Σελίδες

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

THE NEXT THREE DAYS 2010

Βαθμολογία:8/10

Είδος:Θρίλερ

Iστορία:Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που η γυναίκα του Τζον Μπρέναν, ενός φιλήσυχου καθηγητή, καταδικάστηκε για ένα φόνο τον οποίο ισχυρίζεται ότι δεν διέπραξε. Όταν η τελευταία έφεση απορρίπτεται κι εκείνη κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, ο Τζον καταλαβαίνει ότι πρέπει να κάνει τα πάντα για να τη βγάλει από τη φυλακή.

Σχόλιο:Πολύ απολαυστική ταινία με πολύ καλές ερμηνείες και μπόλικη δράση!Δεν κουράζει καθόλου και έχει χαρακτήρες που σε κάνουν να νοιάζεσαι για την τύχη τους!Θυμίζει κάπως το prison break!Με χάλασε λιγάκι το γεγονός ότι οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τον πρωταγωνιστή απ'την μάρκα του αυτοκινήτου του,το βρήκα κάπως υπερβολικό!

αγωνία:5/5
splatter:1/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

POLYTECHNIQUE 2009

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Δράμα

Iστορία:Η δραματοποίηση της Σφαγής του Μοντρεαλ του 1989, όπου αρκετές φοιτητριες μηχανολογίας δολοφονήθηκαν από έναν ασταθη μισογύνη.

Σχόλιο:Σκληρό δράμα που το γεγονός ότι βασίζεται σε αληθινή ιστορία το κάνει ακόμα πιο σοκαριστικό!Ωστόσο δεν μπορώ να πω πως είναι και καλύτερο από άλλες ταινίες με παρόμοιο θέμα!Ο σκηνοθέτης είναι αρκετά αποστασιοποιημένος από όλους τους χαρακτήρες με αποτέλεσμα το σοκ να είναι μόνο για το γεγονός κι όχι για τα πρόσωπα!Έξυπνο σκηνοθετικά βρήκα το ότι σε όλη τη διάρκεια της ταινίας επικρατεί ησυχία η οποία σπάει μόνο με κάθε χρήση του όπλου και επίσης μου άρεσε το φινάλε!

αγωνία:4/5
ανατροπές:3/5
συγκίνηση:3/5

TERRITORIES 2010

Βαθμολογία:8/10

Είδος:Θρίλερ

Ιστορία:Μια παρέα νέων επιστρέφει στις ΗΠΑ από όπου κατάγονται μετά από ένα γάμο φίλου τους στον Καναδά. Ένα μικρό ατύχημα με ένα ελάφι στο δρόμο, δεν χάλασε την καλή τους διάθεση. Στην συνέχεια όμως, για κακή τους τύχη αν και έχουν κόψει από επαρχιακό δρόμο πέφτουν σε μπλόκο τελωνιακό έλεγχο, υποτίθεται ρουτίνας..Η αδικαιολόγητη αυστηρότητά των δύο συνοριοφυλάκων που γίνεται υπερβολική έως βασανιστική όταν ανακαλύπτουν μια μικροποσότητα ναρκωτικών. Αντί για ένα απλό πρόστιμο οδηγούνται σε σιδερένια ατομικά κλουβιά όπως τους κλειδώνουν για όλο το βράδυ.Η λογική των νεαρών κρατουμένων τούς λέει πως απλά είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος απομόνωσης και πως μόλις ξημερώσει θα έχουν περάσει όλα.Δυστυχώς για αυτούς, μόλις ξεκινά η πορεία τους στο προσωπικό τους Γκουιντάναμο....

Σχόλιο:Ξεκινάει μπαίνοντας κατευθείαν στο θέμα και το πρώτο μισάωρο αποτελεί ένα πολύ δυνατό θρίλερ!Στη συνέχεια όμως οι τόνοι χαμηλώνουν και η προσοχή φεύγει απ'τα κρατούμενα παιδιά και παρότι ξεφεύγει έτσι απ'τα καθιερωμένα η έλλειψη κορύφωσης όσο να'ναι με ξένισε κάπως!

αγωνία:5/5
splatter:2/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

THE SIGNAL 2007

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Τρόμου,επιστημονικής φαντασίας

Ιστορία:Ένα ραδιενεργό σήμα μετατρέπει μέσω τηλεοράσεων και ραδιοφώνων φιλήσυχους πολίτες σε αιμοσταγείς δολοφόνους!!

Σχόλιο:H ιστορία ξετυλίγεται μέσα από 3 οπτικές και έχει αρκετή αγωνία!Ακόμη κι όταν δεν υπάρχει δράση,χρησιμοποιούνται γερές κωμικές πινελιές ώστε να μην κουράζει καθόλου!Ωστόσο υπάρχουν κάποιες μη ρεαλιστικές ή και χαζές αντιδράσεις όπως όταν η πρωταγωνίστρια μπαίνει ουρλιάζοντας και γεμάτη αίματα στο σπίτι της γειτόνισσας και αυτή την ακινητοποιεί για να την ησυχάσει αφήνοντας την πόρτα όρθάνοιχτη,ή ακόμη όταν η πρωταγωνίστρια φοράει τα ακουστικά και περπατάει σαν να μην συμβαίνει τίποτα ενώ γύρω της κυκλοφορούν δολοφόνοι!

αγωνία;5/5
splatter:4/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN 2011

Βαθμολογία:8/10

Είδος:Δραματικό θρίλερ

Ιστορία:Πρέπει να μιλήσουμε για τον Kevin. Γι αυτό το αγόρι, που στα 15 του άνοιξε πυρ κατά των ανυποψίαστων συμμαθητών του, ξεκληρίζοντας το σχολείο του σε ένα μακελειό δυστυχώς όχι άνευ προηγουμένου. Γι αυτό το αγόρι, που από μικρό είχε δυσκολίες προσαρμογής στο κοινωνικό του περιβάλλον, που ήταν ένα αγρίμι, πάντα αψυχολόγητο, ανυπάκουο, επιθετικό κι αχάριστο. Γι αυτό το αγόρι που πριν καλά-καλά γεννηθεί, είχε ξεκινήσει έναν σιωπηλό, εξοντωτικό πόλεμο προς τη μητέρα του και, δευτερευόντως, προς όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι όμως πράγματι έτσι τα πράγματα; Για να το μάθουμε, πρέπει να μιλήσουμε με τον Kevin. Μα με αυτόν δεν θα μιλήσουμε ποτέ. Ο Kevin είναι στη φυλακή. Όλοι είναι νεκροί και η μόνη που απομένει για να μαζέψει τα συντρίμμια και να απαντήσει στα αμείλικτα γιατί είναι η μητέρα του, η Eva. Μέσα από τα δικά της μάτια μαθαίνουμε την ιστορία, από το δικό της βλέμμα είναι φιλτραρισμένα τα γεγονότα, από τη δική της ματωμένη συνείδηση είναι σπιλωμένες οι αναμνήσεις. Τι έφταιξε; Εγώ έφταιξα; Εγώ φταίω. Μόνη, διαλυμένη, αποκλεισμένη από την υπόλοιπη τοπική κοινωνία, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και να καταλάβει τι συνέβη, ξεμπλέκοντας το κουβάρι που ήταν η ζωή της, η ζωή του Kevin, η οικογενειακή τους ζωή μαζί και η ευθύνη της απέναντι σε αυτόν και στις πράξεις του.

Σχόλιο:Yπέροχη ταινία με πολύ δυνατό θέμα!Εκτός απ'το πρώτο μισάωρο όπου είχα κουραστεί και μπερδευτεί κάπως με τα μπρος πίσω της ιστορίας,η υπόλοιπη ταινία δεν με έκανε ούτε στο ελάχιστο να βαρεθώ και όσο πέρναγε η ώρα την απολάμβανα όλο και πιο πολύ!Συγκλονιστική η ερμηνεία της Τilda Swinton,αλλά και ο Εzra Miller είναι εξαιρετικός στον ρόλο του!Η ταινία σε βάζει σε σκέψεις για το αν ένας κακός άνθρωπος γεννιέται έτσι ή αν φταίνε τα βιώματα του!

αγωνία:5/5
splatter:1/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:1/5
συγκίνηση:3/5

STRAW DOGS 2011

Βαθμολογία:9/10

Είδος:Θρίλερ

Ιστορία:Ο σεναριογράφος Ντέιβιντ Σάμνερ με τη σύζυγο του,την Έιμι μετακομίζουν στην γενέτειρα της συζύγου του, στον Νότο Εκεί,όμως, ρήγορα μπλέκουν σε καβγάδες και οι ντόπιοι απειλούν κάτι περισσότερο από την ησυχία τους!

Σχόλιο:Αποτελεί remake της ταινίας του 1971!Δυστυχώς δεν έχω δει την πρωτότυπη αλλά αυτό με βοήθησε να την δω χωρίς σύγκριση!Και αν την δω έτσι μπορώ να πω ότι διασκέδασα πάρα πολύ!Οι χαρακτήρες έχουν αποδωθεί αρκετά καλά και το πρωταγωνιστικό ζεύγος καταφέρνει να γίνει αρκετά συμπαθητικό!Επίσης οι αντιδράσεις είναι ως επι το πλείστον αρκετά ρεαλιστικές!Την απόλαυσα!

αγωνία:5/5
splatter:4/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

THE DEAD 2010

Βαθμολογία:6/10

Είδος:Τρόμου

Ιστορία:Ένας Αμερικανός μισθοφόρος, ο μόνος επιζών ενός αεροπορικού δυστυχήματος, έχει να εντιμετοπίσει τους ζωντανούς νεκρούς μέσα στις ατελείωτες Αφρικανικές ερήμους. Ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί με έναν ντόπιο στρατιώτη, ο οποίος ψάχνει απεγνωσμένα για το γιο του μέσα στο χάος. Αγωνίζονται μαζί για να επιβιώσουν, μέσα στα εντυπωσιακά Αφρικανικά τοπία...

Σχόλιο:Προσωπικά βαριέμαι αφόρητα τις ταινίες με ζόμπι και ήξερα απ'την αρχή πριν την δώ ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ξετρελαθώ!Ωστόσο πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι απ'τις καλύτερες zombie movies που έχω δεί και έχει τρομακτικά και επικίνδυνα ζόμπι!!Δεν παύει όμως να είναι προβλέψιμη!

αγωνία:3/5
splatter:5/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:4/5

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

THE INVASION 2007

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας

Ιστορία:Μια παράξενη επιδημία έχει ως σύμπτωμα την αλλαγή συμπεριφοράς των ανθρώπων. Η Κάρολ εργάζεται ως ψυχίατρος στην Ουάσινγκτον και η συναναστροφή της με άτομα, τα οποία πάσχουν από τον ιό τη φέρνει αντιμέτωπη με μια τρομακτική ανακάλυψη. Η απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά των ασθενών της προέρχεται από την εισβολή εξωγήινων πλασμάτων στον ανθρώπινο οργανισμό, με στόχο τον αφανισμό του ανθρώπινου είδους. Η Κάρολ προσπαθεί απεγνωσμένα να σταματήσει την εξάπλωση της επιδημίας, μόνο που η λύση βρίσκεται πιο κοντά απ΄ ότι φαντάζεται. Η σωτηρία του κόσμου εξαρτάται από τον ίδιο της το γιο.

Σχόλιο:Η αγωνία ξεκινάει από πολύ νωρίς έτσι η ταινία βλέπεται πολύ ευχάριστα!Ωστόσο είναι πολύ light και βασίζεται περισσότερο στη δράση οπότε μπορεί να θεωρηθεί και ως μια απλή περιπέτεια!Μου άρεσε πολύ η ερμηνεία της Nicole Kidman όπως και του πιτσιρικά!!

αγωνία:5/5
splatter:1/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

SCANNERS 1981

Βαθμολογία:7/10

Είδος:τρόμου,επιστημονικής φαντασίας

Ιστορία:Ένας επιστήμονας που ειδικεύεται σε μια ομάδα ανθρώπων με εξαιρετικές τηλεπαθητικές δυνατότητες ονόματι «Scanners» στέλνει ένα νέο μέλος που πιστεύει ότι είναι δυνατότερος από τους περισσότερους για να εντοπίσει και να καταστρέψει έναν κακό Scanner που θέλει να εξοντώσει τους υπόλοιπους.

Σχόλιο:Kλασικό b-movie,με πρωτότυπο θέμα,πολύ καλή μουσική και σκηνοθεσία που δημιουργεί ατμόσφαιρα!Η εναρκτήρια σκηνή μας εισάγει τέλεια στην ιστορία και υπέροχη επίσης είναι και η τελική σκηνή με την μονομαχία των πρωταγωνιστών!Λίγο παράξενες και παλιομοδίτικες μου φάνηκαν οι ερμηνείες αν και ο 'κακός' είναι εξαιρετικός!

αγωνία:4/5
splatter:4/5
ανατροπές:4/5
τρόμος:2/5

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

THE HUMAN CENTIPEDE 2 (2011)

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Τρόμου

Ιστορία:Ο Mάρτιν μια διανοητικά διαταραγμένη προσωπικότητα, ζει μαζί με τη μητέρα του σε ένα άθλιο σπίτι. Εργάζεται ως φύλακας ασφαλείας σε υπόγειο συγκρότημα στάθμευσης. Για να ξεφύγει απο την θλιβερή ύπαρξή του, ο Μάρτιν βυθίζετε στον φανταστικό κόσμο της ταινίας φρίκης Ανθρώπινη Σαρανταποδαρούσα και στις χειρουργικές ικανότητες του χαρισματικού Δρ Χέιτερ, του οποίου η γνώση για το ανθρώπινο γαστρεντερικό σύστημα εμπνέει τον Μάρτιν να επιχειρήσει το αδιανόητο...

Σχόλιο:Παρά το ότι αυτή η ταινία έχει πάρει πάρα πολύ κακές κριτικές εγώ τη θεωρώ πολύ καλή καθώς είναι τελείως πρωτότυπη και με το story της καταφέρνει και σοκάρει και σίγουρα δεν ξεχνιέται εύκολα!Η συγκεκριμένη είναι πιο αργή απ'τη πρώτη ταινία αλλά φαίνεται σαν καλύτερη παραγωγή κι ενώ η πρώτη σόκαρε μόνο με το θέμα της χωρίς να δείχνει ιδιαίτερα σκληρές σκηνές,αυτή εδώ χρησιμοποιεί και το gore στοιχείο σε μεγάλες δόσεις!Το ότι είναι ασπρόμαυρη διευκολύνει τη θέαση της καθώς θα ήταν πολύ σιχαμερή αν και κατα τη γνώμη μου θεωρώ πως θα έπρεπε να είναι πολύ σιχαμερή καθώς αυτό είναι και το ζητούμενο μιας τέτοιας ταινίας!Επίσης η επιλογή αυτού του πρωταγωνιστή είναι θεωρώ η καταλληλότερη!

αγωνία:4/5
splatter:5/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:1/5

DREAM HOUSE 2011

Βαθμολογία:7/10

Είδος:ψυχολογικό θρίλερ

Iστορία:Ο επιτυχημένος εκδότης Will Atenton (Daniel Craig) με τη γυναίκα του, Libby (Rachel Weisz) και τα δύο τους κοριτσάκια μετακομίουν σε μία ήσυχη και γραφική πόλη της New England. Καθώς όμως αρχίζουν να προσαρμόζονται στο νέο περιβάλλον, ανακαλύπτουν πως το ειδυλλιακό τους σπίτι υπήρξε η τραγική σκηνή ενός ανεξιχνίαστου φόνου μίας μητέρας και των παιδιών της. Χωρίς να είναι σίγουρος αν βλέπει φαντάσματα, ο Will αναζητά στοιχεία που θα τον οδηγήσουν στην αλήθεια. Η μόνη που μπορεί να τον βοηθήσει είναι η Ann (Naomi Watts), μία αλλόκοτη γειτόνισσα που γνώριζε προσωπικά τα θύματα. Όμως ολόκληρη η πόλη πιστεύει πως ο δολοφόνος είναι ο σύζυγος επέζησε του μακελειού και πως είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει για να σκοτώσει ξανά.

Σχόλιο:Αρκετά ενδιαφέρουσα,με μπόλικες ανατροπές!Παρότι ξεκινάει ως θρίλερ στη συνέχεια δίνει έμφαση περισσότερο στο δράμα αλλά κρατάει την αγωνία για το τι μπορεί να συμβαίνει στ'αλήθεια!

αγωνία:4/5
splatter:1/5
ανατροπές:5/5
τρόμος:1/5

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

NEVER LET ME GO 2010

Βαθμολογία:7/10

Είδος:Ρομαντικό δράμα

Ιστορία:Η Ρουθ, η Κάθι και ο Τόμι περνούν την παιδική τους ηλικία σε ένα φαινομενικά ειδυλλιακό οικοτροφείο. Καθώς μεγαλώνουν, συνειδητοποιούν τη δύναμη της αγάπης που νιώθουν ο ένας για τον άλλον, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζονται για μια τρομακτική πραγματικότητα που τους περιμένει.

Σχόλιο:Είναι απ'τις σπάνιες φορές που βλέπω κάτι εκτός από θρίλερ και ταινίες τρόμου,αλλά αξίζουν και λίγες αλλαγές!Στα ρομαντικά δράματα δεν έχω έφεση είναι η αλήθεια αλλά η συγκεκριμένη έχει ένα πολύ ιντριγκαδόρικο σενάριο που με τράβηξε!Παρότι δεν έχει πολλές δυνατές στιγμές κατάφερε και με κράτησε κολλημένο,αν και δεν μπορώ να πω ότι συγκινήθηκα ιδιαίτερα!Οι ερμηνείες είναι πάρα πολύ καλές δείχνοντας την μελαγχολία αλλά και το αναπόφευκτο και η σκηνοθεσία είναι καταπληκτική!

αγωνία:4/5
ανατροπές:1/5
συγκίνηση:3/5

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ATTACK THE BLOCK 2011

Bαθμολογία:7/10

Είδος:Κωμωδία τρόμου,επιστημονικής φαντασίας

Ιστορία:Νότιο Λονδίνο, 5 Νοέμβρη. Μια συμμορία πέντε νεαρών έχει βάλει στο στόχαστρο μια νοσοκόμα, αλλά την ίδια στιγμή, ένα αντικείμενο από τον ουρανό πέφτει σε παρακείμενο αυτοκίνητο. Οι νεαροί πηγαίνουν να δουν τι είναι και βρίσκουν ένα απόξενο πλάσμα και το σκοτώνουν. Όμως, οι πτώσεις συνεχίζονται κι ο τόπος γεμίζει με αυτά τα πλάσματα. Η συμμορία τώρα πρέπει να υπερασπιστεί από αυτό που μοιάζει με εισβολή εξωγήινων.

Σχόλιο:Έχει πάρα πολύ δράση,η οποία ξεκινάει και αρκετά νωρίς,πάρα πολλά κωμικά στοιχεία και έναν χαρακτήρα,τον Pest που είναι κορυφή και πετάει πολύ πετυχημένες ατάκες!Οι εξωγήινοι σαν μορφές δεν προκαλούν καθόλου τρόμο αλλά έχουν ενδιαφέρον!Οι χαρακτήρες εσκεμμένα παρουσιάζονται αρχικά αντιπαθείς και στη πορεία αποκτούν μια στοιχειωδώς καλύτερη εικόνα με πολύ έξυπνους τρόπους,όπως με τις επισκέψεις δευτερολέπτων στα σπίτια τους που μας κάνουν διακριτές τις συνθήκες ζωής τους και τις αιτίες της παραβατικής τους συμπεριφοράς!Βέβαια προσωπικά δεν κατάφεραν ιδιαίτερα να κερδίσουν την συμπάθεια μου ακόμα και στο τέλος αλλά και πάλι διαφορά απ'το ξεκίνημα υπάρχει και είναι μεγάλη!

αγωνία:5/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5
γέλιο:4/5

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

LADY IN THE WATER 2006

Βαθμολογία:3/10

Eίδος:θρίλερ φαντασίας

Ιστορία:Ο Κλίβελαντ Χιπ προσπαθεί να κρυφτεί στις σκοτεινές αποθήκες του συγκροτήματος διαμερισμάτων Κόουβ. Αλλά τη νύχτα που θα αλλάξει για πάντα η ζωή του, ο Κλίβελαντ ανακαλύπτει ότι και κάποιος άλλος ζει στο σκοτεινό κτίριο. Μία μυστηριώδης νεαρή γυναίκα, ονόματι Στόρι, που μένει στον υπόγειο χώρο, κάτω από την πισίνα του συγκροτήματος. Ο Κλίβελαντ ανακαλύπτει ότι η Στόρι είναι στην πραγματικότητα μία νεράιδα - η νύμφη ενός γνωστού παραμυθιού, σύμφωνα με το οποίο, κάποια κακά πλάσματα την εμποδίζουν να γυρίσει στο δικό της κόσμο και την κρατούν φυλακισμένη στον κόσμο των ανθρώπων. Οι διαισθητικές δυνάμεις της Στόρι αποκαλύπτουν στον Κλίβελαντ τη μοίρα των ενοίκων του συγκροτήματος που μένει. Όμως, το πεπρωμένο τους συνδέεται μυστηριωδώς με το δικό της, οπότε θα πρέπει μαζί με τον Κλίβελαντ να ξεκλειδώσουν τους μυστικούς κώδικες που θα της ανοίξουν το δρόμο για την ελευθερία της.

Σχόλιο:Παραμυθάκι για παιδία και καθόλου για ενήλικες!Έχει καλές ερμηνείες και πρωτότυπη ιστορία αλλά το σενάριο είναι ό,τι να'ναι,χωρίς ίχνος ρεαλισμού και η ταινία δεν έχει καθόλου ατμόσφαιρα!!Επίσης με έκανε να βαρεθώ απελπιστικά,καθώς η περισσότερη ώρα κυλάει χωρίς εξελίξεις!

αγωνία:2/5
splatter:0/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

THE INHERITANCE 2011

Βαθμολογία:3/10

Ιστορία:Πέντε φιλόδοξα ξαδέρφια προσκαλούνται σε μια οικογενειακή συγκέντρωση κατα τη διάρκεια του χειμώνα.Ο σκοπός είναι να τους εξασφαλισθεί η κληρονομιά τους, μια περιουσία που χρονολογείται εδώ και πολλές γενιές.Κατα τη διάρκεια του σαββατοκύριακου όμως μαθαίνουν την αλήθεια για την κληρονομιά της οικογένειάς τους, την καταγωγή του αίματος και την υπέρτατη θυσία που πρέπει να κάνουν σε αντάλλαγμα για την αγαπημένη τους κληρονομιά.

Σχόλιο:Σήμερα δεν ήταν η μέρα μου!Είτε εγώ δεν είχα όρεξη και έκανα κακώς που είδα δυο ταινίες είτε και οι δυο ταινίες ήταν όντως μάπα!Βασικό πρόβλημα εδώ είναι το σενάριο,που το βρήκα τελείως πρόχειρο!Έχω δει και πολύ χειρότερες βέβαια απ'αυτή τη ταινία αλλά και πάλι δεν μπορώ να πω πως η ώρα κύλισε ευχάριστα!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

PIG HUNT 2008

Βαθμολογία:3/10

Ιστορία:Όταν ο John παίρνει τους φίλους του σε ένα απομακρυσμένο ράντσο στο Σαν Φρανσίσκο,εκεί που μικρός μαζί με τον πρόσφατα αποβιώσαντα θείο του, κυνηγούσε αγριογούρουνα,φαίνεται σαν ένα τυπικό Σαββατοκύριακο για άντρες με όπλα - παρά την παρουσία της σέξι φίλης του Τζον, Μπρουκς. Ο Τζον και η παρέα του εισχωρούν βαθύτερα στο δάσος, και εκεί αρχίζουν να γίνονται μάρτυρες της φοβερής αλήθειας για το θάνατο του θείου του και για τον θρύλο του αντεροβγάλτη.

Σχόλιο:Tολμώ να πω πως βαρέθηκα αρκετά καθώς η δράση αργεί αρκετά και δεν είναι ικανοποιητική!Οι χαρακτήρες είναι τελείως αναλώσιμοι και καθόλου συμπαθείς με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για την τύχη τους!Αλλά και μεταξύ τους δεν νομίζω να νοιάζονταν ιδιαίτερα καθώς κανείς δεν έδινε σημασία αν πέθαινε κάποιος!Τέλος το αγριογούρουνο εμφανίζετε για πολύ λίγο στο τέλος οπότε πιο ευχάριστο είναι να το χορτάσει κάποιος απ'το poster!!

αγωνία:2/5
splatter:4/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

TELL NO ONE 2006

Βαθμολογία:7/10

Ιστορία:Η Μαργκό δολοφονείται από έναν κατά συρροή δολοφόνο. Αλλά, αν και ο δολοφόνος συλλαμβάνεται και ομολογεί 8 φόνους, αρνείται ότι είναι υπεύθυνος και για τη δολοφονία της Μαργκό, παρά τα εμφανή στοιχεία. 8 χρόνια μετά, ο Αλεξάντρ, ο σύζυγός της Μαργκό, θρηνεί ακόμη για το θάνατό της. Μόνο η εργασία του και η φιλία του με την Ελέν τον αποσπούν για λίγο από τις αναμνήσεις και την απομόνωσή του. Όμως, η ανακάλυψη δύο πτωμάτων κοντά στο σημείο που είχε βρεθεί η Μαργκό φέρνει στο φως νέα στοιχεία και η υπόθεση ξανανοίγει. Τότε, ο Αλεξάντρ λαμβάνει ένα περίεργο e-mail, που οδηγεί με μια on line κάμερα παρακολούθησης και αποφασίζει να δει τι δείχνει...

Κριτική:Ένα απολαυστικό θρίλερ μυστηρίου που με καθήλωσε παρά την μεγάλη διάρκεια του!Έχει κάποιες υπερβολές στο σενάριο και σίγουρα δεν είναι απ'τις καλύτερες ταινίες που έχω δει αλλά είναι μια πολύ καλη επιλογή!!Στα συν οι αρκετά καλές μουσικές επιλογές!

αγωνία:4/5
splatter:1/5
ανατροπές:5/5
τρόμος:0/5

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

NABOER 2005

Βαθμολογία:6/10

Ιστορία:O John είναι ένας ήσυχος και συναισθηματικά καταπιεσμένος νεαρός. Όταν η κοπέλα του τον αφήνει για έναν άλλο άνδρα, αυτός ανακαλύπτει ότι στο διπλανό διαμέρισμα έχουν μετακομίσει δύο νέες όμορφες γυναίκες. Ισχυρίζονται ότι έχουν υπάρξει θύματα βίας ενός πρώην εραστή της μίας και του ζητούν να ασφαλίσει την πόρτα. Αρχικά ο John τις βρίσκει περίεργες και τις αποφεύγει, σύντομα όμως αρχίζει να αναπτύσσει μία έντονη έλξη για μία από τις δύο κοπέλες που θα τον φέρει στο επίκεντρο ενός επικίνδυνου παιχνιδιού!

Κριτική:Aρκετά καλό ψυχολογικό θρίλερ που μου θύμισε όμως απ'την αρχή το 'the uninvited guest ' και έτσι δυστυχώς κατάλαβα απ'την αρχή το τέλος!Παρόλα αυτά αξίζει!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:5/5
τρόμος:0/5

THE HOWLING:REBORN 2011

Βαθμολογία:4/10

Ιστορία:H ταινία αποτυπώνει τη ζωή ενός 17χρονου μαθητή και τη μάχη που πρέπει να δώσει με το πεπρωμένο, καθώς μαθαίνει πως σύντομα θα μεταμορφωθεί σε...λυκάνθρωπο!Θα καταφέρει να παλέψει για να σώσει τη ζωή τη δική του και της αγαπημένης του, καθώς η δίψα του για ανθρώπινο αίμα μεγάλώνει, ή θα συντριβεί από τα φοβερά πλάσματα που έχει να αντιμετωπίσει..;

Κριτική:Το twilight με λυκανθρώπους!Περισσότερο ρομαντική κομεντί παρά θρίλερ,το πολύ πολύ να κατάφερνε να τρομάξει λίγο κάνα κοριτσάκι του δημοτικού!Κρίμα γιατί και σέξυ φάτσες έχει και ωραίες εικόνες αλλά είναι γεμάτη ατέλειες!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

WRECKAGE 2010

Βαθμολογία:5/10

Ιστορία:Μια παρέα καθώς ταξιδεύουν, το αμάξι τους χαλάει και ξεκινούν με τα πόδια να βρούν το πλησιέστερο βενζινάδικο. Καταλήγουν σε μια μάντρα αυτοκινήτων αναζητώντας κάποιον να τους βοηθήσει, όμως η φρίκη και ο θάνατος είναι πολύ κοντά τους...

Κριτική:Απ'την αρχή γίνεται σαφές ότι οι ερμηνείες δεν πρόκειται να είναι ικανοποιητικές και στη διάρκεια του έργου υπάρχουν αρκετές γελοιότητες αλλά έχω δει και πολύ χειρότερα!Μου άρεσε το ότι δεν ακολουθεί τη συνήθεια του να εξολοθρεύονται όλοι οι ήρωες εκτός απ'τους πρωτγωνιστές!Στο τέλος υπάρχει μια ανατροπή η οποία όμως είναι και λίγο χαζή,δεν γίνεται ένας serial killer να περιμένει πόσα χρόνια για να συνεχίσει το έργο του και ξαφνικά να τρώει τη φλασιά!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:4/5
τρόμος:1/5

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

THE HOUSE OF THE DEVIL 2009

Βαθμολογία:8/10

Iστορία:Στα τέλη του `80, η φοιτήτρια Samantha Hughes αναλαμβάνει μια δουλειά ως μπέιμπισίτερ. Το βράδυ όμως που πιάνει δουλειά, γίνεται ολική έκλειψη σελήνης, και η άτυχη φοιτήτρια σύντομα θα καταλάβει ότι οι πελάτες της έχουν ένα τρομερό μυστικό: σχεδιάζουν να την θυσιάσουν σε μια σατανιστική τελετή.

Kριτική:Μια ταινία με ατμόσφαιρα από ταινίες των 80s και με πολύ καλή σκηνοθεσία!Μπορεί το σενάριο να είναι απλοικό αλλά καταφέρνει και σε κατακτά με την κλιμάκωση της αγωνίας!Μια πολύ καλή δουλειά!

αγωνία:5/5
splatter:4/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:4/5

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

PATHOLOGY 2008

Βαθμολογία:6/10

Ιστορία:Ενας εκπαιδευόμενος γιατρός ιατροδικαστής εμπλέκεται σε ένα θανάσιμο παιχνίδι μαζί με μια ομάδα συναδέλφων του,άραγε μπορεί να υπάρξει ο "τέλειος φόνος"?

Κριτική:Μια ενδιαφέρουσα ιστορία με αρχή,μέση και τέλος χωρίς όμως ιδιαίτερες συγκινήσεις!Οι περισσότεροι χαρακτήρες συμπεριλαμβανομένου και του πρωταγωνιστή είναι αντιπαθητικοί κι έτσι απουσιάζει σε μεγάλο βαθμό η αγωνία!Δεν είναι μια ταινία που θα θυμάμαι!

αγωνία:3/5
splatter:4/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5

1408 (2007)

Βαθμολογία:7/10

Ιστορία:Ο γνωστός συγγραφέας τρόμου Μάικ Ένσλιν πιστεύει μόνο σε ό,τι βλέπει με τα ίδια του τα μάτια. Μάλιστα, έχει γράψει μια σειρά από bestsellers όπου αμφισβητεί την εμφάνιση μεταφυσικών φαινομένων στα πιο γνωστά στοιχειωμένα σπίτια και νεκροταφεία. Ετοιμάζοντας το βιβλίο Δέκα Νύχτες σε Στοιχειωμένα Δωμάτια Ξενοδοχείων, αποφασίζει να μείνει στη σουίτα 1408, ένα περίφημο στοιχειωμένο δωμάτιο, όπου, παρά τις προειδοποιήσεις του διευθυντή του ξενοδοχείου, δεν έχει πατήσει άνθρωπος για πολλά χρόνια. Η διαμονή στο 1408 αναγκάζει τον Ένσλιν να αναθεωρήσει όλα όσα πίστευε και του παρέχει αρκετό υλικό για άλλο ένα bestseller, αρκεί βέβαια να επιβιώσει για να το γράψει..

Κριτική:Άρχικά τη ταινία δεν την είχα σε υπόληψη παρά τις καλές κριτικές που έχει πάρει,λόγω του σεναρίου  που μου φαινόταν σαν μια ακόμα ιστορία με φαντάσματα!Όντως δεν έχει και καμιά σοβαρή πρωτοτυπία αλλά είναι τόσο καλοφτιαγμένη που σε κατακτά!Αν και αποτυγχάνει στο να προκαλέσει τρόμο και ακόμα κι αν φανταζόμουν την εξέλιξη απ'την αρχή κατάφερε να μου κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος!Αυτό που με χάλασε αρκετά είναι τα φαντάσματα που πηδούσαν απ'το μπαλκόνι που ήταν τελείως γελοία και τηλεοπτικών προδιαγραφών!Είναι σίγουρο πως σαν ταινία δεν θα μου μείνει αξέχαστη αλλά αποτέλεσε ένα ευχάριστο δίωρο!

αγωνία:5/5
splatter:0/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:3/5

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

CARJACKED 2011

Βαθμολογία:6/10

Ιστορία:Ένας ληστής μιας τράπεζας απαγάγει μια γυναίκα και το παιδί της για να χρησιμοποιήσει το αμάξι τους ώστε να φτάσει στο κρυσφήγετο που έχει κρύψει τα χρήματα!

Kριτική:Προβλέψιμη περιπετειούλα με την οποία διόλου δεν βαρέθηκα αλλά υπήρχαν πολλά σημεία που με χάλασαν!Ο ληστής παραείναι καλός και η Maria Bello εκεί που είναι σαν φοβισμένη γυναικούλα παίρνει στα καλά καθούμενα μια έκφραση τύπου 'τώρα είμαι έξαλλη' για να μας προιδεάσει ότι τώρα θα αμυνθεί,που θα ταίριαζε καλύτερα σε μια άπειρη ηθοποιό!Επίσης όσο και αν κυνηγιούνται γίνεται σαφές πως κανείς δεν θέλει πραγματικά να σκοτώσει τον άλλο γιατί ευκαιρίες δόθηκαν πολλές και στις δύο μεριές!

αγωνία:5/5
splatter:0/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5

MACHETE 2010

Βαθμολογία:7/10

Ιστορία:O Μachete αποφασίζει να εκδικηθεί αυτούς που τον πρόδωσαν και τον δολοφόνο της γυναίκας του!

Κριτική:Μια ταινία γεμάτη δράση,βία,αστείες σκηνές,sexy γκόμενες και γνωστούς ηθοποιούς!Έχει σενάριο της πλάκας και τρελές υπερβολές αλλά είναι ταυτόχρονα και τόσο απολαυστική!

αγωνία:5/5
splatter:5/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

THE ENTITLED 2011

Βαθμολογία:7/10

Ιστορία:Ένας φτωχός νεαρός απογοητευμένος απ'τη ζωή συνεργάζεται με την προβληματική κοπέλα του και έναν βίαιο φίλο της για να απαγάγουν 3 πλουσιόπαιδα για λύτρα!Η κατάσταση όμως ξεφεύγει απ'τον έλεγχο όταν οι συνεργάτες του δείχνουν τα δολοφονικά τους ένστικτα!

Κριτική:Ενδιαφέρουσα ταινία με σασπένς και καλό σενάριο,δεν με συγκλόνισε αλλά πέρασα πολύ ευχάριστα την ώρα μου!Αυτό που μου την έσπασε είναι η κοπέλα απ'τα θύματα που γκρίνιαζε την ώρα που προσπαθούσαν να ξεφύγουν,υπό ρεαλιστικές συνθήκες δεν νομίζω πως κανείς θα σκεφτόταν τίποτα άλλο εκτός απ'το να τρέξει όσο πιο γρήγορα μπορεί για να σωθεί!

αγωνία:5/5
splatter:0/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:0/5

RETREAT 2011

Βαθμολογία:8/10

Ιστορία:Ένα ζευγάρι αποσύρεται σε ένα απομονωμένο νησί για ηρεμία εκεί όμως θα συναντήσουν έναν περίεργο στρατιώτη ο οποίος τους λέει ότι έχει κυκλοφορήσει μια μεταδιδόμενη φονική ασθένεια και θα πρέπει να περιοριστούν στο σπίτι!

Κριτική:Απολαυστική ταινία με ωραία μουσική,μπόλικη αγωνία,καλές ερμηνείες και καλή σκηνοθεσία!Kαταφέρνει να σε βάλει στη θέση των πρωταγωνιστών και να αναρωτιέσαι κι εσύ τι συμβαίνει!Σίγουρα δεν είναι τέλεια αλλά καταφέρνει να σε κρατάει στη θέση σου!

αγωνία:5/5
splatter:1/5
ανατροπές:4/5
τρόμος:1/5

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

WHISPER 2007


Bαθμολογία:5/10

Iστορία:4 άτομα προσλαμβάνονται να απαγάγουν ένα πλουσιόπαιδο για να ζητήσουν λύτρα χωρίς να γνωρίζουν το τρομακτικό μυστικό του!

Κριτική:Mετριότατο θριλεράκι που ενώ έχει καλή σκηνοθεσία,πάσχει σε όλα τα υπόλοιπα!Το σενάριο είναι προψλέψιμο,δεν προκαλεί κανένα συναίσθημα και ξεχνιέται αμέσως!Οι αντιδράσεις των ηρώων είναι τελείως ψυχρές,οι θάνατοι τους ξεχνιούνται αμέσως και απ'το κοινό αλλά ακόμη και απ'τους υπόλοιπους ήρωες της ταινίας!Το παιδάκι δεν καταφέρνει να προκαλέσει τρόμο και ο Josh Holloway παίζει ακριβώς όπως και στο lost,λες και είναι ακριβώς ο ίδιος ρόλος!

αγωνία:3/5
splatter:0/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:2/5

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

THE TROLL HUNTER 2010

Bαθμολογία:7/10

Iστορία:3 φοιτητές ακολουθούν έναν κυνηγό troll με σκοπό να τα βιντεοσκοπήσουν!

Κριτική:Νορβηγικό mockumentary που έχει την πρωτοτυπία να ασχολείται με τα troll!Ίσως αν έβγαινε λίγα χρόνια πριν να γινόταν πιστευτό ως αληθινό γεγονός και να κέρδιζε μεγάλη επιτυχία αλλά με τον καταιγισμό τέτοιου είδους ταινιών αυτό δεν το καταφέρνει!Παρόλα αυτά βλέπετε πολύ ευχάριστα!Αυτό που με χάλασε είναι ότι δεν δημιουργεί δέσιμο με τους ήρωες και ακόμα κι όταν πεθαίνει ένας εκ των ηρώων οι υπόλοιποι ελάχιστα δείχνουν να ενδιαφέρονται!

αγωνία:4/5
splatter:1/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:2/5

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

THE HOLDING 2011

Βαθμολογία:4/10

Ιστορία:Mετά τη δολοφονία του βίαιου συζύγου της,η Κάσι προσπαθεί να ζήσει μια ήρεμη ζωή με τις κόρες της ώσπου γνωρίζει έναν μυστηριώδη άντρα!

Κριτική:Βαρετή ταινία που προσπαθεί να διαφοροποιηθεί λίγο απ'τα συνηθισμένα (αν και το σενάριο δεν βοηθάει καθόλου) αλλά δυστυχώς χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:2/5

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

BESTSELLER 2010

Bαθμολογία:6/10

Ιστορία:Mια συγγραφέας που κατηγορείται για λογοκλοπή πάει μαζί με την κόρη της σε ένα απομονωμένο σπίτι για να ηρεμίσει και να μπορέσει να βρεί έμπνευση για ένα νέο βιβλίο!Στο σπίτι αυτό όμως συμβαίνουν διάφορα περίεργα!

Κριτική:Πρόκειται για θρίλερ μυστηρίου!Μου φάνηκε σαν να έχουν στριμωχτεί δύο ταινίες μαζί!Το πρώτο μισό θα μπορούσε να σταθεί και σαν ταινία από μόνο του αφού τελειώνει με μια σημαντικότατη ανατροπή,την οποία όμως εύκολα την ψιλιάζεσαι!Η συνέχεια αλλάζει πορεία και μπερδεύεται  λιγάκι σε σχέση με το πρώτο μισό!Στο σύνολο η ταινία είναι σχετικά καλή αν και έχει χωρέσει κομμάτια από διάφορες ταινίες που έχουμε ξαναδεί πολλές φορές!

αγωνία:4/5
splatter:1/5
ανατροπές:5/5
τρόμος:1/5

NO REASON 2010

Βαθμολογία:2/10

Ιστορία:Ένας άγνωστος μασκοφόρος άντρας απαγάγει μια γυναίκα και της προκαλεί βασανιστήρια φρίκης χωρίς προφανή λόγο!

Κριτική:Ο τίτλος τα λέει όλα,δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεί κάποιος αυτή τη ταινία!Kακοφτιαγμένη μέχρι αηδίας!Διαρκεί μόνο 70 λεπτά κι όμως φαίνεται αιώνας!Άθλιο σενάριο,άθλιες ερμηνείες και μια ανατροπή για γέλια!Το μόνο που αξίζει είναι κάποιες πολύ άγριες gore σκηνές,όπως η σκηνή του ευνουχισμού που προκαλεί ανατριχίλα!

αγωνία:0/5
splatter:5/5
ανατροπές:5/5
τρόμος:0/5

LUST,CAUTION 2007

Βαθμολογία:8/10

Ιστορία:Στην κατεχόμενη απ'τους Ιάπωνες Κίνα,ένα θηλυκό μέλος της αντίστασης καλείται να αποπλανήσει συνεργάτη των κατακτητών,έτσι ώστε να τον δολοφονήσουν οι συνεργάτες της!!

Κριτική:Πρόκειται για δράμα και όχι για θρίλερ!Παρότι το σενάριο είναι απλό και χιλιοειπωμένο,η ταινία είναι τόσο καλά φτιαγμένη που καταφέρνει να σε συναρπάσει!Οι ερμηνείες είναι πολύ καλές και η σκηνοθεσία καταπληκτική!Διαθέτει ένα καταπληκτικό soundtrack,πολύ καλές ερωτικές σκηνές και επίσης η μοναδική on camera σκηνή φόνου της ταινίας είναι ρεαλιστική και πολύ δυνατή!

αγωνία:4/5
splatter:1/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:0/5

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

HALLOWEEN II 2009

Βαθμολογία:7/10

Iστορία:H συνέχεια του remake με τον ψυχοπαθή δολοφόνο Μichael Myers να συνεχίζει να καταδιώκει την αδερφή του!!

Κριτική:Διατηρείται σε καλό επίπεδο,έχει καλές ερμηνείες και δημιουργεί δέσιμο με τους πρωταγωνιστές!Ωστόσο έχει προβλέψιμη τροπή και σημαντικό μείον ότι λείπει το διάσημο soundrack!!

αγωνία:5/5
splatter:4/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:3/5