Σελίδες

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

THE LIFE AND DEATH OF A PORNO GANG 2009

 
Βαθμολογία:8/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Ένας νεαρός σκηνοθέτης μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να γυρίσει την δική του ταινία βρίσκει κάποια άτομα που αναζητούν χρήματα και οργανώνουν την πρώτη πορνό θεατρική ομάδα!Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως περίμεναν και κάνουν μια βρώμικη συμφωνία με έναν παραγωγό snuff ταινιών!

Σχόλιο:Παρόμοιας αισθητικής με το a serbian film,καθώς κι εδώ υπάρχει σεξ και βία σε μπόλικες δόσεις!Οι σοκαριστικές σκηνές δεν σε αφήνουν να βαρεθείς και σε κρατάνε κολλημένο μέχρι το τέλος,αν αντέχεις τέτοιου είδους ταινίες βέβαια!Γιατί είναι μια ταινία πολύ σκληρή που δεν βλέπεται εύκολα και που πολλές φορές αηδιάζει!Μόνο fail η σκηνή με το σφάξιμο της κατσίκας που είναι τελείως άκυρη και αχρείαστη!Αν είναι δυνατόν ο άλλος να σκοτώνει την κατσίκα που υποτίθεται λατρεύει για να μην την σκοτώσει ο πατέρας του όταν φύγει!

αγωνία:4/5
splatter:5/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

RE-CYCLE 2006

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Τρόμου,φαντασίας

Story:Η Τσου είναι διάσημη συγγραφέας και όλοι περιμένουν με ανυπομονησία το καινούριο της μυθιστόρημα με τίτλο "Η Πόλη των Φαντασμάτων" που θέμα έχει τις ανεξήγητες καταστάσεις που δημιουργούν οι υπερφυσικές δυνάμεις. Γράφοντας το πρώτο κεφάλαιο, η ιστορία γίνεται τόσο ρεαλιστική, που ακόμη και η ίδια αρχίζει να φοβάται. Γι' αυτό αποφασίζει να σταματήσει και να σβήσει το αρχείο από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της. Όταν αργότερα αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα ανεξήγητα πράγματα στη ζωή της, η Τσου συνειδητοποιεί ότι το μυθιστόρημά της ξετυλίγεται πια στην πραγματικότητα και αυτό γιατί... όταν πατάμε το delete του υπολογιστή, τίποτα δεν εξαφανίζεται, αλλά αποθηκεύεται στον κάδο ανακύκλωσης για να επιστρέψει απειλητικά.

Σχόλιο:Ενδιαφέρουσα σκηνοθετικά,όμως σεναριακά παρότι βασίζεται σε αρκετά καλή ιδέα,κάπως κουράζει!Αρχικά ξεκινάει με στοιχεία από ghost story και στην συνέχεια απ'τη στιγμή που η πρωταγωνίστρια εισέρχεται στον φανταστικό κόσμο γίνεται κάτι σαν silent hill!Το τελευταία λεπτά που είχαν και λίγη συγκίνηση μου άρεσαν αρκετά,ωστόσο η πλοκή μου φάνηκε κάπως μπερδεμένη ως προς το ποιός ο στόχος του δημιουργού της ταινίας!

αγωνία:3/5
splatter:0/5
ανατροπές:4/5
τρόμος:2/5

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

THE THEATRE BIZARRE 2011

Βαθμολογία:7/10

Eίδος:Ανθολογία τρόμου

Σχόλιο:Το καλό με τις ανθολογίες τρόμου είναι ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν θα είναι απολύτως αποτυχημένη καθώς έχει ποικιλία ιστοριών!Το κακό σε αυτήν εδώ είναι ότι οι ιστορίες δεν ταιριάζουν και δεν συνδέονται καθόλου μεταξύ τους!
Στη πρώτη ιστορία 'The mother of toads' παρακολουθούμε ένα ζευγάρι που βρίσκεται αντιμέτωπο με μια μάγισσα που μεταμορφώνεται σε τέρας-βάτραχο!Νομίζω είναι η χειρότερη απ'τις 6 ιστορίες καθώς το μόνο πρωτότυπο που έχει να δώσει είναι το τέρας-βάτραχος που ακόμη κι αυτό ελάχιστο ενδιαφέρον έχει!
Στη δεύτερη ιστορία 'I love you' παρακολουθούμε έναν απελπισμένο άντρα που προσπαθεί να πείσει την άπιστη γυναίκα του να μην τον παρατήσει!Αρκετα καλή με πολύ έξυπνους διαλόγους αλλά κάπως soft για μια ανθολογία τρόμου!
Στη τρίτη ιστορία 'Wet dreams' παρακολουθούμε έναν άπιστο άντρα που συνεχώς βλέπει εφιάλτες που αφορούν το πέος του!Αυτή εδώ είναι αστεία και με κάποιες αρκετά σκληρές σκηνές,όμως είναι κάπως περιορισμένη σεναριακά!
Η τέταρτη ιστορία 'The accident' έχει να κάνει με το πως αντιλαμβάνεται ένα μικρό κορίτσι τον θάνατο και τις εξηγήσεις που της δίνει η μητέρα της,κι όλα αυτά με αφορμή ένα τροχαίο που συνέβη μπροστά τους!Αρκετά καλή,με διδάγματα και κάποιες συγκινητικές στιγμές και επίσης με ένα πολύ καλό υποκριτικά κοριτσάκι!Το θέμα είναι ότι είναι τελείως αταίριαστη με την ανθολογία και γενικά δεν είναι ούτε κατα διάνοια ιστορία τρόμου!
Η πέμπτη ιστορία ' Vision stains',που είναι κατά την γνώμη μου η καλύτερη και πιο ανατριχιαστική ιστορία,έχει να κάνει με μια γυναίκα που χρησιμοποιεί έναν ανορθόδοξο τρόπο για να γράφει τις βιογραφίες ταλαιπωρημένων γυναικών!Σκληρή και με πολύ ενδιαφέρον σεναριακά!
Τέλος,στην έκτη ιστορία 'Sweets' παρακολουθούμε ένα ιδιαίτερο ζευγάρι στο οποίο η γυναίκα δείχνει να έχει κάποιες περίεργες προθέσεις με το να ταίζει τον άντρα της συνεχώς γλυκά και να τον κάνει εθισμένο σε αυτά!Κάπως βαρετή στην διάρκεια της,και στην αρχή θυμίζει την δεύτερη ιστορία καθώς δείχνει τον άντρα να προσπαθεί να πείσει την γυναίκα να μην τον εγκαταλείψει,ωστόσο στο τελείωμα της γίνεται πάρα πολύ σκληρή και αποκτά ενδιαφέρον

αγωνία:4/5
splatter:5/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

THE CORRIDOR 2010

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Τρόμου

Story:5 φίλοι σε μια εκδρομή που κάνουν ένα σαββατοκύριακο παίρνουν μια πορεία σε ένα δάσος που οδηγεί στο θάνατο και την καταστροφή!

Σχόλιο:Eνώ σαν ιδέα φαίνεται ότι θα έχει κάτι ξεχωριστό τελικά καταλήγει να γίνει μια απ'τα ίδια!Η πρώτη ώρα είναι ιδιαίτερα κουραστική καθώς βλέπουμε απλά τους φίλους να κάνουν και να λένε μαλακίες!Μετά αρχίζουν κάποιες σχετικά άγριες σκηνές που δημιουργούν κάποιο ενδιαφέρον,αλλά όλα όσα γίνονται είναι τόσο μπερδεμένα που φαίνονται τελείως γελοία!Και εκτός αυτόυ η ταινία κλείνει χωρίς να μας έχουν δωθεί οι απαραίτητες εξηγήσεις!

αγωνία:2/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

NO ONE KILLED JESSICA 2011

Βαθμολογία:9/10

Είδος:Δράμα

Story:Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.Είναι η δολοφονία της Jessica Lall, στο Δελχί από κάποιους πελάτες όταν αρνήθηκε να τους σερβίρει ποτά στο μπαρ του μαγαζιού όπου δούλευε, επειδή αυτό είχε κλείσει. Τιμωρήθηκε ο ένοχος; Η έμεινε για πάντα κρυμμένος στο σκοτάδι;

Σχόλιο:Μια απλή ιστορία που ενισχύεται από μια εξαιρετική σκηνοθεσία και από δύο πολύ καλές πρωταγωνίστριες!Δυο ώρες που σε καθηλώνουν και σου δημιουργούν ποικίλα συναισθήματα!Αποτελεί ένα παράδειγμα για το πως θα έπρεπε να λειτουργούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης!

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

RITES OF SPRING 2011

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Μια απαγωγή μετατρέπεται σε εφιάλτη για τους απαγωγείς, που πέφτουν θύματα ενός τρομακτικού μυστικού…

Σχόλιο:Διασκεδαστικό θρίλερ επιβίωσης που έχει όμως όλα τα κλισέ του είδους (χαμένες ευκαιρίες,χαρακτήρας-μαλάκας που προσπαθεί να κάνει ό,τι περνάει απ'το χέρι του για να γίνει όσο το δυνατόν πιο αντιπαθητικός) και δεν έχει κάποια ιδιαίτερη πρωτοτυπία!Πάντως την δουλειά του την κάνει μια χαρά και σε αυτό βοηθάει το ότι υπάρχουν αρκετοί χαρακτήρες στην ταινία που προέρχονται κι από διαφορετική υποιστορία!

αγωνία:4/5
splatter:3/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5

FAIRY TALE KILLER 2012

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Ένας περίεργος νεαρός εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα, ομολογώντας πως έχει σκοτώσει ανθρώπους που όμως ήταν λύκοι! Οι αξιωματικοί του ζητάνε ένα όνομα και ο υποτιθέμενος δολοφονημένος ζει και βασιλεύει! Έτσι αναγκάζονται να τον αφήσουν ελεύθερο και να αρχειοθετήσουν την υπόθεση με τον φερόμενο τρελό. Όταν όμως μετά από λίγο βρίσκεται το θύμα νεκρό, αναθεωρούν και πρέπει να συλλάβουν τον τύπο, χωρίς να φανεί πως οι ίδιοι τον αφήσαν πριν. Ο επικεφαλής αστυνομικός, Bro Han είναι αυτός που κινεί τα νήματα, για να καλύψει τα νώτα της ομάδας του μα όντας και ο ίδιος μπερδεμένος από τα προσωπικά του, δεν τα καταφέρνει. Επιπλέον, ο ένας μετά τον άλλο αρχίζουν να βρίσκουν δολοφονημένα θύματα και τα ίχνη οδηγούν σε ένα παλιό ορφανοτροφείο που όλοι φαίνεται να δούλεψαν κάποτε εκεί. Οι ζωγραφιές μιας αυτιστικής νεαρής που το έχει σκάσει από το ίδρυμα ξεδιπλώνουν το παζλ αρκεί να βρεθεί αυτός που θα καταλάβει τι βλέπει… Άλλωστε τα παραμύθια μπορεί να είναι για όλους μα ο καθένας δίνει τη δική του διάσταση!

Σχόλιο:Ενώ σαν ιδέα,το να υπάρχει δηλαδή ένας δολοφόνος που να σκοτώνει με βάση τα παραμύθια,είναι πιασάρικη και προδιαθέτει ότι θα είναι κάτι σχετικά καινούριο,η ταινία καταλήγει να είναι μια απ'τα ίδια!Κι αυτό γιατί η έμφαση δίνεται σε σκηνές χωρίς ενδιαφέρον,κι όχι στους φόνους,οι οποίοι φαίνονται ελάχιστα!Έτσι αρκετές φορές γίνεται κουραστική και μόνο τα τελευταία λεπτά είναι αρκετά καλά και έχουν αγωνία,θυμίζουν όμως έντονα το saw!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

EXIT HUMANITY 2011

Βαθμολογία:5/10

Είδος:Τρόμου,δράμα

Story:Εξελισσόμενο στα 1870 στο Tennessee, το Exit Humanity ειναι το φρικιαστικό και δραματικό ταξίδι του θρύλου Edward Young, ο οποίος διαμέσου μιας ανεξήγητης έξαρσης των ζωντανών νεκρών θα προσπαθήσει να αναπαύσει τη ψυχή του νεκρού γιου του.

Σχόλιο:Καλογυρισμένη ταινία,που όμως σαν σενάριο δεν έχει απολύτως τίποτα να πει!Όλα τα έχουμε ξαναδεί άπειρες φορές και αυτό στερεί κατά πολύ απ'το ενδιαφέρον και την αγωνία,ακόμα κι αν είναι καλύτερη από αρκετές ταινίες με ζόμπι!Για κάποιον που δεν έχει δει πολλές τέτοιες ταινίες θα είναι ένα ενδιαφέρον θέαμα,για όλους τους άλλους θα είναι απλά ένα  βαρετό ξαναζεσταμένο φαγητό!

αγωνία:3/5
splatter:4/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5

LEON:THE PROFESSIONAL 1994

Βαθμολογία:9/10

Είδος:Περιπέτεια,θρίλερ

Story:Όταν ο Στάνφιλντ, ένας διεφθαρμένος αστυνομικός σκοτώνει όλη την οικογένεια της δωδεκάχρονης Ματίλντα, η νεαρή κοπέλα δεν έχει που να πάει παρά στον Λεόν, έναν ήσυχο γείτονα που ασχολείται με τα φυτά του και τα μιούζικαλ. Μετά τις επίμονες απαιτήσεις της μικρής Ματίλντα, ο Λεόν, που είναι επαγγελματίας δολοφόνος, δέχεται να της διδάξει τα μυστικά του επαγγέλματός του...

Σχόλιο:Καταπληκτική ταινία που παρά την μεγάλη της διάρκεια βλέπεται τόσο ευχάριστα που δεν κοιτάς την ώρα καθόλου!Μπορεί να μην έχει ασταμάτητη δράση,οι χαρακτήρες όμως είναι τόσο καλά σχεδιασμένοι και ερμηνευμένοι που σε κάνουν να κολλάς ακόμα και στις απλές σκηνές!Το πρωταγωνιστικό δίδυμο γίνεται πάρα πολύ συμπαθές στο κοινό έτσι ώστε να σε ενδιαφέρει πραγματικά η τύχη τους!Πολύ καλή σε όλη τη διάρκεια της,και με ένα υπέροχο φινάλε!

αγωνία:5/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

MARGARET 2011

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Δράμα

Story:Η ιστορία στρέφεται γύρω από μια κοπέλα, που γίνεται μάρτυρας ενός τροχαίου δυστυχήματος και μέρος της κατοπινής έρευνας για το αν το συμβάν ήταν τυχαίο ή έκρυβε πρόθεση.

Σχόλιο:Ένα περίεργο σενάριο που με αφορμή ένα δυστύχημα,μας περιγράφει τον χαρακτήρα μιας προβληματικής κοπέλας που αισθάνεται την ανάγκη να είναι συνεχώς το κέντρο της προσοχής!Ενώ η σκηνή του ατυχήματος είναι αρκετά σκληρή και δυνατή,το υπόλοιπο έργο είναι δυστυχώς πιο ανάλαφρο,με εξαίρεση κάποιες άλλες δυνατές σκηνές!Επίσης στα μείον είναι κάποιες αχρείαστες σκηνές και οι τραβηγμένοι διάλογοι,όπως επίσης και το γεγονός πως όλοι οι ήρωες της ταινίας είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης!Ως ένα σημείο η ταινία έχει ενδιαφέρον απο ψυχολογικής άποψης και έχει και πάρα πολύ καλές ερμηνείες,ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο το τί ήθελε να πει,αφού μετά από δυόμιση ώρες δεν αισθάνεσαι ότι είδες και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό,ούτε δημιουργεί δυνατά συναισθήματα!


THE HAUNTING OF WHALEY HOUSE 2012

Βαθμολογία:4/10

Είδος:Τρόμου

Story:Η Penny (Stephanie Greco) είναι μια σκεπτικίστρια, παρά το γεγονός ότι εργάζεται ως ξεναγός στο Whaley House, που θεωρείται το πιο στοιχειωμένο σπίτι της Αμερικής.Ένα βράδυ, οι φίλοι της την πείθουν να τους αφήσει να μπουν στο διάσημο σπίτι-μουσείο για να δουν αν πράγματι είναι στοιχειωμένο όπως όλοι λένε, και αυτό που δουν ξεπερνάει τη φαντασία τους.

Σχόλιο:Το σενάριο είναι γελοίο και ανέμπνευστο και γενικά πρόκειται για κάτι που το έχεις ξαναδεί εκατομμύρια φορές και περιέχει όλα τα γνωστά κλισέ!Το μόνο θετικό είναι ότι υπάρχει πολυπληθές καστ και αρκετό αίμα για να κάνουν την ταινία υποφερτή!Επίσης μου άρεσε το φινάλε που θυμίζει american horror story!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:0/5
τρόμος;1/5

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

THE TALL MAN 2012

Βαθμολογία:9/10

Eίδος:Δραματικό θρίλερ

Story:Στο Κολντ Ροκ παιδιά χάνονται ανά τα χρόνια χωρίς να αφήνουν ένα ίχνος ή έναν μάρτυρα των γεγονότων. Οι ντόπιοι μιλούν με τον Ψηλό Άντρα, μια θρυλική, μυστηριώδη και σκοτεινή φιγούρα που αρπάζει παιδιά. Η Τζούλι είναι μια νοσοκόμα που ζει στην πόλη, αλλά δεν πιστεύει σε δυσαρμονίες. Μέχρι που μια νύχτα αφήνει τον γιο της στο κρεβάτι και μετά δεν βρίσκει τίποτα. Δεν έχει σκοπό όμως να κάνει πίσω. Η αναζήτηση για τον γιο της θα γίνει και μια αναζήτηση για τις μεγάλες απαντήσεις που δεν έχουν δοθεί εδώ και χρόνια. Ποιος είναι ο Ψηλός Άντρας και πού είναι τα παιδιά;

Σχόλιο:Μια πάρα πολύ καλή ταινία,με επιβλητική σκηνοθεσία και ένα πολυδιάστατο σενάριο που αλλάζει είδος και κατευθύνσεις συνέχεια!!Νιώθεις σαν να παρακολουθείς πολλές ταινίες μαζί!Επίσης αν και δεν είναι σκληρό,ούτε τρομαχτικό,θυμίζει το ύφος του martyrs,που μέσα από μια ταινία τρόμου σε κάνει να σκέφτεσαι,όπως και για τις αμφιλεγόμενες προθέσεις των κακών!Σίγουρα είναι μια ταινία που δεν απογοητεύει και μπαίνει στο θέμα της κατευθείαν και σε κάνει να αναρωτιέσαι μέχρι και το τελευταίο λεπτό!

αγωνία:5/5
splatter:1/5
ανατροπές:5/5
τρόμος:1/5

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

EL SECRETO DE SUS OJOS (THE SECRET IN THEIR EYES) 2009

Βαθμολογία:9/10

Είδος:Αστυνομικό δράμα

Story:Τον Ιούνιο του 1974 ένας ομοσπονδιακός πράκτορας της δικαιοσύνης,ο Benjamin Esposito, εμπλέκεται στη διερεύνηση εγκλήματος μιας νεαρής γυναίκας, που βιάστηκε βάναυσα και δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της σε μια γειτονιά του Μπουένος Άιρες.

Σχόλιο:Μια απλή αστυνομική ιστορία,δοσμένη όμως με τέτοιο τρόπο που σου προκαλεί πλήθος συναισθημάτων!Οι χαρακτήρες είναι πλήρως ανεπτυγμένοι και μαθαίνουμε την συνολική ιστορία ζωής τους με αποτέλεσμα να γινόμαστε κι οι θεατές ένα με την ιστορία τους!Παρά την σχετικά μεγάλη της διάρκεια βλέπεται πάρα πολύ ευχάριστα και δεν κουράζει ούτε λεπτό!

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

SILENT HOUSE 2011

Βαθμολογία:8/10

Eίδος:Τρόμου

Story:Παγιδευμένη μέσα στο παραλίμνιο καταφύγιο της οικογένειάς της, μια νεαρή γυναίκα οδηγείται σταδιακά στην τρέλα.

Σχόλιο:Ένα αχρείαστο remake,καθώς η πρωτότυπη ταινία ήταν πολύ πρόσφατη,όμως πρόκειται για είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα!Έχει πολύ καλή ατμόσφαιρα,και μια πολύ δυνατή ερμηνεία από την Olsen!Είναι αδύνατον να βαρεθείς με αυτή τη ταινία,ειδικά άμα δεν έχεις δει το πρωτότυπο και δεν ξέρεις το τέλος!Ωστόσο το μόνο που με χάλασε είναι η συμπεριφορά του πατέρα στο τέλος που είναι υπερβολικά μη ρεαλιστική,και η οποία δεν υπάρχει στο πρωτότυπο!Δεν χρειαζόταν ούτε εδώ!

αγωνία:5/5
splatter:2/5
ανατροπές:5/5
τρόμος:3/5

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

THE FUNHOUSE 1981

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Τρόμου

Story:Μια παρέα νεαρών αποφασίζουν να παραμείνουν στο «Σπίτι του Τρόμου» ενός Λούνα Παρκ μετά το κλείσιμό του. Όσο όμως βρίσκονται εκεί γίνονται μάρτυρες φόνου από το γιό του διευθυντή του Λούνα Παρκ.

Σχόλιο:Καλό θρίλερ που διαθέτει την ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής και βλέπεται εξίσου ευχάριστα ακόμη και σήμερα!Η ιδέα του λούναρ παρκ κρατάει το ενδιαφέρον ακόμη κι αν στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας δεν υπάρχουν δολοφονίες!Το βασικό μειονέκτημα είναι ότι είναι κάπως προβλέψιμη,ότι υπάρχει λιγοστό αίμα και οι φόνοι δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

αγωνία:4/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:2/5

STASH HOUSE 2012

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Θρίλερ

Story:Ο Ντέιβ και η Έμα έχουν βρει το τέλειο σπίτι, μέχρι τη στιγμή που ανακαλύπτουν μια κρυψώνα ηρωίνης και καταλήγουν φυλακισμένοι σ αυτό από επικίνδυνους κακοποιούς.

Σχόλιο:Τυπικό home invasion θρίλερ,με μπόλικη δράση,που θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο άμα δεν είχε αρκετές σεναριακές τρύπες οι οποίες γίνονται για χάρη της δράσης!Και δυστυχώς δεν λείπουν και τα κλισέ και οι χαμένες ευκαιρίες!Ο κακός ενώ δεν διστάζει να σκοτώσει εν ψυχρώ τον οποιοδήποτε,όσον αφορά τους πρωταγωνιστές φαίνεται πως το σκέφτεται!

αγωνία:5/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:2/5

SOME GUY WHO KILLS PEOPLE 2011

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Kωμωδία,θρίλερ

Story:Ο 34χρονος Κεν, μετά από μία απόπειρα αυτοκτονίας και την επακόλουθη κατάθλιψη, βγαίνει από την κλινική που νοσηλευόταν και δουλεύει στο παγωτατζίδικο της μικρής του πόλης. Ζει με τη μητέρα του ενώ μόνη διέξοδο βρίσκει στα κόμικς που ο ίδιος σχεδιάζει. Οταν τελικά αποφασίζει να εκδικηθεί τους υπεύθυνους για τα ψυχολογικά του τραύματα, στη ζωή του εμφανίζεται ξαφνικά η 11χρονη κόρη του, Εϊμι. Πώς θα μπορέσει τώρα ο Κεν να δολοφονήσει αυτούς που κατέστρεψαν την ζωή του χρόνια πριν;

Σχόλιο:Στην αρχή όταν ξεκίνησε μου έδωσε την εντύπωση πως θα είναι άλλο ένα κακοφτιαγμένο θριλεράκι!Πολύ γρήγορα όμως κατάλαβα ότι δεν είναι καθόλου έτσι,αντιθέτως είναι μια ταινία με πολύ καλές ερμηνείες που παρόλο που έχει έντονα (και πετυχημένα) πολλά κωμικά στοιχεία,καταφέρνει να σε αγγίξει και να δημιουργήσει και συγκινητικές στιγμές!Θα έλεγα πως πρόκειται για μια σκληρή οικογενειακή ταινία!Tο μόνο που θα ήθελα είναι λίγες περισσότερες εξηγήσεις για το τέλος και συγκεκριμένα για την σκηνή στο σούπερ μάρκετ με τον πρωταγωνιστή,που δεν εξηγείται!

αγωνία:4/5
splatter:3/5
ανατροπές:5/5
τρόμος:0/5

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

REC 3:GENESIS (2012)

Bαθμολογία:8/10

Είδος:Τρόμου,θρίλερ

Story:Ο Paco Plaza επιστρέφει δυναμικά μετά το Rec και το Rec 2 που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία τόσο στην Ισπανία αλλά και σε όλη την Ευρώπη σκηνοθετεί την συνέχεια [REC]³ Génesis (2012)η οποία εξελίσσεται μακριά από τη τοποθεσία των δύο προηγούμενων(το κτίριο που είχε ξεσπάσει η μόλυνση)και για πρώτη φορά έγιναν γυρίσματα με το φως της ημέρας! Η υπόθεση έχει να κάνει με ένα νέο ζευγάρι το οποίο στο γάμο του και στη μέση ενός ειδυλλιακού εορτασμού ξεσπάει μια νέα επιδημία με Ζόμπι!!!

Σχόλιο:Θεωρώ πως όσοι απογοητεύτηκαν απ'την τρίτη συνέχεια του rec περίμεναν μια σχετική αντιγραφή των δύο πρώτων!Κατα τη γνώμη μου είναι θετικό το ότι οι δημιουργοί δεν ακολούθησαν την πεπατημένη αλλά πρόσθεσαν πολλά νέα στοιχεία στο franchise,κάποια απ'αυτά καλά και κάποια όχι και τόσο πετυχημένα!Πχ θεωρώ πως το κωμικό στοιχείο που διαθέτει απομακρύνεται πολύ απ'την ατμόσφαιρα των δύο πρώτων!Και παρότι τα δυο πρώτα ήταν περισσότερο τρομαχτικά,αυτή εδώ διαθέτει συναίσθημα,χαρακτήρες που σου μένουν,ειδικά της νύφης,και ένα συγκινητικό φινάλε!Επίσης ούτε από δω λείπει το μπόλικο αίμα και η ασταμάτητη αγωνία!Επίσης,αν και άκουγα ότι δεν πάει την ιστορία παραπέρα η τρίτη συνέχεια,κατά τη γνώμη μου δίνει κάποια στοιχεία καθώς εδώ είναι ξεκάθαρα εμφανέστατο το θρησκευτικό στοιχείο και νομίζω πως δόθηκε και η ιστορία του παπά που έμενε στην πολυκατοικία των δύο πρώτων (άμα ήταν όντως αυτός)!Περισσότερα έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσε να δώσει γιατί το τέταρτο μέρος έχει ήδη ανακοινωθεί!

αγωνία:5/5
splatter:5/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:2/5

THE RAVEN 2012

Βαθμολογία:8/10

Είδος:Θρίλερ μυστηρίου

Story:Το 1849, ένας κατά συρροήν δολοφόνος σπέρνει τον τρόμο στους δρόμους της Βαλτιμόρης. Σύντομα ο Έντγκαρ Άλαν Πόε αντιλαμβάνεται πως οι μέθοδοι του δολοφόνου είναι βγαλμένες από τις ιστορίες του. Καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται, η αστυνομία ζητά τη βοήθεια του Πόε. Ο θρυλικός συγγραφέας τρόμου αρνείται αρχικά, μέχρι που η αρραβωνιαστικιά του πέφτει στα χέρια του δολοφόνου. Ο Πόε συνεργάζεται με έναν φιλόδοξο νεαρό αστυνόμο, σε μια αμείλικτη καταδίωξη για να αποκαλύψουν το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τους φόνους, πριν να είναι πολύ αργά για την μοναδική του αγάπη.

Σχόλιο:Πολύ καλοφτιαγμένο θρίλερ που διατηρεί το ενδιαφέρον και την αγωνία σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα!Προσωπικά μου άρεσαν πολύ και οι ερμηνείες και η σκηνοθεσία!Μπορεί να μην διαθέτει κάποια μεγάλη πρωτοτυπία ή σπουδαία έκπληξη,όμως διαθέτει όλα τα στοιχεία που θα την κάνουν μια πολύ καλή επιλογή για να διασκεδάσει ένας φαν τέτοιου είδους ταινιών!

αγωνία:4/5
splatter:3/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:1/5

DICTADO (CHILDISH GAMES) 2012

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Θρίλερ,τρόμου

Story:Ο Ντανιέλ δέχεται μια απροσδόκητη κι ανεπιθύμητη επίσκεψη από έναν φίλο που είχε να δει από τα παιδικά του χρόνια. Αυτός του εκφράζει την εμμονή του για την κόρη του κι επιμένει ο Ντανιέλ να την συναντήσει. Ο Ντανιέλ καταφέρνει να τον ξεφορτωθεί, αλλά το ίδιο βράδυ μαθαίνει πως αυτοκτόνησε. Η σύζυγος του Ντανιέλ, η Λόρα, επιμένει να πάνε στη κηδεία κι εκεί συναντούν την μικρή κόρη του αποθανόντα. Είναι ένα 7χρονο κοριτσάκι που τώρα δόθηκε ξένη επίβλεψη. Η Λόρα, όμως, καταφέρνει να πείσει τους πάντες και να πάρει το ζευγάρι το κοριτσάκι σπίτι του. Η παρουσία της μικρής αρχίζει και ξυπνάει στον Ντανιέλ μνήμες και φόβους που ήθελε να ξεχάσει. Οι ίδιες μνήμες έκαναν και τον πατέρα του να πάρει την ίδια του τη ζωή.

Σχόλιο:Είχα την εντύπωση πως θα επρόκειτο για ακόμα μια ταινία με ένα δολοφονικό παιδάκι αλλά αυτή εδώ δεν έχει σχέση με κάτι τέτοιο,όχι ότι είναι ιδιαίτερα ευχάριστο αυτό!Το καλό είναι ότι καταφέρνει να διαφοροποιηθεί απ'τις υπόλοιπες,όμως απ'την άλλη μερία στερείται τελείως τρόμου και καταλήγει να είναι ένα ψυχολογικό δράμα!Ωστόσο σε κρατάει με ενδιαφέρον και έχει πολύ καλές ερμηνείες και σενάριο!Το όλο μυστήριο που κυριαρχεί στην ταινία είναι για το τι είναι αυτό το κορίτσι κι αν κρύβεται κάτι μεταφυσικό σε αυτό ή αν κάτι άλλο συμβαίνει!Και ομολογώ η λύση του μυστηρίου αν και δεν της δίνεται το βάρος που θα έπρεπε,μου άρεσε αρκετά!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

THE TASK 2011

Βαθμολογία:3/10

Eίδος:Τρόμου

Story:Κάτι διαβολικό λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του The Task, ενός νέου ριάλιτι σόου στο οποίο οι παίκτες πρέπει να εκπληρώσουν κάποιες τρομακτικές αποστολές μέσα στο χώρο μιας παλιάς εγκαταλελειμένης φυλακής ελπίζοντας να κερδίσουν το μεγάλο χρηματικό έπαθλο. Καθώς οι έξι νεαροί σπουδαστές εξερευνούν το νέο τους περιβάλλον, διάφορα σκοτεινά πνεύματα αρχίζουν να κάνουν αισθητήτ τη παρουσία τους με το πιο φρικιαστικό τρόπο που μπορεί κανείς να φανταστεί. Μη μπορώντας να ξεφύγουν από τη δαιδαλώδη φυλακή, οι διαγωνιζόμενοι γίνονται άθελά τους πιόνια που θα παγιδευτούν σε μια αιματοβαμμένη νύχτα τρόμου…

Σχόλιο:Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας νομίζεις ότι παρακολουθείς επεισόδιο από το blackout!Η ουσιαστική απειλή αργεί πολύ να κάνει την εμφάνιση της αλλά και πάλι το γελοίο σενάριο και η απουσία δράσης δεν βοηθάνε καθόλου!Και ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο λες θα εμφανιστεί το αιματοκύλισμα,τα άθλια εφέ κάνουν την εμφάνιση τους!

αγωνία:2/5
splatter:2/5
ανατροπές:4/5
τρόμος:1/5

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

96 MINUTES (2011)

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Κοινωνικό δράμα,θρίλερ

Story:Τέσσερις άνθρωποι εμπλέκονται μεταξύ τους σε μια περίεργη ιστορία επικίνδυνη γι'αυτούς.

Σχόλιο:Bασισμένη σε πραγματικά γεγονότα,οπότε δεν πάσχει σίγουρα από ρεαλισμό!Επίσης καταφέρνει να κάνει πολύ συμπαθείς τις δυο κοπέλες κι έτσι ο θεατής να νοιάζεται για την τύχη τους αλλά και πολύ αντιπαθητικό τον έναν απ'τους δυο 'κακούς' με αποτέλεσμα να περιμένεις πως και πως να δεις τον θάνατο του (αν και εγώ αντιπάθησα και τον άλλον εξίσου)!Το κακό είναι όμως ότι τον κάνει τόσο αντιπαθητικό αλλά SPOILER δεν βλέπεις ποτέ on camera το τέλος του,κι αυτό σου δίνει μια μεγάλη απογοήτευση!Κατά τ'άλλα είναι μια καλή ταινία που δεν καταφέρνει όμως πραγματικά να ξεχωρίσει!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5