωστόσο βλέπονται ευχάριστα!Γενικά η ταινία έχει χαμηλή ποιότητα παραγωγής,όμως είναι διασκεδαστική!Βλέπεται ευχάριστα μεν,ξεχνιέται δε πολύ γρήγορα!

αγωνία:3/5
splatter:4/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5


Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

OUTPOST:RISE OF THE SPETSNAZ 2013

Βαθμολογία:5/10

Είδος:Περιπέτεια,τρόμου

Story:1944 - Πίσω απ το Γερμανικό Ανατολικό Μέτωπο. Μετά από μια επιτυχημένη επιδρομή σε ένα κομβόι των Ναζί ο λοχίας Ντόλοκοβ και οι Ρώσοι καταδρομείς του, αποκαλύπτουν ένα σοκαριστικό ερευνητικό σχέδιο που μπορεί να αλλάξει το ρεύμα του πολέμου...

Σχόλιο:Η τρίτη αυτή ταινία του franchise έχει λιγότερα ζόμπι απ'τις προηγούμενες,ωστόσο έχει μπόλικη δράση και καλή σκηνοθεσία!Το σενάριο δεν προσφέρει τίποτα το πρωτότυπο,υπάρχουν κάποιοι γελοίοι διάλογοι και επίσης οι ήρωες είναι υπερβολικά νταήδες για να γίνουν συμπαθείς!Πάντως το καλό είναι ότι ούτε βαρετή είναι ούτε κακοφτιαγμένη,οπότε βλέπεται ακόμα κι αν δεν έχει τίποτα να προσφέρει!

αγωνία:3/5
splatter:4/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:1/5



uwantme2killhim? (U WANT ME 2 KILL HIM?) 2013

Βαθμολογία:5/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Η Επιθεωρητής Sarah Clayton (Joanne Froggatt) προσπαθεί να αποδείξει γιατί ο Mark (Jamie Blackley) μαχαίρωσε τον John (Toby Regbo). Οι δύο τους ήταν φίλοι και ο Μark ισχυρίζεται ότι το έγκλημα ήταν αναγκαίo. Καθώς εξετάζει βαθύτερα το έγκλημα και τους δύο εφήβους, ανακαλύπτει ότι ο Mark συμμετείχε σε ένα chatroom και γοητεύτηκε από την Rachel (Jaime Winstone).

Σχόλιο:Ακόμα κι αν βασίζεται σε αληθινή ιστορία,εμένα το σενάριο μου φάνηκε υπερβολικό και μη ρεαλιστικό!Όσο κι αν προσπάθησα να κατανοήσω τον χαρακτήρα του πρωταγωνιστή δεν το κατάφερα και μου φάνηκε τελείως χαζός!Η έκπληξη που έχει το φινάλε γίνεται εύκολα αντιληπτή παρά το γεγονός ότι η ταινία προσπαθεί να ξεγελάσει τον θεατή!Γενικά ενώ τεχνικά την βρήκα άρτια και είχε ένα ενδιαφέρον εκ πρώτης όψεως φινάλε,αποδείχτηκε κατώτερη των προσδοκιών μου!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:4/5
τρόμος:0/5

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

LIZZIE 2013

Βαθμολογία:3/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Στις 4 Αυγούστου, 1892, οι Andrew Jackson Borden και Abby Durfee Borden δολοφονήθηκαν βάναυσα με ένα παλιό τσεκούρι στο ίδιο τους το σπίτι. Τα χτυπήματα του φονικού όπλου ήταν τόσο βίαια και πολλά που τα κρανία τους ήταν τρομακτικά παραμορφωμένο. Μολονότι είχε αθωωθεί, όλοι πιστεύανε ότι η κόρη τους, Lizzie Borden, είναι υπεύθυνη για αυτό αποτρόπαιο έγκλημα..!

Σχόλιο:Έχει ένα κακό και βαρετό σενάριο,με την ελάχιστη δράση να περιορίζεται στη φαντασία και τα όνειρα της πρωταγωνίστριας αλλά και του γκόμενου της,και δεν λείπουν και κάποιες ηλίθιες συμπεριφορές και καταστάσεις!Πχ το αγόρι της ενώ ξέρει πως αυτή είναι ψυχικά εύθραυστη,της κάνει φάρσα παριστάνοντας τον ληστή!Η σκηνοθεσία είναι επίσης κακή,όπως επίσης και οι ερμηνείες!Ένα βαρετό ghost story χωρίς τρόμο!

αγωνία:2/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5


+1 (PLUS ONE) 2013

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Θρίλερ,επιστημονικής φαντασίας

Story:Τρία κολεγιόπαιδα κάνουν το μεγαλύτερο πάρτι της χρονιάς, όταν ένα μυστηριώδες φαινόμενο διαταράσσει τη νύχτα. Γρήγορα επικρατεί το χάος. Θα μπορέσουν να παραμείνουν ζωντανοί;

Σχόλιο:Έχει ένα πρωτότυπο σενάριο που μου κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι τέλους,καλές ερμηνείες και πολύ καλή σκηνοθεσία!Γενικά σαν ιστορία σε απορροφά μιας και δεν σου κάνει ξεκάθαρο από νωρίς το προς τα που οδηγείται και θέτει με έμμεσο τρόπο και κάποια ζητήματα για σκέψη,όπως πχ κατά πόσο αγαπάμε τον ίδιο μας τον εαυτό,σε τι καταστάσεις μας οδηγεί ο φόβος και η μη ανεκτικότητα,ποια είναι τα όρια μεταξύ πραγματικής αγάπης και απλής εμμονής!Δεν είναι ακριβώς θρίλερ,μιας και χρησιμοποιεί στοιχεία από διάφορα είδη,όπως της εφηβικής κωμωδίας και φυσικά της επιστημονικής φαντασίας!Υπάρχουν κάποια προβλήματα ως προς τον ρεαλισμό,πχ με όλα αυτά τα τρελά που συμβαίνουν πως γίνεται ο καημός του πρωταγωνιστή να είναι ακόμα το πως θα ρίξει την πρώην γκόμενα του ωστόσο αυτό που με ενόχλησε κυρίως είναι το φινάλε που παραείναι εύκολο και χαλάει κάπως όλο το προηγούμενο έξυπνο μέρος της ταινίας!

αγωνία:4/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

100 GHOST STREET:THE RETURN OF RICHARD SPECK 2012

Βαθμολογία:5/10

Είδος:Τρόμου

Story:45 χρόνια μετά την σφαγή, το 2010 ερευνητές του μεταφυσικού προσπάθησαν να βιντεοσκοπήσουν έναν από τους μεγαλύτερους δολοφόνους της Αμερικής για τους μαζικούς φόνους που έκανε,τον Ρίτσαρντ Σπέκ και συγκεκριμένα το φάντασμα του στο μέρος όπου και έκανε τους περισσότερους φόνους του. Οι οικογένειες των θυμάτων έδωσαν άδεια ώστε να δειχτεί το υλικό που κινηματογραφεί τις τελευταίες μέρες των θυμάτων…

Σχόλιο:Τεχνικά δεν μπορώ να πω πως την βρήκα κακή,η σκηνοθεσία είναι καλή και η χρήση της κάμερας δεν γίνεται ενοχλητική παρά μόνο λίγο στα τελευταία λεπτά της ταινίας!Ούτε οι ερμηνείες είναι όσο κακές περίμενα!Το σενάριο ωστόσο είναι ανέμπνευστο,το τέλος μας γίνεται γνωστό απ'την αρχή,οι ήρωες πάνε γυρεύοντας και υπάρχουν και κάποιες ηλίθιες συμπεριφορές!Αυτό που μου άρεσε είναι ότι το φάντασμα είναι ιδιαίτερα επιθετικό,με αποτέλεσμα αυτό που βλέπουμε στην ουσία να είναι ένας αόρατος δολοφόνος κι όχι ένα φάντασμα που προσπαθεί απλά να τρομάξει!Προτείνεται σε όσους αρέσουν τα found-footage και δεν έχουν πρόβλημα με την επανάληψη!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:2/5


Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

COLD BLOODED 2012

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Αστυνομικό θρίλερ

Story:H Φράνσις είναι μια σκληροτράχηλη αστυνομικός και ο Κορντέρο είναι ένας βάναυσος γκάνγκστερ, ο οποίος συλλαμβάνεται για ληστεία και φόνο. Όταν κάτι πάει στραβά με τη ληστεία τού Κορντέρο, το αιμοβόρο αφεντικό του τον θέλει νεκρό, με κάθε τίμημα...

Σχόλιο:Το σενάριο είναι μεν αρκετά απλοικό αλλά το βρήκα διασκεδαστικό και κάποιες στιγμές πολύ ρεαλιστικό!Μου άρεσε πολύ το πρωταγωνιστικό δίδυμο,ειδικά η αστυνομικός μου άρεσε και σαν ερμηνεία αλλά και σαν ρόλος πολύ!Γενικά η ταινία για το budjet της είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και αποτελεί ένα καλό αγωνιώδες και βίαιο αστυνομικό θρίλερ!

αγωνία:4/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5


Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

COMPLICITY 2013

Βαθμολογία:3/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Όταν ένα φαινομενικά διασκεδαστικό πάρτι πηγαίνει στραβά, μια ομάδα νέων παιδιών πρέπει να αποφασίσουν για τις τύχες τους... 

Σχόλιο:Η σκηνοθεσία είναι ικανοποιητική,όπως και οι ερμηνείες,εκτός απ'την εκνευριστικά κακή ερμηνεία του αθλητή της παρέας!Το σενάριο  το βρήκα αρκετά κακό,με χαζές και μη ρεαλιστικές συμπεριφορές και γενικά η ιστορία δεν οδηγείται πουθενά!Από ένα σημείο και μετά χάνει κάθε ενδιαφέρον και γίνεται κουραστική!

αγωνία:2/5
splatter:1/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5


FORGETTING THE GIRL 2012

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Δράμα,θρίλερ

Story:Στοιχειωμένος από ένα τραυματικό γεγονός του παρελθόντος, ο Κέβιν Γουλφ παλεύει συστηματικά να ξεχνάει όλες τις άσχημες εμπειρίες του. Η προσπάθειά του όμως, να σβήσει το παρελθόν του, απειλεί να αφανίσει το μέλλον του.

Σχόλιο:Πρόκειται στην ουσία για δράμα,με λίγα στοιχεία από θρίλερ!Η ιστορία είναι αρκετά απλή και προβλέψιμη,κάτι που όσο να'ναι ρίχνει την ταινία,δεν είναι όμως καθόλου κουραστική!Τα στοιχεία που ανεβάζουν πολύ το επίπεδο της ταινίας είναι η πολύ καλή σκιαγράφηση των χαρακτήρων και οι εξαιρετικές ερμηνείες και αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα όλοι οι ήρωες να μοιάζουν σαν υπαρκτά πρόσωπα!Γενικά μπορεί σαν σενάριο να μην κάνει ιδιαίτερη εντύπωση,σαν σύνολο όμως έτσι όπως έχει φτιαχτεί η ταινία με άφησε ευχαριστημένο!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5


Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ESCAPE FROM TOMORROW 2013

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Φαντασίας,τρόμου

Story:Ένας μεσήλικας πατέρας δυο παιδιών μαθαίνει πως έχασε την δουλειά του, αλλά αποφασίζει να το κρατήσει μυστικό και να περάσει μία ολόκληρη ημέρα με την οικογένεια στο πάρκο, ανάμεσα σε μαγεμένα κάστρα και πριγκίπισσες του παραμυθιού. Σύντομα όμως το βιομηχανικό κέφι της φανταστικής γης που τον περιβάλλει αρχίζει να στοιχειώνει το υποσυνείδητό του. 

Σχόλιο:Ήμουν σίγουρος πως αυτή η ταινία θα με άφηνε ευχαριστημένο,δυστυχώς όμως έπεσα έξω!Την βρήκα αρκετά παράξενη για τα γούστα μου και χωρίς σαφή στόχο!Βλέπουμε διάφορα περίεργα γεγονότα απ'την σκοπιά του καταπιεσμένου πρωταγωνιστή και είναι δυσδιάκριτο αν αυτά συμβαίνουν στην πραγματικότητα ή πρόκειται για αποκυήματα της φαντασίας του!Το σενάριο όσο περνάει η ώρα γίνεται όλο και πιο μπερδεμένο,ενώ παρεμβάλλονται διάφορες πολύ ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες ιδέες,που όμως δεν οδηγούν πουθενά!Και ακόμα και μετά την τελική σκηνή δεν μπορούσα να καταλάβω τι είδα μόλις!Θεωρώ πως είναι μια πολύ φιλόδοξη ιδέα,το όλο tour στη disneyland σε συνδυασμό με τα διακριτικά στοιχεία τρόμου κρατάει τον ενδιαφέρον,όμως δεν μπορεί να ικανοποιήσει τον μέσο θεατή!

αγωνία:2/5
splatter:1/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5


Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

THE BATES HAUNTING 2012

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Ένα χρόνο πριν, η Agnes Rickover παρευρέθηκε στην εναρκτήρια νύχτα στο Bates Motel and Haunted Hayride. Πήγε για να δει την καλύτερη της φίλη Lily στο δραματικό της ντεμπούτο. Ένα τρομερό ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα να δει η Agnes την Lily να καίγεται ζωντανή. Μετά από ένα χρόνο εμμονής πως η Lily δολοφονήθηκε, ενώ όλοι οι άλλοι έχουν προχωρήσει την ζωή τους, η Agnes πηγαίνει για δουλειά στο Haunt σε μια προσπάθεια να αποκαλύψει το τι πραγματικά έγινε. Τρομακτικά γεγονότα αρχίζουν να συμβαίνουν στους συναδέλφους της και η Agnes θα πρέπει να προσπαθήσει να βρει ποιος είναι πίσω από όλα αυτά τα «ατυχήματα» πριν πεθάνουν και άλλοι άνθρωποι.

Σχόλιο:Ο τίτλος μπορεί να παραπλανήσει κάποιον και να νομίζει πως θα δει ταινία τρόμου με τον Norman Bates απ'το psycho να έχει γίνει φάντασμα,όμως πρόκειται για slasher θρίλερ που δεν έχει να κάνει με την κλασική ταινία!Έχει κακές ερμηνείες και κακή σκηνοθεσία,το σενάριο όμως το βρήκα ενδιαφέρον και δεν με κούρασε καθόλου!Σίγουρα έχει κάποιες χαζές στιγμές,ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά,όμως βλέπεται ευχάριστα!Προτείνεται μόνο σε φανατικούς των θρίλερ που δεν τους νοιάζει η ποιότητα όσον αφορά την παραγωγή!Είναι μια ωραία ιδέα,σε μια κακή όμως εκτέλεση!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5



AXE GIANT:THE WRATH OF PAUL BUNYAN 2013

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Τρόμου,φαντασίας

Story:Κάποιοι νεαροί ενήλικες σε ένα στρατόπεδο ανακάλυψαν τον θρυλικό γίγαντα και ξυλοκόπο Paul Bunyan, αλλά δεν είχαν φανταστεί πόσο τρομακτική θα ήταν η συνέχεια.

Σχόλιο:Είναι μια κακή τεχνικά ταινία,που όμως για την ποιότητα της την βρήκα αρκούντως διασκεδαστική!Αυτό που την καταστρέφει περισσότερο είναι η κακή σκηνοθεσία και τα άθλια εφέ!Από κει κι έπειτα υπάρχουν και κάποιες κακές ερμηνείες αλλά και κάποιες σεναριακές χαζομάρες!Η ιστορία είναι συνηθισμένη,όμως ικανοποιητική σχετικά!Θετική εντύπωση μου έκανε το ότι οι χαρακτήρες ενώ στην αρχή φαίνονται αντιπαθητικοί,στην πορεία της ταινίας καταφέρνουν και γίνονται συμπαθείς,αν και ακόμα κι έτσι είναι πολύ εύκολο να μαντέψει κανείς ποιοί θα μείνουν μέχρι το τέλος!Πάντως είναι μια κακοφτιαγμένη ταινία που βλέπεται περισσότερο για χαβαλέ παρά για τρόμο!

αγωνία:4/5
splatter:4/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:1/5


Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

COLD EYES 2013

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Αστυνομική περιπέτεια,θρίλερ

Story:Ο Επιθεωρητής Χουανγκ Σανγκ Τζουν, ηγείται μιας ειδικής ομάδας παρακολούθησης της Αστυνομίας. Η Χα Γιουν Τζου περνάει από μια δοκιμασία για να μπει στην ομάδα. Την δοκιμάζουν στις ικανότητες παρατηρητικότητας και απομνημόνευσης και γίνεται το νεότερο μέλος της ομάδας. Ο Τζέιμς, είναι ένας μυστηριώδης πληρωμένος εγκληματίας που αναλαμβάνει δουλειές και τις περατώνει χωρίς κανένα πρόβλημα. Όταν δέχεται την εντολή να ληστέψει με την συμμορία του μια τράπεζα, η ομάδα του Επιθεωρητή Χουανγκ καλείται να ανακαλύψει τα μέλη της συμμορίας, τον επόμενο στόχο τους καθώς και τον Τζέιμς που ολοκληρώνει τις αποστολές που αναλαμβάνει, αφήνοντας πτώματα πίσω του.. 

Σχόλιο:Καλογυρισμένη περιπέτεια με καλές ερμηνείες και κάποιες αγωνιώδεις σκηνές παρακολούθησης!Το σενάριο είναι απλό,χωρίς σημαντικές εκπλήξεις και υπάρχουν κάποιες υπερβολές ωστόσο προσφέρει ενδιαφέρον και σε κρατάει μέχρι τέλους!Στα θετικά της ταινίας και οι πολύ γρήγορες μαχαιριές του δολοφόνου!

αγωνία:5/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5

SKINWALKER RANCH 2013

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Τρόμου,επιστημονικής φαντασίας

Story:Bασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και δη σε μια τοποθεσία στην Γιούτα των ΗΠΑ όπου έχουν καταγραφεί ανεξήγητα φαινόμενα, με πολλούς να κάνουν λόγο για εξωγήινες δυνάμεις. Ειδικότερα περιγράφει την εξαφάνιση του 8χρονου γιου ενός ιδιοκτήτη ράντσου, με μια ειδική μονάδα να εξερευνά το γεγονός και τις εξαφανίσεις να αυξάνονται σε συνδυασμό με ανεξήγητες παρουσίες και δυνάμεις...

Σχόλιο:Αρχικά να πω πως έμεινα ευχαριστημένος από την χρήση της κάμερας,μιας και ούτε πολλά ενοχλητικά κουνήματα υπάρχουν όπως στα περισσότερα found-footage,αλλά υπάρχει και ρεαλισμός ως προς την χρήση της αφού όταν οι ήρωες φοβούνται ή πρέπει να δράσουν δεν διστάζουν να αφήσουν την κάμερα απ'τα χέρια τους!Η σκηνοθεσία λοιπόν είναι καλή,όπως επίσης και οι ερμηνείες!Το σενάριο απ'την άλλη αν και δεν παρουσιάζει λάθη,δεν μπορώ να πω πως με εξέπληξε!Μου φάνηκε πως ακολουθεί την πεπατημένη αυτών των ταινιών,είναι προβλέψιμο και γενικά περνάει κάπως αδιάφορο!Πάντως σε γενικές γραμμές είναι ένα καλό found-footage θρίλερ!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:2/5


Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

BREAKOUT 2013

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Περιπέτεια,θρίλερ

Story:Δύο εγκληματίες προσπαθούν να εντοπίσουν στο δάσος τα παιδιά τα οποία ήταν μάρτυρες σε μία δολοφονία...

Σχόλιο:Κακογραμμένο σενάριο με κάποιες χαζές πράξεις και σκηνοθεσία τηλεοπτικών προδιαγραφών που κάνει την ταινία να φαίνεται ακόμα πιο αδύναμη!Εντύπωση μου έκανε το ότι απ΄τους αμέτρητους πυροβολισμούς που πέφτουν καθ'όλη τη διάρκεια της ταινίας,μόνο δύο σφαίρες πετυχαίνουν τον στόχο τους και αυτό γίνεται στο τελευταίο δεκάλεπτο!Γενικά έχει μια προβλέψιμη πλοκή και οι ερμηνείες είναι μέτριες!Το θετικό είναι ότι έχει μπόλικη δράση με αποτέλεσμα να μην γίνεται αρκετά βαρετή!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5


BLACK SHEEP 2006

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Κωμωδία,τρόμου

Story:Τα αδέλφια Χένρι (Νέιθαν Μέιστερ) και Άνγκους (Πίτερ Φίνεϊ) Όλντφιλντ, έχουν μια φάρμα προβάτων στη Νέα Ζηλανδία. Ένα ζευγάρι ακτιβιστών θα ελευθερώσουν ένα μεταλλαγμένο πρόβατο από τη φάρμα. Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Χιλιάδες πρόβατα θα μεταμορφωθούν σε ...αιμοδιψή θηρία. 

Σχόλιο:Εκτός από την πρωτοτυπία που έχει να μας παρουσιάζει ως δολοφόνους τα συμπαθή πρόβατα,καταφέρνει και αστεία να γίνει σαν κωμωδία,και πολύ αιματηρή και με μπόλικη δράση σαν θρίλερ!Βλέπεται εξαιρετικά ευχάριστα και την θεωρώ απ'τις πιο πετυχημένες του είδους της!Σαν αρνητικά θα μπορούσα να θέσω τις υπερβολές που πάντα υπάρχουν σε μια κωμωδία τρόμου και το γεγονός ότι είναι αρκετά προβλέψιμη!

αγωνία:4/5
splatter:5/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5


Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

THE SECRET VILLAGE 2013

Βαθμολογία:3/10

Είδος:Θρίλερ,μυστηρίου

Story:Δύο άγνωστοι κάνουν μία έρευνα για μια μυστηριώδη επιδημία, μαζικής υστερίας σε ένα μικρό χωριό.

Σχόλιο:Το σενάριο είναι χαζό και κουραστικό,οι κακοί παρουσιάζονται σαν ηλίθιοι και άχρηστοι και μόνο η ανατροπή στο φινάλε πάει να κινήσει λίγο το ενδιαφέρον,χωρίς βέβαια να σώζει την ταινία!Η σκηνοθεσία είναι κακή όπως και το μοντάζ και βοηθάνε στο να καταστραφεί ακόμα περισσότερο η ταινία!Επίσης εκτός από την υποφερτή ερμηνεία της πρωταγωνίστριας,οι υπόλοιπες είναι για γέλια!

αγωνία:2/5
splatter:0/5
ανατροπές:5/5
τρόμος:1/5


Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

DEVOURED 2012

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακαλύπτει το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας σε ένα εστιατόριο η οποία προσπαθούσε να βει χρήματα για την επέμβαση του παιδιού της. Η αστυνομία προσπαθεί να βρει το δράστη....

Σχόλιο:Η σύνοψη δίνει την εντύπωση πως πρόκειται για αστυνομικό θρίλερ,στην πραγματικότητα όμως είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με κάποια μεταφυσικά στοιχεία,υπό την μορφή οραμάτων όμως της πρωταγωνίστριας,που είναι ανίκανα να προκαλέσουν τρόμο!Γενικά έχει ένα αργό και βαρετό σενάριο και σχεδόν σε όλη τη διάρκεια δεν γίνεται τίποτα σπουδαίο!Το τελευταίο 15λεπτο μόνο είναι δυνατό κατά το οποίο αποκαλύπτεται κι η ανατροπή της ταινίας,δεν μπορεί όμως να σώσει μια ταινία που σε όλη τη προηγούμενη διάρκεια δεν προκαλούσε κανένα ενδιαφέρον!

αγωνία:2/5
splatter:2/5
ανατροπές:4/5
τρόμος:1/5



Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

TALES FROM THE DARK 1 (2013)

Βαθμολογία:5/10

Είδος:Ανθολογία τρόμου

Story:Περιλαμβάνει 3 σύντομες ιστορίες από το έργο της Λίλιαν Λι η οποία έγραφε σύντομες ιστορίες τρόμου για ένα εβδομαδιαίο περιοδικό.

Σχόλιο:Η πρώτη ιστορία αφορά έναν άντρα που κλέβει στάχτες νεκρών έως ότου βρεθεί αντιμέτωπος με τα φαντάσματα τους!Έχει αρκετά ηχητικά κυρίως τρομάγματα ωστόσο σεναριακά δεν μου άρεσε καθόλου και την βρήκα μπερδεμένη και ανούσια!Η δεύτερη που έχει να κάνει με ένα μέντιουμ που έχει την ικανότητα να βλέπει φαντάσματα είναι απλά καλούτσικη,δεν έχει όμως τίποτα το αξιομνημόνευτο!Η τρίτη ιστορία είναι η μόνη που μου άρεσε πραγματικά και έχει να κάνει με μια γριά που χρησιμοποιεί ένα παράξενο τελετουργικό για να εκδικείται τους εχθρούς των πελατών της!Σαν σύνολο είναι μια άψογα σκηνοθετημένη ανθολογία τρόμου που μέχρι ένα σημείο όμως την βρήκα κουραστική και το μόνο που κρατάω από αυτήν είναι η τελευταία ιστορία της!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:2/5


Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

OMNIVOROS 2013

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:O Mάρκος Βέλα ένα γνωστός δημοσιογράφος, ειδικός στη γαστρονομία, αποδέχεται την πρόσκληση μιας ανεξάρτητης εκδότριας να γράψει ένα άρθρο σχετικά με την πρόσφατη «έξαρση» των «κρυφών» εστιατορίων. Η έρευνά του αυτή, όμως τον οδηγεί σ' ένα εστιατόριο όπου άνθρωποι σνυγκεντρώνονται μυστικά για να φάνε…ανθρώπινο κρέας.

Σχόλιο:Προσεγμένο θρίλερ που θίγει το θέμα του κανιβαλισμού με έναν τρόπο τύπου hostel,χωρίς βέβαια να φτάνει στα ίδια επίπεδα βίας!Ιδιαίτερες εκπλήξεις δεν έχει αλλά το σενάριο το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον!Αυτό που θα ήθελα μόνο είναι να είχε περισσότερη αγωνία και ένα πιο δυνατό φινάλε!Είναι ένα καλό θρίλερ,όχι όμως κάτι το συγκλονιστικό!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5


HIGANJIMA:ESCAPE FROM VAMPIRE ISLAND 2009

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Τρόμου

Story:Πάνε 2 χρόνια από την εξαφάνιση του Ατσούρι, μεγάλου αδελφού του Ακίρα, και τα πράγματα στην οικογένεια του, εξακολουθούν να μην είναι και πολύ καλά εξαιτίας αυτού του αναπάντεχου χαμού. Μια μέρα επισκέπτεται τον Ακίρα, μια μυστηριώδη κοπέλα, η Αγιόμα Ρέι, και του λέει, πως ο αδερφός του είναι ζωντανός, και ότι βρίσκεται στον νησί Higanjima. Το νησί δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη, και έχει κάτι το μη φυσιολογικό: Κατοικείται από Βαμπίρ... Του ζητάει λοιπόν την βοήθεια του, για να ενώσει τις δυνάμεις του με τον χαμένο του αδερφό, και να απελευθερώσουν το νησί από τους βρικόλακες και τα ζόμπι. Ο Ακίρα αποφασίζει να το κάνει. Παίρνει τους υπόλοιπους φίλους του, και οι περιπέτειες τους αρχίζουν...

Σχόλιο:Το σενάριο παρουσιάζει αρκετά προβλήματα,μιας και είναι υπερβολικό,μη ρεαλιστικό και υπάρχουν και χαζές συμπεριφορές!Σκηνοθετικά μου άρεσε,τα τυπικά γιαπωνεζάκια βαμπίρ βέβαια μοιάζουν περισσότερο αστεία παρά τρομαχτικά ωστόσο υπάρχουν κι άλλα πλάσματα φαντασίας που έχουν ενδιαφέρον!Γενικά έχει μπόλικη δράση και παρά την μεγάλη διάρκεια δεν κουράζει!Πάντως καταφέρνει περισσότερα ως περιπέτεια παρά ως ταινία τρόμου!

αγωνία:4/5
splatter:4/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5


Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

CHILLING VISIONS:5 SENSES OF FEAR 2013

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Ανθολογία τρόμου

Story:Μέσα από 5 διαφορετικές ιστορίες, από 5 διαφορετικούς σκηνοθέτες-σεναριογράφους προκύπτει μία ανθολογία τρόμου σχετικά με τις 5 αισθήσεις. 

Σχόλιο:Μου άρεσε η κεντρική ιδέα της ταινίας,δηλαδή να φτιάξουν μικρές ιστορίες για την κάθε αίσθηση,όπως επίσης μου άρεσε το γεγονός ότι αυτές συνδέονται κάποιες στιγμές μεταξύ τους!Άλλο ένα θετικό είναι ότι οι ιστορίες σαν ιδέες είναι πρωτότυπες,αν και η έκβαση τους είναι κάπως προβλέψιμη!Σαν αρνητικό θα μπορούσα να θέσω το ότι καμιά απ'τις ιστορίες δεν είναι ιδιαίτερα τρομακτική!Πάντως γενικά την θεωρώ απ'τις καλές ανθολογίες!Λιγότερο μου άρεσε η τελευταία ιστορία,της ακοής,την οποία βρήκα κάπως βαρετή!Οι υπόλοιπες είναι αρκετά ενδιαφέρουσες και λίγο περισσότερο μου άρεσε η τρίτη ιστορία,της αφής,που έχει να κάνει με ένα τυφλό παιδί που έρχεται αντιμέτωπο με έναν κατά συρροή δολοφόνο!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

AZOOMA 2012

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Δραματικό θρίλερ

Story:Μια μεσήλικη γυναίκα καθυστερεί να πάρει την κόρη της απ το σχολείο λόγω μιας επαγγελματικής συνάντησης, και εκείνη εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Λίγες ώρες αργότερα, η μικρή βρίσκεται πεταμένη στον δρόμο, έχοντας πέσει θύμα βιασμού από έναν άγνωστο άντρα. Αυτή είναι μόνο η αρχή για τα βάσανα της οικογένειας. Ο αποξενωμένος πατέρας, διάσημος οδοντίατρος, αποστασιοποιείται από την υπόθεση λόγω φόβου για την δημόσια εικόνα του. Η αστυνομία κωλυσιεργεί μυστηριωδώς για την σύλληψη του δράστη, και κανένας δεν προσφέρει ουσιαστική βοήθεια. Μες την απελπισία της, η μητέρα αποφασίζει να δώσει ένα σκληρό μάθημα σε όλους αυτούς που γύρισαν την πλάτη σε κείνη και την κόρη της.

Σχόλιο:Άκουγα πολύ καλά σχόλια για την συγκεκριμένη ταινία και ότι είναι καλύτερη απ΄το πανομοιότυπο 'don't cry mommy' ωστόσο προσωπικά απογοητεύτηκα!Συγκριτικά με την άλλη ταινία είναι πιο συγκρατημένη και δεν ακολουθεί τόσο μελοδραματικά μονοπάτια,εγώ πάντως πιστεύω πως με ένα τέτοιο θέμα και αν δεν έχεις σκοπό να την κάνεις σκληρή οπτικά χρειάζεται να δώσεις περισσότερη έμφαση στο δράμα!Επίσης η ανάγκη να μας δείξουν το πόσο ενοχλητική είναι η αντιμετώπιση όλων ως προς τη μικρή και τη μητέρα και να δικαιολογήσουν την οργή της δεύτερης κάνει πολλές συμπεριφορές να φαίνονται υπερβολικές και μη ρεαλιστικές!Ο πατέρας παρουσιάζεται τελείως αδιάφορος και αντιπαθητικός,οι μπάτσοι ηλίθιοι και τεμπέληδες,ο κακός αμετανόητος και να πηγαίνει γυρεύοντας μέχρι και την τελευταία στιγμή!Επίσης υπάρχουν κενά ως προς την ιστορία όπως το πως ανακάλυψε τον ένοχο η μάνα!Ακόμη,τα χρονικά μπρος-πίσω της ιστορίας πιστεύω πως δεν κάνανε καλό στη ταινία και κάπως με κούρασαν!Σκηνοθετικά δεν τα πάει άσχημα,αν και δεν εντυπωσιάστηκα εκτός απ'την τελευταία σκηνή της 'οδοντιατρικής' εκδίκησης που καταφέρνει να γίνει ανατριχιαστική!Πάντως είναι μια ταινία με πολύ δυνατό θέμα,μικρή σε διάρκεια κι έτσι βλέπεται πολύ άνετα και έχει μια πολύ καλή πρωταγωνίστρια!

αγωνία:4/5
splatter:1/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5


Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

WE ARE WHAT WE ARE 2013

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Δράμα,τρόμου

Story:Οι Πάρκερ είναι μια φαινομενικά καλοκάγαθη και ηθική οικογένεια, αλλά είχαν λόγο που πάντα ήταν κλεισμένοι στον εαυτό τους. Πίσω από τις κλειστές τους πόρτες, ο πατριάρχης Φρανκ διοικεί το «ποίμνιο» του με αυστηρότητα. Όταν ένας τυφώνας έρχεται στην περιοχή, η τραγωδία φτάνει στο σπίτι των Πάρκερ και οι δύο κόρες, Άιρις και Ρόουζ, αναγκάζονται να πάρουν πρωτοβουλίες πέρα από μίας τυπικής οικογένειας. Η μεγαλύτερη τους αποστολή κι ευθύνη είναι να βάλουν κρέας στο τραπέζι, αλλά όχι από αυτό που πουλάν στα κρεοπωλεία... 

Σχόλιο:Αποτελεί remake της ομώνυμης ταινίας του 2010!Δεν μπορώ να πω πως χρειαζόταν ένα remake της συγκεκριμένης ταινίας ωστόσο αυτό εδώ αποδείχτηκε μια πολύ αξιόλογη και προσεγμένη ταινία που σε σημεία είναι καλύτερη κι απ'την πρωτότυπη!Το καλό είναι ότι διαφοροποιείται απ'την ταινία του 2010 και μας παρουσιάζει διαφορετικούς χαρακτήρες!Εδώ απ'την μεριά των κακών σχεδόν όλο το βάρος πέφτει στον πατέρα και τα παιδιά του παρουσιάζονται κι αυτά σχεδόν σαν θύματα με αποτέλεσμα να νοιαζόμαστε γι'αυτά!Υπάρχουν βέβαια και κάποιες σεναριακές ευκολίες αλλά στο σύνολο η ταινία κρατιέται σε πολύ υψηλό επίπεδο καλλιτεχνικά!Βέβαια πρέπει να ξέρει ο καθένας πριν την δει πως δεν πρόκειται για μια καθαρόαιμη ταινία τρόμου αλλά περισσότερο είναι ένα δράμα με κανίβαλους και ο ρυθμός της είναι σχετικά αργός καθώς αυτό απαιτεί η ιστορία!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5