Σελίδες

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

VS (ALL SUPERHEROES MUST DIE) 2011

Βαθμολογία:5/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Η υπόθεση αφορά τέσσερεις μασκοφόρους εκδικητές τους Charge (Jason Trost), Cutthroat (Lucas Till), The Wall (Lee Valmassy) και Shadow (Sophie Merkley), οι οποίοι ξαφνικά θα απογυμνωθούν από τις δυνάμεις τους εξαιτίας του αρχικακού/αντιπάλου τους Rickshaw (James Remar), τον οποίο νόμιζαν πως είχαν νικήσει μερικά χρόνια νωρίτερα.Ο Rickshaw θα τοποθετήσει τους ήρωες σε μια σειρά από βίαιες δοκιμασίες που είναι σχεδόν αδύνατον να ξεπεραστούν ενώ οι ίδιοι θα αναγκαστούν να τα βάλουν μεταξύ τους για να σταματήσουν μια θανατηφόρα αντίστροφη μέτρηση, που μπορεί να σημάνει την ολοκληρωτική καταστροφή μιας πόλης και των απαχθέντων κατοίκων της.

Σχόλιο:Στόχος της ταινίας είναι να μας δώσει μια πιο ρεαλιστική και σκληρή version ενός superhero movie!Λόγω αυτής της ιδέας πιάνει και την βάση,καθώς σαν ταινία είναι πολύ φτηνή και γενικά μοιάζει σαν ένα fan-made video!!Παρότι η ταινία έχει ως κεντρικούς χαρακτήρες 4 υπερήρωες,εμείς δεν βλέπουμε καθόλου σε όλη την ταινία υπερδυνάμεις,καθώς υποτίθεται τους τις έχει αφαιρέσει ο κακός!Αυτό είναι σαφές ότι έγινε λόγω budget!Eπίσης οι διάλογοι παραείναι απλοικοί και ανέμπνευστοι,οι μάχες ούτε κατα διάνοια επικές,το σενάριο παρουσιάζει αρκετά κενά και επίσης θα προτιμούσα να είναι περισσότερο βίαια,αφού αυτό είναι το στοιχείο που έρχεται να προσθέσει!Ακόμη,δεν μου άρεσε και το απότομο τέλος!Γενικά είναι κακή ταινία που στηρίζεται όμως σε μια πολύ καλή ιδέα!Ευελπιστώ να βρεθεί κάποιος να ασχοληθεί με μια παρόμοια ιστορία και να έχει στην διάθεση του και το ανάλογο budget για να μην πάει η ιδέα του φιλμ χαμένη!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5


Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

TAKEN 2 (2012)

Βαθμολογία:6/10

Eίδος:Περιπέτεια

Story:Όταν ο Μπράιαν Μιλς ανακαλύπτει πως η πρώην σύζυγός του, Λενόρ, ετοιμάζεται να ζητήσει διαζύγιο, την καλεί μαζί με την κόρη τους, Κιμ, σε ένα ειδυλλιακό Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη, με την ελπίδα να κερδίσει ξανά την καρδιά της. Στο παρελθόν όμως, ο Μπράιαν έχει σκοτώσει για να σώσει την κόρη του και τώρα αυτός και η οικογένειά του θα πρέπει να πληρώσουν. Ο Μπράιαν και η Λενόρ απάγονται, αλλά η Κιμ καταφέρνει να αποδράσει… 

Σχόλιο:Μια πολύ καλή περιπέτεια με κύριο στοιχείο της την άφθονη δράση!Το γεγονός ότι οι ήρωες είναι γνωστοί κι απ'την πρώτη ταινία τους κάνει και πιο συμπαθείς και μου άρεσε το γεγονός ότι δόθηκε αρκετός χρόνος δράσης και στην 'κόρη'!Ωστόσο είναι προβλέψιμη ως προς την πλοκή,χωρίς καμιά έκπληξη και με πάρα πολλές υπερβολές (κάτι όχι ασυνήθιστο βέβαια σε αυτό το είδος).Ως προς την ιστορία είναι μια αχρείαστη συνέχεια  ωστόσο σίγουρα δεν είναι μια αποτυχημένη ταινία!Έχει καλογυρισμένες σκηνές δράσης και γενικά είναι πάρα πολύ διασκεδαστική!


Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

DEXTER 2006- (TV)

Βαθμολογία:9/10

Είδος:Δράμα,θρίλερ

Story:Ο Dexter εργάζεται για την αστυνομία του Μαϊάμι και είναι ειδικός στο να εξιχνιάζει τις πιο ακραίες και μυστηριώδεις δολοφονίες. Κανείς δε θα υποψιαζόταν ποτέ ότι το ευγενικό και γοητευτικό αυτό πρόσωπο κρύβει ένα τόσο σκοτεινό μυστικό-είναι δολοφόνος...με δικό του ηθικό κώδικα. 

Σχόλιο:Η αγαπημένη μου σειρά ever και το μεγαλύτερο κόλλημα που έχω φάει!Μέχρι στιγμής έχουν παιχτεί 7 seasons και τον Ιούνιο έρχεται η 8η που παίζει να είναι και η τελευταία!Είναι ένα σήριαλ γεμάτο ανατροπές και μαζί με το the walking dead είναι δυο σήριαλ που δεν φοβούνται να σκοτώσουν κεντρικούς τους χαρακτήρες οποιαδήποτε στιγμή!Η πρώτη season ήταν ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα και μια τέλεια γνωριμία με τους ήρωες και τις ιστορίες τους!Η δεύτερη έχει πολύ αγωνία και ήδη σε αυτήν αποχαιρετάμε ένα βασικό μέλος του καστ!Η τρίτη είναι περισσότερο απλή χωρίς κάτι σοκαριστικό ωστόσο έχει ενδιαφέρον!Η τέταρτη μπορεί στην πλοκή της κάπου να κουράζει,σε ξεπληρώνει όμως με το άκρως σοκαριστικό φινάλε (καλύτερο φινάλε που έχω δει) που σου δίνει να καταλάβεις ότι σε αυτό το σήριαλ τίποτα δεν γίνεται όπως το περιμένεις!Η 5η season είναι αρκετά απλή και προβλέψιμη ωστόσο δεν με κούρασε καθώς ήδη είχαν έρθει τα πάνω κάτω απ΄το τέλος της προηγούμενης οπότε είχα πολύ αγωνία να δω πως θα εξελιχτούν τα πράγματα!Η 6η έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα και ανατρεπτική υποιστορία να πει που σε κρατάει κολλημένο αλλά έχει και ένα απίθανο φινάλε που προσμένεις  να δεις απ'την αρχή του σήριαλ!Και τέλος η 7η η οποία στην πλοκή της δείχνει σημάδια υπερβολής (σχεδόν κάθε νέο πρόσωπο που εμφανίζεται σε αυτήν είναι και δολοφόνος) και δεν έχει τόσο ενδιαφέρουσες υποιστορίες να πει,ωστόσο και αυτή έρχεται να σοκάρει απίστευτα με το τέλειο φινάλε της το οποίο αλλάζει τελείως τα δεδομένα της σειράς!

* Δυστυχώς την 8η και τελευταία σεζόν την βρήκα κάπως απογοητευτική!Και δεν αναφέρομαι στο κλείσιμο αλλά σε όλη τη διάρκεια της!Εκεί που είχε αφήσει τα πράγματα το φινάλε της προηγούμενης πίστευα πως μας επιφυλάσσουν δυνατές συγκινήσεις στα επόμενα επεισόδια,ωστόσο όλα κύλησαν σχεδόν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα!Επίσης κάποιες πράξεις του Dexter τις βρήκα εκτός κλίματος!Το κλείσιμο βέβαια είναι ικανοποιητικό,δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά έτσι όπως είχε πάει η ιστορία,αλλά θα ήθελα περισσότερη δράση σε όλα τα επεισόδια για να έχει η σειρά το τέλος που της αξίζει!


THE COLLECTION 2012

Βαθμολογία:9/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Το Collection ξεκινά μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, με τον Josh Stewart να ενσαρκώνει ξανά τον ρόλο του Arkin. Αυτή τη φορά, μαζί με μια ομάδα μισθοφόρων, πρέπει να σώσει μια κοπέλα από τις σαδιστικές εφευρέσεις του Collector και να διαβεί ένα σπίτι γεμάτο φονικές παγίδες.

Σχόλιο:Ένα πάρα πολύ διασκεδαστικό και γρήγορο θρίλερ με έξυπνες παγίδες-φόνους που συνεχίζει πετυχημένα την δημιουργία ενός νέου horror icon!Ίσως είναι περισσότερο γρήγορο κι απ'ότι θα έπρεπε αφού δεν δίνεται ο απαραίτητος χρόνος για την γνωριμία των χαρακτήρων και επίσης υπάρχουν αρκετές μη ρεαλιστικές στιγμές αλλά πραγματικά είναι ένα must για τους φαν των θρίλερ που διψούν για αίμα και δράση!

αγωνία:5/5
splatter:5/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:3/5


Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

T.T. SINDROM 2002

Βαθμολογία:3/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Μια παρέα εγκλωβίζεται σε ένα χαμάμ από έναν serial killer ο οποίος πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο!

Σχόλιο:Έχοντας διαβάζει θετικά σχόλια αγνόησα την δυσαρέσκεια που μου προκάλεσαν τα πρώτα λεπτά της ταινίας ελπίζοντας ότι η συνέχεια θα με ανταμείψει!Δυστυχώς όμως η συνέχεια ήταν ακόμη χειρότερη!Εκτός απ'την άθλια ποιότητα εικόνας,το σενάριο είναι τελείως χαζό,η σκηνοθεσία κακή και οι χαρακτήρες εκνευριστικοί και ηλίθιοι!Γενικά το σενάριο είναι ώρες ώρες τόσο ηλίθιο που σου προκαλεί γέλια!Το μόνο που άξιζε ήταν οι βίαιες σκηνές φόνων!Trailer δεν βρήκα οπότε βάζω απλά μια σκηνή απ΄το έργο!

αγωνία:2/5
splatter:5/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:1/5


Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ENTRANCE 2012

Βαθμολογία:2/10

Eίδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:H ΕΙΣΟΔΟΣ, σχετίζεται με τα όρια της αντίληψή μας. Πως τα πράγματα που περιστρέφονται γύρω απο τη ζωή μας μπορούν να μας οδηγήσουν σε φρικτά συμπεράσματα!

Σχόλιο:Διαβάζοντας αυτή τη σύνοψη δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτα για την ταινία!Στην ουσία την πρώτη ώρα της ταινίας παρακολουθούμε την καθημερινή ζωή μιας συνηθισμένης κοπέλας,δηλαδή την βλέπουμε να βάζει πλυντήριο,να βλέπει τηλεόραση,να ταίζει και να βγάζει βόλτα τον σκύλο της κτλ.!Βαρεθήκατε?Που να το βλέπατε κιόλας!Αφού λοιπόν περάσει αυτή η δύσκολη ώρα και έχεις γλαρώσει,σκάει μύτη στο τελευταίο 25λεπτο ένας δολοφόνος που 'ζωντανεύει' λίγο τα πράγματα!Αλλά ούτε αυτό σώζει την ταινία αφού οι φόνοι είναι off camera και δεν δίνεται μια ουσιαστική κατάληξη!

αγωνία:2/5
splatter:1/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:1/5


Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

THE IMPOSSIBLE 2012

Βαθμολογία:8/10

Eίδος:Δραματική περιπέτεια

Story:Η Μαρία, ο Χένρι και τα τρία τους παιδιά ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη, για ν’ απολαύσουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στη γαλήνη ενός τροπικού παραδείσου. Το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου όμως, και καθώς η οικογένεια ξεκουράζεται γύρω από την πισίνα, μια τρομακτική βοή ακούγεται από το κέντρο της γης, και μια τεράστια μάζα σκοτεινών νερών σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Το χάος που δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν ποτέ, και ο τρόμος που έζησαν χιλιάδες άνθρωποι, περιγράφονται μαζί με απίστευτες αποδείξεις κουράγιου και συμπόνιας. 

Σχόλιο:Παρά το γεγονός ότι επιλέχτηκε μια ιδιαίτερα αισιόδοξη ιστορία σχετικά με αυτό το τραγικό γεγονός χωρίς σκληρότητα ως προς τις βασικές απώλειες η ταινία καταφέρνει και γίνεται πολύ συγκινητική έχοντας όμως και μια ασταμάτητη ένταση και αγωνία!Ακόμη κι αν το τέλος το ξέρουμε ήδη,το ενδιαφέρον δεν χάνεται στιγμή και σε κάνει να μένεις κολλημένος στη θέση σου!Οι σκηνές καταστροφής είναι τέλεια φτιαγμένες και οι ερμηνείες πάρα πολύ καλές!Το μόνο λίγο αρνητικό που όμως έχει ελάχιστη σημασία είναι ότι κάποιοι χαρακτήρες παρουσιάζονται υπερβολικά καλοί για να είναι αληθινοί!


Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

TEXAS CHAINSAW 3D 2013

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Είκοσι χρόνια μετά το μακελειό του 1974 στην πόλη Νιουτ του Τέξας, η Χέδερ μαθαίνει πως είναι υιοθετημένη και έχει κληρονομήσει μια βικτωριανή έπαυλη στο Τέξας. Θέλοντας να δει την κληρονομιά της, θα ξεκινήσει μαζί με το αγόρι της και δυο φίλους τους για το Νιουτ. Αυτό όμως που μοιάζει με μια απλή εκδρομή θα καταλήξει σε ένα δεύτερο μακελειό καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα μυστικά του σκοτεινού υπογείου της έπαυλης...

Σχόλιο:Σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ διασκεδαστικό slasher με κάποιες πολύ δυνατές σκηνές αγωνίας!Το κακό όμως είναι ότι απομυθοποιεί ένα απ'τα κλασικότερα horror icons!Γιατί το να εξανθρωπίζεις τον σχιζοφρενή δολοφόνο με το πριόνι και να τον κάνεις να φαίνεται ανθρωπάκος,και ακόμα χειρότερα να κάνεις τους θεατές να είναι και με το μέρος του είναι μια κακή ιδέα!Τουλάχιστον βέβαια οι δημιουργοί δεν αρκεστήκανε να κάνουν άλλη μια αρπαχτή με σενάριο ίδιο όπως οι προηγούμενες ταινίες της σειράς και διαφοροποιήσανε κάπως το story ωστόσο προσωπικά δεν με τρέλανε αυτού του είδους η αλλαγή πλέυσης!Το θετικό είναι ότι δίνονται κάποια καλά εφόδια για μια ενδιαφέρουσα συνέχεια!Τώρα κατα τ'άλλα όπως προείπα είναι πολύ διασκεδαστικό και γρήγορο,αν και περιέχει αρκετά κλισέ,προβλεψιμότητες και κάποιες ηλίθιες συμπεριφορές!

αγωνία:5/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:2/5



Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

WE ARE THE NIGHT 2010

Βαθμολογία:6/10

Eίδος:Τρόμου,φαντασίας

Story:Τα βαμπίρ είναι μόνο γένους θηλυκού.Οι αρσενικοί εκπρόσωποι του είδους εξαφανιστήκαν όντας πολύ...αλαζόνες και ελαφρόμυαλοι για να αντέξουν το βάρους του «δώρου» τους! Τρεις από αυτές, διασκεδάζουν την αιμοδιψή ζωή τους με κάθε τρόπο, εκμεταλλευόμενες ότι είναι απέθαντες, άτρωτες από κάθε τι που θα σκότωνε έναν απλό άνθρωπο, είτε είναι σφαίρα, είτε αυτοκινητικό, ακόμα και αεροπορικό δυστύχημα. Μοναδικό τους τρωτό σημείο και σίγουρος θάνατός τους, η ηλιακή ακτινοβολία. Αλώβητες, ανεξάρτητες, κάνουν ότι θέλουν, αφού δεν παχαίνουν, δεν εθίζονται σε ουσίες, δεν υπακούουν σε κανένα άνδρα, εν μέρει πραγματοποιούν πολλά γυναικεία όνειρα. Αλλά παρόλη την σκληρή τους ψυχή και τα αδυσώπητα ένστικτα τους, η αγάπη και η συντροφικότητα, καταλείπω από την πρότερη τους ανθρώπινη φύση, κάνει την αρχηγό τους να αναζητά εναγωνίως μια αδελφή ψυχή! Η μοίρα θα της φανερώσει αυτό που ψάχνει, στο πρόσωπο μιας μικρής κλέφτρας, η οποία αρχικά αρνείται να αποδεχθεί την νέα μεταλλαγμένη της ζωή, αλλά τελικά εγκλιματίζεται πλήρως και εντάσσεται στην υπόλοιπη ομάδα! Τίποτα όμως ακόμα και η αθανασία δεν γεμίζει το κενό της αγάπης, ίσα-ίσα που γίνεται αβάσταχτη, η γνώση πως κάποια πράγματα δε θα τα μοιραστούν ποτέ! Η κατάρα της μοναξιάς τις κυνηγά όλες, ώσπου το νέο μέλος της ομάδας τος ξανασυναντά έναν αστυνομικό από το παρελθόν της. Ενθουσιασμένος της δείχνει το ενδιαφέρον του και αυτή, αν και διχασμένη θέλει να ανταποκριθεί.Η τελική αναμέτρηση δε θα αργήσει και την νίκη θα τη δώσει το φως του ήλιου... 

Σχόλιο:Μια καλογυρισμένη ταινία με ενδιαφέρουσα ιστορία αν και προβλέψιμη,καλές ερμηνείες και μπόλικη δράση!Είναι πολύ γρήγορη και δεν σε αφήνει καθόλου να βαρεθείς!Επίσης μου άρεσε το γεγονός ότι κάπου κάπου χρησιμοποιούσε και το συναίσθημα με κάποιες δραματικές σκηνές,οι οποίες όμως δεν φτάνουν στην κορύφωση τους δυστυχώς!Σεναριακές τρύπες υπάρχουν αλλά δεν είναι τόσο ενοχλητικές!Γενικά είναι μια πολύ διασκεδαστική ταινία!

αγωνία:5/5
splatter:2/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5



Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

EDDIE:THE SLEEPWALKING CANNIBAL 2012

Βαθμολογία:5/10

Είδος:Κωμωδία τρόμου

Story:Ο Λαρς Όλαφσεν είναι ένας πάλαι ποτέ διεθνούς φήμης αβάν-γκαρντ Δανός ζωγράφος, που πλέον βασανίζεται από τον εφιάλτη κάθε δημιουργού: την έλλειψη έμπνευσης.Την έμπνευση του όμως ξαναβρίσκει όταν γίνεται φίλος με έναν υπνοβάτη κανίβαλο.

Σχόλιο:Κακή σίγουρα δεν είναι,είναι όμως κάπως χαμηλών τόνων!Το σενάριο παραείναι απλοικό χωρίς μεγάλες εκπλήξεις και με κάπως προβλέψιμη τροπή,δεν παύει όμως να διατηρεί το ενδιαφέρον!Σκηνές μεγάλης έντασης δεν υπάρχουν και κάποιες καταστάσεις πάσχουν από έλλειψη ρεαλισμού!Επίσης δεν είναι τόσο κωμική ώστε να σε κάνει να ξεκαρδιστείς,απλά σκας χαμόγελο σε κάποιες χιουμοριστικές στιγμές,που είναι όμως λίγες!Γενικά δεν είναι ότι με απογοήτευσε,απλά δεν είναι όσο διασκεδαστική θα ήθελα!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5


Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

DE VERBOUWING 2012

Βαθμολογία:4/10

Eίδος:Θρίλερ

Story:Η Τέσσα, ιατρός αισθητικής χειρουργικής, έχει αποφασίσει με τον άνδρα της να ανακαινίσει το σπίτι τους. Δυστυχώς όμως οι συνεχείς αναβολές και οι αυξανόμενες δαπάνες την βγάζουν εκτός προϋπολογισμού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συντηρήσει ούτε την κλινική της. Τότε εμφανίζεται ένας παλιός της φίλος ο Johan που πρόθυμα της προσφέρει τη βοήθεια του και όχι μόνο την οικονομική. Συνάπτουν μια συνεργασία συζητώντας από κοινού ακόμα για την αναβάθμιση της κλινικής και όλα δείχνουν να έχουν λυθεί. Όταν όμως καταφτάνει στο ιατρείο της ένας νέος πελάτης που της ζητά επίμονα μια επέμβαση στην φιλενάδα του, η Τέσσα καταλαβαίνει πως έμπλεξε...

Σχόλιο:Έχει καλές ερμηνείες και ένα σενάριο απλό χωρίς έντονες χαζομάρες!Δυστυχώς όμως εκτός απ'τις χαζομάρες απουσιάζει εντελώς και η δράση!Και μια ταινία που θέλει να λέγεται θρίλερ και δεν τα καταφέρνει καθόλου να προκαλέσει ένταση στον θεατή την θεωρώ αποτυχημένη!Αργεί πάρα πολύ να μπεί στο ζουμί της υπόθεσης αλλά κι όταν ακόμη μπαίνει οι εξελίξεις γίνονται με ξενέρωτο και προβλέψιμο τρόπο!Εν τέλει είναι ένα αδιάφορο και ψυχρό δράμα που θέλει να λέγεται θρίλερ!

αγωνία;2/5
splatter:1/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5


Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

THE POSSESSION 2012

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Τρόμου

Story:Ένα μικρό κορίτσι αγοράζει ένα αρχαίο κουτί μη γνωρίζοντας όμως ότι μέσα υπάρχουν ψυχές και πανάρχαια κακά πνεύματα.Ο πατέρας του κοριτσιού μαζί με τη βοήθεια της πρώην συζύγου του αναζητούν λύση για σώσουν το παιδί τους από τη κατάρα. 

Σχόλιο:Συνηθισμένη ιστορία που την έχουμε ξαναδεί πολλές φορές όπως επίσης και συνηθισμένο και τελείως προβλέψιμο τέλος!Ωστόσο είναι πάρα πολύ καλοφτιαγμένη,έχει κάποιες αρκετά καλές σκηνές (κάποιες απ'τις οποίες ευτυχώς δεν τις έχουμε ξαναδεί) και πολύ καλές ερμηνείες,ειδικά το κοριτσάκι που κάνει το δαιμονισμένο είναι απίστευτο!Γενικά είναι απολαυστική και διασκεδαστική κι ας προσφέρει ξαναμαγειρεμένο φαγητό!Για το στόρυ θα έβαζα 6 ωστόσο έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στους άλλους τομείς οπότε τσίμπησε +1!!

αγωνία:4/5
splatter:1/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:3/5


Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

THE GHOSTMAKER 2011

Βαθμολογία:5/10

Eίδος:Θρίλερ,τρόμου,επιστημονικής φαντασίας

Story:Τρεις φίλοι χρησιμοποιούν ένα αρχαίο φέρετρο για να βιώσουν τον κόσμο των φαντασμάτων.

Σχόλιο:Μια φρέσκια και πρωτότυπη ιδέα που αποδίδεται με μια παλιομοδίτικη σκηνοθεσία!Το σενάριο είναι το δυνατό της κομμάτι,όχι γιατί είναι αρκετά καλό (κάπου το χάνει) αλλά κυρίως για την νέα ιδέα που προσφέρει!Η σκηνοθεσία είναι κακή και αποτυγχάνει πλήρως στα τρομάγματα,οι ερμηνείες κακές και το φάντασμα-χάρος του poster μου φάνηκε υπερβολικά κακοφτιαγμένο και ψεύτικο!Γενικά είναι μια κακοφτιαγμένη ταινία που όμως μου άρεσε κάπως χάρη κυρίως στην πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα ιστορία της!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5


BLOODY REUNION (TO SIR,WITH LOVE) 2006

Βαθμολογία:6/10

Eίδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Μια επανένωση 6 πρώην μαθητών με την παράλυτη πλέον δασκάλα τους θα ξυπνήσει επώδυνες μνήμες και θα ξεκινήσει ένα σχέδιο εκδίκησης!

Σχόλιο:Σκηνοθετικά δεν είναι κακή αλλά δεν με ενθουσίασε κιόλας!Από άποψη φόνων περισσότερο υπονοεί παρά δείχνει,όχι ότι είναι τελείως ξενέρωτη αλλά θα μπορούσε να γίνει ακόμα πιο σκληρή!Το σενάριο είναι κάπως μπερδεμένο ωστόσο παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον που σου κρατάει την περιέργεια μέχρι το τέλος!Το φινάλε είναι καλό όμως η ανατροπή ακυρώνει όλη την ταινία κάτι που ίσως ξενίσει αρκετούς!Πάντως είναι ένα διασκεδαστικό slasher με μπόλικη αγωνία!

αγωνία:4/5
splatter:3/5
ανατροπές:5/5
τρόμος:1/5




Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

THE THOMPSONS 2012

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Κυνηγημένοι από τον νόμο, η πιο συναρπαστική οικογένεια βαμπίρ της Αμερικής κατευθύνεται προς της Αγγλία για να συναντήσει μια αρχαία φατρια βρικολάκων. Αυτό που τελικά βρίσκουν θα φέρει τα πάνω κάτω μέσα στην οικογένεια τους, απειλώντας ακόμα και την ίδια την ύπαρξή τους...

Σχόλιο:Πρώτα απ'όλα να πω ότι αποτελεί sequel του 'the hamiltons' ωστόσο βλέπεται άνετα και χωρίς την προβολή της πρώτης αφού γίνεται ξανά γνωριμία με τους ήρωες και την ιστορία τους κι εδώ!Η πρώτη ταινία είχε το ιντριγκαδόρικο στοιχείο της σχέσης του πρωταγωνιστή με την normal κοπέλα που έκανε την ιστορία αρκετά ενδιαφέρουσα!Εδώ αυτό το στοιχείο λείπει κι έτσι καταλήγει να γίνεται ένα κοινότυπο vampire movie!Η δράση είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα κάτι που κάνει την ταινία να βλέπεται ευχάριστα αλλά υπάρχουν πολλά αρνητικά!Η μεταμορφώσεις σε βαμπίρ με τα κόκκινα μάτια και τους κυνόδοντες που μεγαλώνουν φαίνονται περισσότερο γελοίες παρά τρομαχτικές!Επίσης  
ο χαρακτήρας της κοπέλας της αντίπαλης οικογένειας είναι άθλια σχεδιασμένος και δεν ακολουθεί καμία λογική συνέπεια!Άλλα λέει την μια άλλα κάνει την άλλη και γενικά σε κουφαίνει αρκετές φορές!Δεν είναι τελείως για πέταμα,είναι γρήγορα αλλά χρειαζόταν περισσότερο προσοχή και καλύτερο σενάριο!

αγωνία:4/5
splatter:3/5
 ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5


Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

THE APPARITION 2012

Βαθμολογία:4/10

Eίδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Ένα νεαρό ζευγάρι δοκιμάζει ένα πείραμα για το μάθημα της παραψυχολογίας. Κατά λάθος ελευθερώνεται ένα πνεύμα το οποίο στοιχειώνει το σπίτι και τους απειλεί. Η μόνη τους ελπίδα για να γλιτώσουν από την απειλή του είναι να χρησιμοποιήσουν τη βοήθεια ενός ειδικού.

Σχόλιο:Καλοφτιαγμένο θριλεράκι με μια σέξυ πρωταγωνίστρια αλλά με ένα σενάριο που δεν έχει τίποτα καινούριο να πει!Τα περισσότερα απ'αυτά που συμβαίνουν τα έχουμε ξαναδεί σε εκατοντάδες θρίλερ παρομοίου θέματος!Απ'τη στιγμή που δεν έχει κάποια σεναριακή έκπληξη θα μπορούσε να δώσει έμφαση στις τρομαχτικές σκηνές αλλά ούτε κι εκεί τα καταφέρνει!Γενικά είναι περισσότερο ήπια απ'όσο θα έπρεπε!

αγωνία:3/5
splatter:0/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5